2012 Takvimindeki Belirsizlik Türkiye'nin Yararına mı?

yazar:

kategori:

2005’ten beri takvimde olan ve 2012 takviminde yer alamayan Türkiye yarışı, Bernie Ecclestone’nun 26 milyon dolar yıllık ücret istemesi nedeniyle takvimden düşmüştü.

Daha önce Bahreyn yarışının 2012’de de belirsiz olduğu haberlerinin karşısında Türkiye’nin yedekte durduğu söylenmişti.

Bu hafta da Kore ve gelecek sene ilki düzenlenecek olan Austin yarışlarının tehlikeye girdiği haberleri çıktı.

Brezilyalı muhabir Livio Oricchio “Türkiye FOM’a 26 milyon dolar ödeyemeyeceğini belirttiği için yarışı kaybetmişti.”

“Ancak şimdi F1 2012’de fazla yarış kaybetmemek için Türkiye’nin daha önce ödediği 13 milyon doları kabul edebilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Böyle haberler ümit veriyor bize olmayacağını düşünsem de içten içede ulan geri gelebilirmiyiz acaba takvime diye umut etmiyor değilim ne diyelim hakkımızda hayırlısı inşallah geri döneriz. çünkü sadece biz değil yabancı taraftarlar bile İstanbulpark'ın en iyi pist olduğunu söylüyor Türkiye'siz bir F1 sezonu meyvesiz bir araç gibi çiçek açmamış bir dal gibi olacaktır.

  2. Umut etmek nasıl bişey yahu!?
    Yav bi güzellik yapın da şu şaheserleri memleketimizde bir kez daha yakından görek, motorlar küçülmeden seslerini dinneyek beh!
    'Hadi gödünü teveyim kaç parayta veriyim!' diyesim var!

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Allahım bize göster o günleri ne olurrrrrrrrr ne olurrrrrrrrrrr ne kadr sevindim insallah olur ya bernie yap bi babalık ya biraz daha az harca ne olcak 13 milyon dolar nedirki elinin kiri be kurbanın olam bernie yap su babaligi sevindir bizi simdiden 10 bilet almaya hazırım yeterki olsun ya cifte bayram yaparım valaha var ya yehuuu hadi yavrum gerisi yarına kalsın ins olur ya olrusa varya harbi koparım. Bernie amca hadi yap bize su iyiligi gozunu seveyim f1 sitesine ricada bulunucam ins alirlar 😀

  4. Şu pisti İstanbu'la yaptılar ya asıl o zaman kaybettik.Çünkü İstanbul gibi büyük bir şehrin ulaşım sorunu var ve çözümü zor bence. Antalya,Bursa,Ankara gibi ulaşımı kolay yerlere yapsalar ve bilet fiyatlarını biraz daha düşürseler hem sürümden hem de seyirciden gene rahat kazanırlardı.
    Böyle belirsizlik,ulaşım,seyirci eksikliği görülmez ve Türkiye en çok rağbet gören yarış pisti olurdu diye düşünüyorum. Yerimizde banko olurduk ve yarışların keyfini çıkarırdık.
    Genede Türkiye'de yarış olsun istiyorum.Çok şey istemedim umarım:))

  5. olursa açık alanlardan birini trf1.net bayrağılyla kaplayıp buluşalım ve lütfen sadece üye olanlar için
    olmasın

  6. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Lütfen böyle bir şey olsun!Eğer olursa ben,ailem ve birçok arkadaşlarımız gelecek ve diğer F1 fanları da daha fazla bilet alınması için ellerinden gelenleri yapacaklardır.Pistlerdeki kalabalığı görünce ve bu atmosferin ülkemde olamacayağını düşündükçe içim acıyor!

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    sanmıyorum pek bir şey çıkacağını.

    olsa da alsak hemen biletleri.

  8. rocco junior avatarı

    Bahreyn yarışmasa bile parasını veriyor diye biliyorum.40 milyon dolar verdiklerini düşünelim,Türkiye ise 20 milyon verse 19 yarış yapılacağı için ve biz Bahrey'nin yerine geldiğimiz için her türlü 20 milyon dolar karda olacaklarını gösteriyor.Ama seneye olacaksak bunun en geç sene sonuna kadar bildirilmesi lazım.Biletler satışa konacak,organizasyon hazırlıkları vs…Benimkisi biraz falza ümitlenmek olabilir tabi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir