Şimdi "Kaza Çocuk" Kim: Vettel? – Hamilton?

yazar:

kategori:

Bu ifade geçen sene McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh tarafından Alman pilot için söylenmişti.

Bir sene sonra 24 yaşındaki Vettel, istikrarı ve kazandığı şampiyonluklarıyla statüsünü değiştirirken bazıları artık “kaza çocuğun” Lewis Hamilton için söylenmesi gerektiğini öne sürüyor.

Whitmarsh’ın ifadesi sorulan Horner AS Gazetesi’ne konuştu.

Horner: “Sanırım laflarını yemek zorunda kalacak, öyle düşünmüyor musunuz?”

Bir İngiliz muhabir, Vettel için söylediklerini yiyip yemediği sorusuna Whitmarsh gülerek: “Yiyeceğim”

“Sebastian (Vettel) bu sene muhteşem sürdü”

Ama Whitmarsh, Red Bull’un tasarımcısı Adrian Newey’i unutmadı.

AS Gaztesi’ne konuşan Whitmarsh: “Bana göre Sebastian, Adrian Newey tarafından tasarlanmış kusursuz bir araç kullanıyor. Kolayca şampiyon olacağı bir aracı sürdüğü hep belliydi zaten”

2010’daki “kaza çocuk” unvanı için Whitmarsh: “Sanırım maksadının dışına çekildi. Jenson (button) ile olan özel bir anı için söylenmişti.”


Yorumlar

  1. acaba vettel toro rossodayken kaç tane kazaya karıştı. onun f1 kariyeri red bull ile başlamıyor

  2. Eee yediren cevahir çıkınca…meşrubatçı'yı yedirdiler, hileliyi yedirdiler bu lafı yedirmişler çok mu.
    Aynı davranışı Redbull'da gösterirse onlara da yedirirler vakti gelince.
    Büyüklük bahane üretmemektir…

  3. alonso da makinist o zaman 40 tur boru değil aga

  4. sen kıyaslama dostum en büyük hamilton tamammı sen öyle bil egonu tatmin et ama gerçekleri biz bilelim son iki senedir eze eze çatır çatır şampiyon olduk devamı gelicek izlemeye devam edin.

  5. b- Hamilton

  6. yahu öyle desene ben ilk gpye çıkan olarak anladım özür diliyorum o zaman antrenmanlara çıkan en genç f1 pilotu unvanını almıştı

  7. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    o zaman simdi de hatirliyorum hayatinda ilk kez yaris haftasonu bmw sauberle teste cikmisti.ve en iyi zamani kaydetmisdi 2. anterlmanlarda o zmanlarda tabii schuminin birakmasi felan gundemde ben de hmmmm bu cocugu tutucam bunda var bir seyler dedim.iste oyle boyle vettel vettel diye bagiriyoruz forumda.dur link de vereyim

    http://www.formula1.com/results/season/2006/764/6330/]http://www.formula1.com/results/season/2006/764/6329/

  8. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    2006 Türkiye antrenman turları ondan bahsediyor arkadaş.

  9. türkiye 2006 da hangi takımda yarıştı bu adam bir türlü anlayamadım? 2007 indianapolis ilk gpsidir vettelin…

  10. yalnız vettel deki aracın hzı cok farklı

  11. hele ki bu haftasonunun ardından bunu söyleyen takım patronuna dengesiz demek gerekir NEDEN bakınız Mark Webber e yarışın sonuna doğru telsizden gelen mesaj risk alma Vettel e de aynısını dedik bu tarz bir cümleydi Vettel benim için de iyi bir pilottur hemde sevdiğim bir pilottur ama eğri oturup doğru konuşalım zaten lider olarak kendi halinde takılıyor yarışlarda, olmadığında da riskli ataklar yapmıyor son yarışta Alonso nun ardındaydı zorlamadı ki telsizden takım arkadaşına onu zorlamaması söylendi sonra bu sezon yine hatırlayacaksınız İngiltere GP inde yakıt tasarrufu yapmak zorunda kalan Hamilton ı kolayca geçen Webber Vettel e yaklaşıp atak yaparken takımdan farkı koru deniyor yarıştan sonra gerekçe olarak eğer araçlarınız 2-3 se bunu riske edemezsiniz deniliyor Horner tarafından ya da Almanya gp sini hatırlayalım son turlarda Massa ya oldukça yaklaşan Vettel e takım bakıyor olacak gibi değil son tur öncesi Massa pite girerse devam et devam ederse pite gir deniyor Massa nın diğer tur pite girmesi sonucu mücadele pit stop mücadelesine dönüşüyor ki pitlerdeki hızıyla da bu sezon tozu dumana katan RBR işi pitte hallediyor ve Vettel yarışı Massa nın önünde 4. bitiriyor.
    Şimdi bu açıklamayı mantıklı bulmam mümkün değil hatalı yapabilenlerdense hiçbir şey yapmayanlara bakışım daha olumsuz benim…

  12. ismail uçar avatarı

    Vettelin iyi oldugu konusunda şüphe yok.Ama aklıma takılan ne kadar iyi olduğu, altında çok mükemmel bir araç var(araç diğerlerinden 1 adım değil 2-3 adım önde) ve böyle bir araca sahip olmak büyük bir özgüven getirir,panik yapmasına gerek olmaz. Dolayısıyla vetteli şuan ki performansları ile ferrari de yada mclaren gibi bir araçta görseydik, yada araçların birbrine çok yakın oldugu daha sağlıklı yorum yapabilirdik.

  13. yarışa liderlik.
    Lewis Hamilton……….. 99/797 (12.42%)
    Sebastian Vettel…………598/892 (67.04%)

  14. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kim ne derse desin vettel hala yeterli seviyede degil.bunu vetteli turkiye 2006 beri tutan biri olarak soyluyorum.ama baska bir bakis acisi daha var adam cok kucumseniyor.ben devamli takip ediyorum forumu vettelin hala iyi olmadigini soyleyenler var.bence konu vettel degil

    Genelleikle herkesin su an icin kiyas noktasi aci da olsa gercek hamiltondur.cunku gercekten ust duzey bir pilot onu bu kadar degerli yapan da yaptigi ataklar.ve tahmin edilemez olmasi(bir bakarsin geri dusmus 1 2 yukseliyor)

    ama benim bu konuda kendi tezim hamitonun agresif pilot olmasinin yaninda mclaren ve ozellikle de mercedes motorlari var.herkesin sakin bildigi buttonu mclarene gectikten sonra atak yaparken gormek buna en iyi cevaptir

    dogrusu hamiltonu mclaren disindaki bir takimda gormeyi cok isterim ama bu vettelin yada da alonsonun mclaren koltuguna oturmasi halinde hamiton kadar atak yapacagi anlamina gelmiyor.cak cek le konusmak gercegi degistimrez.su an grideki en komlo pilot hamilton gorunuyor

  15. gerçekten öyle birader.ron ile bu adam kıyaslanamaz bile.mclaren takımının içerisinde sevdiğim bir kaç kişiden biridir.martin.

  16. Ah be Horner kıllandın akıllanmadın.Lew1st Hamilton 300 geçişinde 7- 8 kez temas yaşayıpta Seb. "The finger" 15 geçişin 8 inde kaza yapıyor bunu göremeyen biri takım patronluğu yapıyor!
    İşin üzücü yanı Seb ."the finger" korkak yarışıyor.
    yıl 2005: http://www.youtube.com/watch?v=rkLZBxHWRXA
    yıl 2011: http://www.youtube.com/watch?v=EOpwajQciPc
    yıl 2011 :http://www.youtube.com/watch?v=PxmwxMYza0o&feature=related
    Gördüğünüz gibi değişen bir şey yok. Zaten anlamsız olan Hamilton la Vettel in kıyaslanması >:)

  17. 12 kez polden başlayınca ve genelde önünde araç olmayınca kazasız yarış çıkarması normal.

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kinci Horner yine konuşmuş.Aracın verdiği güvenle birlikte havaya girdi ve hem Domenicalliye hem de Martin'e sallamaya başladı. Bu olay marko tarafından dile getirilmişti.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/22075-marko-simdi-kaza-cocuk-mclaren-de.html

    Konu iyice anlaşılmamış olacak ki horner yeniden gündeme getirmiş.
    hamilton Martin 'i zor durumda bırakıp ona buna laf ettiriyor.Martin gibi değerli bir patronun kaderi hamilton gibi bir pilotu ıslah etmek olmamalı.
    Martin whitmarsh çok daha iyisini hakediyor.Suzukada yüzü asılan Martin'i sevindirdiği için buttona ayrıca tebrikler.

  19. Bu adam Mclarenin başına gelen en büyük patron idare etmeyi biliyor. Ron 2007 de bütün karizmasını çizdirmişti ona sorsaydın bu soruyu dişlerini sıkar yemiyorum der geçerdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir