Pirelli Sıralamada Son Seans Sorununa Çözüm Arıyor

yazar:

kategori:

İtalyan lastik üreticisi, lastiklerini saklamak amacıyla sıralamanın son seansına çıkmayan pilotların heyecanı düşürdüğü için mutsuz.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Bir şeylerin olması gerek. Bu hafta sonu Kore’de FOTA’dan Oliver (Weingarten) ve Sportif Çalışma Grubu ile oturup görüşeceğiz. Hindistan’da ise bütün bir meseleyi konuşmak için resmi toplantı yapacağız”

“Bazı tekliflerle ortaya çıkmamız gerek. Fikirlerimiz var ve çözüm için ortak payda bulmamız gerekiyor.”

Pirelli, sorunu çözme adına sıralama lastiği üzerinde durmuştu ama bu hamle, F1 takımları tarafından kabul görmedi.

Şimdi ise Hembery, Q3’e katılmayan araçların bundan fayda sağlamaması için sportif kurallarda değişiklik üzerinde duruyor. Bir çözüm: Q3’e katılmayan araçlar, yarışa Q2’de kullandıkları lastiklerle başlayacak.

Hembery: “Maliyetleri filan arttırmadan kuralları değiştirerek bunu hemen çözebilirsiniz. Bu konuda tekliflerimiz olacak. Gelecek sene ihtiyacımız olan bu; belki de 2013 için.”

“Sıralama formatında çok yanlış bir şey yok. Bu üç seans sistemi çok iyi. Ama lastikleri saklamak saçma. Saçma çünkü Vettel ve ilk 6 üç seansa da katılıp yarış kazanabiliyorsa, demek ki bunu herkes yapabilir”

“Anlamsız… Lastiklerinizi saklamanız gerekmiyor. Bütün yarışı çıkaracak kadar var. Bunu çözebilecek her şeyden mutlu oluruz”


Yorumlar

  1. bu neye yarıyacak ki zaten lastiklerinden en iyi verimi alan onları en iyi koruyan turunu atıp pole yı alıo (redbull) özelliklede lastıklerınıde korumayı basarıyo bu kural güçlüyü daha da güclendirir … Sen lastiğini üret kardesim bırak taktik işi takımlara kalsın adam Q3e cıkıo 2 turda 1 saniye fark atıo en yakın rakıbıne otekı ne yapsın bosuna lastık paralıyacağıma yarıs tempoma bakarım diyo haksızda değiller!!!! Siz istemediniz mi cabuk aşınan lastik yarışa heycan gelcek diye sıralamaların içine ettiniz bişey yapıyorsunuz adam akıllı dusunun ole yapın o zaman!!!!!

  2. cvp yerine yanlış yere gitmiş msj ya, rocco'nun tam altına yapıştırmıştm yoksa pardon :S

  3. pirelli sadece öneri getiriyo zaten, takımlarda onaylarsa kural yürürlüge giriyo… şuanki sıralama formatı şuana kadar yapılnlarlar içerisinde en iyisi bana kalırsa(1saatlik format kötüydü çünkü seans başladıktan 20 dk geçmiş oluyo ama bi tek minardi tur atıyodu).. aşagıda maykil 'ında dedigi gibi 3 tur atmanın şart hale getirilmesi bir birçözüm olabilir ama o zamanda aracında arıza çıkan pilot olunca neolacak diye düşünüyorum yada bundan yararlanmaya çalışanlar falan diye uzar gider aslında ben 1. çekişmesi oldugu sürece pek rahatsız degilim digerlerinin tur atmamasından

  4. kontrolsüz güç güç değildir

    çok ii oldu bu hocam :D…bnce çözüm sıralama lastikleriyle gelebilir ve bnce bu konu ciddi ciddi düşünülmeli, şu ankiyle pek bi kayıp yaşanmaz yine en hızlı olan pole'ü almış olur ama işin ucu kaçıosa da belli sayıda lastik sağlanabilir yne q3 için..

  5. rocco junior avatarı

    işini doğru yaptı ama bu sefer sıralama turlarında q3teki bu kötü durum ortaya çıkıyor.Teknik veya sportif kurallara çok girmemeleri taraftarıyım herkes kendi işini yapsın.Zaten zırt pırt değişiklik oluyor birde takımlar onlara göre davranmak zorunda bırakılmamalı.yani kontrolsüz güç güç değildir:)

  6. pirelli zaten işini dogru yaptı onlardan istenen 2010 canada gp nin tüm sezona yayılmasıydı ve bunu başardılar diye düşünüyorum bundan mutlu muyum? hayır degilim lastiklerin bu kadar çabuk bozulması ve bir anda turların 1sn yavaşlaması hoş degil ..ayrıca ben pirellinin bu kadar işin içinde olmasından memnunum hep gösteriyi geliştirici önerilerle geliyolar hep f1in yararına fikirler üretiyolar diye düşünüyorum

  7. hayır bence çok mantıksız. çünkü bu sefer takımlar q2 de az tur atıp(muhtemel tek hızlı tur) sonrada q3 tede tur atmayacaktır. boylece q2 ninde içine edilecektir.

  8. la sezon bitmişş olan olmuş senin şimdi mi akılına geliiiiiiiii

  9. rocco junior avatarı

    Kime ne adam çıkar çıkmaz.Yakında taktik cidden bitecek f1 de.Lastik üreticisi olarak spora çok dahil oluyorlar.Madem adamın lastik saklamasını istemiyorsun o zaman daha iyi lastik yapabilirsin.Mesela 2 tur daha fazla dayansa lastikler ortalama veya biraz daha fazla bu durum ortadan kalkabilir.Herkes işini yapsın

  10. Sezon içerisinde bir kural değişikliği anlamsız olur ancak seneye bu durum değiştirilmeli.

  11. MagicAlonso avatarı

    Adamların düşündüğü çözüm bence mantıklı.Eğer Q3 de tur atmıyorsanız o zaman daha eski olan Q2 lastikleriyle yarışa başlarsınız buda takımları tur atmaya zorlayacaktır.Mantıklı çözüm

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Q3 seansında en azından 1 hızlı tur şartı konulmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir