Schumacher, Rosberg İle Olan Farka Anlam Veremiyor

yazar:

kategori:

Sıralamanın ikinci seansında iki Alman pilot arasında 0,8 saniyelik bir fark vardı ve Rosberg, son seansa kalabilirken Schumacher 12. sırada kaldı.

Schumacher: “Bugünkü sıralama bizim için gerçekten çok iyi değildi”

“Öncelikle biraz trafiğe yakalandık ve sonrasında ikinci seansta son turumda lastiklerimde titreşim vardı ki bunun hiç yardımı olmadı”

“Bunu söylüyorum ama Nico ile aramdaki fark kesinlikle bundan değil. Bu yüzden nedenini anlamalı ve üstesinden gelmeliyiz.”

Mercedes pilotu, yarışta yükselebileceği konusunda iyimser.

Schumacher: “Yarınki yarış benim için daha iyi olmalı. Şüphesiz amacım puanlar almak”

Takım arkadaşı Rosberg ise daha da hızlı gidememesini, aracındaki küçük hasara ve Massa’nın kazası nedeniyle sallanan sarı bayraklara bağlıyor.

Rosberg: “bugün ileri yönde bir adım attığımız için memnunum ama belki daha da yükseklerde olabilirdik.”

“İlk seansta bir bordüre çok sert bir şekilde vurdum ve zemine hasar verdim. Bu şekilde sıralamanın geri kalanında aracımın yere basma kuvveti seviye düştü.”

“Son senasın sonunda en hızlı turumdaydım ama ne yazık ki Felipe’nin kazasından sonra sallanan sarı bayraklar yüzünden yavaşlamak zorunda kaldım. Bu da bana biraz zamana mal oldu”

“Yarın sıra kazanmak ve bu muhteşem pistte iyi bir yarış çıkarmak için zorlayacağım”


Yorumlar

  1. Dediğinin aynısı oldu ama hala Rosberg ezdi Schumi yi fln die yazarlar bu yeni yetmeler.

  2. Serdar Demir avatarı

    schumi o arabayla kamyon yarışlarına girse birinci olamaz. ama rosberge geçilmesine gerçekten anlam veremiyorum. rezillik.

  3. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Kesin Keke Rosberg' in parmagı var bu işte…

  4. Açıkcası gerilerden başlaması hoşuma gidiyor.Çünkü İyi bir startla bir kaç sıra kazanıyor ve önündekileri o takayla geçmesi müthiş haz veriyor. Bence geriden başlaması güzel ve heyecan verici oluyor.

  5. komik yorumlar kötü giden günümüzü bir nebze olsun hafifletiyor iyiki varsınız.

  6. geçen yıldan bu zamana schumacher ve rosberg araçlarında ne kadar problem yaşadılar?bir yüzdeye vursak ikili arasındaki bu durumu inanılmaz bir tablo cıkar karsımıza bu noktada schumacher e laf söylemek cehaletden öteye gidemez.
    geçen sezonun büyük bir bölümünde rosberg in aksine schumacher sürekli araç problemleriyle uğraştı uzun bir aradan sonra f1 e döndügü içinde sıkıntılara reaksiyon verebilecek güçde değildi.
    bu sene basında gene schumacher rosberg in aksine sürekli araç problemleriyle sezona basladı ancak bu sene formunu yavas yavas bulmaya baslayan schumacher tüm dezavantajlara rağmen nico yu yakalamaya ve yarıslarda daha da iyi turlar atmaya daha iyi performanslar göstermeye basladı ve bu puan tablosuna yansımaya basladı ilginctir sihirli bir el gene dokundu schumacher in aracına ve gene kronik arızalar birtürlü çözülmek bilmeyen vibrasyon sıkıntıları bas göstermeye basladı tıpkı bugün olduğu gibi.şanssızlık olarak yorumlanamıyacak kadar problem yaşadı schumacher bütün bunlara rağmen sızlanmayan sürekli olarak savasan araçda problem ler olmadığında özellikle sezonun ikinci yarısından itibaren harika bir sürücü izliyoruz.
    bu vibrasyon sorunları gecen senede vardı.Mgp takımı diğer takım arkadasının aksine bir pilotunun aracında ortaya çıkan problemleri iki yıldır çözemiyorsa bu iste bir bit yeniği vardır hangi takımda iki pilot aracları arasında bu kadar fark var biri tek tük arıza hariç gayet istikrarlı problemsiz araç diğeri iki yıldır sürekli problem böyle bir istatistik hic bir takımda yok burda basarıdan nasıl sözedebiliriz eğer bu isde bir bit yeniği yoksa o zaman mgp 10 sene şampiyonlukdan bahsetmesin.benim kişisel düsüncem ise rosberg genç bir pilot ve mgp yapılanmasında gelisiminde planlamasında rosberg önemli bir pilot bu yüzdende schumacher in bir sekilde önünü kesiyorlar hic birtakımda görülmeyen bu trajikomik durumun saymakla bitiremiyeceğimiz arızaların hicbir acıklaması yok birinde yokbirinde sürekli var ve çözülemiyor ne hikmetse.yazık schumacher in daha fazla basarıya ihtiyacımı var allah aşkına sadece biraz adalet.

  7. evet haklısın DRS bu sene en çok MGP yi vurdu ama gereksiz zorlamalardan kaçınmak için belki de olmaman gereken yerde olmaman gerekiyo yani özellikle çin benim gözümde büyüdü çünkü ben orada podyum olacağına inanıyordum ama biraz rosberg biraz da takım işi batırdı ve kabul et rosberg kesinlikle savunma konusunda geri de kalıyo ataklara gereken cevabı veremiyo

  8. Of of of of mükemmel bir ironiydi tebrikler usta akşam akşam güldürdün beni xD

  9. Of of of of mükemmel bir ironiydi tebrikler usta akşam akşam güldürdün beni xD

  10. tersinide düşünelim önde kalmak için zorlamasa o zamanda sıradan pilot zorlamıyor derler.bir şekilde pilotajını kanıtlamak istiyor ama bana göre bu yıl drs olmasaydı başladığı yerlerden daha önlerde bitirebilirdi.çünkü benim gözlemim drs ; mgp ye yarar değil zarar getirdi.önlerde başlasak bile drs ye geçildik diyebilirim.

  11. ama şu var ki rosberg mesela spa da ve çin de olduğu gibi önde kalmak için gereksiz yere zorluyo mesela spa da öne geçtikten sonra vettel i tutma olanağı olduğunu düşünmek bana kalırsa hayalperestlik denersen de yakıtı daha çok kullanıp yarış sonunda yavaşlamak zorunda kalırsın yada çinde dersin ki takım fazla yakıt koysun ama o zaman da ağırlık dezavantajı olacak evet rosberg kötü bir pilot değil ama daha çok sıralama performansıyla ön plana çıkıyor yarışlarda bir anlık patlamalar yapıp onun bedelini yarış sonunda ödüyor bence

  12. Yorumuna tam olarak katılmasam da kendi içinde tutarlı olduğunu söyleyebilirim. Sanırım buradaki herkes de aracınızdan 1 saniye hızlı aracı geçmekle 1 saniye yavaş aracı geçmek arasındaki farkı kabul edecektir. Ama yarış performansını değerlendirirken sadece başlangıç ve bitiş konumlarına bakmamak gerekir. Tur zamanları (ayrıca en hızlı tur) na da bakmak gerekir ki Schumacher'in özellikle son birkaç yarışta bu konuda Rosberg'den daha iyi olduğu bariz.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sıralamadaki Ekstra Performansı Yarışa Yansımıyor Rosbergin…Schumacherinkide Tam Tersi..Bunu Bir Kabul Etmedin..

  14. Malesef o dedigin kisiler hakli bence, herzaman yeni jenerasyon suruculer daha iyi yetisir ve daha iyi performans gosterirler. Schuamcher in bunu anlamasi lazim.

  15. Dostum lastiklerin erken bitmesinden kasıt arkadaşlar mesela yarışın 10. turunda schumiş rosbergten daha iyi turlar atıyor kastettikleri olay bu anladın mı?Biz Rosberg kötü pilot demiyoruz ama yarışta bunu sergileyemiyor Schumi azıcık şanslı olsa petrov kasapı olmasa şuan önündeydi rosberg'in o kadar önde başlamasına ragmen sorun bu.Ama genede Schumi artık gelişme göstermesi lazım sıralamada yoksa seneye hep arkadan öne arkadan öne ne kadar gelebilir sıralamalara odaklanması lazım tamam yaşlandın kurt ama biraz daha biraz daha çaba göster biliyoruz başarabilirsin xD yarında aksilik olmazsa bi 6.lık fena olmaz hani Rosber'in önünde bitirde naparsan yap artık…

  16. Dostum lastiklerin erken bitmesinden kasıt arkadaşlar mesela yarışın 10. turunda schumiş rosbergten daha iyi turlar atıyor kastettikleri olay bu anladın mı?Biz Rosberg kötü pilot demiyoruz ama yarışta bunu sergileyemiyor Schumi azıcık şanslı olsa petrov kasapı olmasa şuan önündeydi rosberg'in o kadar önde başlamasına ragmen sorun bu.Ama genede Schumi artık gelişme göstermesi lazım sıralamada yoksa seneye hep arkadan öne arkadan öne ne kadar gelebilir sıralamalara odaklanması lazım tamam yaşlandın kurt ama biraz daha biraz daha çaba göster biliyoruz başarabilirsin xD yarında aksilik olmazsa bi 6.lık fena olmaz hani Rosber'in önünde bitirde naparsan yap artık…

  17. Sert lastiklerle yarışa başlayıp belki bir ihtimal sc de girebilir düşüncesiyle Mıchaelin 7.bitirebileceğini tahmin ediyorum.Daha ötesi çoookk zor.

  18. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    seni çok ii anlıyorrum

  19. Eğer bir pilotun aracı öndekinden ortalama 1 sn yavaşsa o pilotun başladığı pozisyonda (sıralamalarda extra performansla birilerini geçse bile) önde bitirmesi teknik olarak mümkün değil.ayrıca arkadakilerdende hızlı ise araba o zamanda arkandakilere geçilmezsin yada gerilerden başlasan bile 7.yada 8. olabilrsin schumi gibi.bu normal.konu bu kadar bariz.
    ayrıca benzetme yapıyorum ; bir yarışta at la yarışan jokeyle katırla yarışan jokeyi bir tutmak yada karşılaştırmak ne kadar doğru.elbetteki katırla yarışan jokeyin kendi ve katırının gücünü ekonomik kullanması gerekir (yani mclaren-ferrari-rbr pilotlarıyla karşılaştırmak onlardan kötü olduğunu söylemek abesle iştigaldir.nerden biliyorsunuz ! bilmiyorsunuz sadece kendinize göre yorum yapıyorsunuz) lastikleri erken bitiriyormuş normal mgp in böyle bir sorunu olduğu doğru schumi ile aynı turlarda pite giriyorlar o zaman schumi demi lastiklerini erken bitiriyor.alakası yok
    ayrıca Williams yada mgp aracıyla rosberg den beklediğiniz nedir podyummu yoksa galibiyetmi. Peki o zaman schumi den de podyum yada galibiyet bekleyelim.
    olayı başka yerlere çekmeye gerek yok.karşılaştırma yapmadım schumi-rosberg arasında rosbergle ilgili yazmak zounda hissettim sadece

  20. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    mercedes motor verdiği takıma nasıl geçilir ben de bunu anlamıyorum

  21. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    seviyorum neden sordunki

  22. kardeş sen hiç aileni sevmiyon mu Allah aşkına

  23. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    işte özlediğimiz tablo
    mclarenciler arasında bu yok
    bi tek serkan var

  24. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    lütfen hakaret etmeyelim

  25. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    gridin gerisiyle pek uğraşmıyorum

  26. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Sanırım şumi yarış ayarlarına ağırlık verdi bu yüzden bu kadar fark var. Alıştık artık gerçekten kabul etmek gerekir ki Rosberg grid deki en iyi tek tur pilotundan biri fakat yarışta tam tersi oluyor lastiklerinin verimli kullanamıyor aralarında puan farkı olmamasının sebebi de bu birde Şumi nin yaşadığı talihsizlikleri düşünerek puan hesaplayın farkı görebilirsiniz. Yarın yarışta kamikazenin biri yarışını mahvetmezse yukarılara çok rahat çıkacaktır.Rosberg i bile geçmesi muhtemel tabi yine bir sorun çıkmassa.

  27. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sonunda 2 Taraftanda Bakan Birisi Çıktı…Yorumun Benim İçin Değerli..Teşekkür Ederim..

  28. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sıralama Turlarında 1. Oldun Kaç Puan Geliyor ? Yarışta 1. Oldun Kaç Puan Geliyor ? ..

  29. Schumacher- avatarı

    Avanak abdiler çıkmış yine meydana.
    Neye göre iyi ? Kim kimden ?
    Adam bugün kabul etmiş bugün olan fark lastik değildi diye bundan büyük erdemmi var ?
    Schumacher gibi gridde 2 tane pilot gösteremezsiniz konuşmayın

  30. biri şunu banlasın ya gevezelikten başka işi yok

  31. rosberg tek turda gerçekten başarılı bir pilot. araçtan maksimumu alıyor gibi görünüyor.
    schumi ise, sıralamada istediklerini yapamıyor tam olarak.

    amma, iş yarışa geldiğinde durum bir anda değişiyor.
    shumacher, harika startlarla birlikte birkaç tur içinde lastiklerini ısıtıp yükselmeye başlıyor.
    yarışı bir bütün olarak ele alıyor ve ona göre sürüyor.
    sonunda da çoğu yarışı başladığı pozisyona göre yukarıda bitiriyor.

    rosberg'e gelince.
    öncelikle startlarda pek başarılı sayılmaz.
    schumacher'in yaşadığı lastik sorununu asla yaşamıyor, fakat bu kez de sürüş tarzı gereği lastiklerini erkenden tüketiyor.
    yarışı bir bütün olarak görmüyor.
    o anki pist üstü mücadelesi, pit-stopa gireceği tur..vs. etkenlere göre yarışıyor. kaynaklarını yarışın tamamına yaymayı başaramıyor.
    bu nedenle bu sene serhan acar'ın da dediği gibi hiç bir yarışı başladığı pozisyona göre yukarıda bitiremedi.
    örneğin güzel pozisyonlar elde etmişti bazı yarışlarda.
    türkiye'de 3. sıra,
    çin'de 4. sıra. gibi.

    velhasıl, tek turda hızlı olmak büyük bir başarıdır ama,
    günün sonunda ödüllendirilen unsur + bir pilotu "seçilesi" yapan şey, yarış performansı ve yarış zekasıdır.

    senelerdir rosberg tek turda hızlı gider.
    ama yarış performansı senelerdir gelişmez.
    bunu, özellikle aracın güçlü olduğu (difüzör çetesinin 3 üyesinden biri williams) 2009 senesinde galibiyet alamamış olmasına bakarak da görebiliriz.

    bu nedenledir ki, 2006'dan bu yana büyük takımlara göz kırptığı söylendiği halde, hiç bir büyük takım kapılarını açmamıştır rosberg'e.

    benim rosberg-schumi arasındaki düşüncelerim bu şekilde.

  32. crazy drift avatarı

    sıralamada 17 yarışta 14 kez geçmiş rosberg ama puanlara bi bak ondan sonra karar ver sıralamanın önemini 😉 +kaza belanında schumiden çaldığı puanlarıda kat 😉

  33. evet sıralama için konuşuyorum tabiki . sıralamalar önemli değil mi?.

  34. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacherin Başına Gelen Kazalar , Talihsizlikler ve Takım Hataları Rosberge Gelse Görürdüm Ben Sizi..Tam Rosbergi Seviyorum Birisi Geliyor Rosberg Schumacherden Harika Yarışıyor Diyor , Soğuyorum Neye Göre Söylüyorsunuz Bunu Bir Anlasam…Tamam Rosberg Sıralamada Çok İyi Olan Bir Pilot Kabul Ediyorum..Ama İş Sıralamada Bitmiyor.Sıralama Turları Bir Yerde Yardım Eder Ama..Yarış Perfomansı Daha Önemlidir..Schumacherin Yarış Performansı Sıralamadakinden Kat Kat Daha İyi..Çok İyi Yarışlar Çıkarttı..Şuan Puan Anlamında Rosbergin Önünde Olacaktı Kazalar Olmasa…

    Sırf Şu Saçma Sapan Yorumlarınız Yüzünden Soğuyorum Siteden ve Formula Birden..

  35. Rosberg'i geçemiyor mu xD güldürmeyin beni zaten sıralamada performansı rosbergten normaldede daha yavaştı Schumi'nin asıl gücü yarışta belli olur ben tekrar söylüyorum yarın schumi rosbergin önünde yer alacak bunu bir kenara koyun ilk turda direk arkasına bile gelebileceğini düşünüyorum.Bence asıl sorun sıralamada 2. seansın başında yada ilk seansın sonunda hatırlamıyoum biss falan ugrasıyordum yurtta digiturk kartını vermedi beyinsiz yöneticiler her neyse senna mı chandcok mu birisi schumiye zaman turu atmamasına ragmen yer vermedi schumide el salladı ona orda dedim aha gitti lastikler 2 tur daha hiçten yere yumusak lastik kullancaz diye ondan sonrada zaten hep uçlarda geçti dönüm noktasıydı yani herneyse olan oldu ilk viraja 7. veya 8. girmek çok zor değil sonrasıda schumacher stili zaten sırayla geçebileceklerini geçer xD ..En kötüsü fazladan yumusak set lastik ayıramadık o oldu neyse artık yarışta schumi vs rosberg olacak gibi bir his var içimde umarım yanılmam …Rosberg'ide tebrik etmek lazım gerçekten artık üst seviye pilot oldugunu ispatladı ama bunu yarışa monte etmesi lazım işte o zaman ilk 4 5 pilot arasında anılmaya başlar …

  36. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Neye Göre Bunu Söylüyorsun Lütfen Bir Cevap Ver.Sadece Sıralama Turuna Bakarak Cevap Yazıyorsunuz..

  37. crazy drift avatarı

    ayarlardan kaynaklanıyor bu kadar basit. schumi yarış ayarlarına daha çok önem veriyor.

  38. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Uğraşmadığın Bir Tek Schumacher Kalmıştı.Rosbergden Yavaş Olduğunu Neye Göre Düşünüyorsun ?

    Sıralama Performansına Göremi ? Bırakın Bu İşleri..

  39. rosbergi geçemiyor, bu kadar basit.

  40. Yaşlandığı için mi bu sezon çoğu yarışta ondan iyiydi.Hey allahım ya nasıl izliyorsunuz F1'i anlamıyorum ki.Bugün kü farka bende şaşırdım ama yarın yakın olucaktır.

  41. bu araba ne zaman gelişecek öndekilerden yine 1 sn gerideyiz sezon başı gibi.bi dön baba dönelim aynı yere gelelim

  42. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    rosberg çok yetenekli
    schumcer bana kalırsa yaşlandığı için ona yetişemiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir