Simoncelli Malezya'daki Kazada Hayatını Kaybetti

yazar:

kategori:

Simoncelli henüz 24 yaşındaydı.

Genç sürücü, motosikletinin kontrolünü kaybetmeden önce Alvaro Bautista ile dördüncülük mücadelesi veriyordu. Simoncelli motosikleti ile Colin Edwards ve Valentino Rossi’nin önüne doğru kayınca büyük kazayı engellemek mümkün olmadı.

Kazanın ardından Simoncelli pist üzerinde hareketsiz halde yatarken, kaskının da çıkmış olduğu görüldü.

Ambulansla pistin tıbbı merkezine götürülen genç sürücünün aldığı yaralar nedeniyle yerel saat ile 16.56’da yaşamını yitirdiği açıklandı.

Bu kaza, MotoGP’de yine bir Gresini Honda sürücüsü olan Daijiro Katoh’nun 2003 yılında Japonya’dahayatını kaybettiği kazanın ardından ilk ölümcül kaza oldu.

Simoncelli, uzun süre 125cc’de yarıştıktan sonra 2008 yılında 250cc şampiyonu olmuş ve 2010 yılında Gresini takımı ile MotoGP’de yarışmaya başlamıştı.

Olay anını izlemek için tıklayınız…

Simoncelli'nin Malezya'daki Feci Kazası
Simoncelli’nin Malezya’daki Feci Kazası


Yorumlar

  1. Kaskını bağlamamış olabilir gibi yorumlar var. bu işten biraz anlayanlar böyle bir şeyin olmayacağını bilirler. kaza anını bir kaç kez izledim. video ekranının sağına doğru kaskın kayışının koparak fırladığı görülüyor. Bağlı olmasa kopmazdı. Kaskın çıkması aldığı dardenin şiddetini gösteriyor. Kaza anında Rossinin motorunun önü yukarı sıçrıyor. bi kaç saniye sonraki görüntüsünde Rossi nin tepkisinden vahim sonucu anladığını düşünüyorum. Çok üzücü bir kaza. Çok tecrübem olduğunu düşünüyorum. Kaza yaptım, gördümde, hatta ameliyat bile oldum çok şükür atlattım. bence pilotların o anda ne yapması gerektiği ile ilgili bir şey söylemek çok zor düşünmeden doğru olduğunu hissettikleri şeyi yapıyorlar. Marco nun motorunun önlerine doğru seyretmesi yapabileceklerini çok kısıtlamış.
    .

  2. asıl bu duygulandırıyo

  3. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bu fotoğrafda marconun kaskı diğerlerine göre daha değişik neden acaba
    http://foto.trf1.net/marco-simoncelli/57.jpg.php

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    işte çok fazla yatırıyor motoru dengeyi kaybedincede refleks olarak motorun altından kayıp gitmesi için bacakları açıyor bayılma falan söz konusu değil.

  5. Ömer_Massa avatarı

    massathebest arkadaşım dediğin videoda sanki adam kendinden geçmiş sol ayağı iyice havada yani gerçekten kendinde değil hani derler ya ölüm sarhoşluğu.gencecik nede iyi yarışçıydı çok yetenekliydi geleceğin şampiyonlarından birisi olacaktı.orada öyle yatması nasıl yürek sızlatıyor.Allah önce ailesine sonra sevdiklerine sabır versin.

  6. Bir şeyler söylemek gerçekten çok zor. Korkunç bir kaza, inanılmaz üzücü ve çok genç bir kayıp.

    Kaskın nasıl çıktığını aklım almıyor, daha ilk darbede kask fırlayıp gidiyor sanki. Bir taraftan da acaba kaskı çıkmasaydı küçükte olsa bir şansı olabilir miydi sorusu aklımı kemirmiyor değil.

    Tüm motorsporları severlerin başı sağolsun. Umarım böyle bir şeyin tekrarı asla olmaz.

  7. Open Wheelers serilerde Hans kullanılması zorunlu çünkü kemeri hansın üzerinden geçirip bağlıyorlar ve hans sabit kalıyor.
    Bu sistemin karting veya motoryarışlarında kullanılmasının bi anlamı yok çünkü hansı bağlayabileceğiniz bir aparatınız olmadığından dolayı hans çıkar gider.
    Hansın kartinge göre olanını çıkardılar mesela boyunuza takıyorsunuz kaskla bir alakası yok kartingte başınızda çok haraket ettirmediğinizden dolayı yapılıyor ancak motor yarışlarında imkansız çünkü pilot hiç durmadan kafasını kullanmak zorunda sabit duramaz kafası.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Üzücü bir kaza.Gencecik bir yetenek.Allah anne babasına sabırlar versin.
    Van'da meydana gelen zelzelede hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet dilerim.

  9. dediğin gibi. kaymış ve sonradan kayarken muhtemelen gidonu kırıp motoru tekrar kaldırmış. arkadan gelenler olmasa çok rahat yarışa geri dönebilirmiş.

    hala düşünüyorum. arkasında 10-15 adamın geldiğini biliyordu. bırak düş işte, geri kalkarsın. kontrolsüz alana dalmamalıydı. tabi yarış heyecanı, zaten kaymış düşmüş nerden düşünebilsin. Umarım diğerlerine ders olur da bir dahakine düşünce aradan sıyrılırlar artık bırakıp.

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    15 yasımdan beri motora binerim.hayatım 7 24 motosıklet uzerınde gectı desem yerıdır.50 cc lik scooter den 1300 cc lik hayabusa ya kadar kullanmadıgım motosıklet kalmadı.tay tay da gittim saatte 300+km yi de gordum..dort mevsım her turlu hava ve yol sartlarında türkiyenin her yerine motosikletle gittim.yalan olmasın 1milyon km yi asmısımdır.halada ıkı motosıkletım var ve kullanmaya devam ediyorum.hatta 16 aylık oğlumu bile motosıklete bındırıyorum o derece motosıklet manyagıyım.(dolayısı ıle kullanmadıgım kask ta kalmadı gıbı bişiey.hala 1 arai 1 shoei kaskım var)

    gunluk hayatta basıma mososıklet ve motosıkletle ılgılı hemen hemen hersey geldı.asagıda arkadaslardan kemal fakkusoğlu kafa kopar kask cıkmaz dedi…cok dogru.ömrü hayatımda görmedim duymadım..mümkünatı yok kask kafadan cıkmaz..

    gelelım kazadakı naçizane fikrime.bana gore kalp krızı bayılma flan söz konusu değil..birkere motosiklet simincelli nin kontrolunde degil.ön lastik asfaltı bırakıp kayıyor.dolayısı ile simon yanda ama gidonu bırakmıyor.bu meret lastikler oyle sakız gıbılerki bazen boyle bır durumda bile tekrar asfaltı tutuabılıyor kı burda olan bu.kaymadan onceki guc ivme ve momentum ile bu sefer motosiklet terse yani saga yoneliyor ama burda konrol tamamen motosıkletın kendınde.orda simoncelli allah olsa haşa o motoru ordan yola cevıremez.butun bunlar bırkac sanıyede oluyor tabi.simoncelli artık orda gidonu bırakmalıydı ama bırakmadı.biz motorcular gidonu asla bırakmayız bu bır reflekstir.ama işi bilen bazı seyleri aşan farkında bir motorcu tehlikeyı hıssetıgı an anında gidonu bırakır. ki ust duzey pılotlar bunu yapmak için birde egitilirler.simoncelli kurtarabılırım dedı belki kurtarabılırdı de ama arkadan gelenlerdaha olayı kavrayamadan olan oldu.ondekı edwards carpmadan cok kısa bır an once farkettı ama yapacak hıcbırseyı yoktu.keza rossi ninde.benim tahminim videoyu bırkaz kez izledim.kask kadadan cıktıgı anda hakkın rahmetine kavustugu..

    hıc tanımam sadece seyrederdim onu.önce bir insan sonra bir motorcu kardeşim oldugu ıcın o an cok uzuldum.sonrası deprem vss acı ve uzuntu katlandı..allah sonumuzu hayretsinaılesıne bas saglıgı:((

  11. ferhat kayır avatarı
    ferhat kayır

    Çok üzücü çok

  12. Sergio 'Checo'  Perez (Görkem Yılmaz) avatarı
    Sergio 'Checo' Perez (Görkem Yılmaz)

    kalp krizi ihtimalini sıfır bende sporcu adamlar vede motorcular zayıf oluyor ideal kilosunun altında olan insanların kalp rahatsızlığıda olmaz.

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kaza tipik bir önden kayma ile başlıyor. Simoncelli ön tekeri kaybediyor ama düşmüyor, aslında düşmek istemiyor. Sonuna kadar motoruyla kalmaya çalışıyor. Motor yola tutunmayı başarıyor ama Simoncelli doğrulamıyor bir türlü ve dizini yere dayayarak bunu yapmaya çalışıyor. Başaramıyor. Aslında bu kadar tutkulu ve hırslı olmasa böyle bir kaza asla olmazdı. Ama bırakmıyor. Kendini bırakıp tekrar motorunu kaldırabilirdi görevlilerin de yardımıyla ama bırakmak istemiyor motorunu. Bunlar olurken de arkadan biri gelip çarpar diye düşünmüyor. Bayılma diye bir şey bence imkansız. Bayılsa motora öyle tutunabilir mi? Direk düşer kayarak. Olay tamamen Simoncelli'nin inatla motoru bırakmayışı. Büyük talihsizlik. Rossi emekliliği düşünür mü diye aklımdan geçiriyorum ama.. bilmiyorum. Bence kesinlikle ilerde şampiyon olacak bir sürücüydü çok yazık oldu..

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kerbe yaklaşırken çok fazla yana yattığı görülüyor vücududa kerblere temas edince dengesini kaybettiğini düşünüyorum.

  15. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin. İyi ki daha güzel bir açı yok da izleyemiyoruz.

  16. Kemal Fakkusoğlu avatarı
    Kemal Fakkusoğlu

    bu kaza ile ilgili benim fikrim şu. simoncelli bu virajda ön teker kaydıktan sonra aniden tekerlek yere basıp motor kendini virajın içine doğru topluyor ama simoncelliye o pozisyonda dikkat edelim hiçbir tepkisi ve bi hareketi yok sanki motor üzerindeyken bayılmış gibi ve motordan bağımsızlığı çok farklı. bu durumda motoru ellerinden salıp bırakması gerekiyordu. kalp krizi veya çarpma öncesi bi baygınlık söz konusu olabilir. çarptığında da öyle metrelerce baygın sürükleniyo. şüpheli bi durum olabilir. çarpma sonucu baygınlık zaten olabilir ama hiçbir tepki yok. kaskın kafadan fırlamasına gelelimki o kaskların kayışı kafayı koparır kask çıkmaz. bağlamadığına eminim saçı kabarık olduğundan dolayı. detaylı incelemelerden sonraki sonucu merakla bekliyorum.

  17. http://www.liveleak.com/view?i=e8c_1319368229

    tesadüfen bulduğum şu videoyu bir izleyin.
    ağzım açık kaldı resmen.
    inanılmaz ama, hakikaten çok acayip bir şey olmuş simoncelli'ye.
    düşmemiş, sanki kendinden geçmiş gibi motorun sağına doğru yığılmaya başlamış.
    acaba, (bu adamlar alışık ama), hani arka arkaya yüksek hızla dönülen sağa virajlarda (yeri merak edenler için: kaza, felipe'nin spin atıp kuma saplanıp yarış dışı kaldığı noktada gerçekleşiyor tam olarak) G kuvvetleri, adamı bayıltmış falan olabilir mi?

    bautista'nın motorundan olayın nasıl gerçekletiği görülüyor.
    sanırım simoncelli'nin sağa yığılması nedeniyle de motor sağa doğru gitmeye başlıyor.
    yine de, adam resmen yola yatmış gibiyken, motor nasıl kayıp gitmiyor da, sağa doğru dönüp tekerleri üstünde gidebiliyor??

    belki de, hiç kafayı yemeden olayı akışına bırakmak lazım.
    vade doldu, bir sebep oldu, ve ölüm geldi…
    bu kadar..

  18. önce sağa virajda önünü kaybedip kaydığı görüntüsü vardı. ama sonra nasıl oldu da ayağa kalkıp oraya geldi ben de anlamadım.

  19. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    ama bişeyede dikkat edin marco'yu öldüren darbe gene kendi motorundan geldi galiba.
    çünkü temasdan önce marco motorun sağında ama temasdan sonra motorun solundan çıkıyor
    motor marco'yu çiğneyipde geçiş galiba çok yazık yaa önceki yarışlarda izlerdim uydu takımlı motorla fabrika takımlı motor sürücülerine kafa tutuyordu helal demek gerekirdi çok başarılı performansı yüksek yarışları her zman ciddiye alan başarılı bi pilot
    aslında olayı bide rossi ve edwars'dan dinlemek çok daha gerçekçi olurdu

  20. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    rossi istemedende olsa resmen marco'nun üzerine çıkmış
    bakın rossi'nin motoruna tekerlekleri havada yerden kakmış yani motor kolunu çiğneyip geçmiş ve kaskıda rossi'nin motoruna takılarak kolayca çıkmış

  21. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    benim tek anlamadığım nokta motor sağa dönülen bi virajda yatıyor sola kayması gerekirken tekrardan gelip sağa kayıyor ve bu arada motordan tam olarak düşmüş değil marco ne olduda böle oldu anlmadım ayrıca edwars'ında rossi'ye yer vermemesi için kaza olduğunu düşünüyorum
    çünkü marco sola açıldı tekrardan sağa geldi bi anda gelmedi onun oraya gelmesi yaklaşık 5 saniyeyi buldu 5 saniyede edwars çok kolay yön değiştirebilirdi. ama yön değiştirse rossi'ye yer kaybedeceğini düşündü ve yön değiştirmedi sonuç bu toprağı bol olsun ntv yorumcusu durum ciddi olsa helikoptere binipde götürürler dedi durum ciddi olmadığı için ambulansa bindi bence korkulcak bişe yok dedi ama korkulan şey oldu

  22. senin de başın sağolsun. kötü olmuş.

  23. çok üzüldüm, Allah affetsin günahlarını…

  24. tahmin ettiğim gibi. haskı rossinin ön çamurluğunun arkası çıkarmış. dikkat ederseniz kazadan sonra rossinin motorunun çamurluğu kırıktı 🙁

  25. pazar günü osmaniyede elektiriğin kesileceğini anons etmişlerdi.bende çok kızmıştım tedaş görevlilerine yarışı izleyemiyeceğim için.ama canlı izlesem heralde şok olurdum.tipinden dolayı hiç sevmezdim.ama rossi gibi bir ustaya kafa tutan bir yeni yetmeyi(jorge) yi her seferinde mağlup eden tek isimdi.lorenzoyu öyle bir dalışları vardıki asla unutamam.bir arkadaşın dediği gibi orada sanki ölüm karanlığı çökmüş markoya çünkü motor yatıyor ama kendi hala üstünde sağa doğru gidiyor kontrolsüzce.virajı alamayacağını anlasa kayıp düşer yada spin atar.vade dolunca isterse rossi ve edwars kaza anını önceden bilsin.şunu diyeyim ölümün geleceğini bir insan bilse bile vakit dolmuştur o mahluk için.allah rahmet eylesin.her ne kadarda ejnebi olsada iyi birine benziyodu.

  26. Bak arkadaş çok güzel yerden olayı yakalamış.Motorun yapısında,doğasında var açıksın otomobil gb kapalı bi kabinde değilsin.Düşme kalkma kaçınılmaz ve bunu engellemek için yapılacak en tehlikeli şey pilotu bi şekilde herhangi bir uzvundan motora sabitlemek.Çok tehlikeli siz altınızdan en ufak bi kaymada fırlayıp gidecek onca küsür kiloluk bi makinaya bağlantıyı düşünürseniz bu resmen intahar olur.Nitekim mühendisler bu düşmeleri engellemek için pilotları motora tutunduracak bağlantıyıda yaparlardı.Kesinlikle motor ve pilot bağımsız olmalı.Bi çok kazada görüyoruz pilot düştükten sonra stabil bi duruma geldiği halde motorun inanılmaz bi momentumla savrulmaya takla atmaya devam ettiğini.Bu durumda ona bağlı olduğunuzu bi düşünün sıyrıklarla kurtulacağınız bi kazadan ölümcül bi sona gidersiniz.Belki daha dayanıklı boynu kapatan kask genişliğinde koruyucu bi kafes vari bi şey yapabilirler en azından boyun kısmına teker çarpsada onu karşılayacak bi engel olur.Bi de bu gb şeyleri pilotların kullanması var biz yapılsın diyoruzda HANS ilk kullanılmaya başlandığında bi çok pilot bu sistemden rahatsızlık duyduğunu,alışamadıklarını dile getirmişlerdi

  27. sabah bu haberle üzüldüm. şimdi ise vanda öğretmenlik yapan ve geçen sene kanseri yenen lise arkadaşımın depremde hayatını kaybettiğini öğrenince tam yıkıldım. sanırım ölüm bize düşündüğümüzden daha yakın..

  28. videosunu

  29. videoyu

  30. şampiyon belli olunca ve yamaha pilotları olmayınca takip etmiyordum. ama sabah şans eseri açtım aman Yarabbi ne büyük acı sennanın olayını gördükten sonra helikopter kalkmayınca bir şeyler anladım keşke izlemeseydim hala şoktayım. Alllah rahmet eylesin. Bu kaskı takmamasınA NASIL İZİN VERİRLER ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. hiçmi sensör yok işaret verecek kaskını takmadığı için anlamak mümkün değil.

  31. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Marco bunu bana yapamazsın……. :((((((((((((

  32. Kadir YILMAZ avatarı

    toprağı bol olsun..

  33. MagicAlonso avatarı

    marco nun kaskı sanırım bağlı değildi çünkü bukadar kolay çıkmaması gerekiyordu.benim aklıma şu geldi marco saçı uzun diye zaten kask yeterince kafasına oturuyor ve sıkıyor diye kaskı çene altından bağlamamış olabilir.kaldı ki ölüm nedeni de göğüs ve boyun ve kafa bölgesinde aldığı darbeler sonucu olduğunu düşününce çok talihsiz bir ölüm olmuş olur bu.kaza araştırılacakmış zaten kaskın çıkma sebebini de öğrenmiş oluruz böylece

  34. ailece izliyorduk yarisi. kahvaltiyi yarim biraktik. yazik gunah. cok ozenirim bu pilotlara ama yasitim adam gitti gozumuzun onunde. her ne kadar ozensem de hayatimin ne kadar kolay oldugunu dusundum simdi.

    genel olarak kotu bir hafta. teror belasi varken zaten, indy'deki dan wheldon, motogp'de simoncelli gitti. ayrica ustune bir de deprem. dibe vurdum.

    yarisin iptal oldugu anonsu yapilinca malezyali izleyicilerin tepkisi ayrica sinirimi bozdu.

    kaza icin kimi neyi suclayacagimi bilmiyorum ama gercekten cok uzuldum. tuttugum bir pilot degildi ancak rossi'nin sakatligi uzerine italyan da olmasi sebebiyle tahtini alacagini dusunuyordum ileride.

    kazada rossi'nin suclu oldugunu dusunmuyorum ancak yine de bana dusmez tabi ki ama ben mi cok duygusalim bilmiyorum; son yarisa cikmazdim onun yerinde olsam. rossi ve simoncelli ayni puanda su an (simoncelli klasmanda daha ust sirada rossi'den), anisina kucuk de olsa bir jest olabilir. profesyonellik, sponsorlar, anlasmalar vb. demeyin. sadece benim gorusum bu.

  35. valla o kadar teknik bilgim yok fakat kollarının altında kastettiğim koltuk altları yani o bölgeden bağlantı, mühendisler mutlaka en makul ve konforlu çözümü bulabilirler bence çok ta zor olmasa gerek

  36. peki bu durum da motor devrildiğinde pilotun motorun altında kalmasını nasıl engellenebilir

  37. Pedrosadan sonra takip ettiğim ikinci pilottu. Kahvaltı yapıyordum, boğazımda kaldı. RIP.

    Motosiklet yarışlarında güvenliği daha da iyileştirebileceklerini sanmıyorum. Sonuçta kaporta yok, bedenin kaporta oluyor. Yazık.

  38. Hans bağlantısı kolların altına olabilir.Buda kaskın ve boynun fazla hareketi engellenmiş olur bence En azından kask kafadan ayrılmamış olur

  39. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    1 hafta içinde 2.ölüm sporun tadı kaçtı artık

  40. Tolga Soydan avatarı

    galiba rossinin arka lastiği basına gelio.çok şanssız bi durum :(((

  41. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Hans sistemi diyorsun iyi güzelde,
    bu sistemi nereye ve nasıl bir şekilde monte edeceksin?
    aşağıdaki mesajda belirttim zaten,
    bu motorsiklet serilerinde güvenlik önlemi geliştirme konusunda uzmanlar bir şekilde zorlanıyorlardır.

  42. Şu bi gerçekki motor işi sakat iş.HANS mevzusunda yanılıyosam düzeltin,HANS pilotların ani darbelerde boyun omurunun ani,sert,ölümcül hareketini absorbe etmek için geliştirilmiş fakat ince noktası burası arkada araca bağlantı noktalarıyla bağlanan bi sistem.Boyun salınımını engelleyen sabit bi noktaya bağlantısı olmalı.Bunu motogp de nasıl yaparlar bilemiyorum.yapılabilecek olsaydı zten yaparlardı gibime geliyo.Ana unsur sabitlenecek bi yerin olması ki motorlarda bazı harleyy lerdeki gb uzun sırt dayaması yapmıyacaklarsa olacak gibi gözükmüyo.Burdaki talihsizlik arkadaki pilotların önüne konumlanmasıydı ve kaskta o çarpmanın şiddetiyle fırladı.rossinin ön tekerinin kaska vurma hızını ve basıncını düşünün kaskın böyle bi durumda çıkması çokta abes değil.Yzk oldu elbetteki gencecik adam,önünde katedeceği uzun bi süreç vardı olmadı….

  43. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kesinlikle 1 Değilde 2 Acı Yaşıyor Olabilirdik..

  44. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yalnız burada Edwards'da kazadan ucuz kurtulmuş,
    ölümcül darbeyide alabilirdi,
    videoyu dikkatle izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

  45. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    verdiğin videoda pufff olmuş,
    bu youtube kadar cins bir site yok :S

  46. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Rossi Ve Edwars"ın Psikolojisini Düşünemiyorum.

  47. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kask Nasıl Hemen Çıkıyor ? Saçmalık.Güvenlik Önlemi SIFIR…Kaç Kişi Öldükten Sonra Güvenlik Önlemleri Gelecek ? Her Yarışta Birisinin Bir Yeri Kırılıyor..Eğer Güvenlik Önlemleri Bulamayacaklarsa Kapatmaları En İyi Sonuç Olur..Aksi Takdirde Daha Çok Kişi Yaralanabilir..Ne Kadar Çok Sevsemde Moto GP ..

  48. VettelRacing  avatarı

    ÇOK ÜZGÜNÜM!

  49. Motorsporlarına neler oluyor? F1'de ölümcül kaza olmuyor artık diye sevinirken Indycar ve MotoGP'de ardı ardına ölüm geldi. Allah rahmet eylesin.

    Bu arada yavaş çekimde pilotun kaskının çıktığı görülüyor;
    http://www.youtube.com/watch?v=AOnXWJ_A0dY&feature=related

  50. kaza videosunu izledikten sonra kesin olarak şu kanıya vardım F1 de kullanılan HANS sistemi mutlaka MotoGP'ye getirilmeli. Çünkü sanırımı Rossi'nin çarpmasında sonra kaskı kafasından fırlamış vaziyette yerde sürükleniyodu. Çok kötü bi kaza gerçekten.İzleyince daha kötü oldum şimdi

  51. Gerçekten çok üzücü bi haber.Sevdiğim bi pilottu. Yazık olmuş gerçekten Toprağı Bol Olsun. Geleceği olan bi pilottu ama kaderinde önüne geçilmiyor hiç bir şekilde

  52. nie bi açıklama yok:(

  53. Motorundan her zaman en fazlasını çıkaran ve kesinliikle şampiyon olma potansiyeli yüksek olan bir pilottu.Hani inanmak istemiyor insan bi sonraki yarış eminim herkesin gözü gridde onu arayacaktır.

    İtalyan olması nedeniyle de biraz Rossi nin veliahtı olabileceğini düşünüyordum başarı sayı olarak olamaas bile belki de hareket olarak falan yani ama olmadı yarışı kurtarma uğruna kendini kaybetti… eğer motoru bıraksa dicem bi anlamı almayacak.O yapması gerekeni yaptı.Allah mekanını rahmet eylesin

  54.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Ne olduğunu muhtemelen sonra öğreniriz. Ama zaten kazadan önce bir sorun yaşıyor. Motor düşmüyor. O sanki bilincini kaybediyor. Onun için Edwards ve Rossi'nin önüne gidiyor.

  55. seyda asena ozcan avatarı
    seyda asena ozcan

    Canlı canlı böyle bir kazayı izlemek… Allah ım bu nasıl bir acıdır rossi den sonra en sevdiğim italyan ve bence geleceği en parlak olan italyan MARCO SİMONCELLİ…. Allah rahmet eylesin………….

  56. o adam tam bir angut. izlerken sinir oluyorum bugün gerçekten saçmalamış yani.

  57. Formula 1 dışındaki Motor sporlarını güvenlik anlamında çok geride özellikle de MotoGP. Maalesef böyle kazalardan kurtulma şansın neredeyse sıfır Motogp'de. Gerçekten çok üzgünüm Simoncelli gibi genç bir yeteneğin hayatını kaybetmesinden dolayı. Bugün kalkamadım izlemek için ama iyi ki izlememişim diyorum. Bu anı canlı izlemek çok kötü bir durum olsa gerek. Toprağı bol olsun, ve Huzur içinde uyusun. Motogp ve taraftarla seni özleyecek Marco 🙁

  58. allah rahmet eylesin tıbbı müdahele varken söylemiştin sanırım öldü diye inşallah yanlış çıkarım dedim..Hakikaten ölmüş of ne acı verici

  59. iyice sinirlendim:(

  60. Allah rahmet eylesin kötü bi kaza.Rossinin ön teker temasıyla kaskı fırlıyo yanlış görmediysem diğer pilotta zaten bel hizasından çarpıyo.Ailesine sabır versin mevlam…

  61. bugün yarışı izliyeceğim diyordum ki iyiki izlememişim.Çok kötü bi durum Allah rahmet eylesin gerçekten çok üzüldüm.

  62. dediğim gibi canlı tanık olduk hep beraber belki de ondandır haklısın kardeşim..

  63. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bakalım bugün olan üzücü olaydan sonra motogp veya motorsiklet serilerinde neler değişecek,
    Rossi'nin tepkisi ne olacak,
    haberdede dile getirildiği gibi 2003 yılındada ölüm olayı yaşanmıştı,
    aslında güvenlik açısından motorsiklet serilerinde ne gibi önlemler alınır orasıda tam bir soru işareti ve tam bir muamma doğrusu,
    yani F1 gibi bir duruma hiç benzemez motorsiklet serileri özellikle güvenlik bakımından,
    bu güvenlik ayrıntısı bile başlı başına bir kocaman sorun yani motorsiklet serilerinde özellikle.

  64. elif çivici avatarı

    250 cc den beri takip ettiğim,çok beğendiğim bir sürücüydü.Toprağı bol olsun,üzüntümün tarifi yok.

  65. Çok yazık,Allah günahlarını af etsin toprağı bol olsun ailesine ve arkadaşlarına sabırlar versin.Çok genç (

  66. yok olayın sıcaklıgıyla böyle düşünüyosun geçen yıl tomiwaza öldüğünde deangelis ve redding motorla üstünden geçmişti ama şuan ikiside moto2 de yarişiyolar hatta deangelis daha geçende yariş kazandı valla size tavsiyem kazayı daha fazla izlemeyin izledikçe daha da kötüleşiyo

  67. ya sabahtan beri çok kötü hissediyorum kendimi..kazayı canlı canlı izlemek daha da kötü yaptı beni…arkadaki motorlar yarış çizgisinde kalsalar en fazla motorla çarpışacaklardı..ikiside direksiyonu sağa kırdılarki motor kazası geçirmiş biri olarak kaza anında yapacak başka bişey de yoktur..direksiyonu sağa kırmaları oluşacak bir kazayı önlemek amaçlıydı ama marco kayarak önlerine doğru geliyordu:((( milyonda bir olcak bi kaza inanamıyorum hala..sanırım rossi de moto gp yi bırakır bu kazadan sonra..

  68. yapma ya

    adam yıllarını bu spora versin, bu noktaya gelsin

    bugünkü yarış için hazırlanıp motoruna binsin

    sonra asfaltın üstünde böyle uzanıp kalsın

    hayatta olmaması gereken şeyler bunlar, çok acı

  69.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Bu ne berbat bir gün. Van'da da deprem olmuş.

  70.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Dostum iyiden iyiye saçmaladı. 'Görüyorsun herifin kaskı başından çıkıyor' tarzı bir cümle kurmuştu. Tam hatırlamıyorum.

  71. önce dan wheldon sonra simoncelli uzun zamandır pistlerden ölüm haberi gelmiyordu çok güven veriyordu yarışlar kazalar konusunda (en azından kendi adıma) fakat bu son olaylar yarışlardaki can güvenliği duygusunu kuşkusuz zayıflattı umarım kısa sürede alınacak büyük önlemlerle bi daha ölüm haberleri almayız.. allah rahmet eylesin..

  72. motogp'de kazaların hemen hepsi, ön lastiğin kayması sonucu sürücünün hakimiyeti kaybedip düşmesi nedeniyle yaşanıyor.
    burada da simoncelli'nin ön lastiği, virajda yol tutuşu kaybediyor. düşerken simoncelli motoru virajın iç kısmına (sağa) doğru çevirmeye çalışıyor doğal olarak. bir çok durumda sürücülerin bu hamlesi, düşmeye engel olamazken, burada simoncelli bunu başarıyor, tabi bunu başarabilmesi için de, videoda gördüğümüz gibi vücudunu tamamen motorun sağına yatırıyor. yani, o şekilde gitmesinin nedeni tamamen motorun düşmesini engellemek. ve son derece de bilinçli bir hareket. ve eğer arkasından gelen sürücüler ona vurmamış olsaydı, büyük ihtimalle simoncelli en fazla pist dışına çıakrak motorunu tekrar toplayacak pozisyona getirip yoluna devam edebilecekti.

    ne yazık ki, motor kazalarının çoğu ön lastik kayması nedeniyle yaşanıyor dedik, burada da ön lastik kayıyor, ama simoncelli'nin kayarken yaptığı ustaca hamlesi nedeniyle motorun lastikleri yeniden yol tutmayı başardı. ama bu başarılı hamle de, simoncelli'nin sonunu getirdi. keşke çoğu zaman gördüğümüz gibi lastikler yol tutmasa da, motor kayıp gitseydi. keşke simoncelli motorunu düzeltme hareketini bu kadar başarılı yapmasaydı…. yine de, kader diye bir şey var tabi, keşkelere yer yok…

  73. tuttuğum pilot, doğum günümde öldü.ASDFSADOIFAVTWE8RW76W3845N3128Ö-YCMW

  74. ne dedi yazarsan sevinirim

  75. sanki arkadaki pilot çarpmadan bilincini kaybetmiş gibi.

    çok üzücü bir durum allah sevenlerine sabır versin

  76. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    gerçekten çok talihsiz bir kaza. Kaskı çıkması çok kötü olmuş. F1 önümüzdeki haftaki f1 yarışında farklı bir kulvarda olsa gereken saygı ve anma gösterilmeli. Ferrari yarışa siyah araçla çıkmalı bence. Pilotlarda siyah bant veya siyah tulum. Nede olsa kendi ülkesinin yarışçısı..

  77. Yok,önce motorun arkasını kaybetti motor sola doğru sürüklenmeye başladı ardından (t.c sayesinde galiba) motor ayağa kalktı diyeyim simoncellide sağ taraftan yüklenince motor sağa doğru gitti diye tahmin ediyorum. Kaza anına kadar baygınlık olmamıştır.

  78. F1 harici takip ettiğim motorsporu yoktur. GP2'ye bile dönüp bakmam. O sebeple bu çocuk kimdir, nedir, necidir bilmiyorum. Ama insan üzülüyor. Geçen pazar Dan Wheldon, bu pazar Marco Simoncelli. İnşallah devamı gelmez.

    Yalnız video'da bir şey dikkatimi çekti. Bu çocuk sanki Colin Edwards ve Valentino Rossi'nin önüne kayarken baygın gibiydi. Kontrol sıfırdı ve araç üzerinde duruşu doğru düzgün değildi. Hatta sanki virajı dönmek için yatmış ama o sırada baygınlık geçirmiş ve motor kendisini sürüklüyor gibiydi.

  79. R.I.P MARCO SİMONCELLİ …

  80. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Simoncelli orada ne olduda motorunda asılı bir şekilde sağa doru kaymaya başlamış,
    yani başka kamera açısı olsa durumu net bir şekilde göreceğiz,
    ayrıca orası pistin hangi virajı bilmiyorum ama gerçekten ilginç bir durum,
    Edwards'ın önceden sezip ufak bir kontra gibi bir manevrası var dikkatinizi çekmiştir,
    işte o an o hızla karar verebilecek bir şeyi olmadığıdı,
    ne kadar acı bir durum değilmi,
    sanki film izliyormuş gibiydi o yavaşlatılmış videodaki görüntü :S

  81. Severek takip ettiğim pilotlardan birtanesiydi çok üzgünüm Allah rahmet eylesin ailesine,yakınlarına sabır versin :((

  82. ağlattın beni be!

  83. azrail resmen motur sağa itmiş gibi oldu

  84. seyfi baydar avatarı

    rahmetlinin motoru dıştayken bir anda içeri kaydı keşke böyle bir facia yaşanmasaydı…

  85.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Şampiyon olamamış Şampiyonlardan biri olarak hatırlanacak. Yaşasaydı 250 cc'ye Moto GP şampiyonluğunu da eklerdi. Bir de Fuat Domaniç midir nedir, 'herif' tabiri hafiften beynime kan yürümesine neden oldu. Adam sanki mahalle maçını, arkadaş arasında yorumluyor.

  86. pazar sabahı böyle bir ölümü izlemek… Allah rahmet eylesin

  87. İnanılmaz şekilde üzüldüm. Dehşete düşmüş bi şekilde izledim. Allah rahmet eylesin. Çok kötü bir olay.

  88. herkesin tepkisi farklı olabilir kaza için okadar zaman yayında kalıp saçmalamamak zor iş valla içinden geldigi gibi yorumluyo olayları, bana çok içten geliyo hamit abbasoglu severim baya hatta
    simoncelli için ise 250cc'den beri destekledigim rossi'nin ardından 2.adamımdı bi daha yarişamıcak olması çok kötü

  89. Motorsporları için ne kötü bi hafta… İnanamıyorum ve çok üzgünüm 🙁

  90. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    izlerken elim ayağım dondu. öldüğünü duyunca gerçekten çok üzüldüm. bu yılda bile hala ölüm olabiliyor işte.allah rahmet eylesin.

  91. çok yazık oldu çok gençti rossi şu anda vicdan azabı çekiyodur

  92. simoncelli, pistte dikkat çeken motorcularda biriydi.
    honda'nın uydu takımında yarışmasına rağmen, bir çok yarışta honda'nın fabrika takımı sürücüleriyle başa baş gidebilen, hatta dovizioso'yu geride bırakabiliyordu. ön sıralardan start alacak kadar hızlıydı, hatta bu sene 1 pole pozisyonu bile vardı.

    seneye honda, dovizioso'yu yollayıp, 3. motor işine son verecekti. dovizioso ve simoncelli, uydu takımında takım arkadaşı olacaktı. bu seneki performansı ile simoncelli, daha yavaş motoru ile, fabrika motorlu dovizioso'dan daha iyi sürüşler çıkarıyordu.

    seneye aynı motorla dovizioso'yu yien alt edeceğini düşünüyurdum, hatta bu performansı sayesinde gelecekte honda'nın fabrika takımı sürücüsü olması bile muhtemeldi. her şey geçip gittikten sonra yazmak kolay olur belki ama, belki de gelecekte şampiyon olacak bir sürücü, bugün aramızdan ayrıldı, kim bilir??

    simoncelli için şu tanım yapılıyordu;
    saf hız olarak gayet hızlı, yetenekli,
    ama kolayca hata yapabilen bir sürücü.

    maalesef, bugün de çoğu zaman gördüğümüz basit hatalarından birisini yaptı, ama bu sefer karşılığını hayatı ile ödedi. Allah'ın takdiri, söyleyecek bir şey yok.

    ayrıca, kaza 2. sektördeki sağa yüksek hızlı dönüşlü virajların ikincisinde yaşandı. böyle hızlı bir noktada meydana gelmesi de ayrıca şanssızlık.

  93. Gerçekten çok üzücü.Her zaman olduğu gibi son anlarında da müthiş bir mücadelenin içindeydi.Kaskın fırladığını gören herkes zaten durumun ciddiyetini anlamıştı.Önümüzdeki yarışı düşünsenize sürücüleri,motivasyonlarını her şey boş

  94. Bana arkadaki motorlar çarpmadan önce Simoncelli ye bir şey olmuş gibi geldi

  95. burak evmez avatarı

    allah rahmet eylesin geçen yılın moto2 şampiyonu aracının sınırlarını zorlayan bir sürücüydü

  96. burak evmez avatarı

    sakatlığı vardı bugün 2 yamaha sürücüsü de yarışamadı

  97. Cok üzücü bir olaydı canlı izlerken gercekten cok kötü oldum.Soldan saga 2 motorun önüne gelmesi colin edwardın motora rossinin kafasına çarpması ve kaskın fırladıgını gördügüm an kötü bir şey oldugunu anladım. Pistte yüzü koyun sürüklenmeside cok feci bir olaydı. Yetenekli mücadeleci bir yarışcıydı. RİP…

  98. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Hayatim motosiklet uzerinde gecti.dandik cin mali kasklarin kazalarda bir kac kez ciktigini duydum gordumde ancak moto gp gibi bir yerde arai shoei gibi ust sinif kasklarin kafadan ciktigini hic duymadim gormedimde.daha carpma aninda kaskin cikmasi ceneye baglanmadigini gosteriyor.
    Kazada rossi ve edwards in suclari yok.hic kimse oylesine onune pike ile dalan birini aklindan bile gecirmez.edwards ta aslinsa caepma anunda cuddi bir darbe aliyor.ucuz atlatti.
    Allah rahmet eylesin.pistlerde ve yollarda allah kimsenin basina vermesin.:(((

  99. Bu yilin en basarili pilotuydu,Allah rahmet eylesin…

  100. ben izleyemedim ne dedi?

  101. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şu anda en merak ettiğim nokta,
    ölüm sebebinin hangi gerekçe ile olması,
    bilirsiniz rahmetli büyük sürücü Senna'nın ölüm sebebi aracının sağ ön tekerindeki bir direk parçasının sağ gözünün hemen üstünden direk olarak saplanması ve beynine çok feci bir şekilde zarar vermesiydi.

  102. Kazanın vehameti yanında 25-30 dk. canlı yayını gerçekleştiren kanalda yorumcunun saçmalıkları can sıkıntımı katladı. Çok üzücü.

  103. saçma olacak ama jorge nie yoktu

  104. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    Offff çok yazık oldu. Geleceği harika bir sürücüydü ve MotoGP'nin de bu sene tadı tuzuydu.

  105. stilini sevdiğim ve takip ettiğim bir yarışçıydı. kötü oldu. motor sporları için zorlayıcı günler devam ediyor..

  106. rocco junior avatarı

    Adını biliyordum en azından duymuştum.Başarılı ve motoruna göre iyi sonuçlar alıyormuş.Öyle olmasa bile sonuçta can.Daha geçen Dan Whelon şimdi Simoncelli.Yazık gerçekten motor sporları bu sıra tehlikeli olmaya başladı.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Feci bir kaza tekrar izleyemedim bile…

  107. Motorsporlari camiasinin basi sagolsun,,bir yetenek daha gecti gitti bu dunyadan..bu ttarz olaylardan sonra hep Senna gelio aklima..

  108. Motorsporlari camiasinin basi sagolsun,,bir yetenek daha gecti gitti bu dunyadan..bu ttarz olaylardan sonra hep Senna gelio aklima..

  109. crazy drift avatarı

    Kask olayına çok şaşırdım biraz mantıksız ama her ihtimali düşünecek olursak bence saçlarınınkaskın çıkmasında payı olabilir var. Çünkü saçları kıvırcık ve gür oldugu için kaskı tam oturtmamış(oturtamamış) olabilir. Her büyük bi olayın başında küçük detaylar yatar. Buda ihtimaller arasında.

  110. yarışı canlı izliyordum. simoncelli kaydı, düşerken motoruna edwards vurdu, sanırsam kafası da rossi'nin motorunun altında kaldı. zaten bir kask, böyle müthiş bir darbe olmasa yerinden çıkamazdı.

    kazanın ardından, en iyi ihtimalle boynun kırılıp hayatta kalacağını düşünüyordum, ama maalesef beklenen oldu. gerçekten çok üzüldüm, gelecek vaad eden, hızlı ve yetenekli bir motorcuydu.

    felipe'nin kazası, simoncelli'nin ölümü; insan bu anlara canlı yayında tanık olunca daha bir ağır oluyor. motorsporları, bir yeteneğini daha kaybetti bugün.

  111. Gerçekten de acı verici bir durum şuan çok üzgünüm çok talihsizce bir kazaydı Rossi nin yapa bileceği hiç bir şey yoktu direksiyonun döndüğü kadar kırdı Rossi ama yinede çarpmaktan kurtaramadı. Rossi şuan ne durum dadır kim bilir insan ister istemez etkilenir. Çokn yazık oldu çok.

  112. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    NTV SPOR HABERİ DOĞRULADI SON DAKKİKA HABERİ OLARAK

  113. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    Canlı izledim kazayı kask fırlayınca korktum ve korktuğum başıma geldi.kötü oldu. nur içinde yatsın gencecik çocuktu, allah rahmet eylesin.. toprağı bol olsun inşallah :((((

  114. kazadan sonra yerde harketsiz yatıyordu umarım korktuğum olmamıştır dedim ama maalesef
    Allah rahmet eylesin.azimli ve cesur bir pilotdu.

  115. crazy drift avatarı

    bide motor saga kayarken simonceli motorun üstünde degildi aşagıdaydı. üstünde olsa belki arkadan gelen direk ona çarpmazdı.

  116. enzo ferrari avatarı

    o motorun sağa doğru kaymasını hala anlamıyorum ilk gosterdiklerin de motor sola doğru kayıyordu sonra birden motor sağa doğru kaymaya başladı ve ölümcül kaza gerçekleşti

  117. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet maalesef hayatını kaybetmiş,
    genç bir motogp sürücüsüydü,
    şampiyon olabilecek yeteneğide vardı,
    umarım tekrar yarışır diyordum ama bunu hiç beklemiyordum doğrusunu belirtmek gerekirse,
    toprağı bol olsun İtalyanın :S

  118. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    aslında herşey rossi o arkasına bakıp kafasını sağlamasında anlamıştım çok feci bir kaza rossi demekki durumu anlamıştı bir kask nasıl fırlar ya marco kask bağlamadı yada sağlam bağlamadı

  119. MagicAlonso avatarı

    rossi de böyle büyük bir kazaya karıştığı için çok üzgündür eminim ama onun da yapacak bişeyi yoktu.çok büyük şansızlık yarışın ortasında olsaydı eğer böyle bir kaza yaşanmazdı.özellikle rossinin motorundan aldığı darbeyle kaskı fırladı.çok büyük darbe aldı ve gövde sıkıştı adeta motorların arasında.Motor hem gündelik hayatta hemde yarışta gerçekten çok tehlikeli ve F1 gibi önlem alarak bu tarz kzaların önüne geçebilmek te imkansız nerdeyse

  120. Ömer_Massa avatarı

    Allah rahmet eylesin.şuan şoktayım insanın inanası gelmiyor.Allah yakınlarına sabır versin.gencecik bir pilot hayatının baharında gitti.tabi Allahın takdiri.elden birşey gelmez.

  121. Huzur içinde yatsın

  122.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Allah rahmet eylesin. Çarpma anında hissetmiştim.

  123. 1 hafta arayla motor sporları dünyasından iki ölüm haberi…ve bizi sarsan terör haberleri bitsin artık bu kabus ne olur uyandır beni Allah'ım!

  124. canlı izledim 3. turda feci şeklde 3 motorun altında kaldı.yayını kestiler.allah rahmet eylesin

  125. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Tedavi deniyordu.hadi be…

  126. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yakınım ölse bu kadar üzülürdüm, birde seğrettik adamın nasıl öldüğünü. Allah yakınlarına sabır versin.

  127. tüylerim diken diken oldu haberi görünce mekanı cennet olsun ölümün nerede insanı yakalayacağı belli olmuyor 🙁 allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin

  128. MagicAlonso avatarı

    çok üzüldüm gerçekten büyük kayıp.sabırsızlıkla sabahtan beridir bu yarışı bekliyordum.simoncelli çok üzdü bizi.

  129. ÇOK büyük bir yetenek aramızdan gitti

  130. bunun bana gerçek olmadığını söyleyin

  131. allah rahmet eylesin huzur içinde uyusun:(:(:(:(

  132. MotoGP yönetiminin açıklamalarına göre Marco Simoncelli Hayatını Kaybetmiş. 🙁 Huzur içinde uyusun.

  133. crazy drift avatarı

    allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun 🙁

  134. Simoncelli'nin resmi haberi geldi.Huzur içinde uyusun Simoncelli.Gerçekten berbat bir kaza 🙁 gözlerim doldu yani 🙁

  135. öldü mü!

  136. oha bu ne be!

  137. crazy drift avatarı

    motor sırtına vuruyor gördüğüm kadarıyla

  138. Berbat kaza oldu. hastaneye de kaldırmadılar, ne iştir anlamadım doğrusu.

  139. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şimdi izledim TRF1 sayesinde,
    çok ama çok korkunç bir kaza,
    bir daha seyredermiyim videoyu bilmiyorum (o derece korkunç bir kaza yani)

  140. umarım ölmemiştir.bundan sonra yarışmasın ama ölmesin!hepimiz dua edelim, shoya dan sonra biri daha ölmesin.

  141. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hem moto2 hemde motogp yarışını kaçırdım maalesef,
    sonradan haberim oldu,
    şu kaskın yerinden çıkmasına ben anlam veremedim gerçekten,
    inanılır gibi değil,
    kask yerinden çıkmışsa ciddi bir sağlık problemi ile karşı karşıya maalesef,
    umarım tekrar yarışır Simoncelli.

  142. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    yarışı izliyordum kazayı gördüm kask kafasından fırladı rossi kazaya şahit olanlardan biriydi kazayı son anda atlattı oda ama rossi kazayı görünce yarışa devam etmeyim arkasına bakıp kafasını salladı çok ciddi bir kaza oldu ihşallah ciddi brşey yoktur

  143. MagicAlonso avatarı

    kaskı yuvarlanmaya başlayınca şok oldum zaten.kaskı nasıl çıktı hala anlayamadım.darbe nedeniyle çıkmış olsa ki çok zor o durumda simoncellinin kurtulma ihtimali çok zor olur.Umarım kask bağlantısı iyi yapılmadığı için çıkmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir