Türkiye GP İçin Umutlar Tükenmedi

yazar:

kategori:

Cenevre’de Perşembe günü yapılacak olan F1 Komisyonu toplantısının gündeminde, 2012 takviminde yer alan Bahreyn ve Kore’nin zamanlamasının da yer aldığı öne sürülüyor.

Bunun ötesinde kaynaklara göre Bernie Ecclestone, Hindistan GP hafta sonunda takım patronlarına, Austin’deki USA GP için de endişelerin olduğunu belirtmiş.

Bahreyn’in takvimdeki yeri, ülkede devam eden politik karmaşaya bağlı olacak ki bu sene bilindiği gibi takvimden çıkarılmıştı.

Kore GP için ise ekonomik sıkıntılar nedeniyle kaygılar var. Yarış organizatörleri, yarış ücretinde bir indirim bekledikleri söylemişti ama Ecclestone, bunu yapmaya hiç de gönüllü görünmüyordu.

Anlaşılan o ki bu yarışlardan birinin takvimden düşmesi ile ülkemizdeki yarış için bir şans doğacak.

Ecclestone, hem Kore’yi hem de Bahreyn’i takvimde tutmak istediklerini ifade etti.

Ecclestone: “Evet, kesinlikle. Ama bekleyip görelim”

Austin’deki durum ise daha karışık. İnşaat devam ederken Ecclestone, etkinliğin düzenlenmesi adına şirket içinde bir mesele olduğunu ifade etti.

Ecclestone: “(Pisti inşa etmede) bir sıkıntı yaşadıklarını düşünmüyorum. Bana göre şirket içinde bir anlaşmazlık var”

Yarışın 2012’de yapılacağından emin olup olmadığı konusunda ise Ecclestone: “Bunu bana bir ay önce ‘(Hindistan GP’nin) %100 yapılıp yapılmayacağını’ sorsaydınız, ‘bilmiyorum’ diyecektim. Bu yüzden (Austin’deki) yarışın yapılıp yapılmayacağını, etkinlikten 1 ay önce sorun”

Ecclestone 2013 için New Jersey ile anlaşmış durumda ve Bay E, Austin’in takvime girememesinin büyük etki yapmayacağını düşünüyor.

Ecclestone: “Bir sonraki sene veya daha sonraki sene olur. Dünyanın sonu değil”


Yorumlar

  1. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Olsun isterim ama ülkemizdeki insanlar F1 i yerden yere vuruyor ve bunu değiştirmeliyiz.Değiştirmeye çalışan da biz f1 fanları yetkililer ise umursamıyor bile.Çünkü kendileri bizim kadar ilgili değiller bana kalırsa.

    Mclaren 88'e katılıyorum dediklerinin çoğunda benim de başıma benzer olaylar geldi,yazlıktayken uydudan yayın şifreli olduğu için babamla beraber bir kahveye gitmiştik ben yarış başlayınca :''Hadi ya geçsene şunu.'' gibi bir şey dedim aynı masadan biri:''Dur ya ne panik yapıyon daha ilk tur .'' dedi ve ben yorum bile yapmadım.İşte bunu değiştirmeliyiz.

    Rezil olmuş görüntümüz olabilir ama Türkiye GP'si kesinlikle ülkemizdeki F1 kültürünü biraz da olsa arttırdı,kendim Türkiye GP si sayesinde F1 ile tanıştım.Benden daha küçükler,2000 sonrası doğan çocuklarda da bu eğilim var onlar da benim gibi Türkiye GP si ile bu sporlar tanıştılar ve o nesilde daha çok f1 takipçisi var.

    Yine aynı konuya geri dönüyorum biz burada çırpınıyoruz,ben sınavlarım varken yazıyorum bu yazıları ama yetkililer bizim kadar dahi uğraşmıyor!

  2.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Şöyle yapılamaz mı? Bazı ülkeler anlaşsalar dönüşümlü olarak yapsalar. Klasik yarışlar kalsa. Mesela bir yıl Bahreyn bir yıl biz. Çünkü talep çok fazla. Hem F1 daha çok ülkeye yayılır. İki yılda bir olduğu için daha çok seyirci çekilebilir.

  3. yeterince rezil olduk gerçekten pisti yaptır onu yaptır milleten para toplamak için güncelleme yap sonra iş organizasyona gelince icraat yok. yapacak bişi yok burası Türkiye 🙁

  4. Çok doğru noktalara işaret etmişsin sevgili dostum bu spor ülkemizden gitti ilerde muhakkak yine gelecektir, ama gördük ki henüz erkenmiş bu spor ülkemiz için. İlk sene yüzbinlerin gitmesi belli oldu ki sadece meraktanmış. Schumacher, Raikkonen, Alonso gibi isimleri ilk defa yarışırken görmek, o sesleri ilk defa duymak için millet akın edince bizim ağzımıza bal çaldılar bir parmak. Sonra millet bu neymiş ya dönüp duruyorlar demeyi tercih etti gitmemeyi tercih etti reklam bile yapılmadı yarış haftasonu yayıncı kuruluş bile gazetelere tvlere reklam vermedi sonra yaz yerine mayıs ayına alınınca yarış hiç olmazsa turistler var diyen bize bir darbe daha oldu. Okulların açık olduğu üniversitede finallerin olduğu liselerde son sınavların olduğu bir dönemde yarışların olması seyirci sayısını adeta dibe vurdurdu. Aslında baştan beri herşey yanlış yapıldı. Tabiri caizse cehennemin dibine yapılan piste ulaşım adına birşeyin olmayışıda tuz biber oldu. Yani işin özü şudur bu spor ülkemiz için henüz erken. bizden daha gelişmiş ve zengin bazı ülkeler bile hala bu sporu düzenlememişken yada yeni düzenlemeye başlamışken bizim 9 yıl önceden bu işe karar vermemiz (üstelik ekonomik krizden yeni çıkmış bir ülkeydik ozaman) daha da garip. Pisti berbat bir yere inşa et, sonra işleteme Bay E'ye devret, sonra seyirci çekeme ve takvimden düş ve suçu Bay E'ye at neymiş çok para istiyormuş. neyse bu konu uzar gider tek isteğim böyle haberlerin birdaha çıkmaması millete boşu boşuna ümit vermenin manası yok.

  5. McLaren88 çok doğru tespitlerde bulunmuşsun bunlar benim de yaşadığım şeyler bu düşüncelerinde hak veriyorum sana. ayrıca şu başlığı okuyunca bile sevinecek hale geldik ya(en azından kendi adıma) vay halimize..

  6. balık baştan kokar demişler. atasözü tam oturdu mu bilmiyorum ama hükümet bile durumu anlayamıyor. adamlar bu işten kâr etmeye çalışıyor. tamam bu önemli bir yatırım aracı ama devlet de direk elime para geçsin aynı zamanda benden para çıkmasın, özel sektör karşılasın diyor. özel sektör de biliyor bu işin motorsporlarının bu kadar az tanındığı bir ülkede devlet desteksiz olmayacağını. onlar da bulaşmasın, başımızdakiler de yaptığımız tanıtımı değil de ellerine geçen parayı düşünsün, McLaren88'in de dediği gibi biz bir avuç insan çırpınalım. en güncel örneği vermek gerekirse wta championships kaç tane turist çekti, bir kanalda görmüştüm bir turist çift turnuvayı izlemek için istanbul'a gelmişti. sonuç olarak herkesin vizyonunu genişletmesi ve olayların diğer tarafını da görmesi lazım.

  7. baştan sona haklısın.

  8. ek olarak:

    her sene istanbulpark'ın eğlenceden yoksun organizasyonunda, f1'le alakasız, motorsporları kültüründen yoksun, sadece gelmiş olmak için gelmiş zenginlerle ve rus turistlerle yarış izleyeceğime, 2-3 senede bir bu işten anlayan insanlarla dolu yabancı ülkelerin pistlerinde yarış izlemeyi tercih ederim kesinlikle.

  9. artık girmeyelim zaten şu takvime. rezil olduk zaten bir kere.

    şimdi takvime girsek seneye yine yarışa kimse gelmeyecek.

    bizim millet yol araçlarıyla caddede serserilik yapmaktan zevk alan bir millet. bu yaz f1'le pek alakası olmayan kuzenimle yarış izlemeye mecbur kaldım, şehirdışındaydım.
    25 yaşında üniversite mezunu bir adam, ilk sorduğu şey:

    'virajları kesince ne oluyor?'

    daha ilk tur ya ilk tur, nası bi kafan var, nası beleşçi bi yapın var?
    pitler sonrası pilotlar arasında yer değişimi oluyor, adam diyor ki pite 3. girdi 1. çıktı nasıl oldu? yanlış gösterdi televizyon vs. diğer pilotların da sonra pite girdiğini anlayamayacak kadar saf.

    bir gün de başka bir arkadaşla izliyorum, konuşuyo işte yok dön dön dur bu ne falan. onboard görüntüde yayında yanda hız kers drs simgeleri çıktı, tam o an da uzun bir düzlüğün sonunda sert bir frenleme oluyordu. pist malezya. frenleme esnasında hızın kaçtan kaça, ne kadar sürede düştüğünü görünce:

    'oha bidakka nası oluyo lan' dedi, ağzı açık kaldı.

    ve bu adam tıp okuyor 2. sınıfta

    bunlar sadece 2 örnek. ülke insanının %95'i böyle.

    ilgi, bu sporu anlayabilecek yeterli sportif bilgi ve birikim, hatta zeka yok işte arkadaş ülkem insanında. şu sitede bile bir avuç kişiyiz resmen.

    boşverin gitsin, bize gelmez böyle şeyler. ülke tanıtımının değerini de devlet anlayamıyorsa biz ne yapalım..

    zaten bu da tanıtım organizasyonu değil bir yerde, spor müsabakası yahu.

  10. Sıkıldım artık yok umutlar tükenmedi yok şu düşecek bu düşecek hiçbirşey olmayacak ve İstanbulpark 2012 takviminde olmayacak kimseye umut vermeyin artık. ipin ucu kaçtı.2012 için artık ne edip ne yapıp 2013 için anlaşmanız lazım.

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    austin de öyle aman aman bir pist değil gelmese de olur. indiana gelseydi ya :/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir