Button: "Bizimle Red Bull Arasında Bir Yarış Olacak"

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Japonya’da kazanan İngiliz pilot, yarınki yarışa Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel’in arkasında 3. sıradan başlayacak.

Lastiklere iyi baktığı bilinen Button, yarışta hamurlardaki bozulmaların fazla beklenmesi ile yarının her şeye açık olduğunu düşünüyor.

Button: “Takım olarak ve araç açısından şu anda harika bir konumda olduğumuzu düşünüyorum. Yarın yarışın nasıl gelişeceğini gerçekten bilmiyorum ama bizimle Red Bull’lar arasında olacağını düşünebilirsiniz. Ferrari’nin de tek turda istikrar açısından çok geride olmasının yarışta da tempolarının olmayacağı anlamına geldiğini düşünmüyorum”

“Sezona harika bir son oluyor. Takım olarak bu sene başlarında bu performansı yakalayamamak hayal kırıklığı yaratıyor ama bu durum gelecek sene için ancak iyi bir işaret olabilir. Açıkçası kural değişiklikleri var ama bu sene iyi bir temele sahip olarak 2012’ye girmek, gerçekten ihtiyacımız olan bir şey”

McLaren pilotu, sıralamayı zirvede tamamlayamadığı için bir parça hayal kırıklığının olduğunu kabul etti ama Suzuka’dan sonra Yeongam’da da kazanabilecek güçlü bir konumda olduğunu belirtti.

Button: “Hepimiz pole pozisyonda olmak isteriz ve Pole alan Lewis’i tebrik ediyorum. Bütün hafta sonu boyunca hızlıydı. Makul seviyede mutluyum. Bu noktadan itibaren iyi bir yarış çıkarabiliriz; Seb’in (Vettel) de dediği gibi daha çok şey olacak.”

“Yüksek yakıt yükünde lastiklerdeki bozulma konusunda hiç bir fikrimiz yok. Bu yüzden bir parça bilinmez bir durum ve yarın önümüzde zorluk olarak duracak”

Yarışta kilit etkenin ne olduğu konusunda Button: “Hızlı olmak. İstikrar açısından son birkaç yarışta bu konuda iyiydik”

“Lastiklerin burada kısa ömürlü olduklarını biliyoruz. Lastikleri kollamanız sayesinde ne kadar kazanabileceğiniz de belli değil. Göreceğiz. Ama herkesin yarınki yarışı beklediğini düşünüyorum. Çok eğlenceli olacak.”

“Yüksek yakıt yükünde yolumuzu buluyoruz; durumun nasıl olduğuna bakıyoruz. Bugün benim için makul seviyede iyi bir gündü. Açıkçası ilk sırada olabileceğimizi düşünmüştük ama Lewis bugün çok hızlıydı. Yine de her şeyi hesaba katınca oldukça iyi bir gün oldu; yarınki yarış için iyi görünüyoruz”


Yorumlar

  1. aman buton cum carlın önüne geçim felan deme zate sana kastı var arkadan vurur uçurur.dikkatli ol. puan olarak öndesin unutma

  2. kim bilir belkide takımın desteğiyle almıştır ve bu yüzden sevinmiyordur hani takım emriyle kazanıp çılgınlar gibi sevinenleri şikeli galibiyete kariyerimin en iyiylerinden diyenleri gördükten sonra büyük bir karakterlilik sergilemiş Hamilton.

  3. burak evmez avatarı

    yarın hava soğuk olsun ama kuru olmasın yağmur ya da sıcak olunca ferrari iyi ama böyle 10 dereceli sıcaklıklarda ferrari mercedesle kapışıyor yağmur olsa da razıyım çekişte ferrari iyi

  4. button lewis'in önüne geçip biraz da gazı yiyince çok konuşmaya başladı

    eskiden çıkıp takım adına bu tarz basit demeçler bile vermezdi

    leş kargası çıktı adam resmen

    yine lewis'e geçilecek yine eskisi gibi olacak bu sezon olmasa seneye öyle olacak

  5. dostum işler ne zaman karışsa hep bizim aleyhimize oldu bu sene, karışmasın daha ii 🙁

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Son antrenmanlara daha belirleyici gözle bakıldığı bir gerçek.Hamiltonu 0,3 saniye geçen Buttonun pole alabileceğine inanmıştım.
    Pistin en iyi ilk sektör derecesiyle gelip de 0,3 saniye fark yemesi beni şaşırttı.
    mclaren bu işi iyi biliyor.
    hamiltonun sevinememesi bu yüzdendir belki.

  7. ferrari çok yavaş 5 ve 6 sıradan başlıycaklar ve yarın havanın soğuk olduğunuda hesaba katarsak ferrari lastikleri ısıtana kadar lastiklerin ömrünün sonuna gelinecek bu şartlarda hesap dahilinde olmaması normal.

  8. FERRAR'iyi de hafife alma derim.Çünkü yağmur, kaza, güvenlik aracı derken işler karışabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir