Brawn'dan Maliyetlerin Düşürülmesi Konusunda Uyarı

yazar:

kategori:

Brawn, takımların kemer sıkma önlemlerinin etkisini yavaş yavaş hissetmeye başladıkları döneme girdiklerini de ekledi.

Kaynakların Sınırlanması Anlaşması (RRA), tüm takımların oybirliğiyle sporu korumak ve küçük takımlara yardımcı olabilmek adına küresel krizin dünyayı vurduğu 2008 yılında imzalanmıştı. Bu anlaşmanın süresi gelecek yıl bitiyor.

Ancak bazı iddialara göre bazı takımlar anlaşmanın hükümlerine uymuyor ya da asıl harcamalarını saklamanın yollarını buluyorlar.

Branw konuyla ilgili olarak, “Bence bu gerçekten dönüm noktası çünkü artık kaynaklarını kontrol etmesi gereken üç dört takım bundan etkilenmeye başladı. Geri kalan yedi sekiz takım için RRA’nın bir anlamı yok çünkü onlar daima limitlerin altında olacaklar zaten.”

“RRA fikrinin en büyük destekçilerindeniz. Ama bunun nasıl kontrol edildiği  nasıl izlendiği noktası çok daha önemli. Çünkü bunlar performans farklılıkları doğurur.”

“Her yıl beş milyon dolar daha fazla harcayan bir takımın harcamayan takıma göre avantaj sağlamayacağını söyleyemezsiniz.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Güzel bir konuya değinmişsin.Bence bu pek olası değil hatta o kadar çok söylenti var ki.Mesela Rosberg'in 2013 için Massa'nın koltuğuna göz diktiği söyleniyor,Kubica'nın iyileşene kadar Ferrari'de test pilotu olup 2013te Alonso'nun takım arkadaşı olacağı,Perezin aynı şekilde vs…Lewis Hamilton için en iyi yer Mclarendir bence.Böyle pilotlar artık o takımla özdeşleşmiştir ufaklığından beri onlarla.Her ne kadar arada bazı demeçleri olsa bile ben takımda kalacağını düşünüyorum.Ha yarın öbür gün kafasına eser bırakıp gider yanılırım.

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    konudışı-Padokta bir çalışanın (bu çalışanın hangi takıma mensup olduğu bilinmiyor) iddiasına göre 2013 sezonunda Mercedes GP pilotları lewis-rosberg olacağı konuşuluyor,
    tabi bu haber ne kadar doğru bilinmez ama Ali Ünal bunu twitter'den kendi hesabında deklare etmişse bu ciddi bir iddia gibime geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir