Coulthard: "Ferrari Massa'yı Takımdan Gönderecektir"

yazar:

kategori:

Brezilyalının takımla sözleşmesi 2012 sonunda bitiyor ancak Ferrari koltuğunda Alonso ile birlikte Rosberg’in oturacağı söylentileri alevlenmiş durumda.

Coulthard, Avusturya televizyonuna verdiği demeçte, “Formula 1’de her şey mümkündür. Sporda geçen 17 yılımda benim öğrendiğim şey bu oldu.”

“O (Massa) bu işe gerçekten yüreğini koyan iyi bir insan. Ama artık 2009 Macaristan’dan önce gösterdiği performansı gösteremiyor. Muhtemelen Ferrari’nin başka bir pilot aramaktan başka seçeneği kalmadı.” diyor.

Coulthard, Lewis Hamilton ile Massa arasında yaşanan son kazanın Brezilyalının baskı altında olduğunu gösterdiğini söylüyor.

“Formula 1’de daima baskı altındasınızdır. Sebastian Vettel bile, farklı şekilde de olsa, baskı altında. Massa artık Formula 1 kariyerinin yavaş yavaş sona yaklaştığını farketmeli. Aldığı bu sonuçlarla, uzun yıllar Ferrari’de kalması mümkün değil. Ferrari 2012 için sahip olabileceği en güçlü ikiliye sahip olabilmek için elinden geleni yapacaktır.”


Yorumlar

  1. hayal dünyasında yaşıyosun heralde

  2. rosbergi daha dikkatli seyretsen iyi olur adam hızlı kontrollü hatırlarmısın berger onun için vettel seviyesinde demişti mercedeste ilerleme kaydedemezse tek seçenek ferrari

  3. Bence Rosbergin Alonsoyu yenebileceğini düşünenler hayal kuruyor.Massa belki gönderilecektir ama Rosberg niye MGP'den ayrılmak istesin?
    schumacher kazık mı çaktı F1'e kaç yaşına kadar yarışacak? Bence Ferrari'ye göz öldürmektense sabredip MGP'yi üst sıralara taşımaya bakmalı Ferrari Alonso'dan başka hiç bir pilotu %100 desteklemez şu anda Ferrari'ye geçerse 2.pilotluğu kabul etmiş anlamına gelir bence.

  4. her zaman söylüyorum rosberg ferrariye gelirse alonsonun başını çok ağrıtır bunu bilen dominikin nicoyu takıma alacağını hiç sanmıyorum perez veye bianchi

  5. Rosberg olmazsa Webber olabilir.Alonso'nun gridde en iyi anlaştığı pilot, webber alonsoya geçilmeyi çok fazla sorun etmiyecektir.Alonso ve webber ikiside tecrübeli isimler, araç geliştirme konusunda iyiler.Alonso komplike bir pilot, webberde tamamlayıcı görevini üstlenebilir.Gelecek sene için webber olmasa bile takımın tecrübeli bir pilota ihtiyacı var, artık birilerine şans vererek zaman kaybedemezler.Şampiyonluğa açlar.

  6. dostum raikkonendeki istikrar hicbir pilotta yok mc larenin o kagıttan arabasını bile okadar hızlı kullanıyordu start düzlügünde giderken vibrasyondan kırılan tekerlekleri lastik patlattıgında savrulurken hicbiyere çarpmadan kopan arka rüzgarlıkları bile hatırlıyorum mclarende, ve 2 sefer şampiyonlugu birkaç puanla kaçırdı, kaç kez son sıralardan istikrarlı yükselişlerini herkez bilir adam daha neyapsın, lewise ve button a verilen mclaren kimi de olsaydı, 4 dünya şampiyonlugu olurdu 3 te diyil…..

  7. massanın takımdan ayrılma olasılıgı yüksek her ne şekilde olursa olsun ancak, ferrari massayı kovarsa ozaman işler bence karışır , ferrari ye 2 pilot olarak gelmek hicbi pilotun istegi olamaz, dolayısıyla rozbergin gelecegi duşunuluyor , öyleyse rozberg de 2 pilotlugu kabul ederek gelecek yada kabullenmeyip weber gibi elinden geleni yapacak hal böyleyken , ferrarinin adı çıktı zaten ama iyice tescillenmiş olacak , herzaman 2 pilot arayışı içinde olan bir takım ,,e bundan sonra ferrari kariyer yapmış hicbir pilotu 2 pilot olarak alamayacak, caylakları toplamak zorunda kalacak, çünki büyük pilotlar büyük takımda 2 pilot olmaktansa kücük takımda 1. pilot olmayı yegliyor,ferrari için ilginc bi dönem olacak gibi…

  8. Massa bu yıl %70 ihtimalle gönderilecek gibi görünüyor ama onun yerine kim gelecek ? Asıl soru bu ..

    Rosberg'in Ferrari'ye gelmesi çok iyi olur , Alonso ile birlikte çok iyi işler çıkaracakları kesin .

    Perez'in ferrari'ye gelmesi mantıksızca , 1 senelik f1 tecrübesi ile ferraride ne yapabilir ki ? Kariyeri'nin hemen başında ferrari koltuğuna oturmak hem ferrari için , hemde kendisi için çok zararlı olacaktır. Massa'dan daha kötü işler çıkaracağı kesin . Hee Alonso'nun yanında yetişip , Alonso'dan birşeyler kapıp ilerde avantaj yaratacak düşüncesindeyseler mantıklı gibi geliyor ama bu 1-2 senede olacak iş değil ,Rosberg en ideali , Perez'in biraz daha tecrübe edinmesi şart …

    Ferrari'nin Alonso'ya yakın düzeyde bir pilot transfer etmesi şart , bu perez olmamalı..
    Bir bakıyorum puan tablosuna , Alonso ile Massa arasında tam 5 yarış galibiyet kadar fark var , bu çok ezici bir üstünlük … Massa'nın gönderilmemesi için artık bir neden kalmadı..

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Coulthard: "Ferrari Massa'yı Takımdan Gönderecektir"

    Coulthard aşağıdaki videoyu izlemiş ve en iyi yolun bu olacağına karar vermiş.

    WRONG TURN 5 UNRATED

  10. Coulthard: "Ferrari Massa'yı Takımdan Gönderecektir"

    diaz, Massa üzerinde hatırı sayılır bir psikolojik bir çalışma yaptı. şimdi onun gitmesine izin vererek hem bu emeklerinin yok olmasına izin veremez hem de yeni gelen için aynı çalışmayı sıfırdan bir daha yapamaz.

    yapamaz değil mi?

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Button-Kimi demek istedim heralde :))
    hamilton böyle devam ederse kapıyı gösterecekler

  12. 2 sezon alonso karşısında ezildi.artık ferrari nin alonso nun yanında ezilmeyecek bir pilota ve takımlar şampiyonluğuna en az alonso kadar destek verecek bir pilota ihtiyacı var.en uygun aday rosberg ;hızlı,kontrollü,tecrübeli,sıralama profesörü.

  13. Ferrari Barrichello'ya bile bu adama yaptıklarını yapmadı. Takım onu ikinci plana atıp Alonso'yu şişirdi. 2010 Almanya GP'sinde birinciliği elinden alıp Alonso'ya verdi. Takımın göndermesi değil Massa'nın Ferrari gibi tek pilotu göklere çıkarıp diğer pilotu piyon haline getiren bir takımdan ayrılması gerek.

  14. Abem haklı..

  15. almanyadan sonra mı düşüş yaşadı??2010 sezonunu izlediğine eminmisin

  16. anan daha istikrarlı

  17. Massa bu sene çok fazla şansızlık yaşadı, yoksa performans olarak kötü değil, dikkatli takip edenler görecektir zaten. Genelde ya başına bir şeyler geliyor ya takım yanlış strateji uyguluyor ya da bazen kendi hatasıyla yarışı mahvoluyor. Hani deniliyor ya "Ters gitmeye görsün kişinin işi, muhallebi yerken kırılır dişi." tamamen olay bu. Takım Massaya biraz daha önem verdiğinde Alonsoyu gerçekten zorlayacağı görülüyor, en azından ben öyle görüyorum.

  18. Massa bu sene çok fazla şansızlık yaşadı, yoksa performans olarak kötü değil, dikkatli takip edenler görecektir zaten. Genelde ya başına bir şeyler geliyor ya takım yanlış strateji uyguluyor ya da bazen kendi hatasıyla yarışı mahvoluyor. Hani deniliyor ya "Ters gitmeye görsün kişinin işi, muhallebi yerken kırılır dişi." tamamen olay bu. Takım Massaya biraz daha önem verdiğinde Alonsoyu gerçekten zorlayacağı görülüyor, en azından ben öyle görüyorum.

  19. F1 deki anlaşmalar her zaman esnektir sanırım Massaya yol görünüyor yavaş yavaş Raikonenin de anlaşması vardı ama gördük aynısı Massaya da yapılacak gibi. Umarım Eski takım arkadaşı ile yarışma fırsatı bulur. Massa nın şampiyonluğu son iki tur kala Macaristan da patlayan motoru Singapurda pit ekibinin hatası ile gittiğini unutmayalım. 2009 da o kaza olana kadar gayet iyiydi. Döndükten sonra psikoloik olarak etkilenmiş olabilir ama yine iyi işler çıkartıyordu. Almanyada takım emri ile Alonsoya yol verdikten sonra genel olarak bir düşüş yaşadı ve sonrası malum.

  20. olur öyle. site troll kaynıyor. kimin neyi ne maksatla yazdığı anlaşılmıyor 🙂

  21. Bi anda karşı ataga kalkmış izlenimi verdinde 🙂

  22. Rosberg – Massa değişimi olabilir.

    Kimi – Lewis ikilisi bir arada ilginç olabilir.

  23. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    Ferrari sene sonunda massa ile yollarını ayıracak gibi duruyor.Istemesem de durum onu gösteriyor.Aslında bir perez massa takası iyi olurdu.

  24. katilmiyorum! schumacher de ingiltere 99dan sonra 5 sampiyonluk kazandi
    hakkinen avusturlya 95den sonra 2, lauda yari olu ciktigi nurnburgringden sonra 2 gibi sayfalarca uzayip gidecek bir liste, massa sadece alonsoyla basa cikamiyor, belki de schumacher'in ferrari ile baglarini koparmasindan sonra takim icindeki desteginide kaybetti, malum 96-07 kadrosunun takima kattigi bir isimdi massa…

  25.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    geç kalınan bir karar

  26. massanın kariyerinin bu şekilde son bulacak olması çok üzücü 2009 macaristan öncesinde biri bana gelecekte böyle bişey olacağını söylese hadi len ordan derdim fakat görünen köy kılavuz istemiyor sanırım.. umarım en kısa süre toparlanır ve eski günlerine podyumuna geri döner..

  27. Ee ? Ben Massa konusunda farklı birşey mi söyledim ?

  28. Ralf de amerika kazasından sonra yavaşlamamış mıydı? Hatta takım patronu "Ralf, kazasından sonra daha erken fren yapmaya başladı" sözleriyle takımdan gönderilmesini savunmamış mıydı?

  29. Raikkonen eğer istikrarlı olsaydı şuanda en az 3 kere şampiyon olurdu ve iddia ediyorum tarihin gelmiş geçmiş en hızlı pilotu tek sorunu istikrar…

  30. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Massa gitmeli artık

  31. Alonso & Rosberg cok ıyı bir ikili olur bence.Yada Alonso & Perez..

  32. 2009 Macaristandan sonra Massa'da psikolojik olarak çok şey değişmiş olabilir. Bu kaza üzerinde ters bir tepki çıkarttı diye düşünmekteyim. Kaza sonrası eski Massa'yı göremedik. Gerçekten üzücü.

    Gönderilmesine gerçekten çok üzülürüm, ama şartlar bunu gösteriyor şuanki çerçevede.

  33. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ben bunu iki senedir soyluyorum.gec bile kalindi.

  34. Buda alttan alttan veriyor ferrariye gazı :)…..gece gece adamı sinirlendiriyorlar…bu adam geçenlerde massa yı savunmuyormuydu…bu nasıl iş…yaa herkes kendi işine baksa ne güzel olacak…Massa bu yıl, Hamilton sağolsun bir türlü rahat (darbesiz)…yarış bitiremedi…bundan bahsetmiyorda…massa nın performansından bahsediyor…jack villeneuve bile en azından bir şampiyonluk alarak saçma sapan konuşmaya hak kazanmış…bunda o da yok ileri geri saçmalıyo…………

  35. En güçlü ikili Kimi-Lewis olur ki oda bir ütopya^^

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir