Webber Artık Kazanmak İstiyor

yazar:

kategori:

Webber geçen sene yarış kazanarak sezon sonuna kadar şampiyonluk şansını sürdürmüştü ancak bu sene takım arkadaşının  9 galibiyeti karşısında tek bir zafer dahi kazanamadı.

Webber “Bu sene bir kişinin çok kazandığı konusunda sorun yok. Seb olağanüstü iş başardı ve ben çok az lider olabildim. Geçen senekine göre çok gerideyim.”

“Kazanmak iyi olur, sene bitmeden önce kazanmak iyi olur. Ancak 1 galibiyet kazanıp 4 klasman dışı olursak o da iyi olmaz. Bu yüzden istikrarlı olup iyi sonuçlar almalıyız. Ancak fırsat doğduğunda, iyi bir kalkış yapıp iyi bir ilk bölüm geçirdiğimde galibiyet daha ulaşılabilir olur.”

“Kalkışlarımıza bakmak zorundayız. İlk turlarda geride olunca yarış çok daha zor oluyor. Geçen sene kalkışlarım daha iyiydi. Bu sene iyi kalkışlar yapamadım ancak sene bitmeden bu durumu geliştirebiliriz.”

“Kazanmak güzeldir ve her zaman iyi bir hafta sonu çıkarmak keyif verir. Herkesten daha iyi iş çıkardığınızı bilirsiniz, bu nedenle herkes galibiyet için ölür.” 

“Podyumlar yine de güzel oluyor, şamoanya ile minik bir kutlama yapıyorsunuz ve oraya çıkmak kolay değil ancak birincilik ile ikincilik arasında çok büyük fark var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. eger weber tek galibiyet almadan sezonu 2. tamamlarsa f 1 tarihine geççek

  2. Hocam webber'in son 2 haftadır konuştuklarına bakın.
    Kesinlikle yarış kazanmak istiyorum bilmem ne vs…
    Vettel şampiyon artık bu garantilendi sırada Webber var işte 2. lik için.

    Sadece bekle gör diyorum hocam Webber en az 1 yarış kazanacak sezon bitmeden 2. bitirecek üstelik.

  3. "Redbull kesinlikle Webber'in aracını kısıyor bu bir gerçek"
    Nasil bu kadar emin konusuyorsunuz anlamak zor. Weber kose yazisinda Pirelli lastikleriyle sorun yasadigini soylemisti bu gercek ayrica startlarda sorun yasadigi da bir gercek. Nasil yaris kazanacakti bu durumda ??

  4. –weberin kötü kalkışları
    -weberin yarış kazanamayışı
    -weberin sıralamalarda takım arkadaşından yarım ,bazı pistlerde 0.8 saniye fark yemesi
    weberin başarısızlıgından değil ,takımın aracı kısmasından.
    ama nedense en hızlı turlarda weberin aracı vettel'den daha iyi.
    arkadaşlar vettel'in sevmeyebilirsiniz ama yigidi öldürüp hakkını yemeyin.
    vettel bu yıl harika sürdü…öyle yada böyle, formula tarihinde böyle istatistik
    çok az kişide var,çok az yılda gerçekleşti…

  5. geçenlerde biri yazmıştı topla tüfekle saldırana kılıçla kalkanla karşılık veremezsin geçen sene yasaktı ferrari yaptı horner haklı olarak yüklendi ferrari ye o zaman yapmakla şimdi yapmak arasında kural farkı var horner elbette çıkıp diyecek geçen sezon söylediklerini sonuçta redbull racing orada bi ürün tanıtımı yapıyo ve ferrari gibi F1 in tarihinden beri var olan bi takıma yüklenerek onların yaptıklarının YASAK iken yaptıklarının yakışığını söylemesi büyük reklam şansı veriyo zaten reklamı başarılarla yapıyolar ama uzun vadede bu alonso nun da massa nın da kariyerlerinde ki en kötü yarışlardan biri olarak görülüyo bana kalırsa ve biçoklar tarafından da öyle göründüğüne eminim ve bunun sebeplerinden birisi horner ın ferrari ye yüklenmesi oldu e geçen sezondan belli ferrari eğer rekabetçi bi araç üretirse asla 2 pilotla şampiyonluk yarışına girmeyecek dolayısıyla sana karşı birisi 2 koluyla yumruk atarken tek kolunla o kişiyi alt edemezsin he weber in sezon başında lastik sorunu vettel in öne çıkmasını sağlamış olabilir ama mesela tam tersi vettel lastikle sorun yaşarken weber çok harika uyum sağlasa lastiklere bence weber öne geçecekti çünkü bana kalırsa redbull bu sezon hangi pilot sezona ii başlarsa ona destek vermeye daha yatkındı ve vettel geçen sezondan sonra motivasyon olarak harika bi şekilde geri dönerken weber de aynı şekilde tamamen demoralize olmuş motivasyon kaybına uğramış olarak döndü BENCE

  6. umit isbilen avatarı

    istiyonda hacı şu start işini bi çözsen en azından, hala acemisin bu konuda…

  7. Redbull kesinlikle Webber'in aracını kısıyor bu bir gerçek lastik felan hikaye onları uzun süre reklam edecek bir pilot lazımdı oda Vettel.
    Şimdi 2. lik için Webber'in musluklarını açacaklar görürsünüz belki japonya değil ama sonrasında Webber kesin yarış kazanacak.

    Ferrari'de Massayı şansızlıklar bırakmıyor ayrı yeten onunda Webber durumunda olduğunu düşünüyorum ama eşit olsalar bile Alonso Massa'dan çok daha üstün bir pilot bu bir gerçek.
    Her şekilde geçer diye düşünüyorum Alonso.

    Mercedes ve Mclaren pilotları eşit şartlarda yarışıyor gibi görünüyor ama hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz…

    Söz konusu şampiyonluk olduğu için riske atmamak için böyle şeyler olabiliyor.

  8. Horneri' de unutmuşum kusura bakma , bu ikili ferrariyi en çok eleştiren insanlar , ama bu yıl ferrarinin 2 misli kadar etkiler yapıyolar… Çok garip. İnsanlar bu kadarda iki yüzlü olabiliyomuş

  9. Ben orda zaten İKİ YÜZLÜ kelimesini kullandım , 2010'Da ferrarinin takım emirlerine en çok eleştiren NEWEY

  10. öyle bi yorum yapıyosun ki ferrari eşit statü de yarışıyo ama redbull hile yapıyo sende haklısın sende

  11. , Vettel şampiyon oluyor ve webber galibiyetler almayı hedefliyor , Webber daha öncelerde hiç böyle bir açıklama yaptığını hatırlamıyorum , vettel şampyinluğu garantiledikten sonra webber eğer üst üste galibiyetler alırsa HORNER ve NEWEY'İN nasıl ikiyüzlü insanlar olduğunu öğrenmiş oluruz , Benzer olayı almanya gp'sinde yaşamıştık…

    Burdan ne sonuç çıkarıyoruz , webberin önünde bir engel olmadığı sürece ,EŞİT ŞARTLARDA vettel'den üstün olduğunu anlıyoruz

    İlerdeki yarışlara bakacaz…

  12. aynen öyle. Webber'in de iyi sürmesi gerek. Hamilton'un bu aralar düştüğü kazmalık Webber'de eskiden beri gizli olarak var, arada sırada ortaya çıkabiliyor. Motivasyonunun iyi olduğunu düşünüyorum.

  13. Webber'in 2. liği alması için Horner musluklarını açacaktır aracın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir