Hint Çiftçiler Sıralama ve Yarış Günü Pist Üzerinde Protesto Yapacak

yazar:

kategori:

Çiftçiler, Buddh pistinin yapımı için kendilerinden zorla topraklarının alındığı ve yeterli miktarda tazminat verilmediği için kızgın.

Hindistan Times’e göre bu hafta çiftçiler, yetkililere bir mektup daha yazdılar ve isteklerini yerine getirilmezse, Formula 1 organizasyonunu engelleme adına protestoya girişeceklerini söylediler.

Yarış Organizatörü Jaypee’den üst düzey bir yetkili: “Alarma geçirecek, yarışı tehdit edecek bir şey yok”

Yerek yönetimden yetkili: “Eğer herhangi bir grup, yarışı engellemeye çalışırsa, onlarla uygun bir şekilde başa çıkacağız”

Indian Express’e göre ise bazı çiftçiler, sıralama gününde asfalt üzerinde kriket oynamayı, Pazar günü ise hep birlikte piste çıkıp yarışı durdurmayı planlıyor.

Çiftçiler: “Sportif bir turnuva yapıp dünyaya şikâyetimizi bildirmek istiyoruz. Sorun yaratmak istemiyoruz. Ama sesimiz duyulmalı”

Başka bir çiftçi: “Yaşadığımız haksızlık nedeniyle ne pahasına olursa olsun yarışı durdurmaya çalışacağız”

“Yabancı (F1) araçların 18-20 Ekim tarihleri arasında geleceğini duyduk. Onların piste girmelerine engel olma niyetindeyiz.”


Yorumlar

  1. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Burayı gör burda millet hafta sonu gitmek icin para biriktiriyor az kisi olabiliriz ama görüyorsun.

  2. DON QUIJOTE avatarı

    İkinci masaya duble jop lütfenn! 🙂 Senden korkmamız gerekiyor mu acaba? Tavsiye alalım bari yakalamışken..

  3. cop yemedim de işim gereği atmamız gerektiği dönemler oldu oluyor ve şunu iyice anlamalısınız burada ki olay tüm dünya kamuoyuyla ilgili bizim burada bile herkes uyanık olmuş bakıyor reklam yapacak alan var hemen sanki herkes iyi bir tek onlar mağdurmuş ayağına yatan o kadar çok insan var ki her gün neleriyle uğraşıyoruz adam arkasına iki destekçi yağcı buldu mu neler neler yapıyor o yüzden bana anlatmana gerek yok kimlerin cop yemesi gerektiğini okulunda ve tecrübelerle öğrendik.İnsanların anlaması gereken şey o adamlara ne kadar para verilirse verilsin ellerinde böyle bi imkan varken yetinmeyecekler ve daha fazlasını isteyecekler.Dünyada kimse bir insanın canını yakmaktan hoşlanmaz eğer dağılın denildiğinde dağılırlarsa kimse kimseye zarar vermez olayı bu kadar acıyan gözlerle bakmadan düşünürseniz anlatmaya çalıştığım şeyi gayet iyi ve net anlayacaksınız.Eminim şu an muhtemelen o topraklar hindistanın en ama en verimli arazileri olmuş durumda çiftçilerin gözünde ve illa ki daha çok isteyecekler yoksa hükümet bilmiyo mu öyle arada ki ufak tefek farkı verip bu tür şerlerden kaçınmayı ama yetinmeyecekler he bu arada eylem olacağını da hiç sanmıyorum orası ayrı tehdit yoluyla 3 kuruş fazla koparacaklar o kadar ama bu yaptıkları hindistanı kötü gösteriyo kamuoyunda o kadar

  4. rocco junior avatarı

    Seni hiç copladılar mı?Nasıl bir şey olduğunu biliyor musun?Belki ordaki insanlar haklı ve madur?Hak aramak önemli adamın umrunda mı yahu dünya?Saçma sapan konuşmayın

  5. Yarış yapmak için milyonlar harcıyorlar, sonra da çiftçilere iki kuruş daha vermemek için organizasyonu tehlikeye atıyorlar.

  6.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Hindistan'daki çiftçiler cumartesi günü kriket maçı yapsın, tribünlerin tamamı dolar. Adamlar kriket hastası.

  7. helal olsun çiftçilere ben tamamen destekliyorum bu davranışı
    haberi görünce aklıma şu çılgın adam geldi 2003 silverstone gp

  8. valla canice gelebilir ama gerekire coplamak lazım sonuçta ulusal değil tüm dünyada yayınlanan bi spor etkinliğimden bahsediyoruz tamam hak aramak çok öenmli bişey ama ülkene zarar vererek bunu yapıyosan orda dur demek lazım dur deyince durmuyosa copu yiyince de susmak lazım BENCE

  9. Şu bernie aç gözlülüğü yüzünden sporu yakında Irak'ta Suriye'de bile yapar nerde sorun var F1 oraya gidiyor Ulan İstanbulpark bee ne zaman aklıma gelse sinirleniyorum.

  10. "sıralama gününde asfalt üzerinde kriket oynamayı, Pazar günü ise hep birlikte piste çıkıp yarışı durdurmayı planlıyor.

    😀 süper fikir ama yarış durdurmak ancak yarış esnasında olur; bu amcalar bu araçların 300km hızda çıkardıkları o sesi duyunca inekleri bırakıp bu araçlara tapmaya başlarlar 🙂

  11. rocco junior avatarı

    Hanımın çiftliği gibi desene

  12. İş ciddiye biniyor sanırım. Hint yönetim bunun gerçekleşmesine izin vermez ama bunu yapmak için nasıl bir şiddet uygular, orasını düşünmek lazım. Yarış yapılırken dışarıda coplanan çiftçiler olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir