Takım Patronları FOTA'nın Rolünü Yeniden Biçme Niyetinde

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, geçen haftaki açıklamasında eğer Kaynak Kısıtlama Anlaşması konusunda takımlar arasındaki bir birlik sağlanamazsa, FOTA içinde karşılıklı güvenin olup olmadığının sorgulanacağını söylemişti.

Bu ifadelerden, Abu Dhabi’de anlaşma üzerine bir birlik sağlanamaması halinde FOTA’da çöküş yaşanabileceği düşünülse de önde gelen takım patronları, böylesi bir sonucu mümkün görmüyor.

Kaynak Kısıtlama Anlaşması konusunda fikir birliği sağlanacağı yönünde bir garanti yok ve takım patronları, ileri yönde hareket etmenin belki de  daha iyi bir yolunun, maliyetlerin kısma meselesini FOTA dışına çıkarmak olabileceğini öne sürüyor; böylece takımlar, diğer alanlarda sporun gelişmesine odaklanabilecekler.

Kaynak Kısıtlama Anlaşması için muhtemel bir çözüm, ya bu durum FIA’nın kontrolüne sunulur ya da dışarıdan herkesin onayını almış bir denetçiler.

Mercedes GP Patronu Brawn: “FOTA’nın neden ortaya çıktığını unutmamalısınız. Yine böyle şartlarla karşı karşıya ile FOTA’ya ihtiyacımız var. Ve yine bu duruma geleceğiz. Çünkü yeni Concorde Anlaşması için görüşmelere başlamak üzereyiz.”

“Belki FOTA, kendisinde neyin en iyi olduğuna bakması gerekir; belki de bir takımın rekabetçiliğine etki edecek anlaşmalarla ilgili anlaşmazlıklar yaşadığımızda, bu durum belki de FOTA için bir parça hassas bir konudur”

“Kaynaklar, insanlar, para ve bunun gibi şeyler için tartışmalar yaşıyorsanız, yok büyük sorumluluklar doğar ve bunun, FOTA’nın işi olup olmadığından şüphe ederim. FOTA daha iyi bir role bürünemez mi; Kaynak Kısıtlama Anlaşması, bu organizasyonun dışına çıkarılıp sadece takımlar-arası bir anlaşma haline gelemez mi?”

“FOTA’nın, Kaynak Kısıtlama Anlaşması konusunda fikir birliğine varılamaması nedeniyle sorunlar yaşamasından nefret ederim. Bu gibi şeyleri ayrı tutmamız gerek.”

FOTA’nın önemi için Red Bull Racing Patronu Chiristian Horner: “Eğer (FOTA’nın) amaçları açıkça tanımlanırsa ve ortak bir amaca hizmet ederse, takımlar arasında bir bütünlük sağlanırsa evet. Ama önümüzdeki birkaç haftada birçok görüşme olacağından eminim”

Kaynak Kısıtlama Konusunda ise Horner: “Takımların bir bütünlük sağlaması önemli. Belki de ayrıntılara çok fazla dalıyoruz. Şeffaf ve adil olan, işe yarayan bir çözüm bulup onu ileriye taşımamız önemli”

“FOTA’nın geleceği, kapalı kapılar ardında tartışılmalı”


Yorumlar

  1. Fota`yi kaybetmek aptallik olur, Fia ve Bernie`nin oyuncagi olursunuz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir