Kubica: "Yavaş Pistler, Erken Zaferi Getirebilir"

yazar:

kategori:

BMW-Sauber’in Polonyalı pilotua Robert Kubica’ya göre takımın ilk zaferi, bu sene Monako veya Macaristan’da gelebilir.

Şu anda F1.08 araçlarının, McLaren’in MP4-23’ü ile başa baş veya çok yakın olduğuna inanılıyor ve Hinwill kökenli takım, henüz Ferrari ile mücadele edecek konumda olamadı.

BMW Sauber, motor sporlarının zirvesindeki ilk yarışını bu sene kazanmak istiyor ve bu sne sıralama birinciliği ve iki podyum başarısı elde eden 23 yaşındaki Polonyalı pilot, başarının yaklaştığını söyledi.

Kubica, Monako ve Macaristan gibi yavaş pistlerde F1.08’in rekabetçi olacağını düşünüyor.

Robert Kubica: "Yavaş virajlarda ve yavaş sektörlerde her zaman çok güçlüyüz. Bu yüzden Monako ve Budapeşte gibi çok virajı olan ve uzun düzlüğü bulunmayan yavaş pistlerde daha güçlü olabileceğimizi düşünüyorum."

"Belki fırsatımız olur. Ama bir çok şey, diğerlerine kıyasla ne kadar çabuk gelişeceğimize bağlı."

Norbert Haug bile Ferrari’nin şu anda griddeki en hızlı araç olduğunu kabul etti.

Alman teknik adam, McLaren’in MP4-23’ünün, İspanya’da yarış kazanacak kadar hızlı olmadığını söyledi.

Norbert Haug: "Amacımız, gelecek bir kaç yarışta daha fazla gelişmek, bununla birlikte Türkiye, takım adına zorlu bir yarış olabilir"


Yorumlar

  1. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    monaco gerçek F1 pilotlarının pisti ve onlar için burayı kazanmak ayrı bir prestij bir F1 sever olarak monaco yu gerçekten hak edenin kazanmasını istiyorum

  2. kim kazanır bilinmez ama 2008 sezonunun en ilgi çekici ve en zevkli yarışı olacağı kesin tc'siz bir çok pilot hata yapacak ve en nihayetinde yarışı duvarda bitecek:) 25 mayıs saat 15:00'da sezonun en güzel yarışı başlıycak 🙂

  3. Ben sadece kubica dan korkarım.Ama mclaren onun için de yakıt yükü yada pit taktiği yapacaktır.Tabi bunlar normal şartlar altında geçerli kaza vs bilemeyiz.Önceden söylediğim gibi kimseyi zorla inandıramayız monaco yarışı gelince izleyip görürüz

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''ferrari monaco'ya uymuyor ezici güç olduğu 2004 yılında bile monacoda kazanamadı'' normalde kazanırlardı ama işte m.schumacher sağolsun güvenlik aracı arkasında lastikleri ve frenleri ısıtayım derken….

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Monaco GP = Formula 1 tacındaki elmas yani prestij olmasın sakın

  6. arkadaşım tek galibiyetimiz olan 2002 senesinde monacodan onceki her yarışta mclaren ferrariden tur yiyordu..Benim burda anlatmak istediğim mclareni burda ozel yapan bişey var..Tabiki bende biliyorum bmwnin yavaş virajlarda hızlı olduğunu..

  7. Bu kadar emin nasıl konuşuyorsunuz aklım almıyor. McLaren in ölüsü bile bu yarışı alır diyebiliyorsunuz. Bu yıl BMW yavaş sektörlerde en hızlı takım. Ama ben çıkıp BMW nin McLaren den daha şanslıdır diyemiyorum. İçinizden geçenleri gerçekmiş gibi göstermeyi bırakın. Daha öncede duyduk bunları.

  8. bak aşağıda tahsin emre arkadaşımız ne güsel bi açıklama yapmış kutlarım kendisini…

  9. ferzan dag arkadaşım 2002de coulthard yarış kazanırken kimi nerdeydii..geçen sene massa 3. olurken kimi nerelerdeydi..onu bi açıklasan diyorumm..

  10. hala diyorum monacoda mclarenin ölüsü bile kazanırr…hayal dünyasında yaşamayın..orda mclaren asla yenilmezz…

  11. Umut geçen yılki Monaco yarışını izlemedin galiba.Bi tek Massaya tur bindirememiştik hatırlatayım istersen.Ayrıca dingil mesafesi uzatıldı diyorsunda görende F2007nin dingiline kadar uzattık zannediyorsun şuan dingilimiz F2008den kısa.Bmw hızlı olacaktır ama 3 takımda başa baş olacaktır Monacoda.Birde Monacoda güçlü araç kazanacak diye bir genelleme yok McLaren 2002de bile tek galibiyetini burda aldı 2006da motor arızası olmasaydı yine avantajlı bizdik yanii McLareni küçümsemeyin Monaconun en başarılı takımı biziz.

  12. Monaco MP4-23 e uymaz.Dingil mesafesi uzun.Geçen yıl F2007 nasılsa bu yıl MP4-23 de aynı ve Monaco zor.Ferrari veya BMW alır belki süpriz biride çıkabilir Monaco bu hiç belli olmaz.:)

  13. monaco da ferrarinin şansı az burda hamilton veya kubica kazanır bence. raikkonen geçen yıl orda çaylakların bile yapmadığı bir hata yaptı ferrari monaco'ya uymuyor ezici güç olduğu 2004 yılında bile monacoda kazanamadı bu yılda şansları az ama türkiyenin en büyük favorisi ferrari buda bir gerçek

  14. Monaco da güç fark yaratmaz.Önemli olan denge dingil lastikler ve yavas viraj hızları dır.Herşey pilot değil mclarende yapılan başka araçtada yapılabilir ama buna monaco pisti dahil degil görücez tabi zorla inandıramayız.

  15. Ben yine güçlü otomobil her yerde güçlüdür ve bir sorun olmazsa Ferrari alır diyorum.

  16. tolga soydan avatarı

    yetenek önemli bu pistte.kimi ve lewis çekişir.mclaren burda biraz daha iyi olduğundan lewis daha avantajlı.KIMI alır yaw:D

  17. Hamilton kazanır 2.cide kovalainen olur:)

  18. ucmadik dostum 2005 ve 2006 mclaren koltugunda kimi raikkonenn oldugunu unutuyor arkadaslar.2002'de mclaren diyorsan 2002 de kazana coulhard redbull ile 2006 'da orada ücüncü olmustu.yani ben pilot diyorum arac degil.ha dersen hamilton kazanır eyvallah derim gecen yıl orada sürüsü cok güzeldi sana katılırım.

  19. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bence alonso burada podyum en kötü ihtimalle 4 veya 5. olur sorun yasamazsa…

  20. sadece 2006 mı 2002deki tek galibiyetimiz ordan geldi 🙂

  21. valla ya 2006 daki araçla bile kazanıcaktık nerdeyse 😀

  22. monacoyu mclarenin ölüsü bile kazanırr..fazla uçmayalım lütfen..

  23. macaristanı bilmem fakat monoca tamamen pilotaj pisti. ferrari ve kimi alır gibime geliyorfakat kazalar güvenlik aracları ayrı bir konu.ayrıca hamiltonunda burada sansı var,gecen yıl hamilton burada iyi sürmüstü bence hatta alonsonun bile sansı var .

  24. monacoda kubicanın kazanması zor gözüküyo ama hungaroringte şansı var bence …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir