Marko 2012'de de Zirvede Olacaklarını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, bu hafta sonu Japonya’da ikinci şampiyonluğu almak üzere ve şimdiden gelecek sene için iddialı.

Özellikle egzoz beslemeli difüzörün kaldırılması ile 2012 senesinde Red Bull’un egemenliğinin kalmayacağı yönünde bir inanış olsa da Marko, iyi temellerinin olduğunu ve gelecek sene de zirvede olacaklarını söyledi.

Sport Bild’e konuşan Marko: “Rakiplerimizin böyle olduğuna inanmasına izin vereceğiz.”

“Ama bir araç rekabetçi değilse, felsefe taşı bir anda nasıl bulunabilir diye de soruyorum?”

Dolayısıyla Marko, 2012’de de sürpriz beklemiyor.

Marko: “Son üç senede şunu kanıtladık: Bir sene temelleriniz iyi olunca, bir sonraki sene de iyi oluyor.”

Ama Marko, Red Bull’un KERS konusundaki sıkıntısını unutmuyor.

Marko: “Zaten bu yüzden bir süredir görev gücü kurduk ve Renault ile yakın bir şekilde çalışıyorlar. Bu alanda özellikle sıkı bir şekilde geliştik”


Yorumlar

  1. İngiltere yarışında egzoz beslemeli difüzöre getirilen kısıtlamaya rağmen araç oldukça hızlıydı. Seneye de şampiyon olurlar ise benim için süpriz olmaz.

  2. valla açıkçası ben redbull un hala reklam kokan bir hareketle ingiltere de aracın EBD siz performansını ortaya koyduğunu düşünmüyorum sonuçta o yarış sayesinde tüm dünya ve medya dedi ki aaa bak bak koskoca ferrari bir takımı geçemeyerek lobi faaliyetleriyle fia yla iş birliği yaparak bir takımı durduruyo dediler ayrıca unutulmasın ki o yarışta o saçma sapan pit hatası olana kadar vettel zaten öndeydi ve alonso nun pek de geçiş pilotu olmadığı ortada he geçebilir ama bu konu da nedense pasif bi pilot yada çok titiz ve dikkatli artık her neyse dolayısıyla redbull o pit hatasını yapmasa ferrari nin kazanması garanti değildi ve çok dikkat edilmesi gereken bi nokta var ortada o yarışta sert lastikler kullanılmadı dolayısıyla ferrari sürekli olabileceği en hızlı modda yarıştı fakat sert lastiklerde de redbull üstündü vettel yumuşakları normal yarışlarda olduğu gibi çabuk bitirince yarış sonuna kadar zorlamanın da bi anlamı olmadı
    tamam redbull kaybecedek okey
    mc laren kaybedecek okey
    ferrari üstteki 2 takıma nazaran daha az kaybedecek okey

    ama ferrari hala sert lastiği yarış içerisinde diğer takımlar gibi kullanamıyo hatta mercedes gp kadar kullanabildikleri de şüpheli bana kalırsa

  3. valla hakancım ben hiç sevmiyorum.adamda böyle itici bir tip var.weberde açık sözlü biri ama bana hiçte itici gelmiyor.bu adamda aynen ron dennisin karakteri var zannedersem.

  4. Rory Bryne varken Newey onun yanında bir hiç Marko cum boşuna heveslenme

  5. Marko açık sözlü bir insandır bunun için kendisini çok seviyorum sözlerini esirgemiyor. Kış Testlerin de bir açıklama yapmıştı şuan yarış olsa herkese tur bindiririz diye. Kers Redbul Renault için kilit nokta 2012 aracında bu sorun giderilmeye çalışacaktır bunu da çözdükleri zaman özellikle startlarda daha iyi olabilirler. Egzoz beslemeli difüzörün kaldırılmasına bence çok bel bağlamamak gerek şuanda Gridin yarısında bu sistem var ve hepside gereken performansı elde ediyorlar yasaklanması ile Tek Redbul Renault kaybetmeyecek Mclaren Mercedes ve Ferrari de kaybedecek bunun en iyi örneğini Britanya'da gördüğümüzü düşünüyorum.

  6. Bu adamın sözlerinden korkulur :p

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir