Türkiye Öncesi Honda Takımı

yazar:

kategori:

Jenson Button

Istanbul Park pisti hakkında görüşleriniz neler?

Jenson Button : " Türkiye Grand Prix’i takvimdeki favori yarışlarımdan birisi ve 2005 ve 2006 yıllarında iyi sonuçlar elde ettim, her iki durumda da beşinci sırada tamamladım."

" Pistin yerleşim planı harika, sürekli değişke yükseltiler mevcut fakat pilotlar için eğlenceli bir pist. Birinci ve üçüncü virajlarda gerçekten de geçiş için uygun fırsatlar var. Eğer doğru döndüğünüz taktirde dokuzuncu ve on ikinci virajlarda da geçme şansını yakalayabilirsiniz."

RA108’in dayanıklılığını biliyorsun, Türkiye Grand Prix’inde rekabetçi bir araç bekliyor musun?

Jenson Button : " İspanya Grand Prix’de RA108 için ilk büyük gelişimimizi gerçekleştirdik ve yeni aero paket kesinlikle haftasonu boyunca ilerlemiş bir performans verdi. Aracı adım adım geliştirdiğimizi bilmek güzel ve yeni gelişimlerin iyi anlaşılmasını sağlayabildim."

" Aslında Türkiye’de araç aynı pakete sahip olacak. Bu yüzden Q3’e kalıp en iyi on takım arasına girmek için odaklanacağız. Türkiye pisti her zaman rekabetçi buldum, burada kullanmak eğlenceli. İiyi bir yarış geçireceğimizi umuyorum."

Rubens Barrichello

Pilotlar için Istanbul Park’ın fiziksel yapısını nasıl buluyordun?

Rubens Barrichello : " Istanbul Park pilotların bakış açısından bakıldığında oldukça rekabetçi bir pist, saat yönünün tersine ve bu alışılmışın dışında, dalgalı sıradışı yapısı heyecanlı turlar atmanızı sağlıyor."

" Burada yarışmaya başladığım 2005 yılından bu yana buradan çok etkilendim. Tur kendi kendisine akıcılığa sahip, ve en önemlisi heyecanlı yarışlara sahne olan geçiş fırsatlarıyla dolu iyi bir yarış pisti. Bir çok pilotun hafızalarında yüksek hızda dönülen sekizinci viraj yer alır. Üç apex’ten oluşan bu viraj çok hızlı, kör noktadan oluşuyor ve boynunuza kuvvet uyguluyor."

Bu haftasonu 257. Grand Prix’inize çıkacaksınız. Sizin için anlamı nedir?

Rubens Barrichello : " Şimdiye kadar ki en deneyimli Formula 1 pilotu olmanın anlamı gerçekten de harika. Formula 1’de uzun bir kariyere sahibim ve harika anılarım var. Fakat bu yolculuğa başladığım 1993’teki günden farklı hissetmiyorum bugün."

" Kyalami’deki ilk yarışım daha dün gibi geliyor sanki. Aileme ve arkadaşlarıma yıllar boyunca değişmeyen destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Formula 1’deki kariyerime genç yaşta başladığım için şanslıyım ve yarışmayı her zamankinden daha çok seviyorum, önemli olan bu, Formula 1’i hala seviyorum."

" Türkiye’de insanlar 16 yıllık kariyerime dönüp bakacaklar, hala yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum ve gelecek yarış benim için en önemli olaylardan birisi."

Ross Brawn, Takım Patronu

Türkiye Grand Prix’inde Honda Racing F1 takımının nasıl bir performans sergileyeceğini bekliyorsunuz?

Ross Brawn : " Istanbul Park, pilotlarımızın gerçekten çok eğlendiği harika bir pist. Bu yarıştan önce test yapma fırsatınız olmamasına rağmen bu özel pistin karakteristik yapısına uygun aracın aero paketinde bazı ufak değişiklikler yapacağız."

" RA108’den Istanbul Park’ta tümseklerle boğustuğumuz Barcelona’da olduğundan daha iyi bir performans bekliyorum. Bu yüzden sıralamalarda ilk on takım içerisinde mücadele etmek için sabırsızlandığımıza inanıyorum ve tekrar puanlar kazanabileceğimizi umuyorum."

Barcelona’da Jenson’ın altıncılığı takım için ne kadar önemli?

Ross Brawn : " Barcelona’da sezonun ilk puanlarını kazandığımız için mutluyuz. Herkes son birkaç ayını buna harcadı ve bu sadece emeğimizin karşılığı, bir ödül. Yarış haftasonunda oldukça pozitif şeyler elde ettik, yeni aero paketin performansı iyiydi ve stratejimiz iyi çalıştı, pit stopların uygulanması özellikle iyiydi."

" Elbette üstesinden gelinmesi gereken mücadeleler bununla birlikte doğru bir tutum sergilediğimiz konusunda kendimden eminim. Bu takım muazzam bir potansiyele sahip ve Barcelona’da alınan üç puan atılan ilk adım çok güçlü yarış aylarına başlangıç yaptığımızın bir göstergesi."


Yorumlar

  1. ''Bu yolculuğa başladığım 1993'teki günden farklı hissetmiyorum bugün."
    İşte Rubens bu hala F1 i seviyor.Takım buldugu halde her zaman devam etmeye istekli bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir