Montezemolo Raikkonen'in Dönmesi Halinde Mutlu Olacak

yazar:

kategori:

2009 sezonu sonunda hâlâ bir senelik anlaşması olmasına rağmen Ferrari takımından gönderilen ve yerine Fernando Alonso getirilen Raikkonen’in Williams ile geri döneceğine dair güçlü söylentiler var.

La Stampa’ya konuşan Montezemolo “Onun geri dönebileceği benim daha iyi hissetmemi sağlıyor.”

“Onunla asla düzgün bir iletişim kuramamama rağmen Kimi çok sevecen birisi.”

“İçerisinde her zaman hız kıvılcımları yanan onun gibi bazı sürücüler vardır. Gelecek sene Indy 500’e katılacak Jean Alesi de öyle.” dedi.

Luca di Montezemolo ayrıca Nico Rosberg’in sene sonunda Felipe Massa’nın yerine geçeceği söylentilerini de yalanladı. Montezemolo “Sürücülerimiz Fernando Alonso ve Felipe Massa.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu dönüşe bizim kadar hiç kimsenin sevineceğine inanmam.Ben şahsen kendi taraftarlarından bile çok seviniyorum.İnşallah Williams raikkonene motoru patlatılamayan bir tank üretir de taraftarlarının bahanelerinden birini yoketmiş olur.

  2. kimi bu, canı sıkıldığında en hızlı turu alabilen bir pilot. daha yavaş bir williams a sihirli bir değnek değdirecektir. böylece vettele söylendiği gbi daha yavaş bir araç olsa şunları yapamazdı gibisinden kelimelere karşı williams aracıyla hızlı bir kimi herkesi şaşırtacaktır bundan eminim. tabiiki '90 lı yıllardaki newey tasarımlı williams larla yarışmayacak ama yinede bir değişim olacağı kesin..

  3. Abi takımlar şampiyonluğunu kazanan bu pilotlar değil mi ? Motor sorunu her takım da olabilir ama Valensiya'da Raikkonenin aynı sorun ile motor sorunu yaşadığını görüyoruz. Sorun da Piston kolun daki hatalı üretim olması. Dediğin gibi olmuş bitmiş abi uzatmaya gerek yok Ama insan Massa o yarışı kazanıp şampiyonluk da puan olarak liderliğe çıksa sezon sonuna kadar ne olurdu demeden de edemiyor.

  4. raikonen 2008 senesinde onlarca şansızlık yaşadı birisini bile yazmıyosunuz eksoz sorunu lewisin arkadan çarpması bunlar enaz hatırladıklarım bence fazla haksızlık yapıyosunuz o araçda barichello olsa kazanırmış yok daha neler

  5. Alonso iyi pilottur 2 yıldır da aracın üzerinde performans göstermiştir buna diycek lafım yok.ama 2008de İKİ galibiyet almıs diyemeyiz.ayrıca bunda Raikkonenin sansızlıgının da etkisi büyük.Fransa ve Spa.ama takdir ettiğim yönü rekabetçi bir araca sahip olmasa dahi motivasyon kaybetmiyor.bu konuda gridde Buttonla birlikte en iyi isim.yapı olarak da takımı etrafında toplayan lider bir pilot ama Schumacherle kıyaslanamaz.

  6. Ne kadari büyük ızdırabın varya senin ben ızdırabını *****

  7. kesinlikle yalan söylüyor…olası bir ihtimal kimi kalkar o williamsla alonsoyu massayı geçerse bozum olur. aslında kimi nin 2010 da mclaren le anlaşamaması bu adamı çok rahatlattı. o sene mclaren ile kimi şampiyon olabilirdi. böyle bir durumda bu adamı ferrariden kovarlardı. kiminin alacağı düşük ücreti gurur yapmasından dolayı olmadı…
    düzgün bir iletişim kuramamış…adamı pilot diye almışın.ne iletişimi? tavla mı oynacaktın? baktığı şeye bak taktığı şeye bak…ferrariden kovulacak bir müdür bu insan…yakındır…

  8. Demekki rainin dönüşü kesinleşti, ancak williams la sevenlerini ve kendini ne kadar tatmin edecek bilemiyorum.
    rai çabuk sıkılan bir pilot arka sıralara fazla tahammül edebileceğini sanmıyorum.
    Bakalım williams seneye ne kadar hızlanacak, eğer atılım olmazsa rubensden 0,3 saniye hızlı olsa nolacakki?
    Sadece antreman sezonu geçirip sonraki seneye daha güçlü bir takıma geçebilir belki.
    mesela rosbergin yerine mgp iyi olur;)

  9. Schumi ayrılırken şöyle demişti:Takım arkadaşım (Massa.) işsiz kalmasın diye bırakıyorum demişti. Çünkü muhtemelen Kimi ile kendisi olacaktı.

  10. rocco junior avatarı

    Ayrıca Ferrari sadece Marlboro'dan aldığı parayla tüm sürücüleri doyurabilir.Santander'de eklenince Kimiyi göndermek için bir şey ödemelerine gerek kalmadı.Yani 3-5 milyon değil hesap.Önemli olan Schumi sonrası onun yerini doldurabilecek griddeki en iyi pilotu almak.Bakıyorsun pek çok özellikleri aynı hatta kariyerleri bile benzerlik gösteriyor.Tüm f1 dünyası bunu böyle kabul ediyor.Alonso,Kimi gibi ilk senesi şampiyon olamadı belki ama halen şansı var.Zaten Ferrari tarihinde bunu başaran pilot sayısı son derece sınırlı.Açıkçası geçen sene son yarıştaki hata olmasa şimdi farklı şeyleri konuşuyor olacaktık.Kimi'den doğan tek boşluk kaldı dolması gereken o da;şampiyonluk.Pilotaj kesinlikle doldu ve aranan lider vasıflı pilot bulundu.Şimdi yapılması gereken ekibi onun arkasında kurup Ferrariyi tekrar şampiyon yapmasını sağlamak…

  11. rocco junior avatarı

    2008 sezonunda Kimi ile eşit sayıda galibiyet almış mesela.Sezonun ikinci yarısı Lewis ile beraber en çok puan toplayan sürücü olmuş.Hem de Ferrari'den ve Mclarenden bariz yavaş araçla.Daha ne yapsın.O aracı geliştirmedeki gayreti ile 2009 sezonuna kötü bir başlangıç yaptılar ama hız olarak sezon sonu Renault,Bmw'den öndeydi.2009daki o araçla bile neler yapıyordu.Aslında bütün bunlary yapmasına gerek bile yok.O zaman Ferrari koltuğuna oturabilecek ve pek çok insana göre takımı arkasında toplayacak,lider statüsündeki tek pilot Alonsoydu.Dediğim gibi paranın hiçbir etkisi yok.Bana delil sunarsın bende para derim ne parası adamlar gitsin diye tomarla para döktüler aksine.

  12. Raikkonenin gönderilmesinde muhakkak form düşüklüğünün etkisi vardır ama para olayının da etkisi yok sayılamaz.Madem Alonso cok iyiydi neden sampiyon oldugu 2005 2006 hatta basarılı bir sezon geçirdiği 2007den sonra değilde 2010da getirildi Ferrariye.2008 2009da Alonso ne yaptı Ferrariye gelecek?

  13.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Raikkonen olayı aslında Ferrari için zor bir karardı. Aslında gönderilmesi gereken Massa'ydı. Alonso-Raikkonen çok daha iyi bir ikili olurdu. Bugün Alonso'nun yaptığını 2009'un ikinci yarısında Kimi yapıyordu. Pilotu büyük yapan otomobille hakettiğinden fazlasını vermesidir.Ferrari için zor karardı. Kaza geçiren Massa'yı takımdan uzaklaştırmaları büyük tepki çekebilirdi. Ama Alonso'nun da lider kişiliği ve hızlı pilotajı gözardı edilemezdi. Belki de Massa'nın bu kadar büyük düşüş yaşayacağını tahmin edemediler. Zor bir durumda, zorunlu olarak yanlış seçim yaptılar.

  14. rocco junior avatarı

    Herşeye rağmen o araçla kazanamadılar bu kabul edilecek gibi değil.Takımın hatası denemez motor hatası herkeste olur bu dayanıklılık sorunu ve Ferrari o sene kaç kez yaşadı bunu?Bu f1in doğası var Hakan.Hadi motor olayını takım hatası kabul edelim + kesinlikle Singapur pit skandalı bir hatadır.Ancak başka ben pek göremedim yada hatırlamıyorum varsa sen söyle lütfen.Sezon boyunca 8 galibiyet almış araç bunların 2si elimizden kaçmış birisi ceza ile gelmiş kısaca 9 zafer alabilirdi en kötü ihtimalle.O araçta kalıbımı basarım Alonso olsaydı işi son yarışlara bırakmazdı.Hani Vettele çok laf ediliyor işte araç olmasa falan diye ama al işte araç altında olupta yapamayanlar var onlara ne demeli?Ferrari olsun Kimi olsun Massa olsun yeteri kadar hata yaptılar ve bedelini ödediler.Son olarak yarıştaki hızlı turları ve bunla övünen insanları gördüğümde bana çok komik geliyordu.Massa yarışları domine etmek için savaşırken,şampiyonluk için savaşırken o eht atıyordu genelde 6-7 sıralarda dolanıyordu.Ehtye puan vermiyorlar pazar yarışı kazanan pastadan büyük lokmayı alıyordu.Her neyse bir daha geçmişe dönemeyeceğimiz için en iyisi Kimiye başarı dilemekten ve tekrar şampiyon olmayı beklemekten başka çaremiz yok

  15. Evet, belki Ferrari'yi Kimi'den(ya da herhangi bir takımı bir pilottan) büyük görebiliriz ama kesinlikle Monte'yi değil! Biraz sürülebilir bir araç vermiş olsaydınız, Alonso'nunkine benzer sonuçlar alırdınız zaten; boşa masraf, sırf suçu birilerinin üzerine yıkmak için, temize çıkmak için yapılmış siyasi hareketler bunlar!.. Kimi'den kurtulmak için çok büyük bedel ödediniz, hem maddi hem manevi(gerçi manevi kısmı daha yeni başlayacak). Kimi'yi çok zengin ettiniz çook! Hem süper para kazandı hem WRC sürdü, daha ne istesin adam; sanki Kimi mahcup olmalıymiş gibi bir tavır seziyorum ki bence mahcup olması gerekenler belli, hedef saptırmaya çalışılıyor gibi bir vaziyet mevcut, yada belki günah çıkarılacak da zemin hazırlanıyor.. Kimi'nin Williams'ta yarış kazanmasına gerek yok, etkileyici sürüşün ne olduğunu herkes bilir zaten…
    Dip not: Bu yorumda Alonso'ya saldırı yok boşa kendinizi kahretmeyin, derdim Monte'yle 🙂

  16. Burak abi gerçektende F2007 ve F2008 harika arabalardı. Kimi ye gelirsek sanırım Motivasyon kaybı yaşıyordu Mutlu değildi ama yarışda yine en hızlı turu ard arda atıyordu dediğin gibi kazanılması gerekti Pilotlar şampiyonluğunu ama burada objektif olarak baktığımız da 2008 Macaristan Gp de harika startla birlikte liderliğe fırlamış olan Massa yarışın son üç turu kala Motor sorunu yüzün den şampiyonada ki en büyük darbesini yedi. 2008 Singapur Pit ekibinin hatası şampiyonlukta ki ikinci bir ağır darbeydi. Pit ekibinin de hataları oldu o yıl bunun en yakın örneğini 2010 da bir çok kez gördük.

  17. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    hindistan

    Şimdi oldu sanırım 🙂

  18. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Konu Dışı: Hindistan Gp Onboard

  19. bilgi içerikli yorum.
    teşekkürler.

  20. rocco junior avatarı

    Benim kişisel görüşüm bu ayrılık olayı kesinlikle para yüzünden olmadı.Zaten yüklü miktarda tazminat ödendi 1 yıl önce fesih bedeli olarak araya Santander girdi evet ama olaylar çok abartılıyor.Ferrari,Schumiyi emekli edip yerine tekrar lider olabilecek ve yeni bir dominant dönem başlatmak için Raikkoneni seçti ve bu ilk senesi meyve verdi.Yarışların %88ini tamamlayıp farklı bir lastik üreticisinin tecrübesinden gelen Kimi 6 galibiyet aldı ve Mclaren'deki kaosu da iyi değerlendirip ipi göğüsledi.Ancak arkadaş haklı 2008 aracı ile muhakkak kazanması lazımdı.O araç Massayı bile şampiyon yapacak kadar hızlı bir araçtı fakat bunu değerlendiremediler.(Küçümsemek için değil şu anki Massanın durumunu göze alırsak) ve Ferrari tüm emeklerini o sezona verince 2009da oldukça geride başladı.2009da yine Massa takımda lider olarak gelen ve şampiyon pilotu yenmeye devam edince dananın kuyruğu koptu.Buraya kadar her iki tarafın karşılıklı hataları ile gelindi.Ben 2008e o girişimizden sonra her yarış duble yaparız diye düşünüyordum hatta genel kanı f1deki Kimi rahat kazanacaktı.Alonso bile şampiyonluk Ferrari pilotları arasında geçer dedi aracın gücünü bildiği için ama malesef pilotlarımız başaramadılar.Massa o sezon çok az hata yaptı;fuji ve malezya dışında neredeyse hatasızdı ama başaramadılar.Kimi ile Alonso arasındaki takımın tutumu açısından fark;Kimi 1 numara ilan edilmedi ve Alonso gibi takım arkasında toplanmadı ama bunun bir nedeni vardı elbet.Ne ekersen onu biçersin sonuçta Raikkonen rahat adam deniyor vs deniyor işte o da bu kadar rahat olmasaydı,2008de de en azından kasıp,takımla daha fazla birlikte olsaydı muhtemelen lider yapılırdı.İlk 4 yarışın 2sini kazanıyorsun sonra seriyorsun eee Ferrari'de adamın kara kaşına gözüne bakmazlar.Neyse çok uzatmanın manası yok ölen öldü olan oldu geçmiş geçmişte kaldı.Bundan sonra Raikkonene Williams kariyerinde başarılar

  21. Mika Hakkinen.
    Kimi Raikkonen.

    McLaren önümüzdeki yıllar için başarılı bir fin pilot bulmalı. (Hugo Ronan Hakkinen)

    bu kimya inanılmaz McLarenvari oluyor.

    ———————
    Hugo "Ron"an Hakkinen

  22. 2008 de Ferrari koltuğunda Barichello bile o araçla şampiyon olurdu.Bunu da unutmamak lazım.Aslınsa -saydı -seydi ve -se -sa gibi ekler için güzel bir söz var ama burası yeri değil.

  23. 2007 sezonu gerçekten çok farklı olabilirdi.Raikkonen Mclarende kalsaydı harika olabilirdi.ama Ferrari Raikkonene çok güvendiği için Schumacheri zorla emekli etti.Ama benim düşüncem Schumacher 2007deki Ferrariyle mutlaka sampiyon olurdu.karsındaki rakibi kim olursa olsun

  24. Her iki taraf için de iyi olmadı bu anlaşma hem senin dediğin gibi siz şampiyon olurdunuz Fernando da Renault da kalmış olsaydı 2007 dide değil ama 2008 de şampiyonluğa ortak olabilirdi. Ama nasip kısmet işte hayırlısı böyleymiş.

    2005 de Renault da dünya şampiyonu olduktan sonra Padokta Ron Dennis Alonso muhabbeti"Fernando ile görüşmemiz, Brezilya'daki yarış bittikten ve kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğunu resmen ilan ettikten hemen sonraydı. Hatırlarsınız, bizim iki pilotumuz, Juan Pablo Montoya ve Kimi Raikkonen birinci ve ikinci olarak olarak kendisiyle podyuma çıkmışlardı. Alonso ise yarışı üçüncü sırada bitirmişti. Padok'ta sevinç içinde yanımdan geçerken bir an göz göze geldik ve ben kendisini içtenlikle kutladım. O da bana; 'Senin farkın, otomobillerini sürekli geliştirmen' dedi. Ben de kendisine; 'İstersen sen de bunun bir parçası olabilirsin' dedim. Fernando aniden bana 'Neden olmasın ki, çok sevinirim' dedi ve ben resmen şaşkınlıktan dondum kaldım. Bu kısa görüşmeden tam bir hafta sonra Fernando ile bu kez Suzuka'da bir görüşme daha yaptık ve üç hafta sonra da kontratı imzaladık."

  25. tabi, yaptığınız üçkağıtcılığı da kimse bilmeyecekti.içiniz rahat bir şekilde pişkin pişkin kutlardınız ne güzel.

  26. 2007 de diazı almasaydık biz dünya şampiyonuyduk. (Rai veya Hamilton)
    2010 da da Ferrari diazı almasaydı Rai ile gökten yağan bu kadar şans ve fırsat ile şampiyondu.

    —————————–
    diaz : lord of the damned.

  27. Monte severdi Raikkonen`i, Ama paranin gozu kor olsun iste..

    Ha Raikkonen`in sucu yokmuydu? vardi tabi ki, hirsini/motivasyonunu o kadar cok kaybetmeseydi oda..

  28. aymazlığın daniskası.sus bari hiç konuşma be adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir