Button: "2012'de Mercedes'e Dikkat Etmeliyiz"

yazar:

kategori:

Mercedes devralmadan önce Brawn GP ismi altında şimdiye kadarki tek şampiyonluğunu kazanan Button, uzun süredir gelecek seneye hazırlanan Alman takımın atılım yapabileceğini düşünüyor.

SID Haber Ajansı’na konuşan Button: “Önde genelde üç güçlü takım var ki bunlar Red Bull, Ferrari ve biz.”

“Ama Mercedes’e dikkat etmemiz gerek. Bu sezonun ortasından beri 2012 için hazırlanıyorlar ki şampiyon olmadan önce bunu yapmışlardı.”

Bununla birlikte Schumacher, daha temkinli.

Sport Bild’e konuşan Schumacher: “Gelecek sene gelişip podyum mücadelesi vermemiz daha olası.”

HRT Pilotu Pedro de la Rosa da Mercedes, Ferrari ve McLaren’in, Red Bull’a daha güçlü rakipler haline gelmesini umuyor ama henüz tahminde bulunmak için erken olduğunu; egzoz beslemesinin kaldırılmasıyla oluşan açığın doldurulabileceğini düşünüyor.

Marca’ya konuşan De la Rosa: “Egzoz beslemesinin, Red Bull takımının yaratıcılığı ve kalitesinin tek örneği olduğunu düşünmek bana göre mütevazice olur.”

“2012’de (egzoz besleme) olmadığında, Red Bull’un yine bazı zekice şeylerle bizi tekrar şaşırtacağını konusunda çok az şüphem var”


Yorumlar

  1. red bullun tek bir adama bağlı kalması onlar için çok büyük bir dezavantaj… newey den sonra ne olacak peki… takım büyük bir düşüş yaşayacaktır…

  2. Button sampiyon oldugunda brawn araci gelistirmeye yarim sezon önce calismaya baslamislardi, button da bunu en iyi bilen kisi. onu vurgulamak istemis, ki bence haklida.

  3. Baska da bir sey yok zaten.

  4. Yine bir bilinmezle ilgili ağzımıza bal çalan açıklamalar geliyor ve sanırım gelmeyede devam edecek gibi.
    Geçen yıl bütün kış MGP nin ne kadar tehdit oluşturduğuyla ilgili dedikodular ve söylentileri okuduk.
    Hatta bazı testlerde en hızlı turları atmaları bu şaibeli söylemleri zirveye taşıdı ve başta ben olmak üzere bütün Schumi sevenleri heyecanlandırdı.
    Ancak Melburne deki ilk yarışta resmen yıkılmıştım.
    Bu yılda her ne kadar temkinli yaklaşsamda aslında bu olumlu dedikodulara inanmak istiyorum artık.
    Takım teknik kadro olarak genişledi, ekonomik destek ve sponsorlar arttı.
    Pilotlar artık takıma daha adapte oldular ve dahada önemlisi Schumi artık kendine geldi.
    Liderden sadece yarım saniye yavaş bir araçla bile başlasalar sezonu ben her yarış bir MGP nin podyuma çıkabileceğini düşünüyorum.
    Umarım RB8 ebd yasağından dolayı kaybedeceği df yi başka bişeyle kapatamazda diğerleri bu ahliyle bile biraz yaklaşmış olurlar.
    2012 de 6 şampiyon pilotun olduğu bir gridde kimsenin alıp başını gitmesini istemiyorum.
    Dişe diş, başa baş bir mücadele ile hakedilmiş bir şampiyonluk savaşı izleriz umarım.

  5. vedat özkan avatarı

    Bugün schumacher i izleyen arkadaslar kendilerini çok şanslı saymalılar bir tarihe tanıklık ediyorlar.
    Öyle bir pilotki her anlamda diğerlerinden ayrılan bu yasında roc organizasyonunda küçümsemek için söylemiyorum ancak resmen vettel ve button ı cebinden çıkardı hızın tarifini yaptı adeta.bugünün genç pilotları sampiyon pilotları eşit şartlarda kapıstıkları bugün ün schumacher i karsisında aciz kaldılar bu onun neden büyük bir efsane olduğunu gösteriyor aslında.onun yasında kaç pilot böylesine bir farklılığı ortaya koyabilir.severiz veya sevmeyebiliriz ancak eğriye eğri doğruya doğru
    izlemeyenler izlesinler videoları sürüs karakteri ve hızı inanılmaz.Ben 93 den itibaren takip ediyorum izliyorum hız anlamında schumacher biraz düstü fakat bu sezon eski formuna yaklastı ancak halen geçmise göre biraz daha yavas ki bu çok normal ancak bence pilotajına kattığı önemli bir artı oldu o da eskiye göre daha iyi savunma yapıyor gerilerden baslaması ona çok sey kattı kariyerinin hemen basında en iyi olmayan araçla büyük zorluklar içinde elde ettiği benetton yıllarındaki şampiyonluklar hariç ferrarideki ilk sampiyonluk da ayrılabilir onun dısında kazandığı sampiyonluklarda hep önde olan pilottu tabiki bu onun sucu değildi haketti ve en iyi koltuğa oturdu o dönemlerde genel olarak hep önde olması onun savunma yönünü geri plana itmisti ancak 2.kariyer döneminde bu yönü oldukça gelisti.tabiatın doğası gereği kesinlikle eski schumacher değil ama genede f1 in üstünde bir isim olarak bugüne de damga vurabilecek kadar kapasitede olduğunu düsünüyorum yeterki iyi bir araç verilsin 2 yıl boyunca verdikleri berbat araçdaki mekanik sorunları bile çözemediler doğru düzgün çalısan bir aracın üzerinde geçirdiği yarıslar sayılıdır.
    roc organizasyonu nu sürekli izliyorum gecen sene schumi dökülmüstü oldukça paslanmış rekabetten uzak yavas bir görüntüsü vardı vettel karsısında tutunamamıstı açıkca vettel cok hızlıydı ancak bu seneki ilerleme formuna yaklasmıs olması ve rakiplerine göre ortaya koyduğu yüksek hız gerçekten memnuniyet verici.insanlar iyi pilot olabilirler ama herkes efsane olamaz.

  6. Geçen sene de böyle bir demeç vermişti 🙂

  7. kendine haksızlık etme bugün gördüğüm en şahaene yorum seninki

  8. kesinlikle bizim neweyy miz var yeni ve yaratıcı fikirler bulacaktır elbet 2014 teki büyük kural değişikliğine kadar rbr durdurulamaz

  9. heikki 1088 avatarı

    "2012'de Mercedes'e Dikkat Etmeliyiz" Bunu söyleyen Red Bull takımından birisi olsa neyse de, Mclaren olarak neden dikkat ediyoruz Mercedes'e. 2. liği kaptırmamak için mi ? İlk önce en iyi olmak lazım ondan sonra birilerine dikkat etmeliyiz demek lazım. Boş konuşmuş Button aynı benim yazım gibi boş yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir