Renault Gelişimin Nedenini İnceliyor: Pistten Mi, Güncellemelerden Mi?

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, düzenlenmiş aero parçalarla çalıştı ve takım, Singapur’da yaşadığı soğutma sorunu ile karşı karşıya kalmadı.

İlk verilere göre aracın performansında gelişim görülmesi ile Senna, incelemelerin ardından son kararlarını vereceklerini ifade etti.

Senna: “Araç öncekine göre biraz farklı durumda. Pistten mi yoksa güncellemelerden mi söylemesi zor. Buna bakıyoruz”

“Umarım doğru yoldayızdır. Şimdiye kadar rakamlar iyi görünüyor. Ama devam etmenin doğru şey olup olmadığını görmemiz gerek.”

Senna’ya göre daha iyi bir ayarla ileri yönde adım atılabilir.

Senna: “Benim açımdan daha sürülebilir bir araç bulma adına hâlâ çalışmamız gerek diye düşünüyorum. Aracı sınırlarda, sürmesi daha kolay hale getirebileceğimizden eminim. Suzuka’da bir turu bir araya getirmenin çok zor olduğunu biliyoruz”

“Çok viraj var ve hepsi de oldukça hızlı. Ama bugün aracı ve pisti anlama açısından bizim için iyi bir gündü. Umarım yarın farklı rüzgâr ile daha iyi olacağız”

“Vitaly ile birlikte ilk 10’a geri döndüğümüz için mutluyum. Eminim ki biz de yapabiliriz. Orada olmak ve yarışta puan almak için size umut veriyor.”

Takım arkadaşı Petrov: “Her iki seans da bizim için önemli bir mekanik sorun olmadan oldukça iyi geçti ki programımızı tamamladık. Her şey olumlu yönde görünüyor.”

“Aracın gelişimi için bazı değişikliklerimiz var ama şimdiye kadar iyi bir temel oluşturduk. Sabah direksiyonunun kremayer dişlisini değiştirdik ama bu, programımızı etkilemedi. İstediğim turları attık. Yarın da bu şekilde devam edersek, Pazar günü için iyi bir yer ediniriz.”


Yorumlar

  1. Singapur Gp ye getirilen güncellemeler de soğutma sorunu çıktı ve buda takıma zaten çok pahalıya patladı. Bu sene bakarsanız Monoco Macaristan Singapur gibi pistlerde çok geri kalıyor takım bunun da nedeni motorun ikinci bir daha uzun egsoz borusu kullanımına bağlıyorlar. Singapura getirilen paket çalışmış olsaydı bugün bu açıklamayı yapmazlardı ama Burda Singapur güncellemelerinin modifiye edilmiş hali kullanıldı ve ileriye yönelik atılan adımın pistin yapısından mı yoksa güncellemelerden mi olduğunu iyice anlamk için inceliyoruz diyor takım. Bazen eliniz de yeterli veriler olsada piste çıktığınız kağıt üzerin deki ile uyuşmaya biliyor.

  2. takmış canım görünüyor aracın içine ilk girdiğinde. Bunu izlemiştim. Honda NSX tamamen senna'dan gelen geribildirimlere göre tasarlanmış. Mclaren-Honda zamanları.

  3. senna bizden emniyet kemeri takmamış, birde elini dışarı sarktırsa tam bizden olur:)

  4. Aracın hızında bir artış var ama bizimkiler bunun nedenini çözememişler. "Acaba biz mi yaptık yoksa kendiliğinden mi oldu?" diyorlar.

    Şaka gibi.

  5. http://www.youtube.com/watch?v=izaWlKxVo1A konuyla ilgisi yok ama youtubeda gezinirken buldum

  6. robert kubica avatarı
    robert kubica

    şuraya bak be kubica zamanında araç hep ilk 6 nın içerisinde oluyordu adamlar bi antreman turlarında ilk 10 girdikleri için göbek atıcaklar nerdeyse eminim ki yarın sıralama turlarında renault iki aracıyla beraber ilk ona giremicek acıyorum bu takıma kubica çabucak dönsede f1 bi pilot görse…………….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir