Hamilton: "Ancak Whitmarsh Söylerse Stilimi Değiştirebilirim"

yazar:

kategori:

Bu sezon karıştığı olaylar nedeniyle birçok defa komiserler tarafından cezalandırılan McLaren pilotu, işine karışılmamasını istedi.

The National’e konuşan Hamilton: “Sürüş stilimi değiştirmem gerektiğini düşünmüyorum. Kim bana nasıl sürmem gerektiğini söyler? Size nasıl giyineceğinizi ben söylemem. Kimseye yaptığı şeyle ilgili ne yapması gerektiğini söyleme hakkımın olduğunu düşünmüyorum ve kimsenin de bana nasıl sürmem gerektiğini söyleme hakkının olduğunu düşünmüyorum”

İngiliz pilot, küçük yaşlarda futbol ve kriket oynadığı zamanlardan beri her zaman aşırı derecede rekabetçi olduğunu belirtti.

Öte yandan Hamilton, sadece McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh’ın istemesi halinde değişebileceğini belirtti.

Bununla birlikte Whitmarsh, daha önceki açıklamalarında Hamilton’un stilinde değişiklik yapmasını istemediklerini ifade etmiş, pilotunun sürekli olarak takımdan özür dilemeyi bırakması gerektiğini belirtmişti.


Yorumlar

  1. Hamilton dilediği gibi sürsün karışan yok ama yeniliklere de açık olmalı.Formula 1'e girdiği günden itibaren gelişme katetmek yerine geriye doğru saymaya başladı.Bazı özellikler sonradan kazanılmaz, senna-schumacher gibi pilotlar doğuştan o karakter ve yeteneğe sahiptirler ama en az diğer pilotlar kadar mücadele etmezseniz var olan yeteneğiniz bir işe yaramaz.Alonso belki schumacher-senna gibi bir pilot olarak anılmıyacak ama kendini sürekli geliştirerek komplike bir pilot olma yolunda güzel gelişim kaydetti, hamiltonunda biraz sakin ve sürüşünde tepkileri zamanında karar vererek yarış içinde daha temiz ve düzgün bir çizgiye sahip olabilir.

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bu Şekilde Yaparak Takımını ve Taraftarlarını Karalıyorsun. Senin Gibi Yapanlar Yüzünden Bütün Taraftarlar Aynı Kefeye Koyuluyor.

    Bu Adamlar Gridde Birbirlerinin Suratına Bakıyor. Kazanınca Birbirini Tebrik Ediyor Ama Siz Burda Öbür Pilot Size Çok Büyük Kötülük Yapmış Gibi Davranıyorsunuz.

    Bende Sevmem Hamilton'ı Ama Gerçekten Çok İleri Gittiğiniz Durumlar Oluyor. Hem Yorumlarla Hem Bu Tarz Nicklerle

    (Bu Sözüm Sadece Senin İçin Değil Senin Gibi Yapan Diğer Takım Taraftarları İçinde Geçerli)

  3.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    sevgili edit mesejalarıma neden su muamelesi yapıyorsunuz bir sebebi varmı.

    vede yayınlamıyorsunuz.

  4.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    eğer stil şu nick ismimdeki gibi bir durum içeriyorsa değiştirme biraz daha eğlenelim.

  5. Orta grupta agresif olmak zor. En önde birinci giderken kaza yapmak pek kolay değil tabi. Orta grubun arasına düştüğünde Vettel'i de, Şumi'yi de gördük. Sürekli zor anlar yaşıyorlar.

    Hamilton da ceza, hata gibi durumlarla geriye düşünce oluyor bunlar. Aslında çoğu yarış kazası ama arada 1-2 tane bariz Hamilton hatası olunca adam şamar oğlan oldu.

    Bir de F1 yönetiminin bu sene ceza olayına çok ciddi yaklaşması işi bu duruma soktu. Ceza veren hakeme prim mi veriyorlardır ne…

  6. Yorumun ilk defa eleştiri kıvamında bunu diyeyim ilk önce.

    Lewis in rakiplerine saygı göstermemesi yada hakem lerle yüz göz olması demişsin. Rakiplerine saygı göstermek zorunda mıdır bir sürücü. Yada şöyle diyeyim saygı derken neyi kast ediyorsunuz?

    Saygı sevmesende orda diğerlerininde seninle beraber yarıştığını bilmektir. Bence bunu gayet iyi yapıyor Lewis. Şuan da takım içinde uyum söz konusu ise (4 büyük açsından) McLaren en iyi takım arkadaş çiftine sahiptir. Bunda kimse nin itirazı olamaz.

    Diğer sürücülere gelicek olursak saygı yı ölçmek yada saygı duyuyor mu acaba gibisinden yorum getirmek için yarıştan sonra ki hatta yarış içinde bile biz bunu yapmamalıyız.

    Çünkü Montoya telsizden Kimi ye düz gitmişti ama sonra Brezilyada duble yapınca McLaren, çok iyi bir şekilde el sıkışmışlardı gayet dostane.

    Hakemler olayında ise yani eski konular ama kaç tane haksız yere Lewis ceza aldı acaba bir düşünün. Sadece Spa 2008 diyorum. Diğerlerini söylemeye gerek yok şuan. Yani bunu geçin.

    Sürüş sitiline gelicek olursak. Lewis in sürüş sitili yok demek çok büyük bir ayıptır. Lewis in sürüş sitili agresif gibi bir kelime ile açıklanamaz. Aslında hiç bir sürüş sitili bu şekilde açıklanamaz.

    Lewis nasıl kullanır aracı, bir aracı kullandığı lastiklerden en büyük verimi alıp zorlayarak kullanır. Kimi de tam tersi bir aracın mekanik ne kadar aksamı varsa onları zorlayarak kullanır. Shumide hepsinin tam tersi bir aracın ne kadar şeyi varsa hepsini koruyarak kullanır.

    Şuda var ki iyi kötü ayrımı sürüş sitiliyle yapılmaz. Pist üstünde ki performans la yapılır. Bu çok önemli. Çünkü yeniler hep tersini yapıyor.

  7.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    sen şu sürüş haline stil diyorsan(rakip takımın aracını geçmek için telsizden destek alıyorsan,hiç olmadık yerde kafanı sokup araçları pert ediyorsan,pitde araç yerine rihannayı ağırlıyorsan,hakemlerle habire yalan yanlış yüz göz oluyorsan ve jensondan aynı araç ile 24 sn fark yiyorsan..)

    bence böyle devam et güzel eğleniyoruz

    ayrıca pistlere çıktığın ilk gün ile şu dakikan aynı hiç bir şeyin değiştiği yok.

    hep dengesiz atak ve manevralar içerisindesin.

  8. Hamilton: Sadece McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh'ın istemesi halinde değişebileceğini belirtti.

    bu cümle ile yapmak istediği şey: McLaren kurumsalına en üst perdeden saygılarını sunmak.

    Güzel. Çok güzel.

    McLaren.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yaralı styla, iyi güldüm… :))

  10. hami bu sene olması gereken pozisyondan daha aşağılarda bir yerlerde olunca yükselmek için çok zorladı ve bazı hatalar yaptı. gerçekten de karıştığı kazalara baktığınızda bunların çoğunlukla şanssız bir şekilde gerilere düştüğü zaman olduğunu görürsünüz. hami griddeki belki de en hızlı pilot ve önünde kendisinden daha yavaş pilotlar olunca gördüğü ilk boşluğa burnunu sokarak ondan kurtulmaya çalışıyor ve bu yüzden de bazı hatalar yapıyor. ve bu da jense gibi biraz daha yavaş ama daha istikrarlı bir pilota karşı dezavantaj oluyor. açıkçası ben haminin sürekli limitte giden ve diğer en üst düzey pilotlara göre biraz daha fazla ufak hata yapan tarzını şumi'ye benzetiyorum, özellikle de 90'ların şumisine. bu yüzden de hami'ye karşı bi sempatim var.

  11. Sinan Özer avatarı

    Ya stili kaza yapmaksa ?

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hamiltonun yaptıklarının sürüşle stille alakası yok ve dolayısıyla değiştirilebilme gibi bir şey de sözkonusu değil.Başka sürücülere saygı duymamak , kuralları çiğnemek , hakemlerle sürekli yüzgöz olmak stil değildir.Belirgin bir stil görmek istiyorsanız buttona bakın.Farklı hava şartlarındaki stiline bakın ya da yumuşak ve lastiğe yönelik sakin sürüş stiline bakın.Bakın ki hamiltonda stil mitil olmadığını görebilin.
    hamilton bize nasıl giyineceğimizi söyleyemez ama biz de sokakta dünyanın gözü önünde don atlet dolaşıp bu benim stilim diyemeyiz öyle değil mi?

  13. Schumacher- avatarı

    Stil değiştirme nasıl olur ki ? Yapacağı şey biraz daha dikkatli olmak gerisi gelir zaten.

  14. Katiliyorum, ve hatta Whitmarsh istese bile degistirmemeli..

  15. Hamilton'un stilini değiştermesine gerek yok, kaza yapmasın yeter. Eğer ki stilini değiştirirse Hamilton, Hamilton olmaz.

  16. Sinan Özer avatarı

    Tabi canım.Ne gerek var.Değiştirme stilini.Nasıl olsa sen çarpınca cezayı başkaları alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir