Montezemolo Eleştirmeye Devam Etti

yazar:

kategori:

McLaren takımını eleştirmesinin ardından Ferrari başkanı Luca di Montezemolo, şampiyonluk sonrasındaki ataklarına devam etti.

Geçen Pazar günü Kimi Raikkonen’in şampiyonluğa ulaşmasına rağmen Montezemolo, McLaren’in bu seneki hareketlerini ve çaylak sezonunda örnek olmayan hareketler yaptığını söylediği Lewis Hamilton’u eleştirmişti.

İtalyan takımın başkanı şimdi de Ecclestone’yi, 2007’de Hamilton’un şampiyon olmasını tercih ettiği ve bunu kamuoyu ile paylaşması nedeniyle eleştirdi.

Montezemolo: "Bernie Ecclestone’nin  Lewis Hamilton’un ten rengi hakkında söylemesi gerekenleri okudum ve bu, eğer o bir Müslüman olsaydı daha iyi olacağıydı"

"Bernie, FIA tarafından alınan onursuz kararın, onunla başlamanın herkes için ne kadar küçük düşürücü olduğunu söylemesi daha iyi olurdu."

Montezemolo ayrıca, McLaren’i suçlu bulup Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’un şampiyonadaki mücadelelerine devam etmesine izin veren Dünya Motorsporları Konseyi’ne de eleştirilerde bulundu.

Montezemolo: "Gelecek seneki şampiyonada 8 litrelik bir motor ile rekabet etmeyi düşünmüştüm, araç diskalifiye olacaktı. Ama pilotlar yine de kazanacaktı"

Montezemolo, bir McLaren pilotunun bu seneki şampiyonluk mücadelesini, dopingli bir atla yarışan jokeylerinkine benzetti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir