Massa Bordürlerde Değişiklik Çağrısı Yaptı

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, bordürün alçak tarafını da aşıp yüksek bölüme çıktı. O bölümde aldığı darbe ilen kırılan süspansiyon, Massa’nın bariyerlere vurmasına neden oldu.

Massa: “Orası yüksek hızlı bir viraj ve çok alçak bordürlerin arkasında bu yüksek sosis bordürler var.”

“Bunun gibi yüksek hızlarda aracın çok fazla yere basma kuvveti olduğunu, yere daha fazla güç verdiğini düşünüyorum. Bunun gibi sert bir şeye çarptığınızda da süspansiyonunuz kırılabilir. Bana da bu oldu”

Ferrari pilotu, büyük bir hata yapmamasına rağmen aracının hasar aldığını, yarınki yarış için de endişelerinin olduğunu söyledi.

Massa: “Bordürü çok güçlü bir şekilde geçmemiştim. Sadece bordürü biraz kullandım ve süspansiyonum hayatta kalamadı. Bu, yarış için de sorun olabilir.”

“Bunun gibi yüksek hızlı bir virajda gerçek, biraz daha yüksek kullanılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Gelecek için bunun değişmesi gerektiğine inanıyorum”

“Bunu tartışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Yarın için bir şey değiştiremeyiz ama gelecek sene için bu tip bordürlerde daha iyi bir iş çıkarabiliriz.”

Massa, kazası nedeniyle 6’cılıktan yukarı çıkamadığını ifade etti.

Massa: “Hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü iki aracımızla da ilk 4’te olma konusunda büyük bir şansımız vardı. Bu kaza yüzünden imkânsız hale geldi.”

“O turda gelişebilirdim, eminim. Konumumum, şimdikinden çok daha iyi olacaktı. Ayrıca kaza yüzünden bir set yumuşak lastiğimi de kaybettim”

 

Massa'nın Süspansiyonu Kırılıyor Hindistan GP Sıralamalar


Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bugünde kesmeye çalışırken diğer süspansiyon gitti Karthikeyan bile çarpmazken Massa çarpıyor.Ferrari yerine bir an önce genç birini almalı

  2. Ömer_Massa avatarı

    Leandre sana sonuna kadar katılıyorum…çok haklısın….

  3. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    bilmemek değil öğrenmemek ayıp
    öğrenmek isteyen kardeşinize öğretmemek ayıp

  4. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    abi lütfen kendini massanın yerine koy
    ben massa taraftarı değilim
    2009 yılında sıralama turlarında gidiyorsun kafana hiç bilmediğin bir cisim gelip çarpıyor
    bence hala onun etkisinde
    empati yapalım biraz
    şumaker dedim çünkü öyle okunuyor
    benim hatırladığım 2006 yılının son yarışlarında massanın temposu şumakeri bence geçmişti
    abi ben şumekeri de anlıyorum
    üç yıl ara verip dönmek zor
    ben herkesi anlıyorum
    kimse beni anlamıyor

  5. schumacheri'de geçti sen kafanı yorma.;)

    Şuanda pistte olan en yetenekli pilotlardan 4 yada 5.'si Massa kazası olmasaydı ve de Redbull gibi iyi bir araca sahip olsaydı inanıyorum ki en iyi pilot Alonso'yu bile geçerdi.

  6. Serdar Demir avatarı

    şumakeri bile geçti ama schumacheri bi geçemedi maalesef…

  7. Serdar Demir avatarı

    pilotluğunda iş yok zaten, git tasarımcı ol bordürleri ayarlarsın.

  8. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    massaya çok üzülüyorum
    şumakeri geçti
    raikoneni geçti
    o 2009 kazası olmasa alonszoyu da geçerdi
    ben onun başına gelenler jensona olmadığı için dua ediyorum jenson ciddi kaza yaptı ama bu kadar büyük değildi
    bence diğer pilot taraftarları da dua etmeli
    aslında tüm pilotlar için dua etmeliyiz
    ölümüne yarışıyorlar bize eğlenmek kalıyo

  9. Kerb'in ne olduğunu bilmiyorsun daha, burada işin ne? Sen buraya nereden düştün. Uzaydan mı!

  10. Ben de aynı şeyleri izledim ama benim hatırladığım ile seninki arasında fark var anlaşılan.

  11. Olsun be Massa senide böyle seviyoruz.

  12. şöyle diyelim Mc_:
    (2007 magny-cours) antrenmanlarında, pilotlar kerbe 4 lastiği ile birden aynı anda çıkınca, düzlüğe daha fazla hız taşıyorlardı ve bu da tur derecesini iyileştiriyordu. bazı takımlar ve pilotlar, sıralama günü bu durumu fia'ya bildirdiler ve fia da, oradan 4 lastik ile geçilmesi halinde tur derecelerinin iptal edileceğini belirtti. bunları o gün serhan acar canlı yayında söylemişti, oradan hatırlıyorum. ve o yarışın ardından 4 lastikle birlikte aynı anda kerblerden geçmek yasaklanmıştı. o haftasonu, bu işin miladı idi.

  13. Yanlış hatırlamıyorsam o kural daha önce de vardı. Ancak belirttiğin yarışta oradaki kerb'ü kullanmak zorunlu olduğu için araçların 4 tekeri birden çizgiyi geçmesine rağmen tur derecelerinin iptal edilmemesine karar verilmişti.

  14. http://b1110.hizliresim.com/q/x/71kc.jpg

    bu da, sıralamalarda 4 lastiğin birden ve tamamen kerbe çıkması nedeniyle, o turun iptal edilmesi kuralının getirilmesine neden olan bölge. 2007 magny-cours pistinin son virajı. o kerbleri kırmızı daire içine aldım.

  15. http://b1110.hizliresim.com/q/x/6z52.jpg

    http://b1110.hizliresim.com/q/x/6z4f.jpg

    bunlar hemen bir kaç dakikada bulduğum 2 resim. schumacher ve mgp aracının, arka arkaya kerblere nasıl vurduğunu, schumacher'in kerbe nasıl saldırdığını görelim diye koydum.

    kural, 4 lastiğin de aynı anda tamamen kerb üstünde gitmesini kapsıyor. ve bu kural, son düzlüğe çıkarken bazı pilotların 4 lastiğiyle birden kerblere girmesi nedeniyle, 2007 magny-cours yarışında getirildi.

    massa kuralı ihlal edecek kadar girmedi. sol taraftaki lastikleri, açıkça pistin ve pist çizgisinin üzerinden gidiyor.

    iyi tur zamanı elde etmek için nizami şekilde kerbleri kullanmaya çalışan massa'da değil hata. ferrari f150, mgp ya da diğerleri kadar dayanamadı kerblere, hepsi bu.

  16. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Pist yeni ve toprak çok yumuşak olduğu için sanırım içteki turuncu kerb in orası daha evelde geçen araçlar sebebiyle çukurlaşmış. Buda ordan geçince düştü çıktı gibi oldu. Tabi yükseklik farkından dolayıda kaldırma vurmuş gibi oldu ön lastik. Ben böyle düşünüyorum.

    Asıl sorun bence ondan bir eveli viraj da olacak. 2 sola 1 sağa yapan ufak viraj topluluğu. Orda sürücülerin %90 ı çim/toprak karışımı yerden geçip pistin canına okuyor. Yarın nasıl olacak o viraj karambolde çok merak ediyorum. İlk 1-2 tur SC bile girebilir.

  17. Oraya o yüksek kerb konulmamalıydı bence. O viraj kesilebilecek bir viraj değil zaten. Orada kerb olmasa pilot çimlere çıktığı için performans kaybedecek zaten.

    Ek olarak şu dikkatimi çekti. Kerb'ün hemen önündeki çimler yok olmuş. Başka pilotlar da o noktada hafif dışarı çıkmış olsa gerek. Onların aracının neden aynı hasarı almadığının yanıtını bulmak önemli.

  18. Ömer_Massa avatarı

    Massa yine çok şanssızdı.hep bu adama mı olur bu tür aksilikler.ne zaman rahat bir sıralama ve yarış geçirecek bu adam.yarın yarışta yinede podyum bekliyorum.inşallah podyumda oluruz…

  19. katılıyorum. başta kerbe mana bulmuştum ben de ama videoyu tekrar izleyince massanın kerbü aşıp içeri daldığını gördüm ki bu %100 massanın hatası ve kural ihlali. cezasını kendi bulduğu için sıkıntı yok. ama bu hamleyle iyi bir tur zamanı yapsaydı turu iptal edilebilirdi.

    diğer pilotları da bir incelemek gerek. oradan geçen başkaları da olmuş olabilir.

  20. Bu da önden görüntü Aracın neredeyse tamamı kerb üzerinde ve aracın sağ tarafı olmaması gereken o yüksek kerb'ün orada. Aslında bu legal yarış çizgisi olarak kullanılabilir, fakat pilotlar bu şekilde virajı kesip avantaj sağlamaması için o yüksek kerbler konulmuş. Bu pistte onlarca tur atıp, pistte ayakla da gezip pisti gördükten sonra bu şekilde bir yarış çizgisi kullanmaması gerekirdi.

    Pist yetkililerini koydukları kerb yüzünden eleştiriyoruz ve bence bu haklı eleştiriler, fakat o kerbler sıralamadan önce konmadı, tüm hafta sonu ordaydı, oraya o kerb konduktan sonra ona göre sürmek gerek.

    Başka görüntü var mı acaba elinizde? Orayı diğer pilotlar tam olarak nasıl dönüyor, o şişkin kerb'ü defalarca kullanıp aracı sağlam olan birileri var mı? bilen varsa paylaşırsa sevinirim

  21. Bakınız sağ ön lastikleri pist dışında, çok içeriden girmiş ve o virajı kesmeyi engellemek için koyulan şişkin kerb'e çarpmış. İlk izlediğimde massa'ya suç bulmamıştım fakat şöyle bir inceleyince fazla içeriden girdiğini görmek zor değil.

    Süspansiyonun kırılmasının sebebi üretim hatası vs. değilse suçun çoğunluğu -bence- Massa'da. Öte yandan Pist yetkilileri bu tür kazalar doğuracak önlemler yerine daha güvenli çözümler bulmalı ve viraj kesmeyi o şekilde engellemeliler. Tamam Massa hata yapmış olabilir, fakat bu hata sonucu ciddi bir kaza geçirmesin, o şikanlara yüksek hızda giriyor araçlar.

  22. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    craşır bna yapılan yorumlardan uza dur

  23. al

    http://www.youtube.com/watch?v=Q-UfVoIPhoY

    kerb'lerin iç tarafındaki beyaz yüksek kısımlara dikkat et. schumacher'in oralardan geçtiği oldu hiçbirşey olmadı.

  24. Peki Hamilton'un Massa'yı out etme yüzdesi kaçtır.Massa'nın kaç yarışını zehir etti.

  25. doğru düzgün uslüp kullan be adam!

    ek olarak kanada'da bahsettiğim kerbler bundan çok daha yüksek

  26. Bence Massa çok fazla zorlamış.Eğer süspansiyon kırılmasaymış o virajı 4 tekerlekle birlikte kerbin üzerinden dönecekmiş.Aracın sol ön tekerleği dahi nerdeyse kerbe kadar çıkmış.Yarış esnasında başına bişey gelmesinde buna razı olsun.Gökten hamilton falan düşebilir.Massanın şanssız olduğu yarışların bir kaç tanesinde Hamilton vardı unutmayalım.

  27. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    yani kerb mi neyse onu dışına çıkmış onu diyorum
    artık hakaretlerinize alıştığım için bu konulara girmiyorum

  28. Eğer Kerb'ün üzerinden geçmeye "pist dışına çıkmış" diyorsan başka bir doktora görünmeni öneririm.

  29. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    tamam abi ben onu kastediyodum sağol

  30. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    üzerinde hudu büyüsü var galiba

  31. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Normal Kerb"de Gitmeye Çalışmış Dışarı Falan Çıktığı Yok..Sorun Ferrari"de..Yarın Umarım İyi Bir Yerde Bitirir Massa..

  32. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    arabayı çok dışarı taşırmış ya onu kastediyodum abi

  33. Kırılan süspansiyonu görmedin mi? Tekerlek yamuldu net bir şekilde.

    Bence bir göz doktoruna görün.

  34. kerb var kerb var cantimetrik bir olay gözünle görmüş gibi konuşma

  35. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    bana pilotaj hatası gibi geldi pistin dışına çıkmış dayanıklılık problemide olabilir

  36. suç bence massa'da falan değil

    mgp'lerin (özellikle de schumacher'in) kanada da son şikanda kerb'lere canına okurcasına saldırdıklarını ve araca hiçbirşey olmadığını çok net hatırlıyorum.

    sorun 150 italia'da

  37. felipe nin başına her yarış birşey geliyor ya.çözemedimmm.sorunsuz bir haftasonumuz olmadı nerdeyse 🙁 🙁

  38. Senden başka çarpan olmadı diye gördüm. İlk çarptın bir şey olmadı. İkincide kırıldı süspansiyon. Bence gayet güzel bir kerb.

    Değişiklik yapılacaksa Monza nın kerbleri değişsin. McLaren hızlı oluyor diye kule gibi yaptılar. Sonra baktık yeni pisttlerin kerbleri hep böyle olmaya başladı. Bu da aynen böyle bir kerb.

    Bence hiç gerek yok değişikliğe. Çarpan hatasını öder.

  39. Kerbün arkasındaki o turuncu-kırmızı arası şey neyse ona çarpmış. Pistin dışı olarak kabul ediliyor orası, fazla içten girmiş massa, ama oranında o kadar yüksek olması gerekli miydi, tartışılır.

  40. Merak ediyorum önümüzdeki yarışlarda gökyüzünden üstüne kutup ayısı düşecek mi?

    —————————————————–
    yaptığım derin istatistik çalışmalarının sonucu % 54.63 düşme olasılığı var sonucu çıkıyor.

    İlginç

  41. yarın yarışta aynı sorunu yaşayan pilotlar görebiliriz, düzenleme şart.

  42. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Kötü oldu.

  43. bu kaza ile birlikte kaybettiklerimiz:

    4. sıra (hamilton'un cezası nedeniyle),
    sağlam bir araç,
    1 set yumuşak lastik.

    şansa bak…

  44. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    katılıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir