Montezemolo "Todt Ayrılmıyor"

yazar:

kategori:

Ferrari, sene sonunda 2008 Formula 1 takımı organizasyonunu açıklayacak. Bununla beraber Montezemolo, takım patronu Jean Todt’un İtalyan takımda ayrılacağı yönündeki söylentileri de reddediyor.

Aynı zamanda Fiat şirketinin başkanı da olan Di Montezemolo, Fiat’ın yönetim kurulu ile birlikte dün Maranello’yu ziyaret etti. Burada planlamalar öncesi yönetim kurulunu topladı.

İtalyan başkan, Michael Schumacher, Ross Brawn ve Rory Byrne’nin ayrılmasından sora Ferrari’nin her iki şampiyonada da sezonu en önde tamamlasıyla gurur duyuyor.

Montezemolo: "Geçen Şubat ayında Fiat yönetim kurulu toplantısını burada yapmaya karar verdiğimizde, şampiyonluğu kazanmamızın ardından ü gün sonra olacağını asla düşünmemiştim."

"Bu yüzden çifte memnuniyet oldu.Bir taraftan Fiat, net kârını ikiye katladı; diğer taraftan Ferrari’nin fevkalâde sezon sonucu"

"Başlangıçta bazı endişelerimiz vardı. Çünkü, Schumi, Brawn, [Paulo] Martinelli ve Byrne artık yoktu"

"Ama onların yerine geçen adamlar, onları seçmemizde hata yapmadığımızı gösterdiler. Zor zamanlarda tepki gösterdiler ve Todt’un altında güçlü bri takım oluşturdular"

Di Montezemolo, Todt’un Ferrari’den ayrılacağı yönündeki söylentileri yalanladı ve Fransız patronun Ferrari CEO’su olarak görevine devam edeceğini söyledi. Aynı zamanda Todt, şirketin motorsporları bölümünün çalışmalarını da yürütecek.

Montezemolo: "Todt, Ferrari’nin CEO’sudur ve Gestione Sportiva’yı kanatları altına alırken bir sonraki bildiriye kadar bunu (CEO görevi) yapmaya devam edecek."

"Her durumda 2008 için takım organizasyonunu Noel’de duyuracağız."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir