Honda Ailesi Simoncelli'nin Acısını Yaşıyor

yazar:

kategori:

Honda tarafından yapılan açıklamada, “Honda Motor Company, Marco Simoncelli’nin ailesine, takım patronu Fausto Gresini’ye, takımına, takım arkadaşlarına ve dünya çapındaki binlerce taraftarlarına baş sağlığı dileklerini en içten duygularıyla bildirir.” denildi.

HRC Yardımcı Başkanı Shuhei Nakamoto, “Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Kelimeler ağzımda düğümleniyor. Marco çok iyi bir insan ve çok yetenekli bir sürücüydü. Bazen ona karşı alaycı davranırdım. Mesela Brno’da aldığı ilk MotoGp podyumundan sonra, ‘Şanslı bir podyum oldu!’ demiştim. O da kızmıştı. Ama ben onu motive etmek isterdim. Daha iyisini yapabileceğini bilirdim. İlk yarışını kazandığında birlikte nasıl kutladığımızı hatırlıyorum. Şimdi tek söyleyebileceğim, bana yaşattıkların için teşekkürler Marco. Ailesine ve bu zor günde sabırlar diliyorum.” dedi.

Repsol Honda sürücüsü Dani Pedrosa da şunları söyledi: “Böyle bir trajedinin ardından söylenebilecek çok bir şey yok. Sadece ailesine ve onu seven herkese baş sağlığı diliyorum. Babasının yanındaydım ve tek yapabildiğim ona sarılmak oldu. Elimden başka bir şey gelmiyordu. Ölümcül bir kazanın ardından padoktaki herkes şokta. Çoğu zaman hepimiz bu sporun ne kadar tehlikeli olabileceğini unutuyoruz. İnsanları bu şekilde kaybettiğinizde hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Hepimiz sevdiğimiz şeyi yapmak istediğimiz şeyi yapıyoruz ama böyle günlerde hiçbir şeyin önemi kalmıyor.”

Repsol Honda’nın bir diğer sürücüsü Andrea Dovizioso ise, “Bu durumlarda uygun kelimeleri bulmak çok zor. Marco’nun ailesini ve onu sevenleri düşünüyorum. Özellikle de annesi ile babasını. Benim de bir çocuğum var ve bugün olanlar tahmin edebileceğiniz en kötü şey. Görüntüleri izledim ve şaşkına döndüm. Yarış içinde mücadeleyi hiç bırakmazsınız ama felaket işte bu kadar yakınınızdadır. Marco iyi bir yarışçıydı ve daima daha da zorlardı. Çocukluğumuzdan beri baraber yarıştık. Çok defa kaza yaptı ama büyük yaralar almadan kurtulmuştu. Bugün olanlara inanmak imkansız gibi geliyor.” dedi.

Son olarak yine Repsol Honda’dan Casey Stoner da, “Marco’nun yaşamını yitirmesinin ardından çok üzgün ve şaşkın vaziyetteyim. Hayatın ne kadar değerli olduğunu, hep böyle şeyler olduğunda hatırlıyoruz. Tek söyleyebileceğim, Marco’nun ailesi için ne kadar üzüldüğüm. Nasıl bir şey yaşadıklarını tahmin etmek bile mümkün değil. Tüm iyi dileklerimiz onlarla birlikte. Umarım bu zor günleri birlikte atlatırlar.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Aynen dostum.

    ……Teşekkürler Pedrosa…..

    Moto GP nin bittiği andır benim için.Bu olay diğer motorsporlarından daha çok etkiledi beni….

    Senna'nınkiden bile.

  2. Düzenli periyotlar halinde ölen şehitlerimiz
    Depremde ölen insanlarımız
    Ve motorsporlarında ölen insanlar

    Çok üzülüyorum çok sürekli ölüm haberi geliyor yani yediğim yemek gitmiyor tıkanıyor sadece ölenler için çok üzülüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir