Rosberg, Ferrari Seçeneğini Yokluyor

yazar:

kategori:

Hindistan’da Mercedes patronları Ross Brawn ve Norbert Haug, 26 yaşındaki Alman pilotla yola devam etmek istediklerini ifade etmişti ama pazarın da hâl3a çık olduğunu eklemişti.

Rosberg için Haug “Piyasa açık. Bizim de kapımızı çalan bir çok sürücü var. Ancak Nico ilerlemek istiyor ve biz de onunla ilerlemek istiyoruz.”

“Genel olarak yanlış zamanda yanlış takımda olabilirsiniz ve her sürücü bu tür hataları engellemeye çalışmalıdır.” demişti.

İlginç bir şekilde Rosberg’in tekrar Ferrari ile anılmaya başlaması, Massa ile Hamilton arasında Hindistan’da yeniden alevlenen tartışmaların ardından geldi.

Ferrari, Massa’nın 2012 anlaşmasına sadık kalınacağını sürekli söylüyor ama ondan sonrasi için herhangi bir söz vermiyor. Hatta Massa’nın kızgınlığı için McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, Brezilyalı pilotun kendi takımı içinde muazzam bir baskı altında olduğunu ifade etmişti.

Köln kökenli Express Gazetesi, Mercedes’in henüz gelecek sene için bile Rosberg’in kendileri adına yarışacağını doğrulamadığına atıfta bulundu. Gazete ayrıca bir kaynağın “Nico Ferrari’yi düşünüyor” dediğini sayfalarına taşıdı.


Yorumlar

  1. Goyverin gitsin ferrariye.Alonso'nun 2.pilota ihtiyacı var.Massa bu yıl fazlaca arıza ve kazalarla ön plana çıktı. 3. pilotluğa kadar düştü nerdeyse. O yüzden Rosberg ferrariye gidebilir. Hep söylerim Ros ile Massa aynı ayarda diye. Shumi'nin gerisinde kalmaya başladı zaten. Shumi bu yıl geliştiğini her yarışta gösterdi ve Rosberg'de tık yok.Yani 2 pilot idare ediyor. Di Resta bile sollamaya başladı Rosberg'i.
    Aslında ferrariye Di Resta ya da Kobayashi'yi alsalar daha süper olur.Birisi hızlı diğeri samuray

  2. bence seneye takım kadroları şöyle olacak:(bu söylentiye göre)
    red bull:vettel-webber mclaren:button-hamilton ferrari:alonso-rosberg(konuya göre)
    mercedes:schumacher-di resta genii gp:kubica-grosjean force india:hulkenberg-massa
    toro rosso:alguersuari-ricciardo sauber:kobayashi-perez williams:raikkonen-maldonado
    lotus:trulli-kovalainen hrt:vergne-bianchi virgin:glock-wickens
    yorumlarınızı bekliyorum:)

  3. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ozaman senin dediğini dinlersek avustralyada en hızlı 3. araç renault muydu.bu mu senin mantığın.yani hakkaten siteyi liseliler basmış ha.biz bilgili arkadaşlarımız 1980 1990 konuşurken dahada bilgilenmek için açık okuyoruz youtubede video falan arıyoruz bunlar f1.com istatistikelere bakıp körü korüne salla babam salla

  4. arkadaslar Rosberg yeteneklidir eyvallah kimse bunu inkar etmez ama Vettel 4 sene önceki Vettel değil zamanında acemice hatalar yapmıs olabilir ama su an çok tecrübeli ve gerçekten bir sampiyon gibi sürüyor.gp2de rosberg daha iyi işler cıkarmıs olabilir ama formula1 de vettelin daha fazla geliştiği açık

  5. arkadaş doğru söylüyor. o günün şartlarında en hızlı araçlardan biriydi ki büyüklerin strateji hatası sayesinde kendilerini önlerde buldular.birde vetelin öndeyken bilhassa yağmurlu yarışlarda spreysiz bir ortamda nasıl sürdüğü hepimizce malum .ve o yarışta diğer sebastian onun hemen bir sıra arkasındaydı.birde sitenin yarısının salak lığını test etmek sanamı düştü.dr KALPAZAN.

  6. Fin'li dediler, 2. hakkinen olurmu dediler,yetenekli olduğunu düşündüler ama öyle değilmiş, denemeden bilemiyorsun.

  7. eşeği at yapmak için mutlaka eşekte bir cevher olması lazım çünkü eşeğe altın semer vursan yine eşektir, aksi taktirde üstüne clint eastwood binsede nafile 😀

  8. vettelle rosbergi kıyaslamadım zaten rekabet seviyesi farklı araçlarda yarışıyorlar bi kıyas yapmak zor ve tabiki toro rossodaki başarılarını küçümseyecek değilim sadece bu yazıyı yazarken son 1-2 yılı düşünmüştüm. ayrıca da yarış kazanmadığı kötü pilot olduğu anlamına gelmez böyle şeyleri geçelim bence artık.

  9. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Allah senin etrafındaki insanlara sabır versin.resemen gözümüzün içine baka baka en hızlı araçlar biriydi diyor ya f1 den hiç anlamıyorsun yada çok fena sallıyorsun zaten sitenin yarısı salak diye

  10. aksini iddia eden yok 🙂 yeniden seçse güzel olur o zaman 🙂

  11. Schumacher seçilmez, seçer.

  12. Toro rosso 4-5 yarış üst üste en hızlı araçlardan biriydi, motor gücü ile ilgili ferrariden kaynaklı bir ekstra +'ları söz konusuydu o sezon.Üstüne bir de yağmur koşullarında en hızlı araca dönüşebilen adrian newey tasarımı eklenince vettelin ekmeğine yağla bal oldu monzada.Tabi ki vettel çok iyi yarış çıkardı ama takım arkadaşı bourdaisde sıralama turunda vetteli 1 sıra arkasındaydı yanılmıyorsam.

  13. Vettel'mi hiç bir şey yapmıyor ? Monza gibi efsane pistte yağmur'da Şimdi ki rosberg'li mercedes'ten bile yavaş bir araç ile yarış kazanmış bir pilottan bahsederken, Rosberg'i bu insanla kıyaslama bile:) Rosberg'i Yarış kazanamayan pilotlar ile mukayase etmelisin ve etmelisiniz.

  14. Vettel'mi hiç bir şey yapmıyor ? Monza gibi efsane pistte yağmur'da Şimdi ki rosberg'li mercedes'ten bile yavaş bir araç ile yarış kazanmış bir pilottan bahsederken, Rosberg'i bu insanla kıyaslama bile:) Rosberg'i Yarış kazanamayan pilotlar ile mukayase etmelisin ve etmelisiniz.

  15. Massa Mercedes'e gelirm??i bu Mercedes için büyük bir fantazi olur.

  16. Massa Ferrari'den sonra bırak ilk 4-5 takımı koltuk bulmakta bile zorlanabilir.

  17. hakkaten öyleydi eskiden formasyon turunun başlangıcı bile heyecanlıydı acaba tüm araçlar kalkabilecek mi diye ? bi de tuttugun adam kalkamazsa o kadar bekledigin yariş bi anda bitiveriyodu o yüzden bu kadar dayanıklı olmaları iyi aslında

  18. Öncelikle ben rosbergin tarzını buttona benzetiyorum. Çok iyi sürüyo istikrarlı sürüyo olaylara pek karışmıyo bu yüzden sık sık gündeme gelmiyo ve ayrıca şumi gibi efsanevi bi pilota kafa tutabiliyo. Bence bugüne kadarki sürüşü gayet iyi sadece ekstra bişeyler yapmıyo ki ona bakarsak vettel de yapmıyo ama en genç çifte dünya şampiyonu oldu 🙂 şahsi fikrim rosbergten mucizeler yaratmasını beklemektense bence yaptıklarını takdir etmeliyiz.

  19. Elbette. Yarış galibi basın toplantısında özellikle motor ve şanzıman bugün çok iyi çalıştı, mekanikerler benden daha çok iş başarmıştır şeklinde konuşurlardı. 2-3 senedir motor harikaydı diyen oldu mu?

  20. rosberg bi git ya ! ben bi ferrari taraftarı olarak rosbergi istemem çünkü yarışta şuminin ritmini bile (bile kötü anlamda değil) tutturamıyor yarışta resmen şumiye eziliyor . şumi gelsin daha iyi . şumi – rai – perez diyorum ben ferrari koltuğuna gelmesi için .

  21. schumi adamı kudurtur 🙂 schumacher böyle yarişinca ben daha bi keyifleniyorum
    yalnız o yarişta schumi aracı kenara çekmişti diye hatırlıyorum eskiden çok daha fazla mekanik arıza olurdu

  22. vettel de karşılık veriyo ya cd leri sonra bana yollarsın diye 🙂

  23. burada şumi virajın çıkışında klasik hareketiyle biraz üzerine sürmüştü, DC ondan kudurmuştu.

  24. 2:20ye de dikkat, DC fena espri patlatıyor :))))))))))))))))))))))))))

  25. "Can you switch on KERS?" burada koptum 🙂

  26. yanlış yere ve hatalı yazmışım
    schumi ve coulthard magny-cours

  27. bence felipenin hrt de bile yeri yok.

  28. schumi coullthard deyince aklıma şu yariş geldi 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=aRhDQ5LVeL8

  29. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Özellikle 35. Saniyedeki Görüntü Güzel 🙂

  30. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Konu Dışı Schumacher ve Coulthard Kanadada Pisti Geziyorlar , Güzel Bir Video Hoşuma Gitti Paylaşmak İstedim 🙂
    Schumacher & Coulthard

  31. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Tok acın halinden anlamaz.takmışsın mercedes motorunu konuşuyon

  32. yaş 26 rosbergin rekorları bu kadar cık mı:)))))

  33. şu reno motoru artık güçsüz demeyin bana tamemen hikaye bunlar altında rbr olan bi pilot tabi 3 senedir şampiyonluğa oynar düşün o koltukta button olsa neler yapardı

  34. neden böyle söylediğimi hiç düşündünmü o sene button hiç hata yapmadı ama o vetel geçen sene yapmadığı çok afedrsin ama …………………. kalmadı hele o spadaki button kazası yok mu onu hatırladıkça hala bu adam nası dünya şampiyonu oldu diye kendi kendime sövünüyorum vetelin arkasına bir pilot yapıştımı 100 de 80 hata yapıyor o koltuğu ondan daha çok hak eden 3 isim sayarım sana düşün artık

  35. 2009'da Button çok üstün bir araçta olduğu için insanlar onun yeteneği sayesinde değil, aracı sayesinde şampiyon olduğunu söylüyorlardı. Şampiyonluğu hak etmediği düşünülüyordu. Button McLaren'deki performansı ile bunun doğru olmadığını kanıtladı.

    Şimdi ise bire bir aynı şey Vettel hakkında söyleniyor. Button olayını örnek göstererek Vettel'in bulunduğu yeri hak etmediğini söylemen çok garip.

  36. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    o sene vettel şampiyon olamadıysa bunun suçu renault motoruyudu.bu yarışı izlediysen alonsonun şumiye atağını görmüşsündür.alonso şuminin hava boşluğundaydı sonra yanına çıktı geri kalmaya başladı.demek ki motor önemli.yada çok geriye gitme hamltonun monza yarışına bak şumi şamar oğlanı yaptı hamiltonu bu hamltonun kotu yarışcı olduğu anlamına gelmiyor ama motor gücü yetersz olunca.dmeke istediğim button şampiyon oldu ama 2009 vettelin red bulla geldiğini ve 3 senedir red bullun şampiyonluğa oynadığını hatırlatmak isterim

  37. evet şöyle bi gerçek var istatistikler bakarsak en süper istatistikler onda ama şöyle düşün rbr 2009 da vettel yerine rosbergi alsa nico 3 defa dünya şampiyonu olcaktı 30 galibiyete ulaşıp bu yılda şuminin rekorlarını tarihe gömer hepimizde onun en yetenekli 1. veye 2. pilot olduğunu söylerdik vettel geldiği yerleri hak etmiyo Kendi Pilotumu zamanında özellile 2009 da difüzör şampiyonu diye acımasızca eleştirenlere JENSON BUTTON bu sene pistte hepsine kapak gibi cevap verdi

  38. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bir tarafta 2 kat dünya şampiyonu diğer tarafta hayal.cinle şeytanı karıştırma,kuyruk acın var o başka.ben senin pilotunun da şampiyon olduğu yıllarda yerden yere vurulduğunda bu forumdaydım vettel şu an f1 deki en iyi pilotlatrdan biri(taraftarı olarak söylüyorum hamilton şu an ondan daha iyi bir pilot.bu iş matematik işi değil kimin kaç şampiyonluğu var ile pilot kalitesi şartışılmaz)yani bir söz var teyzemin bıyığı(başka versiyonu da var) olsa dayı derdim

  39. rosberg heidfeld gibi istikrarlı ancak ısırmayan bir pilot vitesi düsürmüyor ama arttırmıyorda bu yüzden alonsonun yanında hic sıkıntı olmaz bence her takım için ideal bir partner nico ama onu isteyen ferrari takımıysa ki ferrari geleneği ni hepimiz biliyoruz genel olarak tek pilot etrafında kenetlenen bir takım ki tamam massa zaten iki sezondur kötü ancak diğer bir taraftan bence alonsonun aracı massaya göre daha iyi bu da ferrari standartlarında normal bir durum kısacası ferrarinin istemesi ikinci pilot teklifi olarak algılanabilir heleki alonso ordaysa… Bu yüzden nico için çok da cazip bir teklif olmayabilir.kazanmak için saldırmak gerekir buda ferrari takımında alonso demek ikinci pilot daha cok istikrarlı gerektiğinde ona yardımcı olacak markalar şampiyonası icinde gerekli olan puanlara ciddi katkı sağlayabilecek bir pilot olmalı rosberg ferrarinin bu kalıbına uyar ama bu rosberg icin iyi mi olur ayrı konu bence rosberg özellikle startlarını ve yarıs ici temposunu gelistirmeli ondan sonra 1.pilot koltuğu kapabilir bu eksiklikleri yüzünden bu yaşına kadar atıl kaldı.

  40. nico rosberg 2005 yılında gp 2 de en genç şampiyon olarak rekor kırmıştır 2006 yılında bahreynde en hızlı tur zamanını ele geçirerek yeni bir rekor daha kırmıştır 2008 yılında mc laren takıma kovalainenin alır gp 2 de rosberg kendsinden 4 yaş daha büyük bir adamı o sene mağlup etmiştir rosberg çok ama çok büyük bir yetenek inanılmaz hızlı ve kontröllü berger onun vettel seviyesinde olduğunu söylemişti ama bence yanılıyo nico hiç bir zaman vettel gibi çocukça kaalar yapmadı bu adam alonso seviyesinde bunu bilen dominikin takıma nicoyu alacağını hiç sanmıyorum

  41. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso bunu kabul etmez.

  42. Çok doğru tespitinize ilaveten Şümi ile massa f1deki en iyi ikiliyi oluşturabilirler,massa şuminin yanında ikinci planda kalmaktan sıkılmaz Mercedes te ferrari gibi baskı uygulamaz,
    Aynı şekilde Alonso da Rosberge yenilmeyi hazmedemez ama bariz bir üstünlük kuramasada bundan sıkıntı duymaz

  43. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    aynı düşünüyorum.

  44. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    waaaayyy lafa bak. 😀

  45. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Katılıyorum Maykıl..(Güzel Bir Yorumlama ) Yazılırını Okumaktan Zevk Alıyorum Diyebilirim 🙂

  46. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Katılıyorum Maykıl..(Güzel Bir Yorumlama ) Yazılırını Okumaktan Zevk Alıyorum Diyebilirim 🙂

  47. Mclaren neden button'dan önce kovalaineni yarıştırdı hamiltonla ?

  48. Rosberg Yetenekli Pilot Ferrariye Gelirse Çok İyi İşler Yapar

  49. ferrari taraftarı arkadaşların sorgulaması gerek Ferrari neden 2 iyi pilot istemiyor ya da yarışmak için araç üreten firma sözlerini sadece kendilerini kandırmak için mi kullanıyorlar. Massa nedir Barricello nedir..

  50. Kovboy'u Kovboy yapan, altında ki bindiği At'tır. Eşşeği, At yapan ise üstünde ki Kovboy'dur!

  51. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rosberg , Mercedes takımında kendini gösteremez.Hele hele yanında Şumi varken bunu hiç yapamaz.Şu anda işi en zor olan pilot Rosbergtir.7 dünya şampiyonu efsane ile aynı takımda olmanın zorlukları çok fazladır.İyi yanları ise Şumiden bişeyler öğrenmektir..

  52. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Felipe-nico takası olabilirmi acaba,
    nico'nun ferrari ile temas halinde olması özellikle Alman basınında çıkan haberlere göre 2012 için vurgulanıyor,
    Felipe için böyle bir durum olursa ne yalan söyleyeyim çok iyi olur,
    hem kendisi açısından yeni bir soluk,canlılık ve kan değişikliği bakımından iyi gelir diye düşünüyorum,
    durun bakalım önümüzdeki zaman ne gösterecek,
    farklı reaksiyonlar farklı olumlu-olumsuz tepkiler nasıl olacak,
    Mercedes takımı nico'yu kaybederse pek bir şey kaybetmez,
    nico ferrari'ye geçerse hem kendisi için hemde ferrari için iyi olurmu orası benim açımdan tam bir muamma,
    alonso artık ferrari'de iyiden iyiye köklerini sağlam bir şekilde salmış durumda,
    ayrıca ferrari tek pilot üzerinde duran bir felsefeye sahip,
    ama yinede ben nico'nun Mercedes taKımında Schumi ile devam edeceğini sanmaktayım.

  53. Önce kendini daha ispatlaması gerek.

  54. Çok normal takımına bağlı kalmayı düşünmüyor olması. Rosberg kendini kanıtlamak ve babası kadar hızlı olduğunu kabul ettirmek isteyen genç bir pilot, hem de 6 yılını yaşıyor olmasına rağmen. Eline hala kendisini kanıtlayacak fırsatı elde ettiğini düşünmüyorum hala.

    Acaba Ferrari'de kanıtlar mı? Ferrari'ye gelir mi? Mercedes Schumacher'in yanına kimi koyar? İşte bunlar karışık konular, bir çok farklı dağılım sağlanabilir. Mesela Paul Di Resta Mercedes kullanabilir…

  55. ben massa'nın ferrariden sonraki kariyerini çok merak ediyorum acaba ilk 4 takım içinde koltuk bulabilecek mi yoksa bi alt seviyeyemi düşecek
    tabii güç dengeleri degişecektir şuan güçlü olmayan bir marka da başa güreşebilir ya da tam tersi de olabilir ama üst seviye takımlar seviyesine çıkmak çok zor iş

  56. ferrari için iyi olur.

  57. o zaman Rai derim.
    Mercedes'e gelsin derim.
    Allah derim.

  58. geç kardeş geç felipede 10 senedir ferraride o gidince 2. bir felipe lazım tabi ferrariye tam adamını bulmuşlar =)))

  59. Rosberg giderse gitsin, Schumu ve Di Resta ikilisi çok daha iyi olur.

  60. Tolga Soydan avatarı

    rosberg griddeki sayılı pilotlardn.ferrariyi düşünmesi normal.felipenin performansı düşünüldüğünde mantıklı yani

  61. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Merceses için çok iyi olur bence.rosberg mercedesin imajına tam olarak oturmuyor.yani mercedes alternatifsiz değil buyurun di resta rosbergden geri kalan yonu yok.ayrıca da bence ondan daha kabiliyyetli bir pilot ve 10 milyon dolar da maaş istemiyor.yol açık mercedesin nicoya yalvardığını sanmıyorum vettel yada schumacher değil nico etkileyici bir şeyler yaptığını hatırlamıyorum belki 2006 da bahrainde ilk yarışnda puan almışdı ondan sonrası fasa fiso.olurdu olacak ola bilir kabiliyyeti.ben kabiliyyet diye toro rossoyla kazanan pilota derim

  62. Her pilot Schumacher gibi kendisini tek bir takıma adamaz. Rosberg de daha hızlı bir araca binme fırsatı elde eder ise seçeneklerini yoklayacak elbet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir