Resmi: McLaren ve Button Sonunda Anlaştı

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, 2009’da Brwan GP ile şampiyon olduktan sonra Woking kökenli takıma dâhil olmuştu. McLaren ile birlikte 4 defa yarış galibiyetine ulaşan ve beklenenden daha etkili performanslar ortaya koyan Button’un, 1 senelik opsiyonu kullanıp sonrasında Ferrari seçeneğini değerlendirmek istediği söylentiler arasındaydı.

Ama Çarşamba günü McLaren, Button ile gelecek seneden sonrasını da kapsayan bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Button: “Daha önce kendimi Vodafone McLaren Mercedes’teki kadar evimde hissetmemiştim.”

“Burada hayatımın en büyük 4 yarışını kazandım. Şu anda pilotlar şampiyonasında 2. sıradayım ve hiç olmadığı kadar iyi sürdüğümü hissediyorum”

“Bunu ancak doğru seviyedeki bir destek ile başarabilirsiniz. Buradaki kazanma isteği ve arzusunun başka hiç bir yerde olmadığına inanıyorum”

“Bir pilot olarak bu hisler, paylaşmak ve bir parçası olmak adına inanılmaz hislerdir. Bunlar beni bu takıma uzun vadeli olarak bağlı kalma isteğimi pekiştirir.”

“Yarışlar ve şampiyonluklar kazanmak için olan arzumu hiç gizlemedim. Ve inanıyorum ki burası, bu amaçlarıma ulaşabileceğim yer”

Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Jenson harika bir pilot ve harika bir insan. Aslında şimdiye kadar bizimle çalışan en yetenekli, en saygıya değer pilotlar birisi diyebilirim. Dolayısıyla, gelecekte de bizimle çalışmaya devam etmesinden kesinlikle memnuniyet duyuyorum”

“Onun takım patronu olmaktan gurur duyuyorum”

Button’un takım arkadaşı Lewis Hamilton: “Jenson’un Vodafone McLaren Mercedes’te kalacak olması harika bir haber. Takıma geldiğinden beri Jenson, birlikte çalışılması harika bir insan ve samimi bir takım oyuncusu olmuştur.”

“Vodafone McLaren Mercedes, Formula 1’de eşsiz ve başarılı geçmişe sahip bir takımdır ki parçası olmaktan gurur duyuyorum”

“Bu takımla pilotlar şampiyonluğunu kazanmam, kariyerimin en iyi anlarından birisiydi. Jenson ve ben, gelecekte dünya şampiyonluğunu ve yarışları kazanma adına çok açız ve arzuluyuz”


Yorumlar

  1. takım için çok iyi bir haber.jenson kalitesini ortaya koymuştur. yeterince iyi bir araçla şampiyonluğuda çok rahat alabilir…

  2. Evet yanlış yazmışım, RB7 olacak o.

  3. 2007'de en iyi araçlardan biri vardı şampiyon mu oldu geçen yıl son yarışa lider girdi şampiyon mu oldu artık bırakın bu safsataları şu olsaydı alonso şunu yapardı da bunu yapardı da gerçekler ortaya çıktı son 5 yılda 0 şampiyonluk çaylak takım arkadaşına yenil takım emri ile yarış kazan şikeyle yarış kazan kariyerimin en iyi yarışlarından birisi de artık kimse yemiyor alonso şunu yapardı bunu yapardıyı hele bi 2012de de şampiyon olamasın alonso, değil santander iber yarımadası gelse kurtaramaz alonsoyu.

  4. Doğru bir karar. Geç bile kaldılar bence. İkili çok iyi, araçları RB6'ya performans olarak biraz daha yakın olsaydı bu yıl en azından takımlar şampiyonluğu cepteydi kanatimce.

  5. Çok şükür beklediğimiz haberi sonunda resmi olarak duyduk gördük.Mc.Laren takımı Button için eşi benzeri bulunmaz bir takım.Tabi ki bunda Brawn GP'deki başarıları ve o unutulmaz şampiyonluğu çok ama çok etkili oldu ve bu sayede Mc.Laren'de.Umarım burada da pilotlar şampiyonu olabilecek pozisyona gelir.Gerçekçi konuşmak gerekirse bu o kadar da kolay değil fakat şunu unutmayalım ki en basit olarak 2009 sezonu başlangıcında dahi kim derdi ki Button dünya şampiyonu olacak?Ama bu gerçek oldu.Hayat ve Formula 1 sürprizlerle dolu…

  6. alonzomanyaa  avatarı

    ahahaha mclarencilere bak hele, hala 2007 deler.. O kadar iyide hamilton neden 2 senedir tokatı yiyip oturuyor yerine.. Bide ferrari yavaş güya…

    Biride yazmış o araba bende olsa diye içi gidiyormuş Alonsonun. Gider tabi, o araba Alo da olsaydı şampiyondu belkide. O sizin pilotlarınızın beceriksizliği..

  7. Alonso puanlamada 2. değil 3. sallamayın işkembeden sene sonunda da büyük ihtimal 5. olucak.

  8. Serhan acar resmi Twitter sayfasında 3 yıllık yazmış.

  9. erhan aydın avatarı

    tek kelimeyle takım için ideal bir pilot.ama şampiyonluk mümkün değil

  10. yoo canım estağfirullah ne alıp veremediğim olsun seninle ama senin Hamilton ile belli bir sorunun var herhalde ne zaman Hamilton haber çıksa ona sürekli bir takım eleştiriler hatta saçma iddialarda bulunuyorsun sadece bunun için cevap verdim. >Birde rica etsem bana kardeş diye hitap etmesen, dostum demen kafidir benim için.

  11. Button'un geçen sene takıma alışma süreci falan filan derken sezonu hamiltonun gerisinde bitirdi
    Bu sene Takım ile uyumluluğu ve sezounun en şansız pilotlarından biri olmasına rağmen şuan puan tablosunda hamiltonun önünde ve vettelin şampiyonluğu 2 hafta önce kutlamasını engelleyen bir pilot.
    Hamilton gerilerde ona buna çarparken button podyum mücadelesi veriyodu , Ayrıca monza'yıda unutmamak gerek , hamilton shuminin arkasında tam 30 tur atarken , button 2 pilotuda 1 turda geçti , bu bir pilotaj farkıdır..

  12. bi kere mc hiç bi zamn williams gbi olmayaçak aksine son yılarda ferrariden açık ara daha iyiiiiiiii asıl sizn durumunuz kötüüüüü 2007 de de lewişs yendi tüm f1 yorumçuları bile sölüoooooooooooo

  13. Hayirli olsun, efendi pilot, Hamilton`un yaninda sampiyonluk alabilecegini zannetmiyorum ama takim icin bulunmaz adam..

  14. Neyini özlesin Allah aşkına emrine amade koskoca tarihin en iyi F1 takımı FErrari varken sizin bi kaç yıla Williams gibi olacak takımınızın neyini özlesin.Sen canını sıkma rekabet edeceği araç altında olduğu sürece Alonso bu lewisi tekme tokat yer.Geçen sene yedi bu sene de yiyecek.Takılmış plak gibi bi 2007 türküsü tutturmuşsunuz gidiyorsunuz.Alonso unun gidişi bizden çok size koymuş ki temcit pilavı hesabı aynı şeyi önümüze koyuyorsunuz.Adam aslanlar gibi mücadele ediyor kimsenin yarışını mahvedmeden 3. hızlı aracı ile puanlamada 2. liğe yükselmiş.Sizinki düne kadar çiğ çiğ yer dediğiniz Button a bile geçiliyorsa ondan ümidinizi kesin.Bizim lewis gibi bi rakibimiz yok artık geçmişte kaldı bitti gitti.Massa ya karşı son metrede şampiyonluk kazanan pilotun kalitesi tartışılır diye düşünüyordum haklı da çıktım.Mclaren de anladı Button a 4 elle sarıldı.Lewisi de sırf reklam amaçlı tutuyorlar takımda sen rahat ol.2. vilnöv olarak hatırlanacaktır.Bunları da yaz bi yere dedi dersin canım benim.

  15. McLaren etnik ayrımcılık yapıyor ha? Senden müthiş tesbitler okuyorum 🙂 Canım benim, DC bir İskoç'tu yani Büyük Britanya'lı idi. Ama takım onu kollamadığı gibi ikinci pilotlukla görevlendirdi. Bu benim değil sizin söylediğiniz birşey. Şimdi ne oldu da böyle oldu? Tam oportünistsiniz.

    Alonso da McLaren'i i_t gibi özlüyor da, ne yapsın? İçinden, "Ah o araç bende olacaktı" diye geçiriyordur eminim. Ama artık takım ayaklarına kapanıp yalvarsa da McLaren'e gelmez. Çünkü Lewis'den ikinci bir tokat yemeyi kaldıramaz.

    İngiliz ingiliz i ısırmazmış.

    demişsin.
    Bak ben de bir atasözünü değiştireyim; "Çok konuşan İspanyol ısırmaz".
    🙂

  16. hayırlı olsun j.button'a seneye daha çok iyi yarışlar kazanması umuduyla tüm sinerjim üzerinde olacak (:

  17. İngiliz ingiliz i ısırmazmış.Button farklı bir etnik kökenden gelseydi görürdüm o zaman olacakları.Siz hala bi çaylak Alonsoyu geçti olarak bakıyorsanız olaylara ne mutlu gerçekten çaylağınız hala çaylak gibi.Galibiyetinden çok kazası var.Sizin takım Alonsoyu i.t gibi özlüyo bakma sen.Martin in sene başındaki Alonsoyu idare edemedik serzenişlerine bakınca özellikle.Bekleyin 10 sene sonra şampiyon olursuunuz.

  18. Evet, takım Alonso'ya yaptığını Button'a yapmadı. Mesala 2007 Monako gibi bir kıyağı Button hiç görmedi. Alonso'ya kıyak yapıldığı halde sezon sonu Lewis üstteydi.

  19. Kardeş senin benimle ne alıp veremediğin var?? Her yorumumda illa ki cevap yazmak
    mecburiyetinde misin ?? Bana takıntın mı var … Şimdiden söyle ki ilerde sorun yaşamayalım

  20. Evet , Takım Alonso'ya yaptığını Button'a yapmadı , pilot arasında ayrımcılık yapılmadığı zaman Button'nun bile Hamilton'dan iyi olduğu görülüyormuş demek 🙂 sezonun en şansız pilotu olmasına rağmen şuan hamiltonun önünde.

  21. Buttonın takımla yola devam etmesi sevindirici =)) sıra artık Lewisin anlaşmasında.

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    böyle bir ikili bulunamaz heralde, sevindirici bir haber.

  23. Evet, sene sonuna kadar bu şekilde giderse Alonso'nun yapamadığını yapmış olacak.

  24. Hayırlı olsun. Hayırlı olsun da anlaşma kaç senelik?

  25. Hamilton ne kadar çok acıtmış canınızı her yorumdan acı fışkırıyor. 😀 2 ay önce sallıyordunuz Button'a Kanada'dan sonra.

  26. Her iki taraf için hayırlı uğurlu olsun.

  27. Eee nede olsa Hamilton'dan iyi bir pilot, kaçırmak istemez.. Seneye takımın 1. pilotu…

  28. Hayırlısı olsun… Button ve Lewis ikilisi şu an griddeki en iyi ikili. O yüzden bozmamak doğru bir karar olmuş 🙂

  29. Button 'dan yukarı düzeyde gelebilecek pilot Schumacher,Alonso olurdu zaten hamilton takımda.
    En iyi karar olmuş Button gayet iyi…

  30. Harika bir haber Lewis'lede anlaşılınca sadece zafere odaklanırız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir