Alonso ile Hamilton'ın Arası Artık Daha İyi

yazar:

kategori:

Abu Dhabi’de yarışı ilk iki sırada tamamlayan ikilinin arasının oldukça iyi olduğu görüldü.

2007 yılında McLaren’de birlikte yarışan Alonso ve Hamilton takımda yaşanan bazı anlaşmazlıkların ardından birbirlerine oldukça mesafeli yaklaşıyordu.

2011 Abu Dhabi yarışının ardından ise her iki taraf da birbirlerini öven açıklamalar yaptı. Yarışın ardından otomobillerinden inen Alonso ve Hamilton’ın sıcak bir şekilde birbirlerine sarılmalarının büyük bir kesimi şaşırttığı söyleniyor.

Hamilton, İtalyan RAI televizyonuna yaptığı bir açıklamada, “Fernando ile girdiğimiz mücadeleden zevk aldım. Bence o en güçlü pilot” diye konuşmuş.

La Stapma gazetesinden Stefano Mancini ise bu durumu, 2012 sezonunda Sebastian Vettel’in yoluna aynı şekilde devam edeceği düşünüldüğünden Hamilton ve Alonso arasındaki bu yeni arkadaşlığın Vettel’e karşı bir ittifak olduğu şeklinde yorumluyor.


Yorumlar

  1. Galibiyetin kokusunu aldıgında onu durdurmak gerçekten çok zor.(Serhan Acar).Ama istikrar anlamında gerçekten zayıf.misal ne kadar hızlı olsa da sampiyonadan kopmus bir Raikkonen Bu sene Alonsonun ve Buttonun yaptıklarını yapamazdı.

  2. raikonen de benim adamım ama onun nasıl şampiyon olduğunu unuttun galiba,nyse ben sana hatırlatayım. o zamanlar galibiyete 10 puan veriliyordu,ve son iki yarışa girilirken lewis 17 puan öndeydi,sadece 3 puan onu şampiyon yapacaktı.bu 3 puanı alamadı,bu şansızlık kolay kolay olmaz ama oldu,ikincisi son yarışın galibi massaydı lakin raikoneen yol verdi,yani takım arkadaşı olmasa yine şampiyon olamıyordu.fakat unutmmamak lazım ki,raikonen yine de hepsinden daha heyecan veren bir isimdir.

  3. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    şu iki kalite pilot aynı takımdayken onları mağlup eden KİMİ RAİKKONEN üstad olmalısın ama şöle bişe sölim belki istikrar anlamında raikkonen kötü ama saf hız anlamında ne alonso nede hamilton onun kadar iyi değil tek eksiği istikrar :S

  4. ikiside muhteşem pilotlar hep söylüyorum bu seneki girid gelmiş geçmiş en iyi grid alonso lewis vettel şumi button rosberg di resta kobayaşi perez adeta yetenek fışkırıyo seneye rainin de gelmesi ile tarihte bir ilk gerçekleşçek

  5. Afferim.Hep böyle olun ama yarışta dişe diş.Massa-Hamilton=One Love

  6. bu redbull ve vettel mclaren ve Ferrariyi Alonso ve Hamiltonı aynı zamanda bu isimlerın fanlarını birbirine hiç olmadıgı kadar yakınlastırdı:)

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    İkisinin arasında zaten hiç öyle çirkin sözler fiziksel temas filan olmadı ki. Alonso 1. pilotluk istiyordu ve sezonun ilk çeyreğinde zaten o pozisyondaydı, çünkü kimse çaylak Hamilton'dan öyle bir çıkış beklemiyordu. Ama Hamilton ya en az Alonso kadar hızlı oluyor, ya da ondan hızlı oluyordu. McLaren'da kendi felsefesine yeniden dönerek eşit yarıştırdı. Alonso buna büyük tepkiler verince de takımla arası açıldı, takım Hamilton'a daha sıcak yaklaştı. Olayın özeti buydu. Hiçbir zaman medyanın büyüttüğü kadar bir şey olmadı aralarında.

  8. Rai dönerde önemli olan Williams döner mi?

  9. Ben hiç şaşırmadım açıkçası.Bu iki pilotun arası zaten iyiydi.2007'den beri medya şişirip durdu.

  10. kesnlikle kardeş..

  11. Benim için inandırıcı değil.Sadece olması gerekenler.

  12. Ta ki takım arkadaşı olana kadar 🙂

  13. Schumacher- avatarı

    Hamilton ve Schumacher toparlandı Alonso formda zaten Raikkonen en fazla 6 yarışta eski performansına döner diye düşünüyorum sonuçta boş durmadı.
    Gelecek sene için şimdiden sabırsızlanıyorum

  14. AlonsoSinan avatarı

    4 pilot da mücadeleci bir takımda ve 4 pilot da formunun zirvesinde oldukları zaman,tarihin en zevkli yarışlarını yaşamamamız için sebep yok 🙂

  15. Bu ittifak karşısında değil vettel koskoca grid biraraya gelse dayanamaz.Hırs,agresiflik , güç, azim ,motivasyon , saf hız , yetenek, yarış zekası, stratejiyi hissedebilme ve daha fazlası bu iki adamda mevcut..

  16. Schumacher- avatarı

    Seneye görmek istediğim senaryo hayali bile güzel…

    Alonso-Hamilton-Schumacher-Raikkonen bu pilotlar dörtlü mücadeleye girecekler hayal edin 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir