Brawn, Raikkonen'den Etkilendi

yazar:

kategori:

Eski Ferrari teknik sorumlusu Ross Brawn, Kimi Raikkonen’in bu seneki fevkalade geri dönüşünü övdü ve gelecek sene İtalyanların daha da güçlü olacağını tahmin etti.

Bir sene önce Ferrari’den ayrılarak geçici izne çıkan ve gelecek sene ile ilgili planlarını henüz doğrulamayan Brawn, özellikle Kimi Raikkonen’in çalışma ahlâkından, Ferrari’ye olan sadakatinden etkilendiğini ve kendisine Michael Schumacher’i hatırlattığını ifade etti.

Brawn: "Özellikle Kimi için memnun kaldım. Çünkü başlarda eni takıma, araca ve özellikle Bridgestone lastiklerinin karakterine uyum sağlamada zorluklar çekti."

"Beni etkileyen şey, mühendislerle çalışması, meseleleri anlaması, durumun üstesinden gelmesi ve önemsili, Michael gibi, bunu takımın gizliliği içinde yapması"

"Sezonun ikinci yarısındaki performansı fevkaladeydi."

Britanyalı teknik adam ayrıca Fin pilotun takım arkadaşı Massa’yı da, sezon boyunca gösterdiği etkileyici performans için övdü.

Brawn: "O da harika gelişim gösterdi ve eğer dayanıklılık sorunları yaşamasaydı, sonlarda rekabetçiler arasında yer alacaktı. Temposu etkileyiciydi ve ayrıca takım için çalışmaya gönüllü biri."

"Bu yüzden herkes için harika bir sonuç"

Brawn, Ferrari’nin sezonun başlarından yaşadıkları sorunların üstesinden gelip tekrar geriye güçlü dönmesine şaşırmadığı ve bunun aslın nedeninin bir önceki sene yapılan görev değişikliklerine uyumun olduğunu ifade etti.

Brawn: "Açıkçası 2006’nın bütün kış zamanındaki değişiklikler, biraz karışıklığa neden oldu ve herkesin bu yeni rejime uyum sağlaması zaman aldı"

"Ama ilgili insanlar, dikkatli bir şekilde seçildi ve sonrasında onlar, işlere olan yeterliliklerden fazlası olduuklarını gösterdi."

"Takım içinde bir ilkemiz vardı. ‘Non mollare mai’. Tam olarak anlamı ‘asla pes etme’. Tam anlamıyla gösterdikleri şey de buydu"

Gelecek sene Ferrari’ye takım sorumlusu olrak dönmesi beklenen Brawn, İtalyan takımın daha da güçleneceğini ifade etti.

Brawn: "Takım, bu seneki hatalarından ders alacak ve şüphesiz gelecek sene daha güçlü olacak. Bu yüzden Ferrari’nin bu seneki sonuçtan gurur duyup gelecek sene için de iyimser olmasına bir çok neden var."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir