Schumacher-Hamilton Düellosu Japonya'da Devam Etti

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, ısınma turu sırasında Mark Webber ve Michael Schumacher’in kendisini geçmesinin ardından başlangıç çizgisini damalı bayraktan önce geçemedi ve zaman turuna başlayamadı.

Belçika’da sıralama seanslarından birinde son virajda Maldonado’yu geçişine benzeyen olayın ardından Hamilton, bu durum karşısında şaşırdığını kabul etti ve Webber ile Schumacher’in hamlelerinin tehlikeli olduğunu ifade etti.

Hamilton: “Televizyondan görebilirsiniz. Tekrarını izlemek isterim. Jenson önümdeydi. Önünü açmak için yavaşladı ve son viraja gelirken onunla aramda mesafe olmasını sağlıyordum”

“O kadar büyük bir fark yoktu ve şikana gelirken aynama baktım ve Mark’ın iç tarafıma daldığını gördüm. Ardından Michael’in geldiğini görmedim ama beni geçti ve neredeyse sol tarafımdan bana çarpıyordu. Oldukça tehlikeliydi.”

Japonya'da Hamilton - Schumacher ve Webber Arasında Yaşananlar

Hamilton, ilk sıradaydı ve geçici pole elindeydi ama son turlarda Vettel ve Button kendisini geride bıraktı.

Hamilton: “Olan bu. Ama yine de ikinci çizgideyiz ki yeteri kadar iyi.”

Bununla birlikte Schumacher, Hamilton’un kendisini çimlere ittiğini söyledi.

Schumacher: “Webber önümdeydi ; çünkü Hamilton yavaşladı. Onun önünde kim vardı, o kadar yavaşlaması gerekiyor muydu bilmiyorum ama üçümüz çok yakındık. Bu yüzden oradan bir şekilde çıkıp tur atmak için zorlamamız gerekiyordu”

“O anda tura başlamak üzereydim. Çünkü Kobayashi veya bir başkasının piste (derece elde etmek için) çıkıp çıkmadığını bilmiyordum. Elimden gelenin en iyisini yaptım ve Lewis beni biraz çimlere doğru itti. Oradan kurtuldum ama sıralama turu için pek uygun bir başlangıç olmadı”

Mercedes pilotu, bu olayın turuna çok fazla etkisi olmadığını da ekledi.

Schumacher: “Pek değil. Şansıma -en azından Kobayashi- tur atmak için tekrar piste çıkmadı. Son şikanda herkesin çok yavaşlaması biraz aptalcaydı”

“Zamanımı gördüm. Bu yüzden oradan bir şekilde çıkmam gerektiğini biliyordum. Aksi halde başaramayacaktım. Bir saniye ile kaçtı. Biraz utanç verici. Ama sonunda bir sorun yaratmadı”


Yorumlar

  1. ebook reader palm os adobe drive wiki http://afurrpb.hostingsociety.com/acrobat-reader-pdf.html acrobat reader pdf

  2. http://racingsports.mfstatic.cz/assets/images/Clanky_f1/2011_10/japan_quali/01-35.jpg

    Bu resim sürenin bitmesine 1:35 kala pilotların pist üzerindeki pozisyonlarını gösteriyor. Göreceğiniz üzere Schumacher pistte. Araçların tur zamanlarının 1:32 civarında olduğunu düşünecek olursak, damalı bayrağa yetişmek için yeterli zamanı var. Eğer Hamilton son virajda yolu bloke etmiş olmasaydı yetişecekti muhtemelen.

  3. bu olayın schumi ile ilgisi yok.
    hamilton fazla yavaş kalıyor.webber onu geçiyor.pistte yer kalmayınca arkadan hızlı gelen schumi şikanı kesiyor mecburen.yani sadece hamiltonın değil.schuminin hızlı turuda güme gidiyor.

  4. Konu dışı: Arkadaşlar aklınıza geldikçe girip oy verelim lütfen, mail adresi yazmanıza gerek yok sadece Türkiye'ye VOTE demeniz yeterli..

    http://www.hugoboss.com/de/en/emag/mcLaren/index.php

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bugün yaşanan olayın tam cepheden çekilmiş fotoğrafı

    HAM 51.2 25.9
    BUT 52.3 24.2
    VET 50.3 22.9
    WEB 49.6 20.0
    MAS 52.2 22.8
    ALO 49.5 24.0
    MSC 47.2 21.4

    yukarıda görüldüğü gibi zaman dilimlerine dikkat edin.

  6. beyin mi okuyorsun, psikolog musun cozemedim, konuyu olaydan daha cok insanlarin karakterlerine niye yoneltiyosun anlamis degilim

  7. keşke bu görüntüleri şumi veya weberin araç kamerasından izleyebilsek veya pist kamera görüntüsünden

  8. Bana göre, zaten yukardada belirttim, suçlu pilotlar degil. Son paragrafım Schumacher için atıp tutanlaraydı. Yoksa bende senin gibi düşünüyorum, bunu orada yarış mühendisiyim, takım patronuyum diye duranlar düşünmeli, pilotlar ne yapsın yani.

  9. yahu burda kalleşçe lewisi suçlayanlar aynı durum sizin pilotunuzun başına gelse böle konuşurmuydunuz olayın tarafları kimsenin suçlu olmadını söylediiiii tamemen şanssızlık

  10. Yavuz Balcı avatarı

    Umut bence hızı gayet iyiydi. hızlı tur öncesinde bütün araçlar o şekilde gidiyor. yalnız hesaplayamadıkları nokta şuydu. sen çizgiyi geçtiğinde nerdeyse zaman dolmuş olacak ve tura başlayacaksın. kaldı ki arkanda da 2 adam var. onlarında yetişmesi lazım. çok kötü bir durum. bu 2010-2011 senesinde izlediğim yarışlardaki olan hatalar nerdeyse 15 yılın yarısında olan hatalar kadar oldu. Bütün yapılan takım hataları için konuşuyorum. açıkcası ben artık şunu düşünüyorum.

    Takımların başlarındaki adamlar ve mühendisler ciddi anlamda yeterli mi ? newey kaç seneden beri newey. tamam hep hızlı araç yapmıştır. e kardeşim bu adamın karşısına bunca sene birileri dikildi de şimdi neden yok ? hala Rory Bryne arıyor Ferrari. McLaren desen oda aynı. yada bütün senaryolar önceden hazırlandı da biz figüranmıyız ? Pit yoluna bakıyoruz. yarış mühendislerinin çoğu cacık. yarışı kestiremiyorlar. nerdeyse birbirinin aynı stratejiler. ondan sonra konuştuğumuz şey birisi piti 3 sn yapmış diğeri 3.5.

    Baktığınız zaman DRS ve Pirelli lastikleri olmasa sıfır elde var sıfır. ( bana göre gereksiz DRS )

    Neyse yarına bakacağız artık. Umarım heyacanı bol bir yarış izleriz.

  11. Schumacher'in karakterinde ne gibi bir sorun gördün anlamadım Şenol ?

  12. Kimse boşuna birbirine suç atmasın. Burada suçlu kimse yok, Lewis fazla yavaşladı, arkadakilerin yapacak bir şeyi yok tabiki geçecekler ve bunun bedelinide turunu öldürerek ödedi. Schumacher'e suç atanlar, ne düşünerek bunu söylüyorlar anlamadım ? Adam şikanı düz geçmek zorunda kalmış bu Schumacher'den başkasına zarar veren bir olay degil.

    Ha Hamiltonun yeni turunu öldürdü diyorsanız, kusura bakmayında, oda aynalarına iyi baksaydı, sahilde geziyor gibi gezmeseydi.

  13. F1 de olay haberi görsem aklıma ilk hamilton geliyor.
    Button neredeyse hiç sorun yaşamıyor kimseyle neden acaba ?

  14. bence bu olayda ucunden bırıne ceza verılmesı gerekıyo bırısı polden oldu bırısı tura yetısemedıgı ıcın 7. lıkten oldu dıerı ıse o arada aracını belkı de aracını fazla zorlamasından bılmıyom en ıyı turunu atamadı burada kımse sucsuz deıldı dıyıpte olayı atmak mantıklı gelmıyo bana

  15. itme-atti anlam karsilastirmasi yapmanin anlami yok, soylenen kelime ingilizce, turkceye cevirilmis bi kelimenin baska turkce kelimeyle karsilastirilarak olaya aciklik getirilemez

  16. şimdi hamilton'a laf mı ettim ben? o kendini yaktı sadece. Diğerleri ondan kurtulmaya çalışıyordu.

    yorumumun anlamını anlayamayacakların altıma yorum yazabilecek zeka yaşına sahip olup olmadığını kimse denetlemiyor demekki.

  17. güneş balçıkla sıvanırmı herkes neyin ne olduğunu biliyor rahat ol.

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hamilton zaman turuna başlamak için son ana kadar en uygun zaman ve ortamı bekliyor.Tabi diğerleri umrunda değil.Üstelik arkasında adamların olduğu telsizle kendisine bildirildikten sonra.Pist benim ve sadece ben varım.bu pisti bana babam yaptırdı mantığı.

  19. İki olay da bir pilotun arkasındakinin zaman turu atmasını engellemesinden ibaret. Yalnızca bunun yapılış şekli farklı.

    Yani elmalar ve elmalar.

  20. Acelemiz vaaar. YA BAS GİT YA YOL VER

  21. Videoda görüyoruz ki Hamilton geçilmeden az önce direksiyonu iki kere sağa kırıyor Webber'e engel olmak için. Webber'i bir tehdit olarak algıladığı açık.

  22. Lewis bosuna yaygara yapiyor yavaslamis gecmisler onda bisey yok fakat schumi nin cimlere itti demesi cok gulunc olmus, sagda temas mesafesinde webber var ona carpicak hali yok ya. Schumi olaylara bir kılıf aramasin bence

  23. Evet elmalar ve armutlar…

  24. yine hamilton her olayda var olmasa zaten şaşıracağız.Burda webberle schuminin hiç bi suçu yok suç hamiltonda durmuş resmen webberde schumi geçmek istemişler.Zaten webberde suçlu yoktu demiş evet yok gibi ama hamiltonda biraz hata var.

  25. yine hamilton her olayda var olmasa zaten şaşıracağız.Burda webberle schuminin hiç bi suçu yok suç hamiltonda durmuş resmen webberde schumi geçmek istemişler.Zaten webberde suçlu yoktu demiş evet yok gibi ama hamiltonda biraz hata var.

  26. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Evet, Hamilton pole alabilirdi, ama diğer taraftan Webber'in de iyi iş çıkarabileceği ihtimalini çok küçümsüyorsun. Takım bu konuda daha mantıklı düşünecektir, kaldı ki takım açıklama yapmış, Hamilton'a hızlanmasını söylemiş, Hamilton hızlanmamış. Eğer bu Hamilton'ın hızlı hali ise, Webber açıkça Hamilton'dan hızlıymış ve Hamilton pole alamazmış

  27. Hamiltonun süper lisansı elinden alınsın artık .O zaman Yuji İde nin suçu neydi Allah aşkına?

  28. her yapıldığında takımlara olan sinir katsayımın artmasına neden olan olaylardan birini yine yaşadık bugün..hangi pilotun başına gelirse gelsin gerçekten çok uyuz bi durum bu, adamlar takımların gereksiz bekletmeleriyle tur atabilmek için 9 doğuruyorlar..aynı şey bugün lewis'in, webber'in, schumi'nin başına geldi daha önce başkalarının başına geldi, hakkaten yeter artık..ya şu pilotları piste 20-30 sn daha önce çıkarın yada çenenizi kapayıp oturun takım patronları!!

  29. aynen öyle aynen öyle

  30. burak evmez avatarı

    anlamadığınız da bu niye yavaşlıyorsun kardeşim önündeki button aynı araç var altınızda en fazla 0.2-0.3 sn oynar hem geçen alonso massanın hava koridorundan yararlanıyor diyenler nerde?? hamilton neden buttonın hava koridorundan yararlanmıyor da basmıyor gaza ne döneksiniz

  31. Alonso'ya 2007 Macaristan'ta neden ceza verilmişti?

  32. yahu atak matak yapmıyor schumi,,3üde kendi turuna yetişmeye çalışıyor ve doğal olarak yavaşlayan hamilton arkasından can havliyle gelen 2pilotun arasında kalıyor,,webber geçmek için içeri dalıyor schumide sanırım çarpmamak için enuygun yer olan dışarı çıkıp çimlerden geçiyor,,bu gayet normal çünkü son saniyeler cezayada gerek yok

  33. lewis falan alamazdı,,vettel gene alırdı,,

  34. lewis kimki schumi onu taksın,,provakatörlük yapmayalım;) lewis daha çokşey öğrenecek yeğen…

  35. Yine en doğru yorumlar sizden geliyor.

    Whitmarsh: "Hamilton'a 'Arkandakilere Geçilme' Dendi" başlıklı haberden Hamilton'un arkasındaki pilotların varlığından haberdar olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla durum, belirttiğiniz komplo teorilerine açık.

  36. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Arkadaşım Seviyeyi İyice Düşürmeyelim..Tartışma Çıkartmak İstemiyorum..Fia Ne Diyecek Onu Bekleyelim..Orada Görürüz Kim Haklı Kim Haksız..

  37. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Whitmarsh'ın açıklamasından şu an haberim oldu. Takım Lewis'in yavaşlamamasını, geri çekilmemesini, geçilmesi durumunda son hakkını kaybedebileceğini telsizden bildirmiş. Bu açıklamaya göre takım işini yapmış, Lewis'e karşılaşabileceği sorun hakkında bilgilendirmiş. Ancak Lewis her ne sebeptendir bilinmez takım telsizinden yapılan uyarıya kulak asmayıp yavaşlamış ve bu olayın meydana gelmesine sebebiyet vermiş

  38. hamilton ceza alsın diyen adamlar niye alacak hızlı turda değiller ki zaman turu atmasına engel oluyormuşmuş erken çıksın oda. attılarda noldu pole aldı sanki

  39. Alonso'ya Macaristan'ta Hamilton'u engelledikten sonra hangi gerekçe ile ceza verilmişti?

  40. Çimemi atmış yuhh be kardeşim biraz usturuplu salla. Schumacher'inde Lewis'e olan bu takıntısını bir türlü anlamadım adam kendi çime çıkıyor sonra Lewis beni çime itti diyor.cezayı haketmiş.

  41. Hamilton polü alcak hıza sahipti arkadaşım webber ve schumacherin hızından niye korksun takım o teorini direkt çöpe at 😀 Cidden polü alırdı Lewis o turu atabilseydi yazık oldu.

  42. sorun yok arkadaslar burası formula1 kazalar hatalar doğrular yanlışlar hep oldu hep olucak burada herkesin kendine göre haklı olduğu yerler var schumacher de öndeki araç yavaslamıs zaman kalmamıs doğal olarak zorluyor zorlamanın neticesinde hata da yapabilir gayet doğal.sanırım burada hata atfedemiyeceğimiz tek kisi webber.

  43. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Olaya iki açıdan da bakalım;

    Hamilton'ın açısından bakarsak; Önündeki pilot ile arayı açıp, rahat bir sıralama turu atmak istemiş. Bu yüzden yavaşladığını bariz olarak görmekteyiz. Hamilton'ın hızı, son tur hakkı için ucu ucunu yetecek kadar yavaş.

    Arakdan gelen pilotların gözünden bakalım şimdi de; Son tur hakkınızı kullanmak için acele etmeniz gerekiyor, ama önlerindeki pilot oldukça yavaşlamış durumda. Doğal olarak onu geçiyorlar.

    Şimdi burada farklı durumlardan söz etmek mümkün. Biri iyi niyetli, biri ise daha şüpheci iki yaklaşım oluşturulabilir.

    İyi niyetli yaklaşımda denilebilir ki; Hamilton öndeki aracın yarattığı kirli havadan etkilenmemek için yavaşlıyor ve arkasındaki araçlar hakkında bir bilgisi yok, çok geç farkediyor. Takımın, arkadaki araçların da hızlı geldiğini, son tur haklarını kullanmak istediklerini Lewis'e bildirmesi gerekirdi, keşke böyle olsaydı da sorun çıkmadan Lewis tekrar hızlansaydı.

    İkinci durum ise, komplo teorisi olarak adlandırılabilir 🙂 Ama takımların birbirlerine uyguladığı sert stratejileri göz önüne alırsak, mümkün olduğunu kabul etmek lazım. Hamilton ve takım arkadan gelen araçları biliyorlar ve onların son haklarını kullanacakları da aşikar. Hamilton'a bu konuda yavaşlaması komutu verilmiş ve arkadaki araçların son tur hakkı engellenmek istenmiş de olabilir. Schumacher'in değil belki ama Webber'in McLaren için bir tehlike oluşturacağı açıktır. Webber iyi bir tur atarak McLarenları geride bırakabilecek bir araca sahip.

    Her iki durumda da hatanın kaynağı Lewis değil, yeterli bilgilendirmeyi yapmayan yada kurnaz bir politika uygulamaya çalışan takımda gibi gözüküyor. Amma velakin, takım arkadan gelen bu iki araç hakkında bilgilendirme yapıp, Hamilton çok önemsemediyse, işte orada hata Lewis'indir denilebilir.

    Şimdi sıra geldi açıklamaya; Lewis, tehlikeli bir hareketti falan fişman birşeyler demiş. Düne kadar kurt kesilen, agresif davranışlarında haklılığını iddia eden Lewis niye medyaya mazarette bulunmuş? Bu açıklamayı yapmamalıydı çünkü benzer durumlara sebep olduğunu bildiğimiz bir kişi kendisi. Ha tamam hata takımdaysa gidip onlarla bunu konuşması uygun olurdu, medyaya konuyu taşımamalı.

    Bazı Lewis hayranlarının da şimdi kalkıp Lewis haklıydı demesine anlam veremiyorum. Bir kaç öncesine kadar, biz agresif sürücüler istiyoruz, biz yarış istiyoruz diyen kişilerin bu olayı görünce Lewis'i savunmak yerine, ne güzel oldu agresiflik gördük diye sevinmesini beklerdim.

    Herkese sevgiler…

  44. Cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim bu konu uzar gider Lewis Buttonla arayı açmak için yavaşlıyor daha temiz bir Tur atmak için daha temiz bir hava kullanmak için.Webber öylesine tura yetişmeye çalışıyor Schumacher de öyle hepsinin bir haklılık gerekçesi var ama olan olmuş normalde benim bildiğim oraya bu şekilde girilmez helede zaten iki araba varken bir üçüncüsünü kaldırmaz sağa kaçsa Webber sola çıksa Schumacher bu adam ne yapsın ya peki ?

  45. Arkadaşım çime itmek gibi bişede görünmüyor görüntüde görünen şey schuminin hız kesmeden kerblere dalıp webberle lewisin önüne geçmeyi planlamasıdır o kadar açık ve net her şey hala hikaye okuyorsunuz

  46. Webber'in içeriden yaptığı atak, Hamilton'u dışarıya itiyor ve bu yüzden onun solundaki Schumacher'e virajı dönmek için alan kalmıyor ve pist dışına çıkmak zorunda kalıyor.

    Videoyu Schumacher'in araç üstü kamerasından izlemediğimiz için ona ne kadar alan kaldığını net göremiyoruz ancak böyle olduğunu düşünüyorum.

    Schumacher'in damalı bayrağa yetişmek için pisti kestiği de doğru değil. Öyle olsa dışarıdaki asvaltlı alanı kullanırdı bunun için toprak alana çıkmak yerine.

    Hamilton, aşırı derecede yavaşlamamış. Kendisinin kusurlu olduğunu söyleyemeyeceğim.

  47. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Buttonla Yeterli Mesafesi Varmı Hamiltonun Var..Neden Yavaşlıyor ? Orada Hamilton Hızlı Gitse Webber İçerden Geçmezdi Schumacherde Dışardan Geçmezdi.Bir Nevi Arkadakileri Engelliyor…İlk Yorumu Yapan Sendin Cevap Vermek Zorunda Kaldık (Schumacher Fanları Olarak )..

  48. Tamam hadi açıklamayı biz yanlış anladık http://www.youtube.com/watch?v=TyDJK2oOs7I ama burda herşey ortada.

  49. yalnız arkadaslar hamilton epey şaşırmış olmalı bir anda iki araç biri sağından biri uzaydan önüne geçince:))) hele schumacher epey kafasını karıstırmış olmalı 😛

  50. Arkadaşımı sen başka yorumları okuyorsun galiba tek suç Schumacher de dedim mi ben sadece diyorum ki Sağdan Webber in geldiğini gördü ve sola doğru açıldı ve o sırada Schumacher de hızlı bir bir şekilde Frenajı kaçırarak çimlere çıkıyor vede bu adam zaten virajın içinde sıfırdan Schumacher nereye gitmek istiyor ben bunu demek istiyorum neden Webberi tartışmıyoruz da Schumacheri tartışıyoruz çünkü herşey ortada anlamak isteyene tabi.

  51. Pesss Pesss!

  52. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    RENAULT ENGINE ve McLaren-Mercedes ikinizde bence susun,
    Schumi burada çime attı demiyor çimee itti diyor,
    çime atmak başka şeydir çime itmek başka şeydir,
    ikisi çok farklı şeylerdir,
    burada leiws'i suçlamıyor,
    olan hadiseden bahsediyor sadece,
    kimseyi suçlamıyor aslında,
    beni itti demek o pilotun suçlu olduğunumu ima eder yapmayın gözünüzü seveyim kazık kadar adamlarsınız ,
    neyin nasıl olduğunu anlamayacak kadarmı göremiyorsunuz anlayamıyorsunuz,
    iyi okuyun bu sefer Schumi'nin ne demek istediğini lütfen.

  53. Devam et kendi rüya aleminde yaşamaya! Bravo.

    Üç kişi bir viraja girmeye çalışıyor. Yada iki kişi girmeye çalışıyor üçüncü ne yapmaya çalışıyor bilinmiyor diyeyim.

    Bu tarafsızlık olayını kim denetliyor birde anlamıyorum. Nasıl tarafsızlık bu. Peehhh!

  54. Tamam da 130 R den sonra start finiş düzlüğüne çıkılmadan önce ki virajda iki arabanın yan yana kalıp geçmesine imkan yok çün kü Lewis içte Schumi dışarda

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Tek Suç Schumacherde Değilmi..Birde Diyorsunuz Objektif Bakın..Bırakın Arkadaşım..Kendiniz İlk Önce Bir Görün Sonra Söyleyin..

  56. Yavuz Balcı avatarı

    Kardeşim bak martin ne demiş. öndekiyle aranı aç :))) arkadakilere geçilme. adam sanki tek şeritli tali yolda yarışıyor :)))

  57. ne yapsınlar yani adamlar nerden geçeceklerini şaşırmışlar kamyon gibi durmus yolun ortasında millet canının derdinde hee tek sen olursun o pistte ne yaparsan yap biraz saygılı ol hamilton milletin emeğini heba etmek de ne oluyor!

  58. Yolun ortasında durmuyor arkadaşım sağdan Webberin geldiğini görüyor aynadan sola çıkıyor Lewis zaten viraja girmek üzere Schumacher de soldan orada yolun olmadığını bile bile nereye gidiyor tura yetişecek diye şikanı kesip gitmesi mi gerek böyle bir kural varda biz mi bilmiyoruz ?

  59. Yavuz Balcı avatarı

    olayın tek suçlusu martin olacak dallamadır. gerçi ross ve horner'ıda katmak lazım. son saniye ye saklıyorlar. pilotlar ne yapsın kardeşim.

    Lewis'e: aranı aç önündekiyle arkadakilere geçilme

    Webber ve Şumi'ye : dostum Lewis'i geçemezseniz tur gümbürtüye gidecek.

    Çok afedersinizde bu üç adam ne — yesin. aradaki tirelere kim isterse koyabilir :))

  60. Bence Webber içeriye dalınca Hamilton açıldığından dolayı görmeden yanında olan şuminin üzerine kırmış. Şumi de haberde dediği gibi can havliyle tur atmak için atmış kendini çime.

  61. Aynen atarlarımız boşuna dememişler Yedisinde neysen yetmişinde de o olursun diye. Neden kabullenmek istemiyor hatasını anlamak güç tamam yeni tura başlamak için zorluyorsun ama öndekinede biraz saygın olsun zaten o adam da viraja dalmak üzere.

  62. samet  birol avatarı

    illimunati

  63. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Arkadaşım Videoyu Görmediniz Galiba ? Yolun Ortasında Duruyor Hamilton Diğerleride Tura Yetişmek İçin Geçmeye Çalışmış..Başka Bir Video"mu İzlediniz ?

  64. Videoyu izledikten sonra kimseye ceza verilmesini beklemiyorum. "Ceza" derken gerçek bir cezadan bahsediyorum, kınama gibi bir ceza verilebilir yine.

  65. Lewis suçlu, ama kendi turunu atabilmesine kendisi engel olduğu için suçlu. Kendisi kaybetmiş. Pole alabilirdi kolaylıkla.

  66. Harbiden bide çime attı Lewis beni demiş videoyu görür görmez güldüm resmen huy değişir karakter değişmez abi 😀

  67. adamın hızlı tur atmasını engellemek olabilir, FIA'nın kararına bağlı. Gerçi dha önce çıksaymış tura, riske atmasaymış da diyebilirler.

  68. Schumacher nasıl öyle atak yapmış anlamak gerçekten çok güç Sol taraftan nereye gitmeyi düşünüyor ? Beni çime attı diyor birde seni çime filan attığı yok adamın sen zaten kaçmışsın yaptığın atağın hatalı olduğunu anlayınca. Biraz objektif olalım arkadaşlar Sato böyle ataklar yapardı yakışmıyor efsaneye bu sene bir çok kez hatasını gördük.

  69. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yinede şunu belirteyim,
    videodan izlediğim için,
    Schumi'ye acıdım ben niye yalan olsunki,
    zaman turuna yetişmek için nelerle uğraşıyor sabır sabır sabır,
    hem acıdım hem güldüm (hani öyle bir yüz ifade vardır ya hey Allahım sen bana sabır ver tripleri)
    ah ahh lewis.

  70. Videoyu izleyip Lewis'e suç bulanlar at gözlüğünü çıkarsa iyi olur Lewis anormal hiç bişe yapmadı buttonla aradaki mesafe baya azalmıştı biraz arayı açtı son viraja geldiğinde 2 pilot birden içten ve dıştan şuursuzca dalış yapıyor schumacher hele kerblerden direkt dalıp kendine yol açıcağını sandı ama o da yetişemedi. Burda suç takımlarda bence zamanlama hatası yaptılar daha erken piste çıkarmaları gerekiyordu pilotlarını.

  71. Hadi Webber neyse de shumi ne yaptığını sanıyor allah için. Pistte ki sözde en kaliteli pilota yakışıyormu bu haraket, özelikle taraftarlarına soruyorum.

    Bu olayda Lewis i suçlayanın gözlerinden şüphe ederim. Birde resim fena yani, aman aman…

  72. Etik değil tabii ama tam olarak nasıl bir nedenden ceza vericeklerdi? Böyle bir kural yok ki.

  73. hızlı turunda değil ama süre dolduğu için hızlı tur atabilmesini engellemiş olacaktı.

  74. dostum, biri (massa) cumartesi günü gece çalıştıktan sonra(!) (iç) elbiselerini değiştirmiyormuş:)

    biri zaten pisikopata bağlamış önüne (duvar araç +birde massa farketmiyor) gelene vuruyor ve cezasınıda çekiyor:)

  75. teşekkürler video için.

    Hamilton yavaş kalmış. Muhtemelen Webber ve Şumiye de telsizden "bas gaza, yoksa turu kaçıracaksın" diye bağırıyorlardır. Şumi geçmek için tek şansının çime çıkmak olduğunu düşünmüş sanırım. Kendi hatası ama ciddi bir şey değil bence. Kendi kaybetmiş, diğerlerine de biraz aksiyon yaşatmış.

  76. Almazdı. Niye alsın ki? O an Schumi hızlı turunda değil.

  77. Her şeyi Button başlatmış! 😛

  78. hamilton ın ceza alması gerekir arkasındakileri yavaşlatmış schumacher ve webber can havliyle yetismek icin güç bela geçmisler hamilton ın aynaları yok galiba.

  79. Ceza alması gerekiyor yine.Adamları engellemiş resmen kardeşim.Bu ne sorumsuzluk böyle.

  80. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sağol video için,
    videoda görüldüğü gibi olan Schumi'ye olmuş,
    acaba diyorum Schumi şikayet etse lewis ceza alırmıydı diye kendime sormuyorda değilim,
    neyse…

  81. hamilton kordon da gezintiye çıkmış 🙂

  82. Schumacher bu olaydan dolayı 1 sıra kaybetti gene de. Eğer Hamilton suçlu bulunursa ceza alabilir.

  83. ferrari57er2 avatarı

    hamilton ve Massa'nın çok ilginç bir şansızlığı var. Bedevi gibiler. Pisteki bütün olayları üzerlerine çekiyorlar.

  84. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sadece bu benim şahsi fikrim (yanılma payımda var)
    son tur hakkı zaman kısıtlı belki 5 sn belki 10 sn,
    lewis'in arkasında bekleyen webber ve Schumi var,
    2 pilootda son zaman turunu kullanmak istiyorlar,
    lewis orada zaman turuna yetişip webber veya Schumi yetişemeyip tur haklarını kaybetselerdi,
    o zaman lewis için kötü olacaktı,
    çünkü adım gibi eminim bu 2 pilot şikayet edip lewis'e ceza aldıracaklardı,
    bunlar hassas mevzular,
    o yüzden dikkat etmeliler artık,
    artık diyorum çünkü cidden lewis'in toparlaması lazim kendini,
    yeter diyorum yeterrrrrrrrrrr lewis 🙂

  85. bu sene başına lewis'ten fazla iş gelen var mı ki?

  86. Hamilton'un singapurda sıralamalarda Massa'ya yaptığını şimdi de ona karşı yapmışlar. Videosunu izlemek lazım. Laflardan bir şey anlaşılmaz.

  87. Olayı izlemeden yorum yapmak zor. Ama bu olayı Spadakine benzetmek çok yanlış. Orda Lewis tur atıyordu. Burda kimse tur atmıyor.

    Anında şuçlunun belirlenmesi utanç verici.

    Burda pilotlar Lewis e kaşı cephe almış gibi bir durum sezdim. Orda başkası olsa böyle bir durum yaşanırmıydı, ilk aklıma gelen bu.

    İşin garibi Lewis temiz tura başlamak için hazırlanıyor ve arkadakiler pistte geç çıkmanın cezasını Lewis e ödetiyor. Garip.

    Tabi Lewis in Singapurdaki sıralama seansında yaptığından sonra birşey demek yanlış olur. Fakat orası ile burası bir değil. Burda son viraj hazırlığı yapılıyor ama orada pazar gezintisinde gibi dolaşlanı geçmeye çalışılıyor. Yeterli mesafe kalsa aynısını Alonso yada yapardı bence neyse olan oldu artık.

    Ama yine izlemek lazım bence. Bakalım kim gerçekten haklı.

  88. Olayın videosu yayınlanırsa çok güzel olacak.

  89. Yusuf  Hitay avatarı

    arkadaş her olayın içine nasıl dalıyor anlamıyorum, bi okuyup üfletsin artık.

  90. yine olay yine lewis başrolde.birazda uslu dur be adam.illaki her yarış biriyle sürtüşmek zorundamısın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir