Mclaren Temyizi 15 Kasımda Görüşülecek

yazar:

kategori:

FIA’nın Uluslararası Temyiz Mahkemesi, Brezilya’da hakemlerin verdiği karar için başvuruda bulunan McLaren’in duruşmasını 15 Kasım’da yapacak.

İnterlagos’ta yarış hakemleri, BMW Sauber ve Williams araçlarının yakıtları ile ilgili yönetmelik dışı tespit konusunda ceza uygulamamıştı. Bu sıcaklık farkının da, FIA’nın İnterlagos’ta ölçtüğü derece ile takımların anlaşmalı olduğu meteroloji istasyonu tespiti arasındak farktan olduğu düşünülüyor.

Brezilya’daki yarışta Hamilton’un 7. olması ile Kimi Raikkonen şampiyonluğua ulaşmıştı. Eğer Hamilton’un önündeki üç aracın ceza alması durumunda çaylak pilotun şampiyonluk şansı doğacaktı.

Ama bugün, temyiz hakkında konuşan FIA Başkanı Max Mosley, Raikkonen’in şampiyonluğuna herhangi bir tehdidin varlığını önemsemiyor.

Max Mosley: "Bizim için dünya şampiyonası bitmiştir. Sonuç ortadadır. Bir takım temyiz talebinde bulundu. Şu durumda, bu hiç bir şeyi değiştirmez. Haklı olduklarını kanıtlamalarına bağlı"

Mosley ayrıca, McLaren’in Brezilya’daki sonucu protesto etmediklerini söyleyerek, takımın temyiz talebinde bulunmada haklı olup olmadığı konusuna değindi.

Max Mosley: "McLaren’in temyize başvurmakta haklı olup olmadığını tartışabilirsiniz. Sonucu protesto edebilirlerdi. Görünüşe göre, yakıtın sıcaklığını ölçmemişler"

"Ama eğer Hamilton’un önündeki araçlar ihraç edilirse bile, bu onun konumunu değiştirecek mi? Temyiz Mahkemesi, bunun üzerine hüküm verecek"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir