Doktor "Heikki Türkiye'de Yarışamayabilir"

yazar:

kategori:

Kişisel doktorunun tavsiyesi üzerine Heikki Kovalainen önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Türkiye GP’ye katılmayabilir.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan İspanya GP’de Fin pilot Capmsa virajında aracının ön sol lastiğinin patlaması üzerine yaklaşık 26 K kuvvete maruz kalarak 240 km/sa hızla lastik bariyerlere girmişti.

Görünürde bir sorun yoktu ancak Fin pilot kazanın ardından kısa süreli bilinç kaybına uğramıştı.

Hastanede yapılan kontrollerin ardından Mclaren Mercedes takımı önemli bir sorun olmadığını ve Kovalainen’in Türkiye GP’de yarışabileceğini söylemişti.

Ancak Marca gazetesinde çıkan habere göre Heikki Kovalainen’in doktoru Aki Hintsa’ya göre Mclaren bu açıklama için erken davranmış olabilir.

Bilinç kaybı sorunları kazanın şiddetine göre değişken sürede giderilebilir ancak bu kadar kısa sürede alınabilecek 2. darbe tedavisi mümkün olmayan sorunlara neden olabilir.

Kovalainen, Türkiye’deki yarış öncesinde perşembe günü FIA doktorları tarafından kontrol edilecek ve yarışabilip yarışamayacağına karar verilecek.

Kovalainen’in yarışamaması halinde yerine takımın test ve yedek pilotu Pedro De la Rosa geçecek.


Yorumlar

  1. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    heikki insallah yarısır ama yarısmıyacaksa paffett yarıssın bari….

  2. Kötü bir haber ama Heikkinin sağlığı önemli.Kubica da Kanadadan sonra Amerikada yarışmamıştı. De La Rosa Kovalainenin yerine 1 yarış bakabilir.

  3. İnşallah yarışa katılabilir.

  4. umarım biran önce iyileşitsin Kovi :((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir