FOTA Yarın Ferrari ve Red Bull'suz Değerlendirme Toplantısı Yapacak

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta cuma günü, Ferrari ve Red Bull’un Kaynak Kısıtlama Anlaşması’ndaki belirsizlikler nedeniyle sürpriz bir şekilde birlikten ayrıldığı duyurulmuştu.

Resmi olarak gelecek sezon başında Ferrari ve Red Bull birlikten ayrılabilecek. Bu iki büyük takımın birlikten ayrıldığını duyurmasının ardından takımlar birliğinin tamamen dağılabileceği yönünde iddialar ortaya çıkmıştı. Ancak üst kademeden kişiler, birliğin geleceği hakkında iyimserler.

Bir kaynağa göre FOTA’da yer alan takım patronlarından birisi, Ferrari ve Red Bull’un ayrılmasının bazı işlerin yapılmasını daha da kolaylaştıracağını düşünüyor.

Haberde “Artık sürekli olarak takımların birbirlerini engellemesinden ziyade olumlu kararlar almak daha kolay olabilir. Bakalım toplantının ardından ne durumda olacağız.” sözlerine yer verildi.

Mercedes patronları da FOTA’nın geleceğine destek verdiklerini açıkladılar.

Norbert Haug “FOTA’nın yaşaması hayati bir şey. Sahip olduğumuz hedefler, amaçlar çok önemliler ve üst düzey diye anılan takımların bunları dengelemesi gerekiyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Herzaman soylerim, Ferrari bu sporun yarisidir, onlarin onderlik etmesi, takimlarin haklarini korumasi, taraftarlarin istegi yonunde sporu ayakta tutmasi gerekir, 2 sezon kazanamadim diye cekip gitmesi yakismadi, 2000-2010 arasinda ki 10 yilda 8 takimlar sampiyonlugu aldi, yetmedi mi?

  2. rocco junior avatarı

    Birliği zaten Ferrari kurdu ve çok çabaladı üstelik hiçbir şey kazanmadı hep kaybetti.Motor üreticisi olarak istekleri olmuyor takımların sadece Rb hep bana diyor.Bence git onları kına Ferrari doğru olanı yaptı

  3. şimdi mclaren ve mercedes diğer takımları kendilerine bağlarlar.redbull ve ferrari tur bindirmeye gelince zaman falan kaybettirirler belki kazalara karişabilirler 🙂 tabi işin şakası bi yana bundan sonraki süreç nasıl olacak merakla bekliyorum

  4. RB ve McLaren in Ferrari ye kurduğu ittifak meğersem düzmeceymiş. Yada çıkarlar kısa süreli oldu.

    Şimdi ise McLaren, Mercedes ve diğerleri ile Ferrari ve RB karşı karşıya olucak. FİA nın adımlarını cidden merakla bekliyorum. Masa altından neler dönücek bakalım yine. 2001 ve 2004 arası gibi olmaz umarım yine F1. Bu sefer sadece tek Ferrari yok hiç değilse. Ama bu tabi daha önce de dediğim gibi Vettel RB de kaldığı sürece geçerli.

    McLaren teknolojisiyle Mercedes motorlarıyla diğerlerini bir arada tutabilir. Ama bu grubtanda ayrılanlarda olucaktır örneğin Sauber yada Lotus gibi.(bence)

    Benim şuan kafamdan çok fazla düşünce geçiyor bu olaylarla ilgili. Bakalım bizi neler bekliyor?

  5. Bence kaynak kısıtlaması anlaşmasını ve sezon içi test yasağını hemen kaldırmalılar, bu yasakların kimseye faydası olmadığı gibi yarışların kalitesini ve seyir zevkinide düşürüyor.
    Ayrıca zaten kaynak kısıtlamasını kontrol edebilecek bir organlarıda yok, tamamen beyanla yapıyorlar.

  6. Ferrari ve Red Bull geri dönmezse Kaynak Kısıtlama Anlaşması'nı iptal etmek zorunda kalacaklar.

  7. Redbull ve Ferrari`yi eshefle kiniyorum, diger takimlari yuzustu birakip gittiler, umarim eskiden oldugu gibi Bernie ile imtiyazli bir anlasma yapmamislardir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir