Hakkinen: "Raikkonen'in İşi zor"

yazar:

kategori:

10 sene önce emekli olurken Hakkinen, Raikkonen’e atıfta bulunarak o zamanki McLaren Takım Patronu Ron Dennis’e “Kazanmak istiyorsan Fin pilot alacaksın” önerisinde bulunmuştu.

Şimdi 32 yaşındaki Raikkonen, Lotus Renault GP ile geri dönüyor ve hazırlıklarında 4 kilo vermek için çalışıyor.

Bild am Sonntag’a konuşan Hakkinen: “Kimi için geri dönüş çok zor olacak. Yeni aracı denemek için neredeyse hiç zamanı olmayacak: 5-6 gün. O kadar”

“Bir sorun yüzünden bir günü kaybedersen bunu geri alamazsın. Geçmişte sabahtan akşama kadar kokpitte otururduk. Çünkü ritim tutturmak için ne kadar fazla sürersen o kadar zamanda giderek hızlanırsın”

İşte bu yüzden Lotus Renault, yeni pilotunu GP2 lastikleri takılı halde 2009 model araçla hazırlamak istiyor.

Hakkinen’e göre Raikkonen yine de zorlanacak.

Hakkinen: “Dünya şampiyonu olmuşsunuz, olmamışsınız fark etmez. Formula 1’de rekabet hiç olmadığı kadar zor”

“Pilotların zindeliği, teknik anlayışları… Giderek iyileşiyor. Bu pilotlar çok acımasız bir şekilde sıkı çalışıyor”

“Bu da Kimi’nin dönüşünü, 5 sene öncesine göre çok daha zor hale getirecek.”

2009’da son birkaç yarışında Raikkonen ile takım arkadaşı olan Fisichella: “Formula 1 affetmez; özellikle de bir iki sene ayrı iseniz”


Yorumlar

  1. Raikkonen aslına bakarsak yeni pistlere yeni şartlara alışmada hep iyi olmuştur. Ama Hakkinen i çok haklı bulduğum nokta, pistte gerçekten hiç olmadığı kadar sıkı rekabet var. Gelecek yıl beklentilerin yüksek olduğu 5 takım olucak gridde ve hepsininde oldukça iyi pilot kadroları var. Tüm bu şartlar altında ilk birkaç yarışta mucizeler yaratmasını beklemek gereksiz baskı oluşturur hem Kimi de hemde fanlarında. Sezon başında Lotus un aracının rekabet gücünü görüp ona göre beklentileri oluşturmak daha akılcı, ki böylece adilane bir şekilde beklentileri karşıladı mı? aştı mı? başaramadı mı? görebiliriz.

  2. Özledik…

  3. kesin kimi motive olsun diye söylemiştir. kimi yi sevdiğine inandığım bir insan…zormu olacak kolaymı olacak kimse bilemez bunu…ama zor olacakmış gibi olaya bakmak insanı daha çok motive eder daha çok çalışmaya iter.

    koynumda varsa bir akrep, olduğunu söyleyene rahmet…

  4. Hiç tecrübesi yokken ilk yarışında, şimdiki araçlara göre kullanılması kat kat zor olan 2001 döneminde, ilk 10 da bitiren kimi, bu kadar deneyim ve bir şampiyonlukla çokta zorlanacağını sanmıyorum, ayrıca adam f1 de değilken aktif sürücüydü, en azından aracı iyi olursa weber kdr iyi iş çıkarır kesin.

  5. hadi hakkineni anladım da bu fisichella ne konusuyo hala adamın kimiden yediği tokatların haddi hesabı yok

  6. ne diyonuz ya rai den bahsediyoruz

  7. 2012 sezonunda yarislar Avrupa`ya gelinceye kadar zorlanacaktir diye dusunuyorum. Avrupa`dan itibaren duzene girer insallah..

  8. emiko emiko avatarı

    Bekleyip görecez.

  9. elbett zorlancak önemli olan uyum süresinin kısa olması lotus sene başındaki gibi bi araç verirse kimi takımı uçurur

  10. Kimi'nin dönüşü güzel oldu fakat umduğumuz gibi eski kimi olamayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir