Pirelli Lastiklerdeki Performans Farkına Dikkat Çekiyor

yazar:

kategori:

İtalyan lastik üreticisi Hindistan’a yumuşak ve sert hamurlu lastikleri getirdi. Bu lastikler arasındaki fark bazen 2 saniyeye kadar çıkabiliyor.

Bu fark nedeniyle büyük takımlar sıralamaların ilk seansında önemli sayıda yumuşak lastik kullanabilirler ve bu yarışa temiz lastik ayırmalarını zorlaştırır. Bunun yanında büyük takımlar ilk seansta yumuşak set lastikleri kullanırlarsa küçük takımlar % 107 barajına takılabilirler.

Hambery “Zamanlarda büyük bir fark var, yaklaşık 2 sn. İlginç bir mücadele olacak.”

“Artık şampiyonlukların kazanılmasının ardından yaptığımız bazı şeylerin gelecek seneye hazırlık kapsamında olacağını hep söyledik.”

“Yarışta 2 bölüm oluyor. Önce sıralamalar ve ardından yarışın kendisi. Farklar büyük ya da küçük olduğunda, ya da süper yumuşak ve yumuşak lastiklerle gittiğimiz Kore’de olduğu gibi lastik aşınmasının azaldığı yerlerde takımların neler yaptığını anlamaya çalışıyoruz.”

“Çok fazla test yapmadan plan yapmak bizim açımızdan çok zor.  Lastiklerin tam olarak nasıl davrandıklarını ancak yarış koşullarında görebiliyoruz.” dedi.

Hambery, 18 ile 25 tur arasında dayanması beklenen yumuşak lastiğin Hindistan’da ana lastik olmasını ve sürücülerin sert hamurlara yarışın sonunda geçmesini beklediğini söyledi.

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Yani bu kadar büyük fark veya bu kadar alakasız lastikler doğru mu?Kesinlikle tartışılır ama bahane bana inandırıcı gelmedi.İlk defa çıktıkları psit diyorlar.E madem öyle sen 2011 ilk yarışına daha evvel çıktın mı?Bütün pistler senin için aynı bilinmeyen.Ne oldu da bu kadar agresif yaklaşımdan muhafazakara döndün?Hadi bize kıyak yapmamak adına,adının Ferrari ile anılmaması adına eşit davranışını anlarım ama bu kadarı fazla hocam.Ayarsız güç güç değildir kimse için özel tedarikçi olmayın.Adam kayırmadan eşit yaklaşın.Bu benim görüşüm kimse katılmak zorunda değil.Cevap verirkende lütfen saldırmayın

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    "Artık şampiyonlukların kazanılmasının ardından yaptığımız bazı şeylerin gelecek seneye hazırlık kapsamında olacağını hep söyledik."

    hayırdır? redbull'un lastik tedarikçisi misiniz ? şampiyonlukların bitip bitmemesi sizin işinizi ne şekilde etkiler ?

  3. mclaren button avatarı
    mclaren button

    sert lastiklerin gelmesi doğru ve adil karar

  4. Ortalık iyice pirellinin oyun alanına döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir