Ecclestone, Austin GP'nin Anlaşmasını İptal Etmiş

yazar:

kategori:

Ecclestone Hindistan’daki açıklamalarında da Austin yarışının risk altında olduğunun işaretlerini vermişti. Son olarak dün Austin’de çalışmaların durduğu açıklandı.

Ecclestone “Bu yarışın olması için her şeyi yaptık. Bu yarış artık kesinlikle tehlike altında.” dedi.

Ecclestone, Tave Hellmund ile olan yarış anlaşmasının bir kaç gün önce iptal edildiğini ve pisti inşa eden tarafla görüşmelere başladığını açığa çıkardı.

Ecclestone “Full Throttle Productions ile anlaşmamız vardı. Her şey imzalanmıştı ancak göndermeleri gereken şeyleri göndermediler. Bir çok mektup yollandı ancak olmadı, hiç bir şey olmadı.”

“Ardından COTA’daki kişiler ortaya çıktı ve bir şeyler yapmak istediklerini söylediler. Ancak onların da Tavo ile sorunları vardı. Onlar piste sahip olduklarını ve yarış için anlaşma istediklerini söylediler.”

“Ben de onlara Tavo ile anlaşmalarını çözmelerini istedim. Bunu yapacaklarını söylediler. Ancak bu da artık geride kaldı çünkü Tavo ile anlaşmamızı, anlaşmaya uymadığı için iptal ettik.”

“Bunun  için 6 ay bekledik. Yarışı neden iptal ettiğimizi gayet iyi biliyor. O da mutlu. Ancak diğer ekibin anlaşması yok. Biz onlara kredi mektubuyla gelmelerini söyledik.”

“Bize ödeyecekleri parayı garantilemek istiyoruz. Bu bankadan alan kredi mektubu ile oluyor. Eğer yeterli paraları yoksa kredi mektubu almaları da zor. Böyle olunca biz de anlaşma yapamayız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    İndianapolis varken , çok ilgi gören bir Gp değildi ki.. Amerikalılar zaten ilgi göstermiyorlardı ve tribünle boş kalıyordu. F1 için Oval pistten bozma (yarısı hız için Oval alan- yarısı da oval pistin iç bölümünün yeniden inaşaası ile oluşturulan virajlı yapı) bir pistti ve pilotlar tarafından da sevilmiyordu.

  2. hayırlı olsun amacama

  3. Ayhan ŞİMŞEK avatarı
    Ayhan ŞİMŞEK

    Ben Antalyalı değilim, Mersin'liyim ama bu pisti İstanbul yerine Antalya-Konyaaltı veya otogar yanına yapsalardı, emin olun 150-200 bin seyirciden aşağı düşmezdi ve devlet cebinden çıkacak para baya bir azalırdı. Standart €-100,00 ' ya bilet satsalardı yaz mevsimi dönemi bırak Türk seyirciyi, avrupalı turistler doldururdu orayı, şahsen ben kendim her yıl mutlaka giderdim. İstanbul'a gidip F1 izlemek istesem, en az 1,5-2 maaşım anca yeter…

  4. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Tabi bunu bilmeleri de lazım off off ne yapsak da bu durumu degerlendirseler

  5. "niye yardımcı olmuyorlar,"
    Niye yardımcı olsun ? Adam bunu ticaret olarak görüyor ve para kazanamassa o alana girmez.Olay bu kadar basit.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    takılmayacak gibi değilki. 🙂

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Pirelli ana sponsor olsun pistimize,
    istediği gibi kullansın Pirelli pistimizi,
    böylece takvime girme şansımız yükselir,
    ülkemde çok değerli dünya markası olmuş holding şirketleri var,
    niye yardımcı olmuyorlar,
    anlamıyorum ben bu ülkemdeki durumu veya gelişmeleri.

  8. Orası öyle ama bizim durum biraz farklı ortak bir noktada buluşulduğu an (para konusunda) biz direk takvimdeyiz ama bu pistlerde öyle değil; Bahreynde karışıklıklar azalsada devam ediyor.Uzak doğu yarışlarına takımlar giderken zorluk yaşıyor(Kore ve Singapur) Austin daha takvime bile girmeden hatta inşaata yeni başlanmışken işçiler işi bırakıyor ve takvimden düşüyor İstanbul Park ise hali hazırda duran bir pist. Pilotların sevdiği taraftarların sevdiği bir pist. Sporun başkenti olan Avrupa'da olması heryere ulaşımın olduğu bir noktada olması buraya olan cazibeyi arttırıyor. Tek sorunumuz var; İyi bir seyirci oranımız olursa hükümette parayı vericektir. buda bilet fiyatlarının düşürülmesiyle, daha iyi reklam ve tanırım kampanyalarıyla ve en azından bir pilotu yarışlara göndermekle çok rahat başarılabilir.

  9. İyi güzel de biz para vermeyince pist yine bize gelmeyecek ki. Bu pistler zaten parası ödenmeyeceği için düşebiliyor takvimden bizim gibi.

    Yarın ödeme yapılmasın, monza düşer. Git en pahalı pistin ödediğinin 5 katını öde, monzayı düşür bizi al de, bernie tereddüt bile etmeyecektir. Anladığım kadarıyla en ufak duygusal/efsanevi/teknik bağı yok pistlerle.

    Birileri düştü diye sevinmek boşa bence. İlk düşen b,z olduk, bunu bilmek gerekir.

  10. Bahreyn tehlikede, Austin daha girmeden takvimden düştü, Kore ve Singapur'unda takvimden çıkması gündemde: Her yol İstanbul'a, İstanbul Park'a çıkıyor.:) bizimkilerin bunu iyi değerlendirmesi gerekiyor(hiç umudum yok ama yinede neden olmasın diyorum)

  11. İstanbul olsa nolacak sanki 15milyon insan var bi türbünleri doldurmayı beceremiyo İstanbullu.Ben bile kaç kez Ankaradan kalkıp F1 izlemeye gittim.
    Türkiye F1 i hak etmiyor,Türkiyeye F1 gelmesin.

  12. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Kesinlikle 🙂 Haberi görünce sevinmemin tahmin edersiniz ki tek sebebi.

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sende taktın şu İndianapolise 🙂

  14. indianapolisi ne yapcan istanbul varken 😀

  15. rafaelnadalıhhh avatarı
    rafaelnadalıhhh

    Bunaktan daha ne isteyelim.Hadi bizi takvime geri koy bizden iyisini mi bulucaksın?Amerikaya 2 yarış fazla olacak benim tontoş yanaklı bunağım aferin bak yeni adın bu ZAAA xD

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    indianapolis gelse keşke.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir