F1 Oyunu İçin Görüşmeler Çıkmaza Girdi

yazar:

kategori:

Formula 1 severler bir sonraki resmi oyun için beklemek zorunda kalabilirler, zira Sonny ve Bernie Ecclestone oyunun telif hakları konusunda anlaşma sağlayamadı.

Sony Bilgisayar Oyunları Şirketi’nin 2003-2007 dönemini kapsayan yayın hakkının değerinin, teknoloji haberleri kaynağı TG Daily’e göre 200 milyon dolar olduğu söylendi.  

Websitesi, Sony Şirketi’nin yeni bir lisans için önerdiği teklif ile Bernie Ecclestone’ın (şirketinin) istediği miktar arasında çok büyük fark olduğunu bildirdi.

Sanayi kaynaklarına göre rakip bilgisayar şirketleri; EA, Ubisoft ve Codemasters yeni bir beş yıllık sözleşme imzalamak için atağa geçebilirler.


Yorumlar

  1. tijs_wervest avatarı

    massathebest arkadaşım Ps3 tam olarak yerine oturmadı onun 2 senesi var daha gerekli sistemleri göz önüne alırsan ps3 nasıl anlarsın tam olarak zaten HD formatı oturmadı zaten biraz daha bekle görürsün ps3 nasıl fırlıycak aynı olay ps2 de de olmuştu sonra dan patlama oldu hala da alan var.

  2. Platform savaşına çevirmenin alemi yok. Zaten başka sitelerde yeterince tartışılıyor bu konu. Tüm platformlara gelsin hepimiz tadını çıkaralım.

  3. Arkadaşım verdiğin sitedeki yorumun yazılma tarihine bak.Bu kadar kolay buluyorken PS3 ün avrupa çıkış tarihine de bak ne zamanmış bir karşılaştır.(bazı sitelerde entelenmemiş tarihi görebilirsin düzeltilmemiştir.) verdiğin rakamlar kuzey america dır.XBOX 360 america iyi satıldı ama ne kadar süredir var.PS3 ün büyük oyunları yeni çıkıyor.PS3 ün gerçek pazarı avrupadır.Japonya dada wii vardır sonra ps3 gelir.Ama wii xbox yada ps3 ün rakibi değil oynanan oyunlar basit tarzda.son olarak bildiğin üzere ps3 de bluray var xboxda ise hddvd var ve hddvd ler yenildi ve artık üretilmiyor. microsoft sony ile anlaşma yaptı bluray için.yani xboxda ps3 parçası kullanılacak diyebiliriz.Türkiyeyi örnek vermek gerekirse cogu kişi ps3 alıyor.hdmi dan dolayı sony oyun satmasa bluray player olarak satıyor.

  4. http://nexgenwars.com/

    http://www.tekplatform.com/
    donanim-haberleri/65328-xbox-360-satis-rakamlari
    -wii-yi-ve-ps3-u-solladi.html

    bir kaç dakika içinde 2 adres bulabildim. daha da bulurum ancak vaktim yok Mc Laren, sen araştırırsın artık. ilk adreste anlık olarak satış rakamları güncelleniyor. örneğin ben buraya yazarken satış miktarları xbox360 18,364 milyon, ps3 ise 9,375 milyon adetti. pazar payını kaybetmek daha başka nasıl ifade edilebilir sen biliyorsan bize de söyle.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Bilgisayar oyunu için EA Games almalı bencede.

  6. 6 yıldır yeeni oyun yapmadıkları hata şimdide yeni oyun için nazlanıyorlar yapında oynayalım. bu Bernie Ecclestone da paraya doymuyo neyine yetmiyo 200 milyon dolar

  7. F1 challange ı tek geçerim.:)Digerler fos.Ayrıca arkadaşlar gidip ne alıyorsunuz güvenmeyin onlara netten indirin bende öle problem çok yaşadım.:)

  8. Ertan  Akkaş avatarı

    Bence bu oyun hakkını Sony'nin alması zaten beni hiç sevindirmemiştir bence ya EA Games yada Codemasters alsın derim…

  9. Walla yapsınlarda bir an önce oynayalım yaa eskisini oynuyorum evde baya zor oluyo direksiyonda yok zati şöle ps deki gibi yarış çizgisi falan gözüksede herkes oynayabilse

  10. nintendo64- 1996 sezonu-F1 oyunu. pistler milimetrik orjinal grafikler harika (12 yıl önceye göre tabi) en güzeli de eğer aracını iyi ayarlamazsan eski Hockenheim'da motor patlatıyorsun.

  11. recep ivedik avatarı

    EA games alsın derim ben…Evimde 99-02'yi oynuyorum ve gecen yıl için yapılan bi yama var..adamlar 6 yıl önce müthiş bi oyun yapmışlar EA

  12. massabest sony neyi kaptırmıs.pazar paylarına iyi bak.insanlar bluray için ps3 alıyor.ps3 her yönde xbox i geçiyor.Bende şirket olarak codemaster alsın derim.

  13. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ben hala F1 challange 99-02'ye mod indirmekle uğraşıyorum :))) 2008 modunda valencia ve singapur'un olmaması üzücü. onlarıda sonradan çıkartırlar artık bekleyecez.

  14. arkadaşlar bildiğimiz üzere 6-7 yıldır güncel formula 1 oyunu çıkmıyor pc için. Fakat bence şuanda pc de en güncel en iyi f1 oyunu Rfactor için yapılmış olan f1 2007 mmg se dir. Bizim bu oyun altında yaklaşık 20 kişi online lagsız oynadığımız ligimiz var. http://www.prof1tr.com dan bakabilirsiniz.

  15. arkdaslar bu bernie inatçı adamdır.bu yuzden kimse telif haklarını alamıyacak merak etmeyin.bu sene bisey cıkmaz.zaten f1 oyunu oynayanların sayısı da az.herkes nedd for speed oynarken haliyle zor geliyo f1 arabasını kontrol etmek.benim size tavsiyem EA gamesin 2007 ye kadar guncel paketlerini indirmeniz.2007nin surusu gerçekten zevkli.ama bu aralar r factor F 2007 modu indirdim.bunda gerçekci surus ve super grafikler var.hem internetten istediginiz pisti indiriyosunuz.kaliteleride super

  16. gran prix 4ü eski olmasına ramen hala oynuyorumm pistler neredeyse birebir aynııı..

  17. Sony Formula1 oyunları konusunda tecrübeli. Diğer firmalara açıkçası güvenemem. Zaten bu Bernie orda oldukça yeni bir oyun görmemiz zor.

  18. inşallah codemaster alırr çünkü ea grand prix 4 gibi gerçekle birebir aynı oyun çıkaramıyoo…

  19. işte yıllardır beklediğimiz haber hakkında bir umut ışığı yandı, tünelin sonundaki ışık göründü:) umarım sony konsol sektöründe xbox'a kaptırdığı pazar payını ve ps3 üretiminde ettiği zararları gözönünde bulundurur ve bernie'nin istediği parayı vermez/veremez. ve yıllardır özlemle beklediğimiz f1 oyunu ile pc'lerimizi buluşturabiliriz. f1 2002 oynamaktan başım döndü artık gelsin yenisi.. ayrıca ben bir Prince of Persia ultra-fanatiği olarak, yeni nesil f1 oyununun UBISOFT tarafından yapılmasını şiddetle isterim. adamlar grafik olsun, ses olsun, oynanabilirlik olsun yaptıkları her oyunda işinin hakkını veriyorlar. haydi hayırlısı..

  20. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    tolga cidden bende buğün aldım ve oyun 2007 çıktı tek farklılık valencia pistinin oluşu tabii oyun bide kurulmadı oyunun ayarlarını yapıyorum yarışa başlıcam tam oyundan çıkıyo gittim sordum adama PC format attır dedi eğer bilğisi olanınız varsa yazabilirmi

  21. tolga soydan avatarı

    geçen F1 2008 oyunu var dediler gittim aldım.kapakdada hamilotnun resmi falan var .kurdum bilgisayara 2007 çıktı 😀

  22. Codemasters'a gelmesi hakkın çok güzel olur. TOCA serisi ve Colin McRae Rally serisi gibi kaliteli ürünlerden sonra F1'in de altından kalkabilirler. bkz Colin McRae Rally: Dirt, TOCA Race Driver Grind… Hem PCye de çıkar biz de oynarız. EA'a gitmesin oyunun tadı kaçar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir