Domenicali: "Egzoz Düzenlemesi Ferrari'ye Yarayacak"

yazar:

kategori:

Domenicali, bu sezon Red Bull ve Mclaren’in gerisinde kalmaları ile ilgili olarak, “İlk başlarda yeterince rekabetçi değildik. Öndekilerle aradaki fark çok fazlaydı. Bu sezon teknik açıdan çok önemli olan bir noktayı, egzoz beslemeli difüzörü kullanamadık.”

“Sonrasında iki yarış daha kazanabilecek seviyeye gelerek yaza iyi bir başlangıç yaptık. Ardından sezonun ikinci yarısına gerçekten büyük etki eden Belçika’daki gelişimi kaçırdık. Temmuz ayının başında otomobildeki gelişimi durdurma kararı almamızın nedeni de buydu.” diyor.

Egzoz beslemeli difüzörün gelecek sene yasaklanmasıyla Domenicali bu değişikliklerin Ferrari’nin yararına olacağını düşünüyor.

“Eğer egzoz etkisinin az olduğu belirli pistlere bakarsanız, otmobilimizin rekabetçi olduğunu görebilirsiniz. Belli şartlarda oldukça rekabetçiyiz. Bu yüzden, yeni durum bana gelecek için umut veriyor çünkü önümüzdeki sezon egzoz beslemeli difüzörler olmayacak.”

“Takımdaki herkes bu sene elde ettiğimiz verileri en iyi şekilde değerlendirmek için elinden geleni yapıyor.”


Yorumlar

  1. egzoz beslemeli difüzörü durduran sizsiniz dominik her şey rbr yi durdurmak için yapılıyor ama bizim newey gibi bir dahimiz var

  2.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Dom bir Todt değil. Takım patronu yanlızca takımı değil, yeri geldiğinde organizasyonu da idare etmeli. O duruş Dom'da yok. Daha kaç yarış kazandığımızı bilmiyor. Belki çeviri hatası vardır. Hakkını da yemeyelim.

  3. Çeviri hatasıdır.Arkadaşım uslubuna dikkat et.

  4. Sonrasında iki yarış kazanarak yaza iyi bir başlangıç yaptık.

    iki yarışı nerde kazandı bunlar? fiorano'da mı?

  5. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    İnşallah dediğin gibi olur

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bu apt.l dominik ali egzoz beslemeli gitti diye oturduğu yerden ümitlenirken diğerleri yeni bir şeyler daha buluyor. Massa bu adamdan 20 kat daha hayırlı takım için. Asıl gönderilmesi gereken belli. Bundan olsa olsa m.l değneği olur. Nerde horner, nerde briatore, nerde bu ang.t tövbe tövbe. gece gece sinirimi bozdu yine.

  7. Tabi sezon içinde yapılan ani kural değişikliği ve bundan dönülmesi ile bütün sezon bu kurala göre araç hazırlamak farklı şeyler,umarım Stefano buna bel bağlamıyordur.Sonuçta takımlar birkaç yıldır egzos beslemeli difüzörlü araç üretiyor eski tipte araç üretmeyide gayet iyi biliyorlar Redbull soru işareti idi orada da Newey var..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir