GPDA, Barcelona'da Değişiklik İstiyor

yazar:

kategori:

Grand Prix Sürücüler Birliği İspanya Grand Prix’inde Heikki Kovalainen’in kaza yaptığı Catalunya pistinin 9. virajındaki kaçış alanına değişiklik yapılmasını istedi.

9. virajın girişinde tekerlek jantındaki hata sebebiyle lastik bariyerlere saplanıp kalan Kovalainen neyseki kazadan yara almadan kurtulmayı başarmıştı.

Fin pilot kazanın ardından tedbir amaçlı kontroller için geceyi hastanede geçirdi, fakat takvimdeki bir sonraki yarış olan Türkiye’de tamamen sağlıklı bir şekilde yarışmayı umuyor.

Kovalainen kazada yara almamasına rağmen, GPDA yöneticisi Mark Webber autosport.com’a yaptığı açıklamada gelecek sene için olayın yaşandığı virajda değiştirme yapılması için çaba harcayacaklarını söyledi.

" Buradaki kaçış alanını biz daha büyütmemiz gerekiyor. Bununla birlikte test haftasında Sebastien Bourdais de burada bir kaza geçirdi ve bu noktaya bakmamız gerekiyor."

Formula 1’deki güvenlik için büyük bir çaba harcayan Webber sözlerine şöyle devam etti : " Virajın çıkışındaki kaçış alanında bir sorun yok gayet iyi, fakat giri için aynı şeyi söyleyemem. Eğer burada bir sorununuz varsa, yeterli kaçış noktası yok demektir."

" Fakat kazalard öğreneceğiz ve gelecek sene bariyerleri geriye çekeceğimizden eminim."Webber kaza anında birşey olup olmadığını ya da Kovalainen’in kendini yaralamadığını biraz bildiğini fakat medikal ekibin çalışmalarıyla Fin pilottan olumlu işaret alınca mutlu olduğunu söyledi.

" Ben oradan geçmek için gittiğimde FIA’nın medikal görevlileri durumunun iyi olduğunu bildirince mutu oldum. Rahatlatıcıydı, çünkü iyi olup olmadığını asla bilemezsiniz."

" Robert’ın (Kubica) Canada’daki kazasından bu yana böyle ciddi bir kaza yaşamamıştık ve aracın içindeyken nasıl olduğunu bilmiyoruz. Kalabalığa el salladığını ve iyi olduğunu duymak gerçekten de harikaydı."


Yorumlar

  1. GPDA baskanı de la rosa degilmiydi:S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir