F1'de Sıralama Formatı Değişmeyecek

yazar:

kategori:

Genel olarak eleme usulü son yıllarda kabul edilen sistem ve bu üç kademeli sistemde pilotlar, önde S1’den S2’ye, ardından da S3’e geçmeye çalışıyor.

Ama 2011’de Pirelli lastiklerinin de çok aşınması ile birlikte son seansta bazı pilotlar, yarışa yeni lastik saklama adına piste çıkmayarak farklı bir strateji uyguluyor; bazıları bu şekilde heyecanın azaldığından şikâyet ediyor.

Takım patronları Abu Dhabi’de, bu konunun yakın zamanda tartışıldığını ifade ettiler.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Genel olarak bunu tartıştığımızda takımların görüşleri, şu anki sistemin ilgi çekici bir format olduğu yönünde”

Whitmarsh, F1’in 2002’den sonra 60 dakikalık serbest sıralama formatından vazgeçmesinden sonra bir çok yeni usulün denendiğini ama ardından değiştirildiğini de ekledi.

Whitmarsh: “Bu yüzden, açıkçası pit duvarında oturan bizler için tutulan bir şeyde değişiklik yapmadan önce ihtiyatlı olmamız gerektiğini düşünüyorum”

McLaren patronu ayrıca toplantıda, mevcut sistemin kalması yönünde fikir birliği sağlandığını ifade etti.

Mercedes GP Patronu Ross Brawn da aynı şeyi söyledi.

Brawn: “Düsüt olmak gerekirse, diğer takımların performanslarını eşitlemeye çalışmada daha fazla taktiksel seçeneğe sahip olmaları, ilave bir etkendir.”

“Martin’in dediği gibi bunun üzerine çok zaman harcamamalıyız. Çünkü zaten oldukça iyi bir gösteri yaratıyor”


Yorumlar

  1. Ben eski sıralama formatını özledim.Herkes piste bir kere çıkar ve elinden gelenin en hızlısını atmaya çalışırdı.İlk önce hep minardiler sahneye çıkar, sonra jordan falan gelirdi.Böylece tek bir turluğuna da olsa herkes küçük takım araçlarını ve pilotlarını da izlemiş oluyordu, şimdi ise fomun istediği araç kısa süreliğine gösteriliyor.Ayrıca evet, herkesin dediği gibi yakıt ikmali geri dönmeli.Böylece adil bir şekilde, vettel gibi önden kalkıp yarışı force edebilecek pilotların önüne geçilebilir.

  2. AlonsoSinan avatarı

    Benim yıllardır istediğim şey bu.Yakıt ikmali olacak,ancak sıralama turlarında yarıştaki yakıt yüküyle yarışmak zorunda olunmayacak.Tıpkı bugün olduğu gibi…İşte o zaman gerçek performansları hem yarışta,hem sıralamalarda göreceğiz.2002'den beri bu sistem maalesef uygulanmıyor…

  3. yakıt ikmali gelsin gelmesine de yakıt yükleri sıralamadaki duruma göre belirlenmesin isteyen istediği yakıtla çıksın ki strateji farkı görelim yine polü alan kaçıp gidebilir ama arkadaki az pit yaparsa yariş sonunda önüne geçer geçmişte bunun baya bi örnegi de var zaten

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    aklın yolu bir 🙂

  5. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    zaten f1 icine ettiler .bunlar yakin insansiz(pilotsuz) araba yarisi yaparlar

  6. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    bencede yakit ikmali geri gelmeli

  7. Şok oldum, ilk defa senle aynı fikirdeyim 🙂

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    yakıt ikmali geri gelmeli. önceden az yakıt ile ilk sırayı alan pilotlar yarışa ve sıralamaya büyük heyecen katıyordu. şimdi ise hızlı araç ilk sırayı alıyor ve yarışta kopup gidiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir