"Ferrari ve Renault Kubica'yı İstiyor"

yazar:

kategori:

Bild gazetesinde çıkan habere göre Ferrari ve Renault takımları Robert Kubica’nın peşine düştüler.

Polonyalı pilot sezonun ilk 4 yarışı sonunda pilotlarda 3. sırada bulunuyor ve oldukça umutverici bir başlangıç yaptı.

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, Kubica için "Her yarış daha da iyi oluyor. Eğer takım patronu olsaydım onu alırdım. Ve kesinlikle Renault ve Ferrari de onu istiyor. Her iki takım da yükselen F1 yıldızını istiyorlar." dedi.

Habere göre her iki takım da Polonyalı pilotun anlaşmasının süresini araştırdı ve takım Kubica’nın anlaşmasının 2009 sonunda bittiğini öğrendiler. Ancak BMW Patronu Mario Theissen anlaşmayı uzatmak istiyor ancak bunun için Kubica’ya verilen ücretin arttırılması gerekiyor. Kubica şu anda 10 milyon dolar kazanan Heidfeld’e oranla 1/4 ücret alıyor.

Kubica Bahreyn’de takımının ve kendisinin ilk pole pozisyonunu kazanmıştı.


Yorumlar

  1. gökay kara avatarı

    alonso yani:)(:

  2. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Kubica bir bakıma reno'dan ve bmw'ye gelmiş bir pilot. Tekrar oraya döneceğini sanmıyorum. BMW'den ayrılması için hiç bir sebep yok.

    2006 da BMW Sauberin kuruluşundan itibaren görev yapmaya başladı. Sezon ortasında şampiyon JV'yi koltugundan etti. 2. yarışında müthiş bir performansla monzada podyuma çıkmayı başardı ki F1.06 çok iyi bir araç değildi. 2007 takım için geçiş yılı oldu. Bu sene ise hem takım hem kubica çok iyi iş çıkarıyor ve ilk zaferin ipini çekiyorlar. Seneye de muhtemel şampiyonluğa oynayacaklar. BMWden vazgeçmesi için başarısız ve umutsuz bir kaç sene geçirmesi gerekir bence.

    Ayrıca Ferraride şampiyon olmaktansa Ferrariyi devirip şampiyon olmanın daha değerli oldugunu düşünüyorum.

  3. BMW bence kubica ve vettel(heidfeld yerine) ikilisiyle bayağı bir sene devam eder.

  4. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Aaaah ah.Bençok bağırdım daha önce ama Kubica'yı alın Kubica'yı,Kubica'yı diye ama maalesef duyuramadım.Briatore amcam Alonso açıkta kalacak diye korktu aldı kanatlarının altına.Gerçi Kubica seçeneğinden kötü deil tabiki ama,Alonso kalıcı değil.Kubica daha kalıcı,dolayısı ile uzun bir kontrat ile daha başarılı olurdu diye düşünüyorum.

  5. ecrin deniz avatarı

    şahsen ferraride görmeyi isterim…

  6. ya raikkonen gibi pilot var.kubicayı ne yapcaklar

  7. gökay kara avatarı

    at,eşşek, ya da kaplumbağa bunlar hoş değil… eğer bi at varsa o da ferraridir.
    ayrıca kubicanın kanada da yaptığı kaza onun dönüm noktasıydı ve bence üstündeki tüm baskıyı attı… başarılı bir pilot istikrarlı en azındann hakettği ücreti alsın.
    reno madem piqueti yarıştırmıyacak o zaman neden bu sene aldı onu fisi gayet puan kazanabilecek bir pilot…
    aklımdan şu geçti:
    heikki-alonso takası çok olasıydı ve oldu. şimdi kubica ferrariye geçerse ve bmw de başarısnı devam ettirirse alonso bmw ye geçebilir yanına pilot ta buldum sebastian vettel(bmw ye çok yakışıyor ve ilk yarışında 1 puan kazandırdı onlara. bunu her yeni yetme yapamaz isterse altında ferrari olsun)işte size pilot dizilimi reno da haidfeld ve piquetle devam eder. macca ise hala hamiltonu şampiyon yapmak için uğraşır ve heikki onu tehdit etmeye başlayınca onu da yollayabilir:)
    not:yukarda yazılanlar tamamen hayal ürünüdür!!!

  8. kubica'da reno ya gitmek için can atıyor zaten ferrari'de yarışabilir ama reno'ya gitmez attan inip kaplumbağaya binmiş gibi olur o zaman 🙂

  9. alonsonun derdi büyük takım arkadası degıl bu konu cok carpıtlıyor alonso sadece kendısıne bir dünya sampıyonu muamelesi yapılmasını ıstıyor ve buda hakkı grdde en fazla dünya şampiyonlugununa sahıp pilot o hatta alonso 2006 da cok yalnız oldugunu fisichellanın yeterınce katkı saglayamadıgını acıklamıstı onun derdi kesinlikle büyük takım arkadası degıl mclarende eşit sartlarda degıllerdıı mclaren dunya sampıyonunu kullanmayı bılemedeii eger fernandoya biraz daha ılgı gosterselerdı gecmıs yıl sampıyonluguda alırlardı bu sezonda su durumda olmazlardı mclaren yanlıs yaptı kesınlıkle bu konuyu acmak degıl nıyetım ama alonso buyuk takım arkadası ıstemyrr degıll bu bı gercek alonso-kubica cok ıyı bı ıkılı olur 😀

  10. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bence bmw de kalır uzun süre

  11. sinan bozok avatarı

    yasin hala alonsoyu tanıyamamışsın çok yazık valla.alonso anca fisi ve piquet gibi arkadaşlar ister bunu kafanıza sokun artık

  12. renault yeniden R25 ve R26 gibi arçlar yapabilirse ve pilot dizilimi kubica alonso olursa bu takımı kimse tutamaz:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir