Alonso: "Vettel'i Bir De Mükemmel Olmayan Araçta Görmek Gerek"

yazar:

kategori:

Bu düşünceyi öne süren Fernando Alonso’ya göre Vettel’in önündeki son test, mükemmel olmayan bir aracı, düzenli olarak podyumun zirvesine taşımak.

Diario Sport İspanyol pilota, Pedro de la Rosa’nın son açıklaması soruldu. De la Rosa, şu anda gridde elinde en iyi araç olmadan kazanabilecek isimlerin sadece Alonso, Hamilton ve Vettel olduğunu şu haberde söylemişti.

Alonso: “Bunu yapan iki kişi gördük; üçüncüsü henüz gerçekleşmedi.”

“6’cılık kadar güçlü bir araca sahipken 2., 3. veya 4. olduğunda göreceğiz. Şu ana kadar onu ancak 5 yarış kala şampiyonluğunu ilan edebileceği bir araçta gördük”

“Bu yüzden beklememiz gerekiyor.”

Ferrari için Alonso, Maranello kökenli takımın geçmişinden dersler çıkardığını söyledi ve McLaren’i örnek gösterdi.

Alonso: “McLaren, seneye sorunlu başlayıp bunu bir iki yarışta çözen takıma iyi bir örnek”

“Pat Fry yeni fikirler, yeni yöntemler getirdi. Ferrari’nin bir sene öncesine göre bugün çok daha iyi olduğu konusunda hiç bir şüphem yok”


Yorumlar

  1. daha ne istiyorsun ki?

  2. bar ilk sezonunda yarı luckies yarı 555 desenli araçla yarışıyordu hatta. baya ilginçti.bar 1999bar-team bar pistteki en asaletli araçlardan biriydi kocaman kırmızı luckies logosunu japon bayrağına benzetirdim honda motorunun da bilinçaltımda etkisi vardır tabi ( : acaba 2009'da bar honda takımı satmasaydı bütün sene geliştirdikleri araçla brawnın yaptıklarını yapabilirmiydi -tabi honda motoruyla- merak ederdim.

  3. bar ilk sezonunda yarı luckies yarı 555 desenli araçla yarışıyordu hatta. baya ilginçti.bar 1999bar-team bar pistteki en asaletli araçlardan biriydi kocaman kırmızı luckies logosunu japon bayrağına benzetirdim honda motorunun da bilinçaltımda etkisi vardır tabi ( : acaba 2009'da bar honda takımı satmasaydı bütün sene geliştirdikleri araçla brawnın yaptıklarını yapabilirmiydi -tabi honda motoruyla- merak ederdim.

  4. Çook kültürlü bir insansın… teşekkür ederim.Gönül kapısı resmini bilmen senin kapasite sahibi olduğunu gösterir.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Her harfine katılıyorum.İlaveten Renonun motor dondurma kuralından ne kadar kötü etkilendiği de aşikar ortada iken buradaki insanların kulaktan dolma işine gelenleri söylemesi de o kadar aşikardır.

    Bu arada avatarınız gönül kapısı çok güzel ve anlamlı bir tablodur.Sadece içerden açılabilen rıza kapısıdır.
    Saygılar.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Serkan yıldırım yeter kardeşim bir sayfaya 17 kez yazılmaz.tadı varsa kaçtı.17 kere saldıracak kadar bilincini kaybetme.Haberi tekrar oku.Alonso sen veya ailenle ilgili bişey dememiş ki sen yanlış anlamış olabilirsin.Daha dün "Sebastian Vettel Sercan" nikiyle yazıyordun.Bugün başka nickle..Birkaç ay önce button diyordun.Nick olarak kullanmadığın kelime kalmadı.Biraz da derslerine çalış ara sıra parkta oyna.İnsanların aklına akraba evliliğini getirme yeter kardeşim biraz onurlu ol.

  7. burda alonso veteli kıskandığı için ve onun psikolojisini bozöak için böyle şeler demiş kendiside zamanında gençlik yıllarında vettel kadar başarıydı sonradan istikrar sürmedi vetelin de bazı istatistiklerde onu geçmesi alonsonun moralini bozmuştur tabi

  8. Amaç laf sokmaksa bin dereden su getirmeyi bilirler.Kuyruk acısı dedikleri bu olsa gerek…

  9. başka yorumun yok mu

  10. _2011 yılında sezon başında testlerde en iyi araç olan ferrari ile başarısı bu kadar oldu. Kaldıki eğer Lewis bu yıl ,saçmalamasa sezonu beşinci bitirecektiki ,altındaki ferrari ile daha kötü sonuç ne olabilirdiki.
    Ferrari ile En kötü sonuç ne olabilir sorusu için Bkz 2009 Drivers standings…
    http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Formula_One_season

  11. vettel hayranı değilim ama göz var nizam var… 2008 İtalya'yı toro rosso ile kazandı aynı yıl brezilya da 4.lüğe kadar çıktı… böyle eleştiriler hep olur… frank williams ında dediği gibi kimse yavaş bir pilotu ve ya yavaş bir takımı eleştirmez eleştirilmek iyidir…

  12. kedi-ciğer-alonso

  13. Geçmişe birde F1 izleyicisi gözü ile bakalım…
    2005- McLaren arada patlıyordu ama her patladığında yerine geçecek durumda olan pilot ALonso i
    di.ARacı en hızlı değildi ve o araçla orta sıralarda dolaşmıyordu.
    2006-Renault oldukça hızlanmışdı ve FIA nın izin verdiği ölçülerde kütle amortisörü kullanmışdı.Aracın hızı sadece kütle amortisör e bağlı olsaydı 2006 yılının şampiyonu ALonso olamazdı.FIA izin verdiği yapıdan diğer takımlarında haberi vardı ki itiraz edebildiler belki onun gibi bir yapıyı tasarlasaydılar kendileride avantajlı olabilirlerdi.MP4-21 in yarış kazanabilmesini Renault un yavaşlaması olarak görenlerin kulisleriyle yasaklanmış bir mekanizmaya rağmen yavaşlamış olan Renault ve ALonso yinede şampiyon olmuşdur.Kimse MSC motor patllattı felan demesin çünkü patlayan sadece Ferrari motoru değildi.İstikrarı ve kalitesiyle benim gibi Raikonen taraftarlarınında gönlünü almışdır.
    2007-MP4-22 aracının piste inmesinden sonra ele geçirilmiş bilgilerin o araçda kullanılması imkanının azlığını F1 izleyen herkes bilirken 2007 aracında hilenin olduğundan bahsedenleri bende kınıyorum.O belgelerin nerede kullanmaya uygun olduğunu ve kısmen kullanıldığını MOsley de birebir açıklamışdır.2007 yılında McLaren e rağmen 109 puan almış hatta başarısı McLaren i dahi hayrete düşürmüşdür.
    2008- Briatore nin azarlayıp durduğu Kovalinen araca birşey katamamışdır ve ALonso nun Renaultdan ayrılma sebebi olan süreksizliği ortaya çıkmışdır.Ha gayret de gayret derken araç hızlanmışdır.Singapur öncesinde telsizden kahkahalarla bağıran Alonso nun bahsettiği konu aracının Ferrari ler kadar hızlı olduğudur.Sİngapur u kazanacak kadar hızlıyken sıralamalarda yaşadığı mekanik sorun pole u almasına engel olmuşdur ve sözleşmedeki maddeden dolayı işi rizikoya bırakmak istemeyen Briatore nin o düzeneği ortaya çıkmışdır.O olay olmasa asıl konuşulacak mesele Alonso nun ne kadar güçlü bir yarış çıkarmış olacağıydı.
    2009-Yeni araç formları ve KERS eklentisiyle birlikte işini gücünü KERS e göre ayarlamış olan Renault tasarımcılarının en büyük hatası ortaya çıkmışdır.Aracın hem kendisi hemde yapısı kalas gibidir.Düşünün ki araca çift katmanlı difüzör dahi uygulanmada zorluk çıkmışdır.RedBull virajlardan zaman kazanıp sezonu domine ederken( geçen sene ve bu sene) R29 yüksek olması ve KErs in ağırlığınında yukarda olması sebebiyle çok yavaş kalması söz konusuydu.KERS ini hafifleyen Mercedes ile McLaren yeni bir ağırlık seçiminde bulunarak hızlanmışdı (difözür üde rantabl olarak değiştirebilmişdi).Bazı şansızlıklarına rağmen yarışlar kötü değildi ama araç açıkara yavaşdı.
    2010-Araç en hızlı değildi üstelik McLaren den bile yavaş kaldığı yarışları vardı ama Çin deki hatasının haricinde Alonso hep olması gereken yerdeydi.ARacı yavaşdı ama birileri gibi amortisörünü başkalarının lastiğinin altına sokup kırmadı ,Singapurdaki gibi fuzuli atışmalarla aracını yarış dışı etmedi ama bazı mekanik sorunlarda yaşadı.Şanzıman ve motor sorunuda oldu ve SPA daki gibi aracının kontrolunü kaybedip (yağışdan ötürü ki yarış başında Barichello sayesinde yarışdışı olabilirdi) puanda kaybetti.Bir gerçek var… RB sezon ortasında aracını dahada hızlandırmayı başarıp Menzil olarakda Webber i ortalığa bırakmışdı.Eski motorlu son yarış ve Webber in saçmalığını istikamet edip yanlış strateji ALonso nun 2010 şampiyonğununa sebep olmuşdur.
    2011- bu testlerinde en dayanıklı araç gibi gözüken Ferrari çok büyük mekanik sorunlar yaşamamışdır ama tıpkı testlerde göründüğü gibi yavaş kalmışdır.Bir yarış mesafesi tamamlayamamış (testlerde)McLaren in sorunlarını hallederek hızını göstermesiyle Ferrari geride klamışdır.aero ve difüzör konusuna daha çok yatırım yapılmış olunsa Alonso yine RBR nin yakasında olacakdı.
    Anlamak istemeyenlere bunu anlatabilmek çok zor ama umarum anlamaya çalışacaksın.
    2009 da Renault çekilme sahnesini yazarken araca yatırım yapmayacağını sadece bizlere belirtmedi.Briatore nin ipini 2008 deki olayla çekip işi nihayetine erdirmişdi.Renault 2009 da araca adam akıllı yatırım dahi yapmadı.2008 yılının başlarında çıkması gereken özel arka kanadı ben 2010 yılının son yarışlarında gördüm (meşhur w kanat).
    Ron Dennis ALonso ile iletişim kurma adına onu köşe bucak kollamakdadır.Bir gün soyunma oldalarıdan çıkarken sıkıntılı olan ALonsoya yanaşır.ALonso dönüp ona… senin pilotların ne kadar şanslı; hiç durmadan aracını geliştiriyorsun onlarda benim kadar çabalamak zorunda kalmıyorlar der.Dennis de fırsatını bulmuşdur ve derki; 'gel o zaman sende benim pilotum ol'.

  14. Avatarınızı da yorumunuz gibi çok beğendim.
    Gönül Kapısı, güzel bir tablo.Sadece içerden açılabilen bir rıza kapısı.
    Saygılar.

  15. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bildiğim kadarıyla Jordan'ın dekor boyası bir köpekbalığı değil, Varan'dı…Keler grubundan boyu 3m olan amfibik bir kertenkele türü…

  16. ferzan dağ avatarı

    _alonso böyle diyor ama geçmişe bakalım..

    _2005 yılındaki şampiyonlugu ,Mclaren aracının dayanıksız olmasıyla kazanmadımı.Üstelik Fİsi arkasındakileri durdururken Alonsonun yolunu açmıyormuydu.Kimi kendisinden çok daha hızlı değilmiyidi.

    _2006 yılında renoda kütle amortisör yokmuydu.Schumiyi son andaki şansıyla yenmedimi.

    _2007 yılında Mclarende sürerken,Ferrari dataları çalınmış bir mclarenle hızlanıp sampiyonluk kovalamadımı ?

    _2008 yılında Renoda ,şikeci bir şekilde Pike kazasıyla birincilik alıp ben kazandım demedimi.

    _2009 yılında ne reno nede kendisi vardı.

    _2010 yılında Ferraride,Redbulun ve vettelin ,weberin,şaçmalıklarıyla şampiyonluk potasının içinde olmadımı.
    _2011 yılında sezon başında testlerde en iyi araç olan ferrari ile başarısı bu kadar oldu. Kaldıki eğer Lewis bu yıl ,saçmalamasa sezonu beşinci bitirecektiki ,altındaki ferrari ile daha kötü sonuç ne olabilirdiki.

    eğer 2009 yılındaki reno ile sampiyon olsaydı konuşmaya hakkı olacaktı.

  17. aman tanrım! nostaji fırtınası sarmış yine her yeri. Ağlatacaksınız beni 😛

    onu bunu bilmem, BAR Honda 002 aracı gibisi yoktu o zamanlar. Bir de turuncu arrowsları beğenirdim. Prostlara gıcık oluyordum. Sonuçta prostun takımı 🙂

  18. ALonso ya laf atmayı bırakında helinize bir bakın… hangi vettel ve Hamilton haberleri altında bu kadar kişi toplanıyor?? Kimse toplanamaz… çünkü; ALonso nun pilotluğundan rakip takımlarda taraftarlarda korkuyorlar.Sponsor la Ferrari takımında yer buldu diyenler Raikonen taraftarıdırlar ve kendi pilotları takım satın almak zorunda kalmışdır.Bütün herkesin göz bebeğinde bir pilot var o da ALonso. Bu büyük pilot diyor ki ; Monza da virajda beni yakalayacak kadar güçlü bir araba ile yarışıp kazanabiliyor da düzlükte ve virajlarda bizimle aynı hıza sahip araçlada bunları yapabilecekmi?? Yaparsa büyük pilot deriz yapamazsa olur keriz.BU seneki araçları öylesine hızlıki değil MOnza nın virajları düzlükleirnde dahi oldukça hızlıydılar.Topspeed de iyi olmaları kendi dizaynları değildir ama mevcut hızlarına milletin yarı yolunda sahip olduklarında düşük fakat oryante hızla herkese fark attılar.Buraya birşeyler yazanlar Horner in açıklamasını dahi okumadan ve anlamadan yazıp durmuşlar.Son turda yaptığı en hızlı zaman sonucunda Hoerner;' Kers i kapattık motorun seviyesini düşürdük ve herşeyi kapattık ama Vettgel en hızlı zamanı yaptı.' dedi. Araç öylesine kapasiteliki dut pekmezi yemiş gibi yerinde duramıyor ve motorunuda sökseniz gidiyor.İçindeki adamda şampiyon olabiliyor.Webber olamadı diyenlere tavsiyem bazı yarışları izlesinler ve aracından inen Webber in F-kanal ı gözetlediği gibi Vettel in aracını incelediğine baksınlar.

  19. 2003 te Alonso,tarihin en genç yarış kazanan pilotu olurken Maceristan'da kazanırken altında süper bir araç mı vardı?

    Ben senin altında çok iyi bir araç olmadanda yarış kazanabilecek pilotları ismen belirttiğini okudum yani anlatmak istediğini anlıyorum.sadece yorumunun başlangıcında üste alıntı yaptığım cümlene cevap olsun diye 2003 senesindeki Renonun gridde ön sıraları zorlayan 2 pol pozisyonu alan bir araç olduğunu belirtmek istedim.Alonso16 yarışın 5 tanesinde yarış dışı kalmış,pol pozisyonu alıp kazandığı yarış dışında diğer 10 yarışın sadece birinde,malezyada pol aldığı yarışda başladığı sıranın gerisinde bitirmiş.araç ve Alonso fena değildi onu anlatmak istiyorum.2006 4. takıım Hondaydı sanırım Buttonda bir yarış kazandı nasıl kazandığınıda hatırlıyorum..

    2008 Japonyadada Massa ve Hamiltonun hemen yarışın başında yarışdan kopmaları Alonsonun işine yaradı.Heiki ve Kimi onu zorlayamadılar ve dediğin gibi öyle yada böyle yarışı kazandı.Vettelci arkadaşlarda bize öyle yada böyle Monzayı kazandı derlerse diyecek çok şeyimiz kalmaz..

  20. buzzin hornets logolu arı desenli jordanlar ve orange logolu yarış turuncusuna boyanmış arrowslar.. ne güzel araçlardı onlar basık ve geniş şimdiki indycar tipi arka kanatlar 3 litre v10 motorlarla araçlar daha rekabetçiydi ve gerçek pilotların farkını görebiliyorduk. ilk 6 nın puan aldığı mücadeleyi hatırlatmama gerek yok herhalde. şimdi bakıyorum da son 2 senenin sözde gp2 şampiyonları barrichello karşısında şamaroğlana dönmüş, bol sponsorlu ama yeteneksiz pilotlar ilk 10'u bile zorlayamıyor. zamanında sauberiyle podyum alan heidfeldi prost ve jordanda podyum kovalyan trulliyi çılgın frentzeni benettonuyla fırlamalıklar yapan fisi'yi(okay karacanın destekledği pilottu kendisi )gözükara montoyayı aramıyor değil insan.

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Jordan'daki köpek balığına ne demeli. Aslında bir araca atak için yaklaştığında ardından dıııı dın, dııııı dın, dın dın dın dın diye Jaws müziği girilmeliydi de, değerini bilemediler 😀

  22. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    San Marino efsanedir efsane. F1 oynarken en çok haz aldığım pisttir. Ya A1 Ring. Eski pistler yenileri öttürür bence. Ah Bernie ah… Kefenin cebi var da bizim mi haberimiz yok be adam!!!!

  23. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kızılacak bir şey yok alonso kotu araçla şampiyon olsun dememiş ki diyor ki şampiyonluk yarışında katıla bilecek mi?doğru soymemiş.ama alonso kotü araçla kazabilecekmi sözü yanlış.2008 alononun da kazandığı yarışı biliyoruz vettelinkini de.emeye saygı.vettelin tarihi yaptıkları alonsodan daha büyük ve daha korkutucu.f1 cevresi bunu sindirmesi için zamana ihtiyac var

  24. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Peki ya Jordan'ın sarı araçları ve muhteşem kızları, yada Stewart Gp'nin "Biz İskoçyalıyız" diyen bağıran araçları yada Peugeot motorlu Prost mavi mavi ne güzeldi

  25. Yok diye biliyorum ancak Hamilton'un Avustralya'da C63 AMG ile coşmasından bir kaç ay sonra trafik içinde kuralları takmayan sürücülerin süper lisansını iptal etme durumu gündeme gelmişti.

  26. bilenlere soruyorum ben en son yuji ide yi hatırlıyorum başka formula 1 de süper lisansı iptal edilen pilot var mı?

  27. eee olsun o kadar yılda bi iki geçiş yapamayanın süper lisansını elinden alıyolar 😉 şaka yaptım haa hemen celallanmeyin uğraşmak istemiyorum 🙂

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    orange arrowsu,minardi,jordan,jaguar takımlarını özler olduk ya. hrt,virgin falan da neyin nesi

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2000 li yılların başlarındaki daha zor olan monaco gp,abd indianapolisi,san marino gp yi,

  30. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    arkadaşlar yeri ve zamanı değil ama sizde özlemediniz mi 2002 den önceki Hockenheimı ,90 lı yıllardaki spa pistini ve avustria a1 ringi.özlemedik mi v12 lerin v10 ların muhteşem seslerini,benzin ikmalini ve araçların güzel şasilerini. bırakalım tartışmayıda bunları yaad edelim.umarum her şey eskisi gibi olur

  31. hasan ünler  avatarı

    alonso neden ferraride yarışıyor gidip hrtleri geliştirip şampiyon olsun kolay değil bu işler schumiye taş atanlar 2006 son yarışını iyi izlesinler schumi sıradan bir pilot değil kötü araçla iyi olsanız bile başarılı olmanız mucize

  32. rocco junior avatarı

    Ben olaya kimin aracı daha vasattı gözü ile bakmıyorum ancak demek istediğim gridde orta sıra denebilecek araçlar ile kazanabilecek pilotlar olduğunu ve bunu en fazla saydığım isimlerin yapabilecepini anlatmaya çalıştım.4. araç çok iyi değil matematiksel olarak 7.8.sıralar için yarışırsınız doğru mudur?olağanüstü bir durum olmadıkça bu adamları pistte geçmeneniz gerekiyor.Bugün Mercedes 4.takım ve bırakın kazanmayı podyum dahi yapamıyorlar.2008 yılında sezona yine 4.5.takım olarak başladılar ancak sezon sonu Bmw den hız olarak daha iyi bir Renault vardı.Buna rağmen öyle veya böyle galibiyet aldı.2003 yarışına gelince;bende çok net hatırlamıyorum ancak poleden başladı ve rakiplerinin hepsi yarışı bitirdi.

  33. hasan ünler  avatarı

    alonso saçmalamış vettel bileğinin hakkıyla şampiyon pilot hiç masal anlatmayın geçen senenin kuyruk acısı var ondan böyle konuşuyor

  34. crazy drift avatarı

    ne oluyor AMG burda 😀 (Mercedes AMG) 😀

  35. Çok doğru konuşmuş alonso.

  36. kıskançlıktan dolayı bunları söylüyor…her ne söylüyorsa ana amacı başarısızlığına mazeretler üretmek…kendini hep en iyi gösteriyor…bunu yapan iki kişi gördük derken olaya kendini dahil etmesi ne derece doğru? bu sene kazandığı yarış redbull pit ekibinin hediyesidir. madem araç yavaş madem redbull hızlı neden yakalayamadılar kendisini? evet ferrari bu sene açık ara en iyi araç hiçbir zaman olmadı. ama geride de çok kalmadı. massa nın performansı ile bunu ispat etmeye çalışıyorlar. massa ciddi bir kaza geçirmiş pilot. ayrıca baskı yapılıp yavaşlatıldı.

    alonso inanmayan biri olduğu için bu konularda cahil olabilir. ama birileri ona söylemeli ki bu kadar ben diyen kendinden başka herkesi aşağı gören bir pilotu Allah başarılı kılmaz. tavşan olur da önündeki kaplumbağa yı 40 tur geçirtmez.

    şahsen bu söyledikleri onun başarılı olmasını istemeyen beni mutlu ediyor. bu haberlerden söylenenlerden insanların tavırlarından ders çıkarmak lazım. Allah şeytanı boşa yaratmamış…

  37. 2003 senesindeki Reno takımlarda 4. sırayı almıştı.2. yarışda Malezyada Alonso ve Truli sıralamada 1 ve 2. sıradan başlamışlardı.Onun dışında sezonun büyük kısmında hep gridde ön sıralarda başlamışlardı.Macaristan 2003 aklımda değil hatırlamıyorum nasıl bir yarış olduğunu.Str ise 2008 sezonunu 6. sırada bitirmiş,öyle aman aman bir araba değildi.Tabiki Monzada 2. cepte Heiki değilde Hamilton başlıyor olsaydı yarışı kazanması mümkün olmayacaktı bence..2008 son yarışda kendisinden 11 tur daha fazla yakıta sahip olan Massayı geçmek için en ufak bir atak yapamamıştı veya yapmamıştı Vettel.Kısaca Vettelin aracı 2003 Renodan daha vasattı..

  38. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Torro Rosso'daki performansı ile gelecek vaad ettiğini göstermişti zaten. Dikkat ederseniz hem Schumi, hem Kimi, hem Alonso çok genç yaşlarda dikkatleri üzerlerine çekerek basamakları yükseldiler. (Hamilton'ı ayrı tutuyorum çünkü o direkt en üst basamaklardan başladı.) Vettel'de önceki lere benzer bir performansla buralara kadar tırmandı.

    Genç yaş rekorları biraz doğru zaman, doğru yerle alakalı. Örneğin aynı yaşta aynı fırsatları Alonso, Schumi yakalayamadı. Yakaladıklarında da büyük pilotlar olduklarını kanıtladılar. Örneğin Kovalainen -ki bence yetenekli bir pilot- güzel başladı, yükseldi, sonrasında tepetaklak yuvarlandı. Şimdi ise her zamankinden daha iyi. Yani kısacası f1'de şampiyon olmak o kadar kolay iş değil. Bir çok bileşeni bir araya uyumlu bir şekilde toplamak lazım. Şu anda da en iyi bütün Vettel'de var. Hakkını da veriyor.

  39. Yapmayin arkadaslar, arac hizliysa bu Vettel' in sucu mu? 2011' de 2010' a gore kendini cok gelistirdi ve gelismeye de devam edecektir. "Bir kez kazanirsaniz sizi severler, surekli kazanirsaniz sizden nefret ederler" gibi bir soz soylemisti sanirim Serhan Acar. Sezar' in hakkini Sezar' a vermek lazim. Bana gore griddeki en yetenekli iki üç pilottan biridir Vettel.

  40. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    İlyas, çok iyi yazmışsın. Dediğin gibi bazı şeyleri insanlar karıştırıyorlar, pilotların pek çok farklı özellikleri var, bunların hepsinin bir paket olarak sonuçlarına göre pilotlar sonuçlar alıyorlar. Mesela, Prost, Schumacher, Alonso, Button gibi adamlar muhteşem yarış zekasına sahip adamlardır, nerede ne yapması gerektiğini çok iyi ölçerler ve ona göre en iyi sonuca nasıl ulaşacaklarına bakarlar, çok iyi strateji kurgularlar. Schumacher, Alonso, Senna ve Vettel ise mekanik bilgilerinin avantajını kullanırlar, aracı geliştirmek için aracın tepkilerine göre mühendislere çok iyi bilgi verebilirler, Vettel geçen yıl Pirelli fabrikasını ziyaret eden tek pilottu, bunun yanında mühendisler ondan çok memnun, Schumi Ferrari'ye gelip ortamı nasıl değiştirdi. Bir diğer taraftan hızlı pilotlar vardır, Hamilton, Raikonnen, Schumacher, Senna gibi, araçlarını kullanırken başka bir dünyadaymış gibidirler, tepkileri olağanüstü hızlıdır. Ama işte bu özellikler tek başlarına bir şey ifade etmez. Bunların hepsinde çok iyi pilot bulmak pek mümkün değildir, Schumacher zaten bu yüzden çok özel olmuştur. Hem hızlı, hem mekanik bilgisi olan, yarış zekası olan, sakin, çalışkan ve akıllı bir pilot. Lewis'e çok kızdım bu yıl, çünkü onun kadar hızlı pilotlar çok sık çıkmaz, ama kafasını kullanmıyor, sadece kendisine zarar veriyor. F1 tarihinde önemli bir pilot olabilecek kapasiteye sahip ama kendi yarışlarını sabote ediyor, ve ortaya çıkan sonuç iyi olmuyor bu yüzden. Button ise ondan daha yavaş olmasına rağmen bu yıl Lewis'ten iyi iş çıkardı çünkü zihinsel yönlerinin avantajını kullandı.

    Bence Vettel çok özel bir yere sahip, ne kadar hızlı olduğunu ilk F1 aracıyla attığı antrenman turunda gördüm, Schumi'nin rekorunu kırmıştı, tabii antrenman turu olduğu için resmi rakam sayılmadı ama pist rekorundan daha iyidi ve o haftanın en hızlı turuydu. Yarışmaya başladığında Torro Rossa'da akıllı olduğunu gösterdi, doğru kararlarla yarış kazanabileceğini gösterdi. Şimdi RB'de ne kadar sakin ve bilge olduğunu gösteriyor. 2 dünya şampiyonluğu aldı ve basına verdiği hiç bir saçma açıklama yok, sakin ve özgüvenli. Dünya şampiyonu oldu, ama Pirelli fabrikasına gitti ve inceledi, şımarmak bir yana, işine odaklanmaya ve öğrenmeye devam ediyor.

    Vettel, Schumacher'in varisi olabilecek tek pilot gibi geliyor bana. Her ne kadar Alonso Schumacher'e benzese de -mekanik bilgisini kullanması, yarış zekası, kötü bir takımla başlayan F1 kariyeri, Briatore ile alınan 2 şampiyonluk, Ferrrari'nin kötü yıllarında Ferrari'ye geçmesi, Ferrari'de teknik altyapının değişmesi, takıma liderlik etme- Alonso benzese bile, ben Vettel'in Schumacher olabileceğine daha çok inanıyorum. Hamilton Senna olmaktan bahsediyordu ama artık Senna olmak gibi bir seçenek yok, Senna safkan bir pilottu, onun sürüş kabiliyetlerine sahip olan bir pilot olsa bile artık bu yeterli değil, pilotlardan çok fazla istenen şey var. Raikonnen çok yetenekli olsa bile başarılı olması çok zor, insan ilişkileri çok zayıf ve takıma katkı sağlayamıyor, sadece aracı kullanıyor. Sanırım hızlı pilotların sorunu da bu genelde, zihinsel olarak bazı konularda zayıf oluyorlar ve domine edemiyorlar. Zaten bunu yapan birisi olunca 2000'lerde olduğu gibi yarışlar izlenmez oluyor 🙂

  41. alonsoda oldukça ağır konuşmuş, ne demek mükkemel olmayan. yani vettel en hızlı araçla bile şampiyon olamazmı demek istemiş. birde heryönüyle mükkemel mi olması gerekiyormuş:))

  42. beyler f1 2012 de hangi kanalda olucak

  43. burak evmez avatarı

    tabi brezilyadaki geçişe de drs demeye kalkarsın alıştınız nasıl olsa

  44. vetteli korakor mücadele içinde, gerçek anlamda yarışırken görmek isteriz. 'Bu sezon kaza yapmadı'. Yapmaz tabi. Zaten tur bindirme dışında nasıl yapacak ki…

  45. alonso ross brawn ın dediğinin aynısıdını demiş tesadüfe bak tesadüfmü acep

  46. Olaya şöyle bakmak lazım aslında. Vettel bu sene nasıl sürdü?

    Bu sene araçtan ve lastiklerden en iyi verimi alan pilottu. Geçen sene neyse bu sene tam tersiydi. Aracının da payı vardı belki buna. Çünkü onu zorlayan biri yoktu çoğunlukla. Zorlandığında hata yaptığıda oldu yapamadığıda.

    Herşeyi bir kenara bırakalım şampiyonluklar en hızlı aracı kullanarak olunur yüzde 90.

    Sonuçta her zaman çok iyi pilotlar olmuyor şampiyon. Şampiyon olan pilotta birşeyleri diğerlerinden daha iyi yapan pilottur zaten. Pist içinde yada dışında tabikide.

    Vettel kötü bir araçla ne yapabilir. Bunu görmek isteyenlerin sayısı baya bir var belliki. Bende merak ediyorum tabi.

    Ama bu onun başarısını gölgelememeli bence. Ben Shumiye laf ettim mi burası inliyor. Şimdi niye peki Vettel e laf ediliyor o zaman. Shumi kötü araçla mı kazandı 7 şampiyonluğu. Yada 7 şampiyonluğu sadece araç mı kazandı. Vettel de aynı şekilde. Aracın iyi olması onun suçu olmasa gerek.

    Birde bende şunu diyeyim. F1 de yarışa odaklanma konusunda şartlar ne olursa olsun, Senna Shumi ve Alonso diğerlerinden farklılar. Kazanmak için elinden geleni yapan demiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece aracın içinde ve dışında ne olursa olsun yaptıklarından bahsediyorum. Yani en iyisi sadece bunlar gibi anlaşımasın. Bence gördüğüm en iyi iki pilot Lewis ve Kimi.

    Vettel doğuştan gelen bir hıza sahip değilse bu onun suçu olmasa gerek. Vettel işini ne kadar iyi yapıyor bu değerlerdimeye alınabilinir. Yetenek konusuna biz karışamayız bence. Çünkü yetenek işine girersek burda Kimi herkezi ezer geçer bence.

    F1 de yıl yıl yarış yarış değerlendirme yapılmalı bence. Bu otomobili yapan mühendisler içinde geçerli.

  47. ferrari açık ara iyi değildi ferrari bridgestone lastiklerini açık ara iyi biliyordu sende bilmeden konuşma mc laren casusluk olayıyla diğer takımlarının uzun zamanda elde edebileceği sezon başlamadan araca aktararak en hali hazırda hızlı takım olarak başladı ama 2 yeni pilot vs derken sorunlar yaşadı yoksa bir çaylağın sezonun ilk 9 yarışını podyumda tamamlamasını sadece yetenekle açıklamak çok uçukça olur hamilton üst düzey derecede yetenekli ama bi çaylağın ilk 9 yarışını podyumda tamamlamasını sağlayan tek şey yetenek olamaz heralde 😉

  48. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    abartma sende f2007'den iyiymiş o sene ferrari açık ara daha iyiydi buna rağmen sezon sonuna kadar kovaladı mclaren. F2007'den iyi olsa casusluk olmazdı, boşuna mı bilgi ve belge casusluğu oldu.

    bu kadar kinli olmayın roman gibi yazmışsın ama boş yazmışsın 🙂

  49. Ben de öyle biliyorum fakat bu kadar hızlı bir şekilde ( zannedersem BMW Sauber deki performansından 2-3 yarış sonra ) Toro Rosso'ya geçirmeyebilirlerdi.

    Ayrıca hala en genç puan alma rekoru Vettel'de…
    Herşeyin en genç olma rekoru Vettel'in. Hadi hayırlısı…

  50. ah o geçişlere yürek mi dayanır yaa

  51. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Sadece bir ekleme yapmak istedim. Bildiğim kadarıyla Vettel'in Torro Rosso'ya geçişinin sebebi BMW'deki bir yarışlık performansı değil de REDBULL ile olan bağı. Çünkü nasıl Hamilton Mclaren için yetiştirildi ve desteklendiyse Vettel'de aynı şekilde Redbull tarafından uzun yıllardır destekleniyor ve hazırlanıyor. Hem Mclaren hem Redbull bu çalışmalarının ödüllerini aldılar.

  52. air_canada54  avatarı

    Shumi kim mi internet elinin altında araştır sor soruştur sana anlatırlar emin ol şu yapmış olduğun saçma sapan yorumundan vazgeçersin …..

  53. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    +1. ellerine sağlık. Böyle kıyaslamaları çok doğru bulmuyorum açıkçası ki kıyaslama yapmak çok güç. Çünkü her biri ayrı birer renk. Bu turuncu maviden daha mavi diye tutturuyoruz bazen. Halbuki turuncunun kendine has artı ve eksileri var mavinin de… Sadece şunu diyebilsek daha güzel olur. BENCE mavi en güzel renk.

  54. görende arkaadşı en iyi araca sahip olmayınca şampiyonluk kazanmış sayar bre mübarek 2005 ve 2006 da tank gibi sağlam bir araçla ve aynı şekilde sezonun ilk 5-6 yarışının açık ara en hızlısı fakat sonraları yakalanan bi arçla şampiyon oldun peki ya sonra ne oldu sorması ayıp 2007 deki aracın kötü müydü o araç F2007 den daha iyiydi ama olamadın 2008 yada 2009 da renault şampitonluğa oynadı da ben mi görmedim e arkadaş hani en hızlı araç olmadan olanlardan bahsediyosun da ondan diyorum yani tamam çok istikrarlı pilotsun okey ama başkaları hakkıında yorum yapmak sana düşmez hiçbir pilota düşmez dün de button aynısını yaptı lewis yavaşlamadı ben hızlandım bu mudur pilotluk yaa bu kadar çok konuşan adamları hiç sevmiyorum sevemedim de ama gerek yok yaa antipatik oluyosun sadece sonuçta vettel kariyerine RB6 yla başlamadı bunu hakederek buraya geldi tıpkı senin gibi ama gerek yok bu tür söylemlere vettel elbette bazı psikolojik dezavantajlara sahip ama daha 24 yaşında bırakın olsun o kdr sen minardi den renaulta geldin şampiyon oldun vettel torro rosso dan geldi sende şampiyonluktan önce yarış kazandın o da burda küçümser bi havaya girmişsin e ne gerek var ki şimdi buna 2009 un yılında vettel in aracı söylendiği gibi baskın değildi ama göreceli olarak rekabetçiydi ve o sezonda o da yarış kazandı sende 2003 te kazandın e farkınız ne sorması ayıp sen 10 11 yıldır yarışıyosun vettel 4. tam sezonunu geçirdi eeebak sen 2 de kaldın madem en iyi araçta olmadığında görseydik seni geçen sene şampiyon olsaydın o zaman bu kelimeler kesinlikle haklıydı ama öyle veya böyle olamadın strateji falan değil spa da yarış dışı kalmasa şampiyondu geçen sezon bu kadar basit o yüzden ben pilottan çok bu haberi yapan muhabiri eleştirmekle beraber pilotların birbirleri hakkında yorum yapmalarından hiç hoşlanmıyorum patronlar yapsın menejerler yapsın ama pilotlara gerçekten yakışmıyor bu hareket…

  55. arkadaşlar uzun süredir formula1 takip ediyorum.çok eski zamanlarda olduğu gibi pilotların yeteneklerinin ön planda olduğu pistler ve araçlardan malesef pek bir eser yok.özellikle son yıllarda aerodinami ile pilotlar değil adeta araçlar yarışmıştır.ekstrem durumlar dışında iyi aracı olan ve takım arkadaşına üstünlük kuran pilotlar şampiyon olmuştur. bunları alonsoya hak verdiğim için yazmadım.aksine alonsonun bilinen bir gerçeği çocukca belirtmesine şaşırdım.ayrıca aşağıda bir arkadaşın belirttiği gibi vettelin performansı yadırganacak gibi değil. alonso iyi bir pilot ama çocukca davranıyor gerçekten.

  56. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    %100 haklısın, ancak iyi araçla şampiyonluk bu kadar basit olur.

  57. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    %100 haklısın, ancak iyi araçla şampiyonluk bu kadar basit olur.

  58. günümüz formula 1inde(son 10 yıl) iyi bir pilot kötü bir araca yarıs kazandırabilir ama asla sampiyon yapamaz.

  59. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    + 1 milyon

  60. Gecis mi gormek istiyorsun? Youtube`a Raikkonen vs Alonso yaz gonder, onun bunun krali degil, gecislerin krali onunuze gelsin 😉 Hemde suni Drs Kers Lastik vs. olmadan.. Ben anlayamadim siz anlayin artik..

  61. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Birkaç ay önce button diye yazıyordu şimdi vettel olmuş.Ondan başka bu sitede cümlelerin sonuna zzzzzz getiren var mı? Ondan başka Türkçeyi bu denli katleden var mı?.R harfleri yok her cümlenin sonu ….zzzzzzzzzz diye bitiyor.

  62. 19 yaşında, çıktığı ilk resmi etkinlik olan istanbulpark antrenmanlarında en hızlı turu elde etti.
    20 yaşında, hiç bir deneyimi yokken BMW ile çıktığı ilk yarışta puan aldı.
    2008'de dandik STR ile monza'da yağmur altında hem pole hem galibiyet kazandı.
    2008 brezilya'da hamilton'a soğuk terler döktürdü, neredeyse şampiyonluğunu elinden alan adam olacaktı.
    2009'un ilk 3 yada 4 yarışında 0 çekmiş olmasına rağmen, kuvvetli bir geri dönüşle şampiyona adaylarından birisi oldu.
    2010'da şampiyona adaylarından birisi iken, favori olmamasına rağmen son yarışları çok iyi idare edip şampiyon oldu.
    bu sezon yaptıklarını ise anlatmaya bile gerek yok. koskoca sezonda ufacık bir hatasını gören varsa beri gelsin, buyursun.

    formula1'de sebastian vettel adında bir gerçek var. ve her türlü küçümseme ya da araç/takım…vs. gerekçelerle başarısını hafifmiş gibi göstermeye çalışmak, komediden öteye gitmiyor. iyi araçta da gördük, kötü araçta da. helal olsun, süper bir yetenek. ve en genç çifte şampiyonluğunun ardından 3. şampiyonluğa en yakın isimdir vettel. ve yaşı da diğerlerine göre küçük, önünde harika bir kariyer zamanı var. pilotların bu tür sataşmalarının bir nedeni de budur.

  63. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sende özüne dön artık vettel mi kimi karar verin, ama zor bi karar şimdi seneye aşağa tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık, artık hangisi işine gelirse onu desteklersin seneye, herif bana cevap yazma diyor ısrarla adamın peşindesin, köpeğe bile hoş dersen gidiyor, bilmem anlatabildimmi

  64. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    koltuk 1 kişilik bu durumda vettel artık nereye oturur acaba sen anladın onu…

  65. bu saydıkların ben değilim ki alay mı ediyosun benle

  66. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Serkan Yıldırım-Hokkabaz_karanlık lord kanada 2011. gibi envai çeşit nicklerle burada insanları fazlasıyla rahatsız ettin.Birkaç ay önce button taraftarıyken ne oldu da birden vettel fanı oluverdin.Burası ne bir lise ne de bir çocuk parkı.Kendine başka oyuncak bul.

  67. uyardım derken pilotuma etmediğin hakaret kalmadı bi de utanmadan sus diyosun her tarafa laf yatiştiren sensin asıl işin gücün ortalığı karıştırmak senin canın çok yanmış kus kinini babil kralı

  68. sezonun ikinci yarısında nerdeyse mc ca bizi yakalamıştı

  69. vedat özkan avatarı

    Schumi nin yasına gelsinler onun kadar performans göstersinler ondan sonra kıyas noktası olarak görelim diğer pilotları genç ken yaptıkları da ortada orada zaten bir kıyas mümkün değil.f1 de basarı anlamında tüm pilotlar dan ayrılmış sürüs karakteri olarakda halen bu yasında inanılmaz hızlı olabilen baska pilot yok sanırım.Pilotların son durumlarını görme açısından eşit araçlarla çıplak performans ortaya koydukları roc organizasyonu bu konuda iyi bir referansdır.

  70. yahu bu nası bir bakış açısıdır rbr aracı motor kers drs gücüne rağmen her zamn hız sınırında alttlarda olmuşdur rbr aracı adeta atak yapmak için değilde 1. gitmek için tasarlanmış bu sene spa ve monzada alonsoyu çimde geçti tek turda iddaa ediyorum onun eline kimse su dökemezzz vetelin hindistandaki pol turuna kendi pilotunu koy o turu saniye cinsinden gelştirebileceni mi sanıyon adam her geçen sene hızlanıo rb6 daha baskındı bu yılkinden düşün artık

  71. 3- McLaren (2004 Belçika – Kimi)

    🙂

  72. vedat özkan avatarı

    🙂 güzel yorum
    42 lik schumi nin roc organizasyonunda nasıl araba kullandığını gördük aradaki farkı ve neden 7 dünya sampiyonluğu olduğunu da.

  73. burak evmez avatarı

    formula1 den anlasan alonsonun brezilyadaki geçişinden sonra susardın

  74. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bak çocuk seni daha öncede uyardım bana cevap yazma.Bilmediğin konulara maydonoz olma.Mahalle karıları gibi cevap yetiştirmediğin adam kalmadı.Sadece bu sayfada 11 tane yazın var.Ben vettelin yarış kazanmasından bahsetmiyorum.Anlamadan dinlemeden sallama.

  75. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    senin resimdede gözüküyo işte sürekli parmak yapıyo ya ondan dedim 🙂 , ayrıca rahat ol kaptırma kendibi bu kadar platonik ilişkin mi var anlamadım. Hayatını yaşa bu kadar boş işlerle desteklemeye değmez. 🙂

    Ayrıca lewis drs ve kers olmadan f1'e ilk girdiğinden beri agresiflğini ve geçişlerini kanıtlamış birisi. Parmak çocuk ile lewis hamilton'u karşılaştırmaya bile değmez, parmak çocuk hızlı araçla bile arkadan başladığında nasıl rezil oluyo çok kez şahit olduk yukarda bakınız dedim.

    parmak çocuk'un daha çok ekmek yemesi lazım , önce aynı seviyeye gelsin sonra karşılaştırırız ama sanmıyorum pek öyle olacağını parmak çocuğun işi altına ver en iyi aracı basıp gitsin başka bi numarası yok. Yani daha hamilton'un tırnağı olamaz. Bundna sonrada olacağını sanmıyorum.

  76. yuh anlaşılan 2 yıldır f1 izliyosun o sene hatırlarsan bi difüzör muhabbeti vardı button seneye 7 de 6 ile başlamıştı o 1 yarışıda harikalr yaratn vettel kazanmıştı senenin 2. yarısında araçlar hemn hemn eşit hızdaydı 2 yarış daha olsaydı vetel o sene şampiyondu

  77. 2009 un en baskın dominant aracı Brawndı. kendi ağzınla diyosun vettel 2009 en hızlı olmayan araçla yarış kazanmıştır bknz çin 2009

  78. babil kralı anlaşılan kimi raikonen senin canını baya yakmış 2009 da rai en hızlı 4. araçla yarış kazanır sene 2011 diaz en hızlı 3. araçla fia nın sayesinde yarış kazanır

  79. mc laren mp 4 önce şu üslübuna dikkat et sen kimsin bnm pilotuma parmak çocuk diyosun site yönetimi böyle ifadeleri nası yayımlıyor gerçekten anlamak mümkün değil senin şuan lewise ırkçılık yapanlardan farkın kalmadı senin pilotunun bu sene yemediği halt kalmadı kendin pilotunda drs ve kersle geçiş yapıo

  80. Vettel 2009 da da 2010 da da en iyi araçla yarıştı. Button ın 2009 şampiyonluğu Vettel'in 2010 ve 2011 şampiyonluklarında yüzlerce kere daha zor kazanılmış bir şampiyonluktur. 2009 da Button RedBull da Vettel Brawn da olsa gene Button şampiyon olurdu eminim. Geçen yıl şampiyonluğun son haftalara kalması da gene Vettel in bu yılki Hamilton vari hataları yüzündendir. Geçen yılki araçla Button veya Alonso gibi pilotlar şampiyonluğu birkaç hafta öncesinden ilan ederdi..

  81. Yahu Ferrari ve Alonso`nun dustugu duruma bak, podyuma cikmak basari oldu! siz cikmicaksiniz da 1.3 dizel palio ile ben mi cikacam podyuma? podyum da begenmediginiz Vettel`den sonra kalan 2 basamak icin 4 kisisiniz zaten, Hamilton, Button, Alonso, Webber, her zaman yaptigin gibi sen dumduz sur, Webber kalkamaz Hamilton`da kaza yapar al podyumdasin, bu mu yani basari? F1`in tartismasiz efsanesi Ferrari`nin dustugu duruma bak, birde bunu iş miş gibi soyluyor, hey Allahim..

  82. Yukarıdaki yazımın son kısmında linkin hangi pilota ait olduğunu yazmayı unutmuşum.

    Vettel'in ilk başladığı 2007 ve tam yıl geçirdiği 2008 sezonlarının linki var. Diğer yılları da sağ üstten tıklayarak bulabilirsiniz.
    Gerçekten pilotların yıllar içinde evrim geçirdiğini göreceksiniz.
    http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Formula_One_season
    http://en.wikipedia.org/wiki/2007_Formula_One_season

  83. Yıl 2007 idi ve Vettel'in adı yeni yeni test sürücülerinin aralarında geçiyordu.Bir yarış için BMW Sauber de Kubica'nın yerine geçmişti ve Kubica ile Heidfeld 4-7 arasın yer alıyorlardı o yıllarda. Tek bir kere yarıştı Vettel ve harika bir sürüş ile 8. oldu. Düşünün daha ilk yarışı.
    O zaman bu çocuk çok başarılı olur demiştim içimden. Neyse.. Bu performansı gören Toro Rosso kısa bir süre sonra zaten Vettel'i himayesine aldı. Son yarışlara doğru Toro Rosso ya 4. lüğü getirdi.

    2008 sezonun da 4-8 arasında dereceler aldı. Sebastien Bourdais in temposu ise ancak 4 puan alacak düzeydeydi. O sezon Vettel 35 puan topladı.

    Ayrıca Vettel İtalya'daki yağmurlu yarışta Toro Rosso'ya ilk ve son 1. liğini getirdi. ( yanlışım varsa düzeltin)

    Sezonun son yarışında (Brezilya ) neredeyse Hamilton'u şampiyonluktan ediyordu. Belki 6. olacak aracı 2-4 arasına getiremiyordu ama şampiyonadaki 7. sırada olan aracı 14 pilot arasında ilk 4 e getirebiliyordu.

    Hakkı'ya hakkını vermek lazım. Bu seneye kadar Vettel i çok severdim fakat hep kazanan pilotu sevmeme gibi bir huyumzu var malum. Kaybedenlerin yanında oluyoruz. Yaşı küçük olduğu için duygularını kontrol edemiyor ve antipatik geliyor insanlara. Çocukta çok büyük yetenek olduğunu kabul etmek lazım.

    Eğer Alonso'nun dediği gibi kıyaslama yaparsak Alonso ile Hamilton'un aynı takımda yarıştığı ana bakmalıyız. Çaylak olan Hamilton'a 2007 sezonunda geçildi. Hem de bir çaylağa… Bu ne demek ? Hamilton Alonso'dan daha iyi…

    Ama gerçekte öyle mi tartışılabilir.Tek gerçek var. Button haricinde hepsinin büyük pilot olduğunu düşünüyorum ( Son yıllardaki şampiyonlardan) Button un 2009 sezonunu saymayalım ( malum araç farkı ). 2011 sezonun Pirelli lastiğini iyi kullandığı için buralara geldiğini düşünüyorum. Değilse Button diğerleri kadar iyi bir pilot değil.

    Aşağıda ilk başladığı 2007 ve tam yıl geçirdiği 2008 sezonlarının linki var. Diğer yılları da sağ üstten tıklayarak bulabilirsiniz.
    Gerçekten pilotların yıllar içinde evrim geçirdiğini göreceksiniz.
    http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Formula_One_season
    http://en.wikipedia.org/wiki/2007_Formula_One_season

  84. ismail uçar avatarı

    Olayı saptırmışsınız millet.Adamın demek istediği kötü araçla yarış kazanan olmak değil en iyi araç olmadan podyumda olabilmek yarış kazanabilmek.Bu sezonu bir düşünün; redbul muazzam bir araç, en iyi araç olmayan araçlar da mclaren ve ferrari(adam dememişki williamsla sauberle kazanmak lazım diye, hatta kazansa bile istikrarlı olmktan bahsetmiş).
    Vettel iyi pilot olmasa muazzam bi araç da olsa hakkını veremezdi.Ama iş kıyaslamaya gelince vettel hiç diğerlerinin( alonso ve hamilton un )bulundugu konumda hiç olmadı.2 Senedir pole pozisyonu %90 ını kazanan ve rakiplerine oranla bariz üstğn görünen araçtaydı. Beklenti yokken 1 yarış kazanılır, ama şampiyonsanız(bunu yaşamışsnız) ,beklentilerle birlikte stres de büyük olur.Şampiyonsan önde olmamak büyük ağırlık yaratır baskı yaratır.Vetteli henuz bu konuda tartamadık.

  85. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Furkan arkadaşım olaya sezon geneliyle bakmak lazım aksi takdirde yanılabiliriz.Örneğin 2008 yılı.macaristandan itibaren son 8 yarışın en fazla puan toplayan adamı Alonsodur.O zaman Senin mantığınla R28 sezonun en hızlı aracı olmaz mı?Aynı şey 2009un 2.yarısı hamilton için de geçerli.Oysa 2009 un en baskın dominant aracı Brawndı.

  86. Alonso gün geçtikçe Dominicali'ye benziyorsun

  87. O zamanki toro rosso ile şimdiki ferrari arasında ne benzerlik var acaba.2008 de toro rosso en hızlı kaçınçı araçtı. 1. ferrari 2. mclaren 3.bmw 4. renault. 5 toyota 6.toro rosso şimdi 2011 e gelelim 1. red bull 2. mclaren 3. ferrari. gerisini yazmaya gerek yok anlayan anlar zaten

  88. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    tifo alo arkadaşım bundan önceki haber olan raikkonenin Renodan hisse aldı mı haberinde esamasi okunmayanları burada bolca görebilirsin.Onlar için 100 tane kimi haberinin bir tane Alonso haberi kadar değeri yoktur.Acının tarifini anladın mı şimdi..Sezon başlayınca başlarına geleceklerden habersiz nasıl da halen Alonsoya sallıyorlar..Bunların hepsi yol su elektrik olarak onlara geri dönecektir..

  89. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    Alonso hiçbir zaman en hızlı araca binmemiştir sadece en dayanıklı araca binmiştir.Sapla samanı karıştırmayalım.

    2006'da R26'ya 2007'de MP4-22'ye binmiştir. Bu iki araç o sezonların büyük bölümünde gridin en hızlı arabalarıdır.

  90. maksat kim kusmak değil ama meseleyi söyle görüyor bazıları vettel sanki kariyerine 2009 da başladı. hep en hızlı araca bindi. Ama Vettelin kariyeri 2007 nin ortasında başladı. daha ilk yarışında puan aldı. sonra toro rosso da istikrarlı puanlar aldı. çin de de 4. oldu ki bu büyük başarıydı. 2008 e toro rosso çok kötü araçla başladı. sonra yeni arç geldi. vettel yine istikrarlı puanlar aldı. nihayet monza da ilk pol ve ilk galibiyetini aldı ki arkasında o zaman heikki massa ve kubica gibi kendisinden hızlı araçlar vardı. Ama benim anlamadığım bazıları hala aynı şeyleri söylüyor. Sadece kıskançlık o kadar..

  91. Unutamiyorum tabi, Youtube 2005 Raikkonen yaz gonder, Drs+Kers+Lastik+Takimemri farki olmadan yapilan gecisler onunuze gelsin 🙂

  92. tebrik ederim çok doğru yazdıklarınız altına imzamı atarım
    alonso nun en sağlam yönü istikrarlı olması ama 2007 hamilton hezimeti varki hiç konuşmaması gerekir…

  93. sende anlaşılan 2005 unutamıyorsun

  94. okuma özürlü kardeşlerim arkadaşlarım adam düzünli diyor düzeni düzenli düzenli olarak podyuma çıkması lazım diyor vettel torro rosso da kaç kere podyuma çıktı allah için burada anahtar kelime ve çoğu kişinin anlamadı DÜZENLİ DÜZENLİ DÜZENLİ

  95. VETTEL RAİ avatarı

    2010 redbull aracı çok daha hızlıydı ulaşılmaz durumdaydı,,, geçen sene webber bile o arabayla ulaşılmazdı ama kazalar yüzünden şansızlıklar yüzünden vettel son yarışta ulaştı şampiyonluğa,,, alonso o dandik ferrari ile az daha şampiyon olacaktı çok yazık olurdu f1 sezonuna o yavaş araba şampiyon olsaydı
    Allahtan vettel sezonu ve f1 in itibarını kurtardı..
    bu sene yarışlar gerçekten çok yakındı vettelin yeteneği ona şampiyonluğu getirdi… webere bakın rezil 3. sırada kendini geliştireceğine trip yapıyor takıma… konuşma iş yap weber rezili……

  96. Alonso Vettel`in kendisini Monza`da 2 tekerlegi cimdeyken gecisini unutamiyor bence, 2010 Abu Dhabi gibi, ulen Alonso harbi politikaci olacak adammissin be 🙂 Santander amcana soylede Redbull`a sponsor olsun 🙂

  97. rocco junior avatarı

    Eyvallah Tahir:)

  98. haklısın, yanlış hatırlıyormuşum.

  99. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    +1 Eline klavyene sağlık Abi.

    Deveye hendek atlatmak bunlara laf anlatmaktan daha kolaydır.Bugün anlat yarın yine bildiklerini sayıklarlar.

  100. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    ama alonsonun bariz derecede yavaş bir araçla bi numarasını hatırlamıyorum

    Şimdi ben sana 2008 reno ile japonyayı kim kazandı diyeceğim sen de bana 2008 de reno markalar şampiyonluğuna oynuyordu ve hatta 1 puanla kaçırdı yani araç çok hızlıydı diyeceksin.2003 macaristan zaten aklında kalmamıştır söz etmeye gerek yok.
    O malum listene 2005 indianapolis Şumiyi de ekle ki tam olsun.

    Alonso hiçbir zaman en hızlı araca binmemiştir sadece en dayanıklı araca binmiştir.Sapla samanı karıştırmayalım.

  101. yahu alonso vettel kötü pilottur altında hızlı bir aracı olmadığı zaman bir hiçtir falan dememiş.sadece birde aracı kötüyken görmek istemiş ne varki bunda.eğer o zamanda böyleyse demek ki vettel kaliteli bir pilot demektir.yok eğer öyle değilse sadece araba şampiyonudur.

  102. ama alonsonun bariz derecede yavaş bir araçla bi numarasını hatırlamıyorum

    Şimdi ben sana 2008 reno ile japonyayı kim kazandı diyeceğim sen de bana 2008 de reno markalar şampiyonluğuna oynuyordu ve hatta 1 puanla kaçırdı yani araç çok hızlıydı diyeceksin.
    O malum listene 2005 indianapolis Şumiyi de ekle ki tam olsun.

    Alonso hiçbir zaman en hızlı araca binmemiştir sadece en dayanıklı araca binmiştir.Sapla samanı karıştırmayalım.

  103. vites arızasımı haydi bunada gülelim:)))

  104. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    çok doğru laf parmak çocuk geriden başladığı yarışlarda nasıl batırdı gördük. Hatta birinci giderken bile farkı açması lazım yoksa korkudan spin atıyor :D, kanada idi sanırım button bastırıyordu ve parmak çocuk korktu gaza yüklenirken spin attı. Fark atan bir araç yoksa parmak çocuk bir hiç.

    Bir arakdaşımızda demiş vettel pist üstünde herkesi geçti ee drs ve kanat varken bırakında geçsin artık. Zaten herkes birbirini geçti. Geçen sene geçiş özürlü parmak çocuk'un nasıl batırdığını gördük gerilerde iken öndekilerin yarışını mahvetmekten başka bişey yapmadı. Bakınız, Webber türkiye ve button'u SPA'da biçti. Parmak çocuk farkı açamazsa kendisi bir hiçtir. Bunlar kanıtlanmıştır. Fazlada tartışmaya gerek yopk. Bu haber çok doğru.

  105. Jacques Villeneuve de bir şampiyon.Damon Hill de keza öyle.Aynı şekilde Nigel Mansell'da bir şampiyon.Hele ki Mansell çok dominant bir sezon geçirerek şampiyon oldu.Vettel de artık bir çifte dünya şampiyonu ve Mansell gibi oldukça dominant bir sezon geçirdi.

    Şampiyon oldukları araçlara bakalım.

    Villeneuve:Schumacher'den 0.6 saniye bir araç.
    Hill:Villeneuve'den bir sene önce ve en az onunki kadar dominant bir araç.
    Mansell:Aktif süspansiyon sayesinde zorlamadan pole kazanabilen bir araç.
    ve Vettel:Direksiyonunu çevirseniz pole pozisyonu kazanabileceğiniz bir araç.

    Şampiyonluk kazandılar.Ama asla Senna,Prost,Schumacher,Hakkinen,Alonso,Hamilton değiller.Fangio ve ya Clark falan zaten olamazlar.Villeneuve,Mansell,Hill;şampiyon oldukları seneler haricinde,altlarında süper araçlar olmadığı zaman 3-4 sezonda 1-2 galibiyet çıkarttılar ve ya çıkaramadılar.Vettel'i de göreceğiz elbet böyle vasat üstü bir araçta,bakalım ne yapacak ?

  106. rocco junior avatarı

    Aşağıda bir arkadaş demiş ki şu şu isimler altında bilmem ne kadar dandik araçla kazanan iki isimdir.2003 te Alonso,tarihin en genç yarış kazanan pilotu olurken Maceristan'da kazanırken altında süper bir araç mı vardı?Herkes lanet bir Toro Rosso örneği tutturdu.O yarışı herkes izledi merak etmeyin.Toro Rosso,Ferrari motoru ile 2008 senesinde top speedi en iyi olan araçlardan ve sık sık puan alan bir araçtı.Şimdiki kadar kötü değildi yani.O yarıştaki şartları ve büyük takımların hatalarını kimse hesaba katmamış.Sanırsın Vettel herkesi ipe dizdi o yarışta.Evet harika bir galibiyet,akıllıca hazırlanmış bir strateji ve mutlu son.Ayrıca 2008 Fujiyi kazanan yine Alonso değil ben miydim?Kimi f60-Spa 2009a gelirsek;o sezonki araç bu sezonki araç kadar iyidir ve kötüdür.Bu aracın ona göre tek avantajı dayanıklı olmasıdır başka bir şey değil.İki araçta sezona çok geride başladı 1.5sn kadar ve F60 kers kullanıp,tek katmanlı difüzöre sahip en hızlı araçtı.Gelişimi ikisininde sorunlu oldu.Yani sezonları,şartları ve rakipleri göz önüne almadan ezbere son derece yüzeysel bakış açısı bunlar.Kendi görmek istediğimizi görüyoruz diğerlerini görmüyoruz.Yakın zamana kadar Lewis-Fernando,biraz uzaklarda Michael daha güçsüz araçlar ile şampiyon oldular,yarış kazandılar,harika mücadeleler ortaya koydular.Raikkonen de 2009da çok iyi perfonmanslar sergiledi ve 2003 te ve 2009 da bu saydığımız kategoride araçlar ile yarışlar kazandı.Toro Rosso öyle bir anlatılmışki sanırsın bu sezonki Hrt.Hayır izlemesek bilmesek yutucaz.Evet gridde pakedinden fazlasını çıkartan ve kazanabilecek pilotlar bana göre Alonso-Scumi-Lewis ve Vetteldir.Sakat olmasa Kubica da bu gruptadır.Şimdi saymaya kalksak ne sayfalar yeter ne zaman.Geçmişte efsane zaferler,meydan okumalarla dolu açın biraz araştırın.2008 sezonuna takılıp kalmayın yada 3-5 yarışa.F1 5 yıllık değil 60 yıllık arkadaşlar

  107. emiko emiko avatarı

    Alonso kadar kıskanç pilot görmedim.Vettel harika bir sürücü ve bir şampiyon.2008 toro rossoda neler yaptığını görmedi heralde.Hele o brezilyada hamiltonu geçişi süperdi.Bu sene pistte bütün pilotları geçti.

  108. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bunu zaten herkes söylüyor.Bilmediğimiz bişey değil lakin kin kusmak isteyen kimici ve redbullcular için iyi bir demeç olmuş.Bu arkadaşları biraz da şu habere kin kusmaları için davet ediyorum.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/23584-glock-vettel-kadar-iyi-oldugumu-biliyorum.html

  109. '94'de aramızdan ayrılan pilot hiç şampiyon olamasa,yarış kazanamasa,hiç podyuma çıkamasa,hatta hiç puan alamasaydı bile benim için en değerli pilot olacaktı.Neden mi ? Çünkü hiç bir pilotun sahip olmadığı bir istatistiği var:

    Hayatını Kurtardığı Pilot Sayısı:1

  110. Düzeltme yapayım Hill teması 95 te değil 94 sezonunda olmuştur.İngiltere gp nde dur kalk cezasına uymaması cezayı gerektirir ama bana göre verilen 2 yarışlık men cezası oldukça ağırdı.O sene bahsedilen şu meşhur çekiş sistemi ıspatlanamadı.Benetton alışagelmişin dışında bir ekip olduğu için yadırgandı ve kabullenilemedi tıpkı şimdi Red Bull da olduğu gibi.97 deki yarış ta ise Villeneuve zaten her şekilde geçerdi Schumiyi çünkü aracın temposu bir anda 1.5-2 sn gibi tur başına zaman kaybetmeye başlamıştı.Yaptığı tabiki de doğru değildi savunamam ayrıyetten de Jacques o seneyi haketti ziyadesiyle.
    Şimdi bu Vettel meselesi anca Rbr nin seneye üreteceği aracın rekabet seviyesine bağlı ki seneye ben 3 takımın arasında geçeceğini düşünüyorum.Bu seneki gibi bir sene olmayacak ve Alonso nun kast ettiği şey de gerçekleşecek büyük ihtimalle.Vettelin önünde uzun bir kariyer var.Bana göre bu sene tam bir şampiyon motivasyonu ile sürdü.Aracın hakkını verdi.Şimdi gereken performanstan daha fazlasıı verme vakti.

  111. Daha az mı baskın ?

    Gülün beyler fark etmesin.

  112. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    türkiyede 8.virajı diğer araçlara nazaran en yavaş dönen DF özürlü o iğrenç araçla macaristanı ve singapuru kazanabilen 2009 un McLareniyle Lewisi de eklemek lazım.araç Q2 ye kalınca hayret diyorduk. genel olarak çok kötü bir araçtı dolayısyla eklemek lazım.

  113. bu işler o kadar kolay zaten 🙂 hele schuminin 7 kez şampiyon olması tamamen tesadüf..

  114. 2005 en hızlı araba mclaren mp-20 (yanlış olmasın) ama bunun yanında çokda dayanıksız bir araçtı.hala üzülürüm o sezona yazık oldu Mclaren ve Kimi için…

    Renault hakkını yemeyelim o sezon çok iyilerdi ama en hızlı değillerdi…

  115. Altında en iyi 2 araçtan biri olmayınca Hamilton sezonun sonlarında doğru 1-2 galibiyet alır-almaz.(2009'dan başka hiç böyle olmadı.)

    Altında en iyi 2 araçtan biri olmayınca Schumacher şampiyonluk potasında yer alabilir.(90'ların ortaları ve sonları hep böyleydi.)

    Altında en iyi 2 araçtan biri olmayınca Alonso öyle ya da böyle takım arkadaşının 3 katı puanı alır ve mutlaka bir galibiyet çıkartır.(Kariyeri boyunca 2005 ve 2006 haricinde hiç en iyi araca sahip olmadı.)

    Altında en iyi 2 araçtan biri olmayınca Vettel'den bir cacık olmaz :

    "The f*king car goes off ! The "f*cking car" the race is over !"

    Ne olacaktı Finger,hep en iyi araç mı olacaktı altında ?

  116. o yarıştan değil, sezondan bahsettim, vettelin şampiyon olma sebebini açıkladım. neden böyle düşündün, anlamadım?

  117. Vettel örneğini de 2011'de canlı canlı gördük. en iyi aracın şampiyon olmaya yetmediğini anladık. yine aynı kural: "Takım arkadaşından hızlı ol, istikrarlı ve kazasız sür." burada kasteddiğin vetelin brezilyada webbere geçilmesi diyosan hepimiz biliyoruz ki orda sebde vites kutusu sorunu vardı aynı arıza lewiste vardı o yarışı tamamlayamadı bu da vetelin başka bir yeteneği

  118. Daha dünkü çocuğun şimdiden en genç çifte dünya şampiyonu olacağını kim söyleyebilirdi ki. Eleştirilmesi ve baskı altına sokulmaya çalışılması gayet normal Sennanın da dediği gibi Bir kez kazanma zevkini tadınca hep kazanmak istersiniz ve kıyasıya mücadele edersiniz kısacası bağımlılık yapan cinsten. Vettel de bunun tadını aldı ve artık kolay kolay peşini bırakacağını düşünmüyorum. Tororosa gibi bir araçla kuru pist de kontrol etmesi zor olan bir araba ile yağmur altın da kazanmak büyük yetenek ister.

  119. ellerine sağlıkkk 2005 te ferrari sadece 1 yarış kazandı rai ile çekiştilşer ama en hzılı renoydu 2006 da suzukada şumi yarış dışı kalmasaydı şampiyon olamayacaktı seni objektif yorumundan dolayı tebrik ediyorum kimi 25

  120. Griddeki iyi pilotlar sayılı. Şumi, Vettel, Alonso, Hamilton, Button, Raikkonen. Üç aşağı beş yukarı hepsi de aynı seviyede pilotlar. Bunlar başarılarından da belli. Bir tane çok iyi pilot vardı gözümde, onu 94'te kaybettik maalesef.

    F1'deki başarının büyük çoğunluğunun araçtan kaynaklandığını, geri kalan durumlarda ancak ve ancak yağmur, arıza gibi anormal şans ile kazanıldığını hepimiz biliyoruz. Altındaki aracı radikal şekilde hızlı olanlar genelde şampiyon oluyorlar.

    94'te launch/traction control şampiyonuydu. 95'de tartışmalı Hill kazası. 97'de villeneuve kazası olmasa şampiyondu, hakkı da değildi zaten. 2000-2005 dominasyonunda araç hızlıydı zaten. Şimdi bunlar şuminin kötü veya çok çok iyi pilot olduğunu göstermez. "Takım arkadaşından hızlı ol, istikrarlı ve kazasız sür."

    05-06'da Renault aracı iyiydi, yine takım arkadaşından hızlı ve istikrarlı olan hakkıyla şampiyon oldu.

    Vettel örneğini de 2011'de canlı canlı gördük. en iyi aracın şampiyon olmaya yetmediğini anladık. yine aynı kural: "Takım arkadaşından hızlı ol, istikrarlı ve kazasız sür."

    Bu altın yetenek olmazsa, en iyi araç dahi altında olsa (bkz 2008 ferrari) şampiyon olamazsın. Bu yeteneğe sahipsen ve en iyi araç altında değilse, yine şampiyon olamazsın.

    Her iyi pilotun bir gün iyi bir araçla şampiyon olmasını isterim. Rosberg, Hülkenberg, Sutil, Kobayashi ve Alguersuari benim geleceğin şampiyonu temennilerim 🙂

  121. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    çalın daaaavuuuuullaaaaaaaarııııı 😀 kan götürür burayı 😀

  122. hahahahahaa Alonso balık hafızalı sanırm. Vettel'i rbr koltuğuna gökten zembille indi sanıyor sanırım. adam(vettel) yavaş araçla f1 monza tarihinin en yavaş geçen yarışını kazandı 🙂

    Schumi ye sallayan ergenlere söylüyom. o adam da gökten zembille inip ferrari koltuğuna binip şampiyon olmadı. adam 96 yılında ferraryei geldi 2000 yılında şampiyon oldu. Bunu kalın kafanıza iyi yerleştirin ve 96 – 2000 arası ferrari gridde ki 2.3 sınıf bir araçtı o araçla bile şampiyonluk mücadelesi verdi. sanırım siz başka f1 izliyorsunuz 🙂

  123. vetelin 2009 çin galibiyetinide unutmayalım

  124. yahuuuu vettel bu sene 11 yarış kazandı michael scuhucmacherde 2002 de 11 yarış kazandı araçları kıyaslayınca vetelinki daha az baskın insaf olaya objektif bakmak lazım

  125. Alonso ve hamilton iyi aracı olmadanmı şampiyon oldu zamanında ne kadar cahilsiniz ya şunları kovun siteden sevgili adminler

  126. ismail sönmez avatarı
    ismail sönmez

    ya arkadaşlar vettel kim vermişler en iyi arcı şampiyon olmuş.aynı shumi gibi shumi kim ya shumi ninde arcı iyi oldugu için 7 kez şampiyon oldu alonso ve hamilton vettelden çok daha iyi pilot.verin rb7 rosberge neler yapar hatta glock bile şov yapar arcı sayesinde şampiyon oldu

  127. Sezon bitti şimdi herkez konuşucak konu arıyor.Geçen senede aynı muhabbet Vetteli seneye görücez görücez dediler gördük : En genç çifte dünya şampiyonu.Şimdi sıra bakalım üçüncü kim olacağa geldi seneyede 3-3 yapmaya çalışıcaz sonra kim 4 olucak diye gider bu iş avuntu işte bazılarına.

  128. ismail sönmez avatarı
    ismail sönmez

    ya arkadaşlar vettel kim vermişler en iyi arcı şampiyon olmuş.aynı shumi gibi shumi kim ya shumi ninde arcı iyi oldugu için 7 kez şampiyon oldu alonso ve hamilton vettelden çok daha iyi pilot.verin rb7 rosberge neler yapar hatta glock bile şov yapar arcı sayesinde şampiyon oldu

  129. tabi canım toro rosso ile baştan sona lider gidip kazanan başkasıydı,, vettel in ne kadar büyük olacağı o zamandan belliydi.. göremeyenler bakıp da kör olanlardır….
    2008 italia gp bakın ve artık anlayın
    ayrıca weberi daha zaman torro rosso ile bile yeniyordu…

  130. yani diaz sen vettelin tek turda alonsodan daha iyi olabileceğini ima ediyosun yahu bu sene ingilterede fia sayesinde yarış kazandı geçen sene kazandığı yarışların çoğunda vettelde mekanik arıza çıktı ve o kazandı yoksa geçen sene vettel açık ara şampiyon oluyodu

  131. Alonso Vettel mükemmel olmayan bir araca sahip olmadığı anda zaten senin koltuğunda oturmuş olacaktır.

  132. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sıralamalarda 😉 Yarışları neden söylemiyorsun ?

  133. fernando alonso sıralamalarda genelde 5. oluyordu sebastian da aynısını tek turda çıkarır hatta daha fazlasınıda yapar asıl tartışılan şey yarış performansı vettel bu sene otomobilin hakkını verdi geçen sene şampiyonluğu sonuna kadar hak etti hala bazıları o şampiyonluk alonsonun hakkıydı diyo yahu sene başında 2 yarışta teknik arıza yüzünden galibiyeti kaçırdık hadi onu geçtim son koredeki yarışta vettel 1. olsa açık ara zaten şampiyonduu alonsonun bu açıklamaları tamemen psikolojik savaş yemezler alonso

  134. Alonso'yu gördük… İstikrarlı beşinci kendisi, takım arkadaşı da altıncı… Vettel'i de göreceğiz bakalım ne yapabilecek.

  135. hayır öyle bi söylüyoki sanki kendisi 2005-2006 da şampiyon olurken aracı çok yavaştı
    o iki kişiyi de merak ediyorum kendisi var mı acaba aralarında
    ben son bikaç senede çok az gördüm araç diğer araçlara göre hızlı olmamasına rağmen yarış kazanan

    1-torro rosso (vettel)
    2-ferrari(2009 belçika -raikkonen)

    bu listeye 2006 macaristan da buttonı da ekleyebiliriz
    ama alonsonun bariz derecede yavaş bir araçla bi numarasını hatırlamıyorum

  136. Abowwww, konuya bak…

  137. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bak ne güzel söylemiş pilotum benim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir