MotoGP: Rossi Şeytanın Bacağını Çin'de Kırdı

yazar:

kategori:

Valentino Rossi uzun süren galibiyet hasretine MotoGP dünya şampiyonasının Çin’deki ayağı Shangai’yı Dani Pedrosa’nın önünde kazanarak son verdi.

Sekiz yarış önce geçen sene Portekiz’de son galibiyetini alan Rossi açışlış turunda grup liderliği için mücadele verdi ve lider Dani Pedrosa’yı kovalayan Colin Edwards’ı geçerek ikinci sıraya yerleşti.

Pedrosa ve Rossi gruptan kopmaya başladılar ve 5. turda Rossi liderliği Pedrosa’dan almayı başardı ve ikili arkadaki gruptan kopmaya devam ettiler. Pedrosa, Rossi’yi takibini sürmeye devam etse de İtalyan pilotu geçmeyi başaramadı.

17. ve 18. turlarda Rossi üstüste iki kez en hızı tura imzasını attı ve kalan turlarda Pedrosa yavaş bir şekilde İtalyan pilottan uzaklaşmaya başladı. Böylece Rossi Shangai’de rahat bir galibiyet kazandı.

Casey Stoner ise öndeki ikilinin on beş saniye gerisinde sessiz bir yarış çıkardı ve Ducati adına podyumun üçüncü basamağında yeraldı. Haftasonu boyunca rekabetçi bir hıza sahip olduğunu gösteren Stoner için sürpriz bir sonuç oldu.

Jorge Lorenzo dikkate değer bir haftasonu geçirmeye devam ediyor, startta geriye düşmesine rağmen yarış boyunca üst sıralar için mücadele etmeyi bırakmadı ve yarışı dördüncü sırada tamamlamayı başardı.

Korkunç bir starttın ardından beşinci olan Marco Melandri buna en az galibiyet kadar sevinmiş gibi görünüyor. Yarışın ikinci yarısında en iyi derece olarak dördüncülüğü kazanacak gibi görünen Melandri, Lorenzo tarafından geçildikten sonra yarışı beşinci sırada tamamladı.

Baskı altında finish çizgisine gelen Ncky Hayden inişli çıkışlı bir yarış sergiledi. Hayden’ı ‘U’ virajda iki kez hata yapan Colin Edwards, onları da Toni Elias ve Loris Capirossi takip etti.

motogp


Yorumlar

  1. Hele şükür Melandri ilk 5 yaptı inşallah bu bir milat olur da hep başa yarışırken görürüz…

  2. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    sonunda bir yarış kazanabildi cidden uzun bir zaman olmuştu yarışı izleyemesemde çok sevindim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir