Alonso'nun Hedefi 3 Şampiyonluk Kazanan En Genç Sürücü Olmak Ancak…

yazar:

kategori:

2005 ve 2006 yıllarında Renault ile art arda şampiyon olarak 25 yaş ile en genç çifte şampiyon rekorunu düne kadar elinde bulunduran Alonso, bu rekoru dün 24 yaşında 2 kez şampiyon olan Vettel’e kaptırdı.

Bu ünvanı kaybetmesini değerlendiren Alonso “Gerçekten özel bir şey yok. Artık kimin en genç 3 şampiyon olduğunu göreceğiz.” dedi.

Formula 1 tarihinde sadece 8 sürücü 3 ya da daha fazla şampiyonluk kazandı. Bu rekoru elinde bulunduran 3. şampiyonluğunu 1991 sezonunda 31 yaşındayken Mclaren’de kazanan Ayrton Senna.

Alonso da gelecek sene temmuz ayında 31 yaşına girecek ve bu rekoru kazanabilmek için tek bir sene şansı olacak.


Yorumlar

  1. Alonsodan en genç 3 şampiyonluğu olan pilot
    Schumacherden en genç 8 şampiyonluğu olan pilot rekoru bekliyorum
    😀

  2. saldırıya bizmi geçiyoz yoksa sizmi benim Mclareni yada pilotlarını yada bi başka takımı yerdiğimi gördünmü? Yada aşşaladığımı yada taş attığımı hala daha kendini ele veriyosun

  3. Oğuzhan Elmas avatarı
    Oğuzhan Elmas

    Yalnız Hamılton'un mc.laren de yarışmaya başladığını, Alonso gibi rekabetçi olmayan takımlarda başladığını unutmayalım arkadaşlar.

  4. O dönemki araçlarla şimdikileri kıyaslamak biraz yanlış olur bence.2003 senesi gerçekten çok heyecanlı ve keyif vericiydi.Bana göre o seneki şartları ayıran en önemli etken lastik savaşlarıydı.Her lastiğin karakteristiği pistten piste değişiyordu.Michelin o sene gerçekten çok başarılıydı.Bunun yanı sıra dayanıklılık etkenini de göz önünde bulundurmak lazım.Yani şimdiki mercedesle kıyaslamak biraz absürd kaçar.Herkes aynı lastiği kullanıyor.Rbr,Mclaren ve Ferrari üçlüsününü pilotları yarış dışı kalmadıkça Mercedes in yarış kazanamsı imkansız gibi.Ama her şeye rağmen Alonso o sene çok iyi bir iş çıkardı bu yabana atılamaz.

  5. hayır yani adamın gidip 35 yaşında şampiyon olması değersiz mi oluyor…

    Schuminin FErrariyle aldığı şampiyonlukları görmemezlikten gelelim, onları 30 lu yaşlarında almıştı, Vettel ondan daha iyi 😀 mantığa bak ya. Alonso 23 yaşında sıfır çekmiş, hayır benim bildiğim ortalama bir renaultla podyum ve yaırş birinciliği almıştı 🙂 araç gridin en hızlı 4. aracıyken… şuanki mercedes kadarken araç yani…

  6. donjuan domarco avatarı
    donjuan domarco

    senı almayacakları kesın de…

  7. alonso haberinin altına yorum yazarak ne gibi bi rant sağlamaya çalışıyo olabilirm ki, ne kadar saçma ve garip bi düşnce bu ya, alonso'yu kötülediğim için cebime para girmio, hamilton vettel veya bi başka sürücü yada takım sahibi banka hesap numarama para yatırmıo arkadaşım..

    artı bi bak bakalım sadece alonso haberlerinin altına mı yorum yapmışım bn, hangi haber ilgimi çekerse yada canım yazmak isterse o haberlerin altına yorum yazıorum, yarış sonuçlarında hamilton kazalarında schumi yada bi başkasıyla ilgili haberlerde illa ki yorumum vardır ama sn sadece alonso haberlerine dikkat kesiliosan o başka..

    üstteki yorumda da yazdım, tüm alonso taraftarlarını bu sınıfa sokamam tabi ama çoğunluğu alonsoyla ilgili mantıklı yada mantıksız aleyhinde bi yorum gördüğü anda hemen bi cephe alıp, yok şölesin yok bölesin gibi yorumlarla saldırıya geçiolar bunu yapmayın bnce..

  8. arkadaşım kendini kandırma biri Fernando haberi yazdığındada hemen bi taşlama iğneleme yapmaya başlayanlardan birisin sende istediğini yazabilirsin onda haklısın ama sen ve senin gibi Alonso düşmanlarını başka haberlerin altında yorum yazarken göremedim şunu kabullenin Alonso ile ilgili haber çıkınca herkes kendine bir rant sağlamaya çalışıyo herkes saldırganlaşıyo bu kadar edebiyat yakmışsın ama benim ne anlatmak istediğimi anlıyamamışın

  9. babalardan_alonso avatarı
    babalardan_alonso

    Aynen

  10. babalardan_alonso avatarı
    babalardan_alonso

    Herzaman en ıyı pilot oldugunu kanıtlıyorsun alonso altında rekabetçı bı araç oldugunda herkez bılıyor senın neler yapabıleceğı bu arada pol sayısı pekte önemlı degil sen istersen 24üncü başla yarişa yarış ıçinde başarilı olduktan sonra ònemlı olan yariş içi neler yaptıgı bunuda çok iyi yapıyosun adamım kalbımız senle

  11. ortadan kaybolacaklar?..snn nickin ortada yokken (sn var msn bilemedim nickin eski diil ne de olsa) bn burdaydım ghost, uzun yıllardır bu sayfaya takılıorum haber okuyup yorum yapıorum, bugüne kadr ne başka bi nick aldım ne de başka bi şekilde giriş yaptım bni başkalarıyla yada kendinle karıştırma bu 1..

    2.si alonso yarış kazanabilir, ewt bunun sonucunda şampiyonda olabilir haliyle burası da tmm ama bu olursa nie nick değiştirip başka bi şekilde siteye girecekmişim ki?..istediğim şekilde yorum yapıp istediğim şekilde fikrimi belirtebileceğim bi yer burası ki ne kimseye bi aşağılama ne de kimseye bi küfür yada küçük düşürücü bi yorum yazmadım bugüne kadar, snn gibi birileri olmadıktan sonra da kimseyle dalaşma taraftarı da diilim bunu da bilesin..

    ferrari'nin bu yıl dominant olması gereken yarışların neredeyse hiç birinde alonso damgası yoktu, iz bırakacak bi sürüşü yoktu ama öle bi hale geldi ki red-bull dominasyonunda geçen yarışlarda podyum savaşı verebilmesi niese onu büyük sürücü yaptı..

    bi önemli nokta daha takım arkadaşı massa olmasının da bunda büyük bi etkisi var, burda bazı arkadaşlara katılmıyorum massa 2008'e kadar ii bi pilottu en azından daha istikrarlıydı ama o şampiyonluk olayı ve ardından gelen kaza bnce onu f1'den aldı götürdü ve bi daha da dönemedi ve böle bi pilotla yarışmak alonso'yu olduğundan büyük bi sürücü gibi gösterdi bnm dediğim bu..

    herkes fikrime katılmak zorunda diil, katılsa sorun olur zaten ama bu siteyle ilgili bişi daha yazayım kendimce..mclarenci daha dorusu hamiltoncı arkadaşlar savunma olayında daha üsluplu daha ii yorum yapıp savunabilen arkadaşlar, olayları çocukluk boyutunda sataşmalara dökmüolar en azından..karşındakiyle tartışırıken üslüpu bozmayın ki karşı tarafta bozmasın, saygılar!!

  12. alonso yarış kazanabilir şayet ferrari biraz daha hızlı araba yaparsa bundan doğal ne olabilirki seneye şampiyonda olabilir sonuçta yetenekli ve hırslı bir pilott

  13. o değilde gelecek Yıl Fernando yarış kazanmaya başlarsa Redbull un sözde taraftarları Hokkabaz sona king_1905 vs. bu tarz adam lar ortalıktan kaybolacaklar yada nick değiştirip tarafsız bir yorumcu taklidi yapacaklar.Yanlış düşünüyosam lütfen bu mesajın altına yorum yazın

  14. bi sende bakarsan anlayacan

  15. Nerde Alonso haberi nerde Ferrari haberi karşı takımın amigoları hemen yorum yapıyorlar,ya arkadaş sizin pilotunuzun veya takımınızın haberleri yayınlanmıyormuda soluğu burda alıyorsunuz.Burası sirk değilki hokkabazlık palyaçoluk burda pirim yapmaz.

  16. bence seneye ferrari kuvvetli olacak 2009un yarısından sonra ferrari 2010a odaklancaz dedi ve ilk yarışlarda da gayet iyidi ama yaratıcı deildi mclerinin f-kanalı redbullun egzos beslemeli difüzörü yüzünden biraz geriye düştüler ama bu sene ilginç birşey bulucaklarını düşünüyom ve alonsoda bu dediğini yapacak!!!!

  17. Yine çoluk çocuk dolmuş sirke dönmüş burası.

  18. Ortalama bir pilot gibi mi sürdü? Yanlış okumadım de mi?
    Eğer Alonso bu yıl ortalama sürdüyse diğer pilotlar (Vettel hariç) gidip kendilerini köprüden atsınlar. Bu utançla daha fazla yaşayamazlar çünkü. Sanırım bu yıl Vettel ve Red Bull başını baya bi döndürmüş. Başka bir şey görememişsin!

  19. pardon şumi 31 de başladı yani alonso 2 sene içnde şampğion olmazsa o yollanır bal şöle düşün vetel 2014 sezonuna sen 33 yaşındaki alonso ile mi yoksa 27 yaşında ve onu şuanda po sayısında geçmiş muhtemelen galibiyettede geççek ve muhtemelen şamp sayısında da geççek bi adamı mı alırsın takıma

  20. yavaş koçumm sen kime öle küfredionnnn biz burda doruları sölüyoz tabi işinize gelmiiyinçe basın kü**ü

  21.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Alonso 81 doğumlu değil mi? Şu an 30 yaşında

  22. yalnız dikkat et şumi 32 yaşında başladı dominasyona zamn daralıyooo alonso için yegenn

  23. neticede pol almak da yetenek ister yegennn herkez yapamazzz vettel konusunda dediklerim kesin doru neden biliomusun bu vettel şımarık bi pilot orda kaza felan yapar dominik bunu kovar o yüzden horner ve neweyle beraber ferrariye gelçekkk aım gbi eminm

  24. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Pole alana puan vermeye mi başladılar dostum? Gelecek ile ilgili bir kaç fikrini ortaya atmışsın olabilir de olmayabilirde. Ama kim bilebilir ki. Belki Hamilton seneye Formula! den ayrılacak Nascar' a falan gidecek. Belki Vettel 2014 yılın da Formula1' den ayrılacak. Formula1 de hiç bir şeyin garantisi yok dostum.

  25.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Bunu zaman gösterecek. Tarih tekerrürden ibaret. Kimse bulunduğu yere havadan gelmiyor. Schumi 96'da Ferrari'ye geçti. Güzel günleri dört sezon bekledi. Alonso henüz iki yıl geçirdi. Ferrari'nin Alonso'yu kovmak gibi bir lüksü de pek yok sanki.

  26. daha 20 polü olan bi adamı savunuyosun

  27. seneye 31 yaşında olcak olan alonsonun 31 galibiyeti var ve bu yıl 10. sezonuydu lewisin sadece 5 . sezonu olduğu halde 16 galibiyeti var lewis o yaşlarda 40 rahat yapar hele polde alonso 20 lewis 18

  28. İlginç olan Alonso gelecek yıl şampiyon olursa tam 6 yıl sonra tekrar şampiyon olmuş olucak ve buna rağmen en genç 3 kere dünya şampiyonu olmayı başarıcak. Formula 1'in ne kadar gençleştiğini buradan anlayabiliriz. Habere gelirsek, keşke her insanın biraz espri anlayışı olsa diyorum:/

  29. bak bn sana ne dicem adım gbi eminm alonso daha 2 sene da şampion olamayacak ve ardında 2014 te kovulcak sadece o deil domink ve bir kaç mühendis daha onların yerine vetel horner ve adrian gelcekkk alonso zaten hızlı bir pilot ama sizin takımdan cacık olmaz

  30.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Ben Ferrari mühendislerini veya Dom'u övmüyorum. Keşke onlar da redbull gibi işin hakkını verseler. O zaman gör Alonso'yu. Biz Alonso'yu taktir ediyoruz.

  31. alonso'yu izlemeye çalıştım dielim, beklenenden okadar geride kaldı ki ne kadar izlenebilecekse dikkat etmeye çalıştım

  32. sen önce kendi yorumlarına bak yegen

  33. allah ya f1 den anlamdın burdan belli alonso kaçç yaşında şampion oldu tekrar düşün istersennn bn söleyem 25 artı alonsonun da demn baktım istatistikleri berbat lewis onu 34 sene sonra galibiyette geççekkkk her pilotun başına böle bi sene geçer

  34. Alonso 26 yaşında çifte dünya şampiyonu olurken, Hamilton 26 yaşında kazalar ve olaylar yüzünden gözden düşmüş. pilotlar klasmanında 4. sırada bulunmakta ve kendisinden şüphesiz ki daha az yetenekli takım arkadaşı ona 30 puan fark atmış bulunmakta. :)))

  35. ya 2010 sezonu sonunda dominik seneye en hızlı olcaz dedi yine benzer şelr sölüooo kendini kandırma yegenn sizn mühendislerde iş yokk seneye 3. en hızlı olcanız her zamn ki gbi

  36. abi bi kere doğru düzgün yorum yap

  37.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Otomobili dağıtmadan finishe götürürse bir şansı olur.

  38. vetelle lewis 23 yaşında şampiyon olurken alonso 23 yaşında SIFIR çekmişti

  39. Kaan Ferrari avatarı

    SEn Bu sene Alonso'yu ızledıgıne emin misin? kusra bakmada Renodan daha iyi suruyor..

  40. alonso yaş 30 lewis 26 vetel 24 alonso garanti en çokk kazananlaRda bu iki pilota geçilcek kendinizi kandırmayın tifosilerr

  41. kaza yapmamayı öğrenirse neden olmasın

  42. ferrari'nin yapması gereken çok iş var ve bu konuya kesinlikle alonso'yu da katmak lazım..her ne kadar alonso çok ii, süper, araçtan inanılmazı çıkarıyor deseler de ferrari'yle beraber alonso'nun da gelişmesi lazım bnce, bu yıl bnce ortalama bir pilot gibi sürdü..

    kısaca bakarsak, şu anda bu ünvan için açık favori vettel ve red-bull, seneye de bu kadar konsantre kalabilirlerse ve newey bu yılki gibi dayanıklı bi araç üretebilirse bu ünvanı almamaları için hiç bi sebep yok…

  43. –mutsuzlugun sebebi ünvanını kaptırmaktanmış..
    Diyelimki aldın
    Vettel ,seninle olan yaş farkından dolayı herhalikarda önündeki yedi sezon için bir şampiyonluk
    daha aldımı senin bu rekorunuda tarihe gömecek.Hatta hamilton bile senin yaşına kadar önündeki yıllarda iki şampiyonluk daha alsa rekorun yine güme gidecek.
    Sanırım ferrari önümüzdeki yıl çok stress altında olacak
    luca ,dominik ali, alonsoyu şimdiden stress başmış anlaşılan.
    2012 sezonu ellerinden çıkarsa ferraride işler karışacak gibi.
    bu yüzden redbull korkusu sarmış durumda,fakat mclareni gözardı ediyorlar.

  44. –mutsuzlugun sebebi ünvanını kaptırmaktanmış..
    Diyelimki aldın
    Vettel ,seninle olan yaş farkından dolayı herhalikarda önündeki yedi sezon için bir şampiyonluk
    daha aldımı senin bu rekorunuda tarihe gömecek.Hatta hamilton bile senin yaşına kadar önündeki yıllarda iki şampiyonluk daha alsa rekorun yine güme gidecek.
    Sanırım ferrari önümüzdeki yıl çok stress altında olacak
    luca ,dominik ali, alonsoyu şimdiden stress başmış anlaşılan.
    2012 sezonu ellerinden çıkarsa ferraride işler karışacak gibi.
    bu yüzden redbull korkusu sarmış durumda,fakat mclareni gözardı ediyorlar.

  45. bak ya gözünü diktiği rekora bak ya sen önce bi yarış kazan takımına otomobili geliştirmek için yardım ettt sen 2 vetel 2 sıra hamiltonda ve HERKEZ BİLİO 2012 dünya şampionu lewis olcak

  46. Vettel'in en genç çizfte şampiyonu olmasının ardından Alonso basın toplantısında espiri olsun diye bunu söyledi. "En genç 3lü şampiyon" diye bir ünvanın peşinde değil elbette ki.

  47. 2 Kez şampiyon olmaya gerek yok, hatta şampiyon olmayada gerek yok.

    Bkz 2007

  48. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şu yaptığınız ayıp, hatta terbiyesizlik, kendi pilotlarınız da önce 2. kez şamp olsun o zaman gelin mi diyelim bizde…

  49. Önce 1 yarış kazanda…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir