Takımlar S3 İçin İlave Lastik İstiyor

yazar:

kategori:

Kaynaklar, Perşembe günü Cenevre’de yapılacak olan F1 Komisyonu toplantısında sıralamaların son seansı için lastik sayısında artışın görüşüleceğini belirtti.

Sıralamanın son bölümünde bazı araçların strateji açısından piste dahi çıkmayışı, bazıları tarafından eleştirildi ve seyir zevkinin düştüğü söylendi.

Daha önce bu konuda Pirelli, sıralamaya özel lastiklerin spora geri dönüşünü teklif etmiş ama takımlar buna gönülsüz bakmıştı. Bu sefer takımlar, geçen hafta Hindistan’daki toplantılarının ardından sıralamanın son seansı için daha fazla lastik talebiyle F1 Komisyonu’na başvurdu.

O toplantının sonuçlarına göre Pirelli ve takımlar, şu anki lastik kurallarının uygun olduğunda hemfikir; her iki taraf, son seansta lastik saklama fikrinin nedenlerini tam olarak anlayabiliyor.

Hindistan’daki toplantı hakkında konuşan Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Takımlarla birlikte iyi bir işbirliği oluşturduk. Şu anda düşünceleri, son seansla ilgili yanlış bir şey olmadığı yönünde; bu durumun Q3’e stratejik bir etki yaptığını hissediyorlar.”

“Durumdan memnunsalar bizim yapabileceğimiz pek bir şey yok ve onların dilekleri doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Biz dedik ki; bu görüş değişirse veya spot, değişim gereği olduğunu düşünürse, yapmamız gereken herhangi bir değişikliği destekleriz”

“F1 Komisyonu’nda neler olacağını göreceğiz.”

Q3’teki durumun çözülmesi için birçok yolun olduğunu ama meselenin F1 Komisyonu’nda görüşülmesinin dah uygun olacağını ifade etti.


Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Force India'lar Q3'e çıkış turu bile atmazlar o zaman 😀

  2. Mercedes ve Mercedes'ten aşağıdaki takımlar için kötü haber.

  3. Evet. sıralama lastiklerinden başkasının bu sorunu çözebileceğini sanmıyorum.

  4. bence sistem böyle olabilir : q3 için extra lastik verilir böylece herkes çıkıp turunu atar. o extra lastikler yarişa dahil edilmezler. q2de elenenler yine istedikleri lastiklerle başlarlar ama q2yi geçenler q2deki lastiklerle yarişa başlamak zorunda bırakılırlar
    yani büyük takımlar için durum şöyle olur 2set temiz yumuşak lastik saklamış olurlar tabi q1i sertlerle geçtiklerini farz edersek
    bu sistemin şuankinden tek farkı son sektörde herkesin piste çıkıp tur atması olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir