Hamilton Red Bull'un Kanatlarını Kırdı – Kore'de Pol Hamilton'un!

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü, Mclaren’in tüm hafta sonu güçlü olduğu Kore’de sıralamalarda en hızlı isim oldu ve oldukça yakın geçen sıralamalarda 1.35.820’lik derecesiyle pol pozisyonunun sahibi oldu.

Hamilton’un bu pol zaferi ile birlikte Red Bull’un bu seneki sıralamalardaki yenilmezliği de sona ermiş oldu. Mclaren ise 700. yarışı öncesinde 149. pol zaferini kazandı. Red Bull da 20 yarış sonra ilk defa pol kazanamadı.

Dünya şampiyonu ve bu senenin kuşkusuz pol pozisyonu ustası Sebastian Vettel, antrenmanlarda ve sıralamaların ilk 2 seansında zayıf görünmelerine rağmen son seansta hızlandı ve pol pozisyonu mücadelesinin en yakın ismi oldu. Vettel seansı Hamilton’un 0.2 sn gerisinde tamamladı.

Son yarışın galibi Mclaren sürücüsü Jenson Button seansı 3. sırada tamamlarken onu Red Bull’un Avustralyalı sürücüsü Mark Webber takip etti.

Red Bull ve Mclaren takımlarının gerisinde kalan Ferrari’de Felipe Massa önde olan isim olup 5. sırayı kazandı. Alonso ise takım arkadaşının hemen arkasında kaldı ve 6. sıradan yarışa başlayacak.

Sıralamaların son bölümünde tek tur atan Mercedes pilotu Nico Rosberg 7. olurken onu Renault’tan Vitaly Petrov takip etti. Force India sürücüleri son bölüme kalmayı başardı ancak derecelerini geliştiremedi. Di Resta yarışa 9., Adrian Sutil 10. sıradan başlayacak.

Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari’nin 11. olduğu sıralamalarda Mercedes’ten Michael Schumacher 12. oldu. Alman sürücü vibrasyon sorunundan şikayet etti ve 2. seansta elenen isimler arasında kaldı.

Lastik korumanın üst düzey olacağı Kore GP yarın saat 09.00’da başlayacak.

 

Poz.  Pilot                Takım                 Süre           Fark  
 1.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes     1m35.820s
 2.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m36.042s  + 0.222
 3.  Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m36.126s  + 0.306
 4.  Mark Webber           Red Bull-Renault     1m36.468s  + 0.648
 5.  Felipe Massa          Ferrari              1m36.831s  + 1.011
 6.  Fernando Alonso       Ferrari              1m36.980s  + 1.160
 7.  Nico Rosberg          Mercedes             1m37.754s  + 1.934
 8.  Vitaly Petrov         Renault              1m38.124s  + 2.304
 9.  Paul di Resta         Force India-Mercedes no time
10.  Adrian Sutil          Force India-Mercedes no time
2. Seans elenme sınırı: 1m38.254s                                   Fark **
11.  Jaime Alguersuari     Toro Rosso-Ferrari   1m38.315s   + 1.789
12.  Michael Schumacher    Mercedes             1m38.354s   + 1.828
13.  Sebastien Buemi       Toro Rosso-Ferrari   1m38.508s   + 1.982
14.  Kamui Kobayashi       Sauber-Ferrari       1m38.775s   + 2.249
15.  Bruno Senna           Renault              1m38.791s   + 2.265
16.  Pastor Maldonado      Williams-Cosworth    1m39.189s   + 2.663
17.  Sergio Perez          Sauber-Ferrari       1m39.443s   + 2.917
1. Seans elenme sınırı: 1m39.464s                                    Fark *
18.  Rubens Barrichello    Williams-Cosworth    1m39.538s   + 2.013
19.  Heikki Kovalainen     Lotus-Renault        1m40.522s   + 2.997
20.  Jarno Trulli          Lotus-Renault        1m41.101s   + 3.576
21.  Timo Glock            Virgin-Cosworth      1m42.091s   + 4.566
22.  Jerome D'Ambrosio     Virgin-Cosworth      1m43.483s   + 5.958
23.  Tonio Liuzzi          HRT-Cosworth         1m43.758s   + 6.233
24.  Daniel Ricciardo      HRT-Cosworth         no time

%107 süresi: 1m44.351s
* Lider ile fark
** Lider ile fark

 


Yorumlar

  1. Anlatmak istediğim şey şu ki, iş kanatta değil araçta biter. Karşılaştırma olsaydı eğer emin ol bunu belirtirdim. Hatta iş sadece araçta değil pilotta da biter ama asıl önemli olan bunlar değil, senin yaptığındır. Tekrar bir oku derim yorumumu.

  2. ismail uçar avatarı

    sağol kardeş valla illaki media player 11 istiyor 🙁 izleyemdim yazık oldu 1 buçuk saattir uğrşıom. yabancı kanallar arıyom ama bulamadım. güzel ülkemin güzel kanalı.nasıl olmaz trt3 anlamıyorum trt1 var

  3. ismail uçar avatarı

    sağolasın arkadaşım. ancak windows m.player 11 istiyor. bende 12 sürümü var onu kaldırmakla uğraşıyorum kaldırıp 11 i yükleymedim malesef 🙁

  4. ismail uçar avatarı

    Trt nin allah b elasını versin. sabahtan beri yarışı izlicek yer arıyorum.bi yarışı bile doğru düzgün veremiyorlar gerizekalılıar topluluğu. yarışı izlicek bi yer bilen varmı

  5. her dediğim çıkmak zorundamı günaydın arkadaşlar start süperdi

  6. dünkü test derecelerine bakarlar en hızlı zaman turu, 1.olanın %107'sinden geride değilse izin verirler eğer gerideyse izin vermezler.

  7. ben sana cevap vermedim dostum yusuf kardeşime cevap verdim.

  8. Redbull taraftarları o saatte çizgi film izliyordur. Bieber hayranları şimdi RBRci mi oluyor hadi neyse

  9. sende anca kendini kandır. adam zaten şampiyonluğu garantilemiş şu saatten sonra surat ifadesinin ne önemi var ki. ayrıca da başlık hakkında diyeceğim şu ki bir arkadaşın daha dediği gibi atı alan üsküdarı geçti.

  10. Daniel Ricciardo hiç piste çıkmadı yarışacak(!) mı yarın?
    Hamilton yarın kalkışta geçen hafta Vettel'in Button'a yaptığını yaparsa ilk 2 kolsylıkla Mclaren pilotlarının olur aksi halde Vettel ya 1. ya 2. olur,
    Önde Hamilton yada Vettel kim olursa olsun Button'un bence mükemmel stili ile ilk pite geç gireceği ve uzun süre lastik koruyacağını da varsayarak son anlarda liderliği zorlayacağı kanısındayım.
    Schumaher ve Alonso ise 3.lük 4.lük yarışına katılabilir.

  11. ya tahsin dostum rica etsem sen benim yorumlarıma cevap yazma , gözünü seviyim , bazen çok saçmalıyosun , sinirimi bozuyosun falan filan..

    KanaT olayına neden gülüyosun bir sebeb söylermsiin bana ? yarın yarıştan sonra senle özel olarak konuşalım , sıralamadaki etki yarışada yansıyabilecek mi hep beraber bakalım.

    Sen bu polün başarısını kanada bağlamıyorsan , bu sporuda izlemene bir mana yok …

  12. 😀 yaz tatilide kaldırılsın liselerden haftasonuda okul olsun 😀 kanatmış hiç güleceğim yoktu akşam akşam.

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    memurlar cumartesi fazla mesai yapacakmış, keşke okullarda da fazla mesai olsa.

  14. EmreCan dostum ;

    Sen forceİndia ile Mclaren'i karşılaştıracak kadar f1 bilgini göstermektesin şuan.
    Seninle tartışmaya bile girmek istemiyorum. Biraz tecrübe edinmen lazım…

  15. (başlığa göre yorum yazıyorum )

    atı alan üsküdarı geçtikten sonra

  16. Ne kadar saçma bir açıklama olmuş bu, bu arka kanadı git bir force india'ya tak bakalım, alabiliyorlar mı pole'ü? Sadece arka kanadı değiştirince her şey bitiyor sanki. Bir ferrari fanıyım, ve kim olursa olsun alırsa pole'ü elbette sevinirim. Ama sanki gereksiz birşeymiş gibi başkalarının yaptığıyla dalga geçmek nedir onu anlamadım. Evet RBR fanları hiç izlemiyor olabilir ama onların bileceği iş. Ama keşke bu günü izleselermiş.

  17. Bunda haklısın. Massa'ya denetirlerdi. Denetmediklerine gore ? Başka amaçları var. Denemedikleri birşeyden neden emin olsunlar.

  18. ne kadar hayalcisin.

  19. Bu mclarencileri anlamak mümkün değil

    Ya bir fan , Pilotu pole pozisyonu aldığı için bu kadar sevinebilir mi ? RBR fanları nasıl olsa pole bizim diye sıralama turlarını izlemiyorlar bile .İyi hoş polü almayı başardınız ama bu kadarda abartmanın bir manası yok , bana göre sizin yaptığınız''Mclarenin çok kötü bir pilotu var ve bu pilot pole pozisyonunu almayı başardı , inanılamaz birşey''
    harbiden de vay halinize…

    Hamilton'un polü almasının tek nedeni yeni arka kanat güncellemesidir. Bu arka kanadı (drs'yi) sıralamada istediği her yerde kullanmakta özgürdür , işte bu nedenle pole gelmiştir , yarışta tek DRS kullanma alanı olacağı için tıpki rbr gibi yarışta performansları düşecek.

    Puan sıralamada değil , yarışta veriliyor…

  20. Biz söylüyoruz kendilerinden çok bizi takip ediyorlar bir yerde de normal provokatör demek düşmanının herşeyini bilip onu aleyhinde kullanmak demek.

  21. rocco junior avatarı

    Birde şunu söylemek istiyorum sitenin kalitesi veya güncelliğini beğeniyorum bir problemim yok lakin yeni üyelerin durumu göze batıyordur.Laf sokma olayı ciddi biçimde haddini aştı.Şöyle aşağılara bakıyorsun zaten hiç değişmeyen yorumcular dışında yeni birkaç isimde bunlara katılınca başa çıkması zorlaşyır olabilir.Yani adam önce gelir bir habere bakar fikrini söyler varsa katılmadığı yorumcuya cevap verir ama öyle bir olmuşki sağ çapraza doğru kaymalar hep aynı isimler.Ezelden beri burda yoruma yorumla beslenenleri söylemiyorum bile.Hayır cevap olsun tartışma olsun ama daha makul çerçevede olsun sabaha kadar tartışalım ya

  22. burlarda harcanıyorsun dostum söyle seni Ferrari'ye alsınlar belki takımı hızlandırırsın falan haa sana ihtiyaçları var galiba.

  23. rocco junior avatarı

    Sinan Uzunoğlu,bak arkadaşım kimsin seni tanımam ama takip ettiğim kadarıyla tahrik içerikli ve sadece yoruma cevap yorumları yazıyorsun.Briatore haberinde ise hakareti döşemişsin.Adamı sevmemene bir şey diyemem ama böyle hakaret etme hakkını sana kim veriyor.Arkadaş kendi çekincesini,önerisini dile getirmiş bundan kime ne?Katılırsın katılmazsın…Dün bana saldırma diyorsun bugün burda sen millete saldırıyorsun.Aşağıda yok burda insanlar harcanıyor hepsi mühendis,şimdi ise bu.Kardeşim ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.Lütfen insan gibi bir şeyler üret kendi fikrini savun.Eleştiri yapacaksan nezaket kuralları aşma.Arkadaşın bazı söylediklerine katılıyorum bende benzer endişemi dile getirdim.Lütfen biraz fikirlere saygı duymayı göster.Siteden de naçizene ricamdır böyle amacı sadece yoruma yorum yazmak,sataşmak,hiçbir şey katamayan sadece hır gür çıkaran üyelere daha fazla tedbir alınsın.Ben yapıyorsam bana da hakettiysem.Saygılar

  24. şu adamın aynı yazılarını onaylamayın arkadaşlar ya adamın kuyruk acısı var resmen belli ediyor.

  25. 🙂 4.cep ve temiz taraf bu güzeldi umarın yarın webber'in adam gibi start alacağı tutmaz. Hem Lewis'in hemde Felipe'nin iyi sonuçlara ihtiyacı var. Yarın Lewis kazansın Felipe podyuma çıksın diyorum.

  26. rocco junior avatarı

    Ben izlemedim daha yeni haberlere bakıyorum.Dün Mclaren ya da Vettelin alacağına dair arkadaşlarla konuşuyorduk.Ferrari'nin lastik problemleri burda da devam ettiği için sıralamayı ilk kez izlemedim uyumak istedim.Artık antremanlara bile bakmıyorum 2011 böyle bir sezon oldu benim için ama farklı bir pilot ve takım kazanmış öncelikle tebrik ediyorum.İş işten geçmiş artık teselliden başka bir şey olmaz ama Redbull artık yavaştan odaklanma faaliyetlerini hızlandırdı gibi duruyor.Bununla beraber Mclaren 5 galibiyett aldı ve sezonun kalan yarışlarını aldıklarında hatrı sayılır bir galibiyet olacak.Ama düşünün 7-8-9 zafer alıyorsunuz adamlar işi 4-5 yarış kala bitiriyor son derece dramatik aslında.Neyse biz baya farkla gerideyiz beklenildiği üzere podyum bile bana kalırsa çok çok zor.Lewis,Vettel veya Button kazanır diyorum noktayı koyuyorum=)

  27. Facebookta TRF1 destek istiyor ama benım diyeceğim bi kaç lafım var;

    site bizim sorunlarımıza kulak verıyormu reklamlara tıklayalım.ALonsoya hakaret yağdıranlar Ferrariye hakaret yağdıranlar nicklerınde bile bunu acık sekilde dile getirenler her saat bizleri çileden cıkarırkan sizlere neden destek olalım.Sizin azıcık profesyonelliğiniz yok.Atın su adamları siteden gitsin 3 4 çapulcu gitti diye siteniz kötu olmaz merak etmeyin ama korkuyorsunuz işte.Bakın *********.com'a asla sizin site gibi sataşmalar küfürler hakaret içeren nickler bulamassaınız.Çünki adamlar gerçekten profesyonel.Siz anca başınız sıkısınca yok biz bu işi gönullu yapıyoruz.Yok herkes zamanından ailesinden kesip bu site ile ilgileniyor.Kardeşim eğer en ufak sorununuzda mazeretiniz buysa yapmayın kardeşım yapmayın.Siteniz ergen yuvası gibi aptal aptal laf sokmalar.Hakaret yağdıran NICKLER.Adam hakareti cümle arasına gizlemıyor,resmen nickine yazıyor.Ama sizler buna göz yumdukça bu olaylar daha cok olucak.********* sizlere gülüyor.Hiç yorumlarına girip okudunuzmu.Hem userler hem adminler resmen dalga geçiyor sizle.Bizim sitemiz TRF1 gibi olmayacak diyor adamlar.Siz Türkiyenin en güncel ama en seviyesiz en saygısız F1 internet sitesisiniz

  28. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yarınki yarrış çok sert geçmeye gebe,
    özellikle start anı ve ilk viraj ile hemen sonrasındaki gelen biri uzun düzlük biri kısa düzlük sert geçmesi muhtemel olan mücadele görülmeye değer olabilir,
    tipik bir "neye nimet neye kismet" mücadelesi olan bir yarış olabilir.

  29. süperdi kardeş.Arkadaş herkes mühendis olmuş burda ya yazık oluyor bu insanlara harcanıyorlar ülkemizde.

  30. yok canım okadarını yapmazlar NTV'de izlerken öyle bir sorun olmuyordu motogp f1'e göre izleyeni daha az olan bir spor üstelik ülkemizde de neredeyse izleyen yok denecek kadar az NTVspor alıp daha iyi yayınlar yapabilir. TRT bu yıl çok iyiydi ama anlaşmaları bittiği için uzatmıyorlar demekki ben böyle bir sporun Türkiye'de yayınlanmayacağına ihtimal vermiyor öyle Okay'ın senelik 40 milyon dolar istiyorlar sözü çok saçma düzenlemek 26 milyon dolarken yayınlamak nasıl 40 olur. Atv'nin haber kanalı kuruldu onlar ilgilenebilir Habertürk, CNNTürk gibi kanallarda devreye girebilir ama benim tahminim NTVspor alıcak yayın haklarını.

  31. Teşekkürler Lewis, teşekkürler takımım.

    İşte geldiğimiz nokta budur. 15 sıralama geride kalmış, Red Bull hepsini süpürmüş. 16.'sında ilk cebi aldık ve çocuklar gibi şeniz. Sezonun mutlak galibi Vettel ve Red Bull'dur. Bizimkisi ancak züğürt tesellisidir. Ama bu züğürt tesellisini yaşayamamak da vardı. İlk cümle bu durum düşünülerek yazılmıştır.

    McLaren'in 88 ve 89 sezonlarında, Williams'ın 92 ve 93 sezonlarında yaptığını şu gün itibariyle Red Bull da becerebilmiştir, 16 sıralamada 15 galibiyet.

    Yarın lastik aşınması şu anki sıralamayı alt-üst edebilir. Bakalım nasıl bir yarış olacak?

  32. Birazda bu lastikten kaynaklanan stratejileri değerlendirmek lazım. Örneğin Schumi istediği lastikle başlama hakkına sahip. Bence günün sert lastiği olan softlarla start alması geç pite girmesini sağlayacağı için avantaj sağlayacaktır.
    Yağmur ihtimali çok düşük yağmur yağmazsa çok heyecanlı bir yarış olacağını düşünmüyorum. ilk 5 pilot aynı strateji ile yarışırlar ve başladığı gibi bitirirler.
    Ben yarın SC nin girmesini bekliyorum. Özellikle ilk virajın darlığı ve mesafenin kısa olması ve yer kapma mücadelesi zorlu olacak. heleki ilk 15 daki kamikazeleri üşününce.
    Umarım Schumi böyle bir karambolde kalmaz.

  33. Bence de . Moto GP'nin sıralama turlarını vermiyor NTV Spor F1'inkine de vermeyebilir.Ayrıca yok ispanya bilmem kaçıncı takımın maçı için de güzelim F1 yarışının kesilmesine gerek yok dediğin gibi.NTV Spor almasın da kim alırsa alsın.CNN Türk yılları da fena değildi aslında ama TRT Spor şu anda zirve yapmışken bırakıyor malesef 🙁

  34. iş bitmiş adamlar şampiyon olmuş…bence redbull çok asılmadı. alonsoda ipe un sermiş…sabah mikrofonlara konuşurken dudaklarını büküp büküp duruyordu. bazı pilotlar ister istemez asılmayacak…hayat bu…hamilton yaptığı yanlışların kefarreti yüzü suyu hürmetine elinden geleni yaptı polü aldı. önemli olan yarışı kazanmak…
    güzel ve eğlenceli bir yarış temenni ederim. massa yol vermez umarım.

  35.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    parmak çocuğun telsizden saçmalamasını dinlememek bile çok güzeldi ve surat ifadesi..

    bu durum için mc laren takımına ve hamiye teşekkür borçluyum.

    asıl yarış performansı ve lastiklere olan tutumu belirleyici olacak.

    ve Alonsonun neler yapacağı.

    massa içinde güzel bir sıralama.

    jenson podyumda olacaktır.

  36. yanlış yere yazmışım dogrusu aşagıda

  37. ntv f1e karşı hep saygılıydı hiç canlı yayını kestiklerini yada yarışı göstermediklerini hatırlamam hatta yariştan önce serra demirkol bir program yapıyordu. Okayın yanında da herzaman bi yorumcu oluyodu(erkan erseven yada serra demirkol) cnntürk gibi degildi bakış açıları cnntürk motogp gösterdigi zamanlarda önemli bi gelişme olunca yayını kesip o gelişmeyi giriyolardı yayına
    Ben Ntv nin almasını çok isterim f1e motogp gibi davranmayacaklarına eminim çok doyurucu programlar yapacaklarına eminim ama serhanacar ile anlaşırlarmı ondan emin degilim

  38. Bu konuda seninle aynı fikirdeyim. Yarışların ülkemizden gitmesine açıkcası çok üzülmedim. Ancak yayının olmaması benim içinde çok üzücü olur. En kötü ihtimalle RTL den almanca izlemek zorunda kalırım.
    CNN Türk TRT den önce bu ayını Serhanla fena götürmemişti. Gerçi onlarında yarış yayını kesip başka yerlere bağlandıkları oldu ama dediğim gibi hiç olmamasındansa NTVspor ve CNN Türke razıyım ben.

  39. ntv f1e karşı hep saygılıydı hiç canlı yayını kestiklerini yada yarışı göstermediklerini hatırlamam hatta yariştan önce serra demirkol bir program yapıyordu. Okayın yanında da herzaman bi yorumcu oluyodu(erkan erseven yada serra demirkol) cnntürk gibi degildi bakış açıları cnntürk motogp gösterdigi zamanlarda önemli bi gelişme olunca yayını kesip o gelişmeyi giriyolardı yayına
    Ben Ntv nin almasını çok isterim f1e motogp gibi davranmayacaklarına eminim çok doyurucu programlar yapacaklarına eminim ama serhanacar ile anlaşırlarmı ondan emin degilim

  40. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Yav ağzından bal damlıyor arkadaş!

  41. o yıllarda yayın gerçekten güzeldi , serranın yorumlarını beklerdim 🙂 ama şimdi ntv çok kötü bi hal aldı yayın akışları çok kötü sürekli futbol var . en ince ayrıntısına kadar sabahtan akşama kadar futbol veriyorlar . geçenlerde bi voleybol maçı vardı canlı , yayını kestiler bi futbol maçına bağlandılar . açıkçası nefret ediyorum ntvspordan şu an . kanalın adını ntvfutbol yapsalar sorun olmaz sanırım . 3 yıl öncesinin ispanya ligini haftada 5 kere vermenin ne anlamı var ? ne zaman kanalı açsam saçma bi futbol programı oluyor . bi kere hayret dedim motorsporu yayını gördüm ama çeşitli yarışlardan oluşan özet yayın o kadar özet ki şöyle anlatıyorlardı : evet yarış başlıyor ilk sıra için mücadele var , pitler yapıldı ve damalı bayrağı gören … bu nedir yahu ?

  42. 2014 'teki motor değişikliğine kadar beklemen gerekecek Rbr 'nin çökmesi için.Yoksa Önümüzdeki 3 yıl boyunca aşağı-yukarı aynı kurallar olcak.

  43. uyanamadigim icin siralamalari izleyemedim :/ yayin akisina baktim tekrari da yokmus galiba. o yuzden direk sonuclara baktim.

    vettel'in q3'te su "yarim saniyeyi cebinden cikarmis" haliyle bile geride kalacagini tahmin ediyordum, oyle de oldu. lewis'e tebrikler. iyi is cikardi. mclaren duble veya 1-3 (lastik yuzunden lewis mi 1 olacak button mi bir sey diyemiyorum) yapabilir diye tahmin ediyorum. vettel podyumda yer alacaktir.

    mclaren 700. yaris motivasyonuyla yarisiyor ama vettel'in uzerinden de buyuk bir baski kalkmis durumda ve yaris ayarlarinin onu q3'te yavaslattigindan bahsediliyor, bunu da hesaba katmak gerek.

    ferrari'lerin performansina sasirmadim ama alonso kendini ustlerde bir yerlere sikistirir diye tahmin etmistim ama olmamis. massa'nin siralama performansindan bahsedilmis ancak bir sekilde yarista alonso'nun gerisinde kalmayi basariyor. (bazen sanssizlik bazen performans eksikligi)

    senna hayal kirikligi yaratti benim icin renault tek pilotla yarisiyor. petrov'a emanet. o yuzden takimlar siralamasinda force india renault'yu gecebilir diye tahmin ediyorum.

    msc'nin durumuna sasirmadim, reyiz sanssiz ya :/ bu seneki tek dilegim puan anlaminda rosberg'in onunde yer almasi.

    son yarislardan brezilya'yi red bull'un almasini bekliyorum. abu dhabi'de cekisme olabilir ama hindistan tam bir bilmece.

    umarim yarin guzel bir yaris olur. saygilar.

  44. 4. sıradaki pilot webber olunca, ben massa'nın grid pozisyonunu şu şekilde görüyorum dostum:

    "hem 4. cepten, hem de temiz taraftan kalkacak felipe"

    felipe eşsiz bir grid pozisyonunda, tanımı zor =))

  45. aman ntvspor almasın da isterse atv falan alsın , ispanya 5. ligi futbol maçı için f1 yayınını keserler falan … hiç gerek yok !

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa için de çok sevindim.Hem temiz yerde hem Alonsonun önünde.Daha da iyisi önde start alamayan webber var.İlk virajda işler yolunda giderse iyi olur.
    Extra motiveye ihtiyacı olan Massa için şu dönemde iyi diyebileceğimiz bir yer.

  47. hay yaşa. aynen öyle. şimdiye kadar felipe'ye dış kapının mandalı muamelesi yapan takım, bugün "2011 aracına uymadığı iddia edilen 2012 kanadını" alonso'ya takabilir mi hiç? felipe ne güne duruyor?

    ama nasıl da bozuldu hesapları…..

  48. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mclaren ileri gider mi gitmez mi bilemem ama bir haftadır takımın hamiltonla ilgili demeçleri bugün olacakları resmen anlatıyordu.hamiltonun takıma göndermeleri , takımın hamiltonun arkasındayız demelerinden bugünkü sonucu çıkarmak zor değil.Evet hamiltonun şiddetle bu sonuca ihtiyacı vardı.Milletin lafını sözünü kesip sponsorları mutlu etmek gerekiyordu.Takım da bunu sağladı.

    Söylediklerimiz aynı kapıya çıkıyor.Aracından çok memnun olan ve sürekli iyi sonuçlar alan buttonun şasesi????
    Bir zamanlar Alonsonun da mp4 22 sinin üstüne aydınlatma direği düştü de hasarlı şase ile neler çekmişti.

  49. bu sözünü unutma yarın bir sürpriz yapıp podyuma çıkacacak alonso bu ne yapcağı belli olmaz hem son tur hakkını kullanmadı bi lastiği yeni biz yine umutlarımızı yüksek tutalım

  50. Katılıyorum. Ferrari bir pilotu kobay olarak kullanmayı düşünseydi o pilot Alonso değil Massa olurdu kesinlikle.

  51. kendi pilotlarından ümidi kesen ferrari taraftarları bir anda en büyük button destekçisi olmuş.

  52. 2 senedir telemetri verileriyle , kış testleriyle ferrariyi şampiyon ilan eden biz değiliz. Soğuk suyu Melbourne'da içtim ben , sen geç kalmışsın.

  53. arkadaşım, yeni parçalar, antrenman turlarında test edilir, sıralama ve yarışta değil.
    yeni parçalar hakkındaki izlenim olumluysa, sıralama ve yarışta kullanılır.
    yeni parçanın araca uymadığı anlaşılmışsa, bunu bildiği halde aynı parçayı sıralama ve yarışta kullanma salaklığını hiç bir takım göstermez. kim bile bile kendi ayağına taş bağlar??

    ha, diyelim ki inat ettiler, illa ki yarışta da kullanacağız dediler. bunun için seçecekleri pilot, iddiası bulunmayan felipe yerine, şampiyonada 2.lik kovalayan alonso olur mu hiç?

    olayın nasıl geliştiği kabak gibi ortada.

    1. antrenmanlarda alonso yeni kanadı test etti.

    2. bugünkü kuru havada yapılan antrenmanın ardından, alonso yeni kanattan memnun kaldı (eskisine göre). ve buna ilave olarak felipe'nin eski kanatla 0,4 saniye geride kaldığının görülmesi de olayı pekiştirdi.

    3. alonso'nun memnuniyeti ve takımın da tatmin olması ile yeni kanadı sıralama ve yarışta kullanma kararı aldılar.

    4. evdeki hesap çarşıya uymadı.

    bu kadar basit.

  54. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    tamam öle söylücek laf kalmamış bi soğuk su içiyim

  55. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kalbim hamiltonun kazanmasini istesede mantigim buttonu daha yakin goruyor.lastiklerin bu kadar onemli oldugu bir yarista favorim button.

  56. Sıralamayı izlemeden önce haberi gören arkadaşlar başlığı yanlış anlayabilir.

  57. olmayacak dua ama amin diyelim yinede. belki yağmur SC falan şansla olabilir.

  58. Rossi çok iyiydi ama artık olmuyor her anlamda. eskiden geçildiği zaman hemen cevap verirdi yada veremese bile sonuna kadar zorlardı ama artık sanki üzerinde ölü toprağı var gibi Stoner ve Lorenzo yeni starlar Doktor çok iyi yarışlar izletti bize ama artık Stoner ve Lorenzo izletiyor üstelik Lorenzo doktorun öğrencisi.

  59. bnce yarın alonso aynı japonyada yaptığı gibi yine podyuma çıkacak.

  60. Zaten telemetri verileri önümüzdeydide 2 saattir bakıyoruz bi anlam çıkartamadık. Keşke lisede seçmeli ders din kültürü yerine telemetri dersi alsaydım.

  61. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Adam iyi bir tur atamadı belkide ?

  62. olayları birbirine bağlayalım mı?

    örneğin, button hamilton'dan daha iyi dereceler ve sonuçlar alıyordu.
    button'ın dün gece şasisi (bir sorun saptandığından) değiştirildi.
    bugün button, hamilton'ın 0,3 saniye gerisinde.

    yorumunun türkçe tercümesini doğru yapabildim mi Nebuchadnezzar kardeşim?

    ama kişisel görüşüm, lewis bu haftasonu oldukça hızlıydı ve bence o kadar da ileri gitmez mclaren.
    belki de gider.
    kafam karıştı.

  63. Mecbur dicek böle lafları seneye Raikkonen'in adı Williams için geçiyo

  64. zaten motogp nin ve hatta moto2 nin yayınlandığı bir ülkede(motogp yi kötülemek için sölemiyom)seyirci bakımından f1in kat kat üstün olduğu bir sporun yayınlanması bile saçmalık!!!

  65. şu sataşma işi. gelip burda imalı imalı konuşuyorsun her Hamilton haberinde provokatörlük yapıyorsun sonra gelip burda sataşma katmadan yorum yazın diyorsun önce sen hele bir yaz sonra kime ne yazacaklarını söylersin sen kafana göre yazacaksın herşeyi diyeceksin provokatörlük yapacaksın sonra millete sataşmadan yorum yazın diyeceksin. öyle yağma yok.

  66. Biz RB'nin kanadını taklit etmekle uğraşıyoruz. Alonsonun bugün taktığı ön kanat RB'nin şu anki kanadının revize edilmemiş bir önceki hali. Şimdi RB yeni parça ekledi iç tarafa. Bizimde eklememiz yakındır.

  67. Deli_ Manyak avatarı

    sen kendi takımınla karıstırdın mclareni sanırım bizde 2 pilot her zaman esittir … zaten iki pilotunda sansı varır her yarıs için ferrari gibi lewis faster than u duyamazsın…

  68. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    ( ille yazmak zorunda bırakıyorsunuz yav aranızda gerçektende f1 in telemetre verilerinden 1 nane anlamayanlar var ve çok bağriz belli ediyor siz f1 i böyle izleyin görünen boyutu ile. ferrarinin 2012 kanadı tabiki 2011 aracına uymayacak zaten hava akımının dengesini bozuyor 2011 aracının yani bu araçta belli olmaz 2012 aracı na göre tasarlanmış kanat bu 2011 aracında belli olmaz anlayın bunu yeni araç yeni hava sirkülasyonu olay bu siz yormayın güzel kafanızı )

    parantesi kapatıyorum bu güne gelirsek hamilton gerçekten kendini takımına karşı borçlu görüyor o yüzden sevinmesini yarına saklıyor dereyi görmeden paçaları sıvamıyor vettel zaten 1. olmaya alışmış 1. olmadan mutlu olamıyor bunu artık herkes biliyor Yarın hamilton lastiklerini korursa iyi kullanırsa alır götürür yarışı vettelde 3. olur button 2. inşallah güzel bir yarış izleriz.

  69. şu an yarışı kazanmaktan daha önemli idi pole almak.
    sadece 1 tane daha alalım harika olucak.
    kimse Mp4-4'e bu kadar yaklaşamamalı, kimse.

  70. birincisi, kanadın yapısı o kadar klasik ki, 2009 model ferrari aracınınki ile yanyana kyup aynı renk boyasan, fark etmek kolay olmaz. yapısındaki yenilikçi tasarımlardan bahsediyorum, bakınız mclaren'in ön kanatlarına; ordan bursan garip garip parçalar yükseliyor, bükülüyor, jöleli saç gibi yana kıvrılıyor…vs.

    ayrıca, ferrari, performans artışını hesap etmeden, sadece "test etmek" için yeni kanadını getirmiş olsaydı, emin ol bu parçayı felipe'ye denettirirlerdi.

    şampiyonada 2.lik kovalayan alonso'ya değil.
    Alonso: "Motivasyonum Her Zamanki Kadar Yüksek" başlıklı haberi okuyunuz.
    böyle söyleyen bir adam, getirisi belli olmayan ve sadece "test" amaçlı olarak getirilen yeni bir ön kanadı dener mi bu haftasonu??

    işi gücü bırakıp hedeflerini alonso'nun 2.lik mücadelesi olarak belirleyen takım, "test etme" görevini alonso'ya verir mi hiç?

    performans artışından emindiler, ama çuvalladılar.
    garibim massa da, çıkma eski kanata mahkum edilmesine rağmen, attığı turla takımına kapak yaptı bugün.
    durum budur.

  71. neyi ima etmeye çalışıyorsun Lewis genel olarak tek turda herzaman hızlı olmuştur bugünde aracı limitte kullandı ve polü aldı hiçbirşey ima etmeye çalışmayın herşey ortada. geldi 2 ve 3.sektörde en hızlı zamanı yaptı Lewis. naptı McLaren araca nitromu taktıda tur içinde de hemen en hızlı oluverdi şu içinizdeki Lewis düşmanlığını ve hasedini yenin artık yerinizde olsam polü nasıl ve kimin aldığıyla değil neden 1 saniye yedik diye düşünürdüm.

  72. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu mclarenciler sevinmeyi bile sataşma katmadan yapamıyorlar.Yorumları yazılış sırasına saatine göre okudum da adamlar poleye sevinecekleri yerde massanın kanadının Alonsonun kanadının peşine düşüp laf atıyorlar.Sonra da hamiltona sallayanlar gelsinler diye üstü kapalı çağrı yapıyorlar.Ortalığı karıştırmadan sevinemez misiniz.

  73. Şimdi burda 2 açıklama akla geliyor. Domenic her seferinde farklı konuşuyor. 1.) önce yapılan açıklamalarda gelecek sene çok agresif bir araç olacağı herşeyin baştan tasarlanacağı başta süspansiyon olmak üzere, direksiyonun bile değişeceğini söyleyen arkadaşlar vardı 2.) sonra yine domenic çıktı dedi bu aracı ufak değişikliklerle 2012 de şampiyonluğa oynatacağız..

    şimdi biz hangisine inanacağız ? 1. ise tamam eyvallah. parçalar uyumsuz olabilir gayet doğal böyle durumlar. ama 2. si ise vay halimize .. Almanyadan beri bu araca yapılan hiç bir güncelleme işe yaramadı. daha doğrusu potansiyelini tamamladı..

  74. Eski parçalarla Rossi'ye 1,2 saniye fark atan Nickey Hayden 'a da başarılar.

  75. Muhtemelen Rosberg in önünde bitirecektir ( yine pit duvarı bir oyun yapmazsa ).

    Ayrıca Hamilton'un kasıntı gibi durduğuna inanmıyorum. Bugün çok sevinip yarınki yarışta yine sorun yaşarsa sevinci kursaginda kalacak. Ama sevinmeyip basina birsey gelirse kimse yine birsey demez. Zaten bunu bekliyordu der.
    Hamilton kasıntı değildir kişilik olarak.
    Tek kasıntı Rosberg'dir.

  76. Adamlar ön kanadı test ediyor. Bu seneki araca uymaması normal. Telemetrelere bakıp gelecek sene için 1 adım önde olmaya çalışıyorlar.

    Bakınız MotoGp de Valentino Rossi takım arkadaşından son 4-5 yarıştır sıralama turlarında 1-,15 saniye geride. Sebebi ise gelecek yılki motor için yeni parçalar denemeleri. Önemli olan gelecek yılki kurallara göre iyi verim elde edebilmek. Bu yıla göre değil.

  77. Yusuf  Hitay avatarı

    daha düşük downforce ayarı kullanmış olabilir mi ? bütün hafta boyunca 2. sektörde adeta uçan lewis için bu tip imalı laflara gerek yok bana kalırsa.

  78. YALANNNN! Aldatmaca.. vallahide billahide salağa yatıyorlar..

    Kış testlerindede RB dökülecek bak gör, Ferrari uçacak , Mclaren idare edecek..

    Daha sonra RB "önümüzde çok uzun bir yol var. geçen yılki kadar rahat olmayacağız , Mclaren ve Ferrari çok iyi durumdalar çok çalışmamız gerek " benzeri açıklamalar yapacak

    Sonra sezonun ilk yarışında Va-la!! Q3 0.6-0.7 saniye ile pol alıp , yarıştadada 3. pilota kadar tur bindirecekler olacak olan bu!!

  79. bana bak velet adımı doğru düzgün telafuz et.

  80. ferrari'nin yeni kanadının, pistte uçuşan sineklerin kanatlarını toplama kabiliyeti varmış. ne kadar çok sineğe çarparsa, o kadar performansı artıyormuş.

    "sinek avlıyoruz" desek yanlış olmaz sanırım =)

    şaka bi yana, halimiz hakkaten pek acınası… yeni ön kanadı görünce, gelecek sezonki hayaller de bir anda yok oldu bende.

    pistte aerodinamik kuvvetleri karşılayan ilk bölgesi, ön kanat. dolayısıyla, ön kanadın verimi DF'u direkt ve ilk etkileyen parça.

    F1Racing'in bir sayısında araç mühendislerinden bir şöyle diyordu:

    "aracın ilk önce ön kanadı ve ön tarafın yere basma ayarları yapılır. makul seviyeye ulaşıldığında, bu işlemin ardından aracın arka tarafı ön tarafa uyacak şekilde ayarlanır."

    ön kanat ve performansı, aracın en önemli bölümlerinden birisi.
    buradaki sorunu çözemeyen araç, başarılı filan olamaz vesselam.

  81. schumacher in aracında problem vardı Q2 de ki turun başlangıcında takım vibrasyon varmı diye sordu schumacher tur atılabilir cvb. verdi ilk sektörde gayet iyiydi derecesi fakat 2.ve 3.sektörde inanılmaz fark açıldı her 2 sektörde de 1er sn.kaybetti sorun düzelmediği içinde kalan kısıtlı zamanda tekrar zorlamak istemediler.sanırım tura geç çıkması da aractaki sorunu çözmek için uğrasmalarından kaynaklandı.

  82. Ben çözemedim valla bu işi. F1 çok ince detayların inanılmaz küçük rakamların fark yarattığı bir spor. 0.01 saniyelerden bahsediyoruz ama Ferrari 150 italia aracını (+)(-)1 Saniye sapmayla tasarladı heralde. Her yarış böylesine değişkenlik gösterir mi bir araç yahu ? Sanki Geçen haftaki aracın arkasına taş bağlamışlar gibi gidiyor bugün .. hrt , virgin bile daha istikrarlı fix 6 saniye yiyorlar liderden..

  83. Raikkonen'i özledim şimdi 🙁 Raikkonen'le Hamilton'ı takım arkadaşı olarak görmek isterdim.

  84. sandro verone avatarı
    sandro verone

    katılıyorum…kimiyi gördüm sanki bir an…

  85. ben de öyle tahmin etmiştim MagicAlonso kardeşim..
    baktım, alonso son turunun ilk sektöründe bayağı bir geride kalmış. belki frenajı kaçırmış falan olabilir.
    geliştiremeyeceğini anlayınca da lastik korumak için pite girdi sanırım.
    lastik koruma da, böyle bir pistte çok önemli olacak yarın, bakalım görelim..

  86. Ferrari gibi bir efsaneye bunlar hiç yakışmıyor kadro tam anlamıyla felaket en son şampiyonluğun kimilerine göre kovulan Raikkonen ve Massa ikilisiyle gelmesi ve büyük umutlarla başlanan sezonların fiyaskoya dönüşmesi herşeyden önce ilk tifosileri üzüyordur 2012 yılında da başarı gelmezse ki pek umut yok gibi 2013'de ferraride değil Alonso, Montezemolo bile kalmaz Fiat hepsini kapının önüne koyar.

  87. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Cepten yazmak benim gibiler icin cok zor ya 🙂

  88. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    En iyi ilk sektör zamanı ile gelen buttona ne oldu?????.
    Herkes dersine iyi çalışmış anlaşılan.
    Hamiltonun konuşmalarını (buton yaparsa ben de yaparım) doğru analiz etmişler.
    Mclaren hamiltona çok büyük bir şans daha verdi.Bu sefer de kullanamazsa ….

  89. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    dominik ali diyorsunda dahsinemi bozuluyorsun?

  90. Acaba REDBULL'un çöküşünün başlangıcı mı?

  91. Yarış yokkende yayın vardı hemde okay denilen zat kendi anlatıyordu yarışları ne çabuk unuttu. Bende NTVspor'un hakları satın alacağını düşünüyorum.

  92. Okay Karacan gerçekten çok kötü bir sezon geçirdi. Sadece o da değil. Stüdyodaki yorumcuları ve konuk diye çağırdığı hamzalarda berbattı.
    Ben Okayın durumunu birazda Serhanın tecrübe ve bilgisine bağlıyorum. Ona amirlik taslamak için abuk subuk şaklabanlıklar yapıyor.
    Ancak NYV yıllarından banada sempatik geliyorlardı Serra ile birlikte.
    Ancak açıkcası yarışın yayınlanması daha önemli bir konu. Hamza konuklarada razıyım:)

  93. valla hocam ben ferrari taraftarıyım ama böyle birşey görmedim duymadım. 1 saniye fark oluşmuş, Sırlama turları beklediğimiz gibi geçti diyip massanında harika tur attığına değiniyorlar. yani 1 saniye fark bekletimiz varmış demek ki ben daha ne diyeyim. daha bu araç ufak tefek değişikliklerle 2012 de şampiyonluğa oynayacak

  94. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Herkesin super yumusaklarla start allacak olmasi lastiklerin cabuk asinmasi ilk pite girecek olana cok zarar verecek.sanirim ilk pite en son button girecek.bu da ona cok buyuk avantaj getirir kanaatindeyim.sc girerse basska.cok degisken baska tabi.

  95. adım dahsin değil Tahsin merak etme sen sütünü içerken ben f1 izliyordum.

  96. MagicAlonso avatarı

    bende aynı şekilde anladım.seneye yarış olmadığı için tv den de yayınlanmayacak gibi bir cümle kullandı.Umarım ntv yayın hakkını alır da izlemeye devam ederiz eğer hiç yayınlanmaz sa zor ama imkansız değil böyle bir ülkede ozamn biz F1 taraftarları için tam yıkım olur.F1 in türkiyeden gitmesinden çok daha kötü bir haber olur bizim için

  97. Doğru 2012 parçalarıyla yarışan Ferrari'nin 2012 parçalarıyla yarışan McLaren'dan 1 saniye yemesi bazılarını rahatlatmış olmalı daha büyük bir fark bekliyorlardı galiba dominik ali Wow derken bundan bahsediyordu herhalde. 😀

  98. MagicAlonso avatarı

    Alonso son zaman turunu tamamlamadan içeri girdi.Muhtemelen büyük bir hata yaptı yoksa yeni lastiklerle derecesini rahat geliştiridi.Sağlık olsun diyelim en azından1 tur daha az kullanılmış lastikleri olacak

  99. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    dahsin sen bir kanatla 2012 araçlarını çözecek kadar f1 den anlıyorsun galiba.

    ayrıca o kanatlar deneniyor.

    ..neyse yarına kadar sevinin.üzmeyeyim.

    yarın şöyle yazacağım:

    ONLAR YANILDILAR. =)))

  100. Ferraride 1 saniye olduğuna seviniyor galiba farkın.

  101. Yusuf  Hitay avatarı

    sıralama sonrası mikrofonlara konuşan barrichello : " hayatımın en iyi sıralama turuydu"

  102. Hamilton'a sallayanlardan birisi geldi diğerlerinide bekliyoruz atı alıp üskadırı geçmiş bir pilotu 0.2 saniye geçmeyi sevinmiyoruz bazılarına 2012 kanadı olmasına rağmen 1 saniye takdığımıza seviniyoruz Lewis haberleri ergenlerin kendini ispat noktası haline geldi.

  103. 700. yarışımz ve pole.

  104. bana f1i sevdiren adam gitti sanki yerine başka biri geldi gibi yada eskiden pek bi bilgim olmadıgı için yarişları anlatışı güzel geliyodu okay karacan'ın ama artık dinlemesi sinir bozucu bir isim haline geldi

  105. Martin'in dediği çıkabilir yarışta. Mclaren'in yakın olduğu belliydi ki ben duble bekliyordum. Umarım Hamilton yarışı kazanır da mclaren'in 700. yarış posterinde aracının konulmasını hakeder. Tebrikler. Mclaren ve özellikle Lewis taraftarlarına kalsın artık ortalık 🙂

  106. eğer gerçekten böyle birşey olursa çok saçma olur sonuçta 90lı yıllardan beri yayınlanıyor ve bu şekilde birden kesilmesi çok yanlış olur!!!

  107. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Yazık oldu.Umutlar çok fazla.Yarın ilk pite girecek ve muhtemelen trafikte kalacak extra olarakta lastiklerden verim alamayacak bir pilotun atı alıp üsküdarı geçmeyi bırakın orda ortam yapmaya başlamış bir pilottan sadece 0.2 sn olmasına bu kadar sevinmek…..

    yarın bambaşka bir hikaye olacak.

    Gülmekten gebereceğimi daha şimdiden hissediyorum.

    Anyway.Enjoy by saturday,holly day is Sunday.

  108. Ben başka bir kanalın alacağını düşünüyorum Serhan Acar anlatsın ama okay denen kişi uğramasın o stüdyoya bu kadar olumsuz bu kadar fesat bir adam olamaz yaa

  109. Ferrari : Qualifying matches expectations

    Biz boşuna yırtınıyoruz. Hedefimiz 1 saniye yemekmiş galiba , ve bu gerçekleşmiş..

    Kalan yarışlarda Q3'de Piste çıkmayan takımlar arasında Ferrariyi görebiliriz.

  110. Arkadaşlar F1 kulübünde Okay Karacan yorumcu koltuğunda yorum yaparken seneye Türkiye de Formula 1 in tv de yayınlanmayacağını söyledi.
    Acaba ben yanlışmı anladım???
    Bu konuda bilgisi olan varmı?
    Eğer yayınlanmazsa nerden izleyeceğiz 🙁
    Seneye çok güzel bir sezon olacak ve ben Serhan Acar ın anlatımıyla yarış izlemek istiyorum:(

  111. Yess bebeğim yesss sonunda özlemle beklediğimiz polü kaptın ♥♥♥

  112. hele ki bunun birden fazla kez kullanılması …

  113. Pole ü kazanıp da bu kadar sakin olması manyak birşey.

  114. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ferrariyi Tebrik Etmek Lazım ! Yeni Ön Kanatla 1 Geriye Düşmeye Başardılar 🙂 Her Parça Böyleyse Düşünemiyorum 🙂

  115. eski ön kanat taşıyan massa için, bu sonuç bir hayli moral verici olmuştur sanırım.

    massa da takıma selam çakıyordur şu aralar =))

    bunun yanında, alonso'nun da son turunda yolunda gitmeyen şeyler olmuş olabilir. derecesini geliştiremedi çünkü. ve tv göstermedi turunu.

    tahsin kardeşim, ben de button ve vettel'e öldürücü bakışlar atan hamilton'a başarılar diliyorum =)
    sadece sürüşü ve yeteneğiyle ön planda olsun, hamilton'un her başarısını desteklerim kendi adıma..

  116. Hamilton'a tebrikler çok şükür farklı takım ve pilot gördük şu pole pozisyonunda.
    Hamilton çok kasmış kendini ve sanırsam sonuçlardan dolayı geçirdiği dönemden dolayı böyle.

    Yarışı yarın Button kazanır diye düşünüyorum lastik aşınması çok fazla.
    Schumacher'in de ilk 6-7 de bitirmesini bekliyorum fazladan 1 set lastiği var.

  117. Yusuf  Hitay avatarı

    fazla uçuş yapmaktan kafa gidiyor tabi 🙂

  118. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla tuttuğum pilot belli, lakin vettel in parmağını en sonunda kestiği için de hamilton'a teşekkür etmeden yapamıyacam. Helal olsun be. Özellikle mclarenin inadını gerçekten tebrik ediyorum.

    Kendi pilotumun yarıştığı takımı da kın kın kınıyorum… Zaten Alo da ki kanadı görünce seneyede bir pk olmayacağını anlamış bulunuyorum. Hem ferrari hem Alo bence unutsun seneyede şampiyon falan olmayı. Ulan bu kadar mı zor o kanada 2-3 parça daha eklemek be. mclaren biraz daha sıksa nerdeyse eski köprü kanda dönecek burundan çıkan T şeklinde parçayıda hesaba katarsak. Bunlarda ANKARA DAKİ KARLIKÇI HALİL gibi kanat yapıyor.. YUH….

  119. konuyla alakasız ama iventler diye Türkçe bir kelime var mı? bu nedir ya

  120. Eskiside yeniside +1 saniye yiyor..

  121. Eski ön kanadına rağmen alonsoyu geçen Massa'ya başarılar diliyorum yarışta. 🙂

  122. nihayet polu görebildik bu sene. tebrikler lewis … enazından kalan yarışları alsaydık:)

  123. tebrikler lewise seansın basından itibaren cok motiveydi ve harika turlar attı.seans bitiminde de çok kararlı ve işinden baska hiç birşeyi hiç kimseyi umursamayan Raikkonen havasında bi durusu vardı

  124. red bull'un (daha doğrusu vettel'in) pole serisini sona erdirmeyi başaran hamilton'a tebrikler.
    mclaren, özellikle hızlı virajların olduğu bölümde güzel bir araç hazırlamış. onlara da tebrikler.

    bir tebrik de bizim deliye =)
    dizel motoru gibi geç açılıyor bizimki, sezon bitmeye yüz tuttu, bizimki sıralamada hızlandı.
    üstüste 2. kez takım arkadaşını geride bırakmış oldu bugün. felipe'ye de tebrikler.

    yalnız, ikinci sektör ve özellikle kısa mesafeli son sektörde, ferrari öyle bir fark yiyor ki, aman aman…

    bir söz de alonso'nun kullandığı 2012 kanadı için:
    gelecek senenin kanadı bu şekildeyse hiç uğraşmayın kardeşim. şimdiki 3 planyalı kanadın 2'li versiyonu. hiç bir yenilik yok, tasarım farklılığı yok. senelerdir yenilikçi bir ön kanat üretmeyi başaramıyoruz, hep aynı.

    ön kanat konusunda mclaren'i tek geçerim açıkçası. adamlar sanat eseri gibi acayip ön kanatlar geliştiriyor.

  125. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Tebrikler Lewis'e.. Eleştirilere pistte cevap verdi ve bu daha hiç birşey siz yarını bekleyin tarzın da bir havası vardı ve iyiydi 🙂

    Serhan Acar' da bahsetti sıralama turları esnasın da, RedBull' un daha fazla yarış ayarlarına yönelik çıkması sıralama turlarına RedBull' a vakit kaybettiriyor dedi. -Ki gayet mantıklı bir olay.
    Massa' ya da tebrikler bir kez daha Alonso' yu geçtiği için. Yarın harika bir yarış olabilir. Lewis ve Vettel yine ilk turlar da müthiş bir mücadeleye girişebilirler ve kaza riski yüksek! 🙂

  126. Bu arada eski kanatla Alonso'yu geçen Massa'ya selamlar :)))

  127. Sabah erkenden kalkma değdirdiğin için teşekkürler Lewis muhteşem bir tur ve pole pozisyonu evet evet sen busun adamım sen busun çok konsantre olmuş adamımız yarın zafer gelicek inşallah. DRS'li arka kanat adeta sıralamalarda yarım saniye kazandırdı bize helal olsun çocuklar

  128. Hamiltonu çok ama çok mutsuz gördüm.Yazık ne hale getirdiler gridin en yetenekli pilotunu be!!

  129. Hamilton çok kasılmış belliki. Yarın hırsının kurbanı olup olmayacağını göreceğiz.
    Start düzlüğü ile ilk viraj çok yakın ve ciddi temaslar yaşanabilir.

    Schumiyi Q2 de piste geç çıkarıp sonrada zamanı varken 2. zaman turunu attırmadığı için kınıyorum.
    Enazından Q3 e kalıp tur atmasaydı daha iyi olacaktı.
    12. sıra çok kötü değil. çok pit yapılması beklenen bu zorlu pistte iyi bir start alır inşallah ve 6-7 bitirir umarım.

  130. Domenicali zaman ekranlarına bakınca vay bee demiştir heralde..

  131. Mclareni tebrik ederim hak edilmiş pol uzun zaman dır böyle çekişmeli pol izlememiştik istisnalar hariç tabi. Bakalım yarın yarışda neler olacak Button kazanırsa şaşırmam işin içinde lastikler var çünkü. Webbere diyecek bir şey yok bazı arkadaşlar takım engelliyor sıralamada ne gibi laflar etmişlerdi Şampiyon belli ama Webber yine yok ortada. Williams Renault da yine kalacak gibi Pole serisi 🙂

  132. Hele şükür başka biri aldı pole'ü. Hamiltonda alsa sevindim valla.

    Ferraride bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?? Geçen haftaki yarışta başka araç mı vardı neydi arkadaş ? geçen hafta 0.1-0.2 saniye olan fark 1.0-1.1'e çıktı.

  133. evet benimde di,kkatim o noktada bu arada gözlerinin ışıltısı bile mat ve keskin durumda :))

  134. Sıralamayı izlemeden haberi okuyan arkadaşlar başlığı yanlış anlayabilir.

  135. Hamilton ı farklı gördüm pole den sonra

  136. Hamilton'ın sertliğine bak.
    ne Button'a ne Vettel'e en ufak bir tebessüm yapmıyor.

    Adamımız fulll motive.

  137. hamilton'a ve mclaren'e tebrikler. geçen hafta yerin dibine sokulan lewis'e şimdi övgü zamanı.

  138. Yusuf  Hitay avatarı

    pole geldi be!

  139. Bu arada Kenan Sofuoğlu da 4. sıradan start alacak gibi gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir