İstikrarlı Kararlar İçin Kalıcı Komiserler Gündemde

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt’un öne çıkardığı, komiserler kuruluna eski pilotlardan birinin temsilci girmesi kuralı, geniş çevreden destek görüyor.

Ama sistem şu anda mükemmel görüntüde değil; en azından son yarışlara bakıldığında.

Bazıları Suzuka’da kalkışın ardından Vettel’in Button’u sıkıştırdığını düşünürken Alman pilot ceza almamıştı. Aynı şekilde Lewis Hamilton, aynalarından şikâyet ettiği aynı yarışta Massa’nın üzerine sürmüş ve Brezilyalı pilotun kanadını kırmıştı. Bu olay sonunda da herhangi bir ceza gelmemişti.

Öte yandan Britanya GP’de Michael Schumacher’in bir kaza sonrasında dur-kalk gibi ağır bir ceza alması da eleştirilmişti.

Button: “Yalan söylemeyeceğim. Gerekenden biraz fazlaydı”

Alex Wurz: “(Vettel) Alan Jones’in pilot komiser olduğu için şanslıydı. Çünkü başka birisi, uyarıda bulunur, hatta dur-kalk cezası verebilirdi.”


Yorumlar

  1. kesinlikle katılmamak elde deil

  2. bence de doğru bir hamle olur ferrari lehine sürekli karar alıp hamiltonu aforoz eden bir komiserler kurulu istemiyoruz.eski pilotlar hakkatten sporu unutmuş hep yanlış kararlar.

  3. bence de doğru bir hamle olur ferrari lehine sürekli karar alıp hamiltonu aforoz eden bir komiserler kurulu istemiyoruz.eski pilotlar hakkatten sporu unutmuş hep yanlış kararlar.

  4. vay arkadaş iyi ki 2 kere riskli hareket yapmış almanya olayına katılmıyorum orda doğruyu yaptı ama evet suzuka da haklısın biraz sert kaçmış olabilir ama bunu bu kadar dillendirmeye gerek yok ceza aldı mı hyr e ferrari pol den başlamayınca normal değil mi alonso nun birilerinin önünü kesememesi gözünü seveyim azıcık normal bak azıcık ne yani startta herkes dümdüz gidecek diye bir kural mı var startta hemen hemen herkes 2-3 defa yön değiştiriyo düzlüğün uzunluğuna göre ve vettel o abarttığın kadar da sert değildi o hareketlere ceza verdikten sonra mazallah eski sezonlardaki kapışmalar gibi bi kapışmaya girse 2 pilot süper lisansları iptal edilecek sana göre

  5. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Kalıcı bir hakemler kurulunun iyi ve kötü etkileri olacaktır kanaatindeyim.

    Kalıcı bir ekibin, alınan kararlarda tutarlılığı göz önüne alınırsa, neyin doğru, neyin yanlış olduğu zamanla anlaşılacak ve pilotlar belki de biraz daha rahat edecekler.

    Diğer yandan bu bence bir risk de olabilir. Şu an hakemler hakkında taraflı olmak vs. gibi suçlamalar duymuyoruz. Ama kadro sabitlenirse, işler değişebilir. Örnekse; hakemlerden biri bir kaç kez kritik karar gerektiren durumda kalan bir "x" pilotu hakkında, iyi ya da kötü, benzer kararlar alırsa, bu bir kaç kez tekrarlanırsa, hakemleri suçlamaya başlayacağız. O hakemin, "x" pilotunu tuttuğu, ya da ona ceza vermek için uğraştığı sonucuna varılacak.

    Şu an her yarış farklı pilot hakem olduğu için bu tartışılmıyor, aynı pilot tekrar olaya karıştığında, başka biri karar verdiği için, daha tarafsız bir birlik var gibi. Ama işler nasıl olur bilemem, belki de sürekli aynı pilotlara ceza yağabilir, ya da aynı pilotlar sürekli ceza almaktan kurtulabilir.

    Dediğim gibi bu bir risk. Doğru kadro olmalı, doğru kişiler seçilmeli. İşler biraz ters giderse, medya ve taraftarlar FIA'nın tarafsızlığını sorgular ve bu da işleri daha da içinden çıkılmaz bir duruma sürükleyebilir.

    Saygılarımla…

  6. Hakemlerin her hafta sonu değişmesi çok saçma. Bu yüzden yıllardır istikrarsız kararlar veriliyor. Bazı pilotlar ağır bir şekilde cezalandırılıyor, bazılarının da yaptıkları yanına kâr kalıyor. Onlar da şaşırdılar neyi yapmalarına izin olduğunu ve neye izin verilmediğini. Buna artık bir standart getirilmeli.

  7. çok mantıklı bencede!!!

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kuralların uygulanabilirliğinde bir dirayet olmalıdır.
    Bu vettelin ilk engellemeli startı değil.Geçen yıl almanya macaristan da var.
    Hakemler dünya şampiyonluğuna giden bir pilotun durumuna limon sıkmak istememişler ve akabinde gelişen diğer olaylara da buna istinaden kınama dahi verememişlerdir.
    Yani hatayı hatayla örtbas etme durumu.
    Futbolda da vardır.Hakem penaltıyı vermemiştir aradan birkaç dakika geçtikten sonra bu sefer diğer takım penaltı kazanmıştır.Ama hakem diğerini esgeçtiği için bunu da esgeçmek zorunda kalmıştır.

    O anda vettele ceza verselerdi horner marko ve neweyin çenesinden kurtulamazlardı.Belki de vettelin ceza karşısında heyacan yapıp bir çuval inciri berbat edebileceğini düşündüler.Ya da geçen yıl macaristanda olduğu gibi cezayı çekmek üzere pitten geçerken kendilerine el kol sallamasından çekindiler.

    Halen 2010 Kanada yarışındaki hakemlerin aklından geçenleri ve gerekçelerini merak etmekteyim.İnşallah öyle saçmalıkları bir daha yaşamayız.

  9.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Umarım Japonya'daki hakemler kalıcı olmaz. Yoksa kan gövdeyi götürür.

  10. Aynen öyle.Kalıcı komiserler şart

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir