Ferrari Kore'de 2012 Kanadını Deniyor

yazar:

kategori:

Ayrıca İtalyan ve İspanyol basındaki haberlere göre Maranello kökenli takımın gelecek seneki aracı “663” olarak tanımlanıyor.

Italiaracing, Kore’de Cuma günü test edilen kanadın Red Bull’dan esinlenilerek tasarlandığını haber yaptı.

Tasarımcı Nikolas Tombazis, daha önceki açıklamalarında “ön kanadın, çalışma şekli açısından farklı bir yaklaşımı benimsediğini” ifade etmişti.

Tombazis: “Dolayısıyla doğru şekilde mümkün olduğunca fazla şey deneyip öğrenebiliriz”

Söylenene göre 2012 aracı, mevcut olana kıyasla daha alçak ama daha yüksek pilot konumuna ve daha uzun dingil mesafesine sahip olacak.

Diğer İtalyan kaynaklar ise 2012’ye odaklanmış takımda Stefano Domenicali ve Pat Fry’ın, Japonya ve Kore yarışları arasında İtalya’da bulunduklarını belirtti.

“663”te iddialara göre daha etkili hava akışı sağlama adına Red Bull tarzı arka süspansiyon yer alıyor.

Alonso: “Red Bull aracı, sadece difüzörden oluşmuyor; komple bir araç. Eminim (2012’de) ilk yarış şimdi yapılsa yine avantajlı olacaklardır”

“Şu an ile Mart ayı arasında, bu duruma engel olmaya çalışacağız”


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Ben kendimi tatmin etmiyorum ama sen ediyorsan o ayrı madem tatmin olmaktan bahsettin demekki biliyorsun az çok.Nickin umrumda değil ne nick alırsan al kimsenin gözünü boyama gibi derdim yok ben yorumumu yaptım.Sen ve senin gibi arkadaşlar her yorumunuz olumsuz,saldırgan olduğu için ve bu ara parazit gibi türediğiniz için o olaya vurgu yaptım yoksa istersen sarı çizmeli mehmet ağa yap adını bana ne.Sen burda ne kadar saygı görüyorsun,ne veriyorsun ne alıyorsun onlar mühim.Herkese sana yazdığım gibi sivri cevaplar yazmam sadece hakedene.Eğer birisi saygı ve güzel uslupla yönelirse ona aynen öyle yöneliriz.Fakat senin gibi hem kuru sıkı sallayan,eksik bilgisine rağmen biliyormuş gibi konuşan ve usturupsuz adamlar ne saygı gösteririm ne güzel bir söz söylerim.Adamına göre muamele dünyanın neresine gidersen git vardır.Son olarak kopyala yapıştır yapmıyorum,bilgiye ulaşmak için vaktim olduğunca didik didik her yeri araştırıyorum,yanlışım varsa düzeltin diyorum ve eksiğimi bilenden kapatıyorum.

  2. yav hep aynı hep benzer yorumlar gene bir iki vatandaş ortalığı karıştırmış.Ben Ferrari taraftarı arkadaşlarımada çok kırıldım bu konuda yav adamlar redbulldan esinleniyoz diyolarda bunun hedef şaşırma olmadığını nerden biliyosunuz . Ferrari gelecek sene mecbur başarılı olacak yoksa çok kişi koltuğunu kaybedecek.Buna Montezemeloda dahil.

    KAYNAK : John Elkan (Fiat Grup başkanı potansiyel olarak Montezemelodan sonra Fiat taki görevini abisine devredip Ferrari ye odaklanacakmış )

  3. ilk senin yaptığın yorum tamamen arkadaşı aşağılamaya yönelik yazılmış bu açıkça belli.Benim anlamadığım her şeyde bir rbr muhabbeti buzamana kadar diğer takımlar domine ederken hiç sıkıntı yoktu şimdi niye var ? Ne büyük başarı ya deyip gülmüşsün ya asıl senin yazıların aşağılama ve saldırganlık kokuyor hazmedemiyorsunuz fair play den söz ediyorsan herkesin görüşüne saygı göstermek lazım.Açık yorumları kimse beğenmiyor ferrari bencede boş işlerle uğraşıyor uğraşmasa bu durumda olmazdı mclaren bu yıl gayet güzel iş çıkardı yapan yapıyor bizde yapana saygı duyuyoruz sizde biraz bu şekilde yaklaşsanız insanların görüşlerine sıkıntı olmaz bence

  4. Bunlar bir şeyler bildiğini sanan kopyala/yapıştır tabirini layıkı ile yerine getiren insan grubu.Üç beş süslü cümleler yazıp kendilerini tatmin eden insanlar sorsan anlattığı şeyi kendileri de bilmez ama teknik bilgi veriyorlar işte.Nick e çok takılıyorlar ama kendilerini de görmüyorlar ben adamına göre cevap yazarım varsa karşımda tabi.Sinan kardeşim saygılarımı sunuyorum .

  5. güçse güç yürekse yürek zordur beni yenmek avatarı
    güçse güç yürekse yürek zordur beni yenmek

    önemli bi gelişme değil seneye yine 3. olacaklar

  6. Savunduğun arkadaşın , Ferrari'nin boş işlerle uğraştığını söylüyor ve sen de bunun gerçekçi bir yorum olduğunu söylüyorsun.Yeni araçları gördünüz mü?.Kim ne ile uğraşıyor ne yapıyor bileniniz var mı?.Haybeden konuşmayın.
    Redbull iyi iş çıkardı.Eleştirildi ama tebrik de edildi.Bu olay ilk defa olmuyor ki.Yakın zamanda Renault 2 yıl üst üste Ferrari ve McLaren'i mağlup etmişti.
    Bunları sen de iyi biliyorsun ama rocco arkadaşa da saldırgan diyorsun.Rocco arkadaşım kendi takımına en acımasız eleştiriyi yapabilen nadide kişilerdendir.
    Bu arada Sinan askerlik seni hiç değiştirmemiş.Neyse bu vesileyle hoşgeldin diyeyim.

  7. rocco junior avatarı

    Ayrıca belirteyim burda ne laflar söyleniyor hakaret ediliyor hiçbirini takmıyorum.Sadece yanlış bilinen ve ağızda sakız gibi durmadan söylenen laflar var.Yanlış bilgi ile söylenen kopyala cart curt.Bunu inkar eden yokki.Ayrıca şu yorumun bile kimin agresif ve saldırgan olduğunu özetliyor.Redbull bizi tokatlamışmış.Yensin kardeşim ne var bunda bu rekabettir.Eşit şartlar ve mücadele var adam bizi yenmiş ben sportmen olarak fair play adına helal olsun diyorum.Ferrari her sezonu kazanmak her zaman en iyi araçla ve farklı sistemlerle yarışmak sezonları domine etmek zorunda değil ki:Bugün o kazanır yarın ben öbür gün Mclaren.Ne var bunda 2 sezon 3 sezon birisi bizi yendi diye kıyamet mi koptu.Ne büyük başarı ya 🙂

  8. rocco junior avatarı

    Kimseye saldırdığım yok sizin gibi işi gücü soytarılık olup yeni nick alıp saçma avatarlar ve yorumlarla ortaya çıkan tipler bana göre enteresan tipler.Biraz yorum yapın insanlara bilgi verin kardeşim.Saldıran sen ve senin gibi ona buna sırf cevap vermek için siteye giren ama hiçbir halta yaramayan tipler.Şikayeti olan şikayet etsin bu kadar basit.En sinir olduğum konu çıkıp kehanetlerde bulunup kesin hükümler vermeniz yok şöyle olacak böyle olacak bilmem ne Ferrari kaosa sürüklenecek.Yıllardır örümcek kafalarınızı arındıramadınız.Ben Vettel ve Redbullu ve ekibini hep taktir ettim,kendi takımımı eleştirdim,olaylara tarafsız bakabiliyorum.Şimdi ona buna laf çakmayı bırakın azıcık kendi beyninizi çalıştırıp düşünce üretin.

  9. Bunlar kalan hedefsiz yarışlar için tribüne veya ekrana seyirci toplama söylemleri.Ben hiçbir iddaalı parçanın kalan yarışlarda deneneceğini zannetmiyorum.
    Sonuçta önümüzde çok uzun bir süre var ve bu sürede Bernie bile kopyalanabilir.

  10. önemli olan şey o araçta çalışan şeyleri kendi aracına adapte edebilmek. Hiç bir parça direk kopyalanarak performans kazandırmıyor F1 araçlarında, bu araçlar çok karmaşık. Akışkanlar Mekaniği ile alakalı bilgisi olan arkadaşlar bu kadar yüksek hızlarda seyreden ve değişken koşullarda çalışan makinelerin ne kadar karmaşık aerodinamik etkilere maruz kaldığını az çok biliyorlardır.

    Bir de şu var; yepyeni fikirler bulmak artık çok zor, kurallar çok katı gerçekten. Bulunan her yenilikçi şey yasaklanıyor. F-duct gitti, egzos beslemeli difüzörler seneye yok, motor gelişimi durduruldu( ki buradan da inanılmaz performans kazancı sağlanabilir), yakın zamanda çift katmanlı difüzörler sıkıntı çıkarttı, aracın aerodinamik yapısı daha sade hale getirildi, kütle amortisörü, jant kapakları yasaklandı.

    Artık aracın hızlı olması için ön kanat yan plakalarıyla oynanıyor falan yani, aracınızı hızlı hale getirmek için yenilikçi çözümler de kısıtlı. Alan daraldı resmen. Benzer alanlardaki verim arttırmaya odaklanıyor artık herkes (egzos beslemeli difüzörlerde olduğu gibi)

  11. rocco junior avatarı

    Aynen öyle Onur,kaldı ki biz aracın söylediklerine göre pek çok bölgesini değiştiştiriyoruz direksiyonu bile.Bu araçtan yenisine pek az bilgi,işe yarar kısım aktarabiliyoruz.Şimdi araç uzayacak veya biraz alçalacak vay Redbull'a benzediniz.Ön kanat ve burun yakın olacak vay kopyaladınız,işte Rb nin kopyası,pistte 2 tane Rb var gibi saçma sapan laflar ortaya atılacak sanki kendi takımları bambaşka bir araçla yarışmakta.Aklın yolu birse,en iyi araç avantajına göre tasarlanıyorsa muhtemelen en tepe takımlar birbirine benzeyecek yani kalkıp Virgin ya da Hrt gibi araç tasarlamasını bekliyorlar Ferrari'nin.Ne yapalım daha anlamadım ki!Sanki Ferrariye verilmiş bir görev gidin tüm şampiyonlukları kazanın,Redbulla siz meydan okuyun.Banane abi diğerleri ne güne duruyor ben f1in kurtarıcısı mıyım?Çıksın çok agresiflerse kendileri aman aman bir şey bulsunlar görelim.Hayır biz şimdi bir şey bulsak cidden farklı olsa ama getirisi ve gelişimi pek olmasa bu sefer burdan sallayacaklar.

    Ferrari'nin yeni aracına gelirsek halen temel şeyler ile uğraşıyoruz işte lastikleri tanıma,ısıtma vs.Uzayan dingil bize lastik ısıtmasında,hızlı virajlarda ve daha iyi mekanik özelliklerde yardımcı olabilir.Ama Newey ve ekibi bu sırada yeni boşlukları kolluyor olacak.Neden çünkü adamın bizim gibi böyle sorunlu aracı yok

  12. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Burak haklısın, herkes kopyalıyor bir şekilde. Ama ben sorunu takımlarda değil, kurallarda arıyorum. Eskiden araçlarda çok garip şeyler denendiği günler olmuş. Kanatların ortaya çıkması, zemin etekleri, 6 lastikli araçlar, hatta araçların arkasındaki dev fanlar… Artık kurallar çok kısıtlı ve yeni bir şey üretilmesine izin verilmiyor. Kanadın bile kaç cm olacağı, bilmemneyin ne kadar olacağı kurallarda belirtilmiş. Hiç bir takımdan çok harika buluşlar beklemiyorum, ufak tefek değişiklerle yine karşımıza çıkacaklar.

  13. niye saldırıyorsun arkadaşa sadece nickinde abudhabi2010 yazdığı içinmi bence gayet gerçekçi yorum yapmış.Lafa gelince ferrari koskocaman atıp tutmadığınız laf kalmıyor rbr den kopyalamak zorunuza gidincemi güceniyorsunuz kopyalayın ve farkına varın sizden büyük takımlarda var ve redbull size tokat attı son iki senedir umarım uyanırsınız yoksa büyüklük falan hiçbirşey kalmıyacak sizde

  14. rocco junior avatarı

    Emin ol senden daha faydalı işlerle uğraşıyorlardır enteresan insan

  15. Kimin icad ettiği önemli değil kimin avantaj çıkarark kullandığı önemlidir.Rbr öyle ya da böyle herkesin kabusu oldu.Ferrari boş işler peşinde.

  16. rocco junior avatarı

    Esneme olayını kim icad etti Redbull mu?Çift katmanlı difüzör,f kanal vs kopyalamalarını kim yaptı Redbull mu?Onlarda kopyalıyor neticede daha evvel tasarlanmış bir takım parçaları şimdiye uyarlayıp kullanıyorlar.Ferrari'nin kanadı onları kopyalamadan önce zaten esniyordu.Ancak farklı prensipte;kanat kenarlardan uç plaklarda hafif merkezde ağır bir esneme diye ben bunu çevirdim.Fizikten anlayanlar daha yardımcı olabilir.Karbon fiber malzeme kullanılarak düşünülmüş.O 663 ise şasi kodu sanırsam bir önceki araç 662 idi.Ayrıca şu koskaca Ferrari lafları sıktı artık sanki gridde sadece biz yarışıyoruz.

  17. ( webber'in arabasını çalmak 😀 iyi olur zaten kullanamıyo ) aslında hiç de fena fikir degil hani :))))

  18. Alonso: "Red Bull aracı, sadece difüzörden oluşmuyor; komple bir araç. Eminim (2012'de) ilk yarış şimdi yapılsa yine avantajlı olacaklardır"

    Öğrenilmiş çaresizlik :@

  19. aman kopyalayın geri durmayın yeni birşey icat etmeyin
    dominic başta oldugu sürece biz virginden de kopyalama yaparız

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bende hiç heyacanlı değilim malesef, koskoca ferrari hala başka takımların yaptığı şeyleri kopyalamaya çalışıp kendisi birşey icad edemiyorsa, seneyede bir halt olmaz bu araçtan..

  21. arkadas Ferrari fikir üretmek yerine kopya ile ilerlemeyi düsünüyor
    hiç bir kopya aslı kadar iyi olamaz.Redbull 'da ise newey amca fikir üretiyor.

  22. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    webber'in arabasını çalmak 😀 iyi olur zaten kullanamıyo

  23. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonsonun açıklaması beni çok etkiledi açıkcası, ben Red bullu sadece egzos beslemeli difüzörden,ve arka tarafdaki tek katmanlı difüzör sayesinde hızlı olduğunu düşüyordum,Ancak Alonsonun anlatımına göre araçın her tarafı farklı bir yapıta bağlıymış, yani komple bir araç diyor alonsonun hitabıyla, buda demek oluyorki aracın ön kanadı bizimkilere oranla farklı, dışardan pek belli olmasa bile içeriğini bilmediğimiz için bize basit geliyor,araç daha farklı hava akışına sahip olduğu için her hızlı virajlarda avantaj sağlıyor red bull durdurmanın tek yolu aynı aracı kopyalamak sahip olduğu avantajı elinden alıp daha farklı bir motorla mağlup etmek olucaktır.2012 ŞİMdiden gözümde tütüyor Çok heyecanlıyım gerçekten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir