Genç Sürücüler Abu Dhabi Testleri İçin Büyük Paralar Ödüyorlar

yazar:

kategori:

Daha önce çıkan haberlerde GP2 serisini 14. sırada tamamlayan 22 yaşındaki Fabio Leimer’in Sauber ile testlere çıkmak için ödeme yaptığı haberleri çıkmıştı.

Bunun yanında Toro Rosso’da bir günlük testin 275 bin dolara kadar çıktığı, Sauber’in fiyatının bundan daha yukarıda olduğu söylenmişti.

Leimer “Evet bu testler için ödeme yapmamız gerekiyor. Formula 1’e bu şekilde giriliyor ancak önce bunu yapacak durumda olmanız lazım.” dedi.

Büyük takımlarda ise durum biraz daha farklı olacak ve bilinen isimler testlere katılacakşar. Red Bull’da ERic Vergne, Mclaren’de Gary Paffett, Ferrari’de Jules Bianchi ve Mercedes’te Sam Bird çalışmalara katılacak.

Renault’ta pek bilinen isimler olmayacak. Takım Robert Wickens, Kevin Korjus and Jan Charouz’un testlere katılacağı duyuruldu.

Force India’da daha önce düzlük testlerine katılan 20 yaşındaki İngiliz Max Chilton testlere katılacak. Toro Rosso’da Stefano Coletti, HRT’de Dani Clos çalışmalarda yer alacak.

Auto Motor und Sport, orta sıralarda yer alan araçta bir günlük testin yaklaşık 410.000 dolara kadar çıktığını belirtti.

 


Yorumlar

  1. Bari ektiklerini biçerler inşallah

  2. insafsızlar.bunların gözlerini toprak doyururur ancak.
    aklıma bir karadenizlinin lafı geldi para için öylediği;
    Allah desem Allah değilsun haçan Onun kadarda hükmedeysun.

  3. Kepazelik tam gaz. F1 nerelere geldi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir