Ferrari 2011'de Şampiyon Red Bull'dan Daha Fazla Para Alacak

yazar:

kategori:

Formula 1’de her sezon sonu takımlara reklam gelirlerinden dağıtılan ücretlerin nasıl paylaştırıldığı bir sır gibi saklanıyor ancak Autosport’un yaptığı araştırmaya göre Ferrari takımı bu sezonun ardından şampiyon Red Bull’dan  7.3 milyon pound (11.5 milyon Dolar), ikinci sıradaki McLaren’den ise 12.7 milyon pound (19.8 milyon Dolar) daha fazla pay alacak.

McLaren’in altı, Red Bull’un ise 12 yarış galibiyetine karşın bu sezon sadece bir galibiyet elde eden takımın spora yaptığı tarihi katkı nedeniyle ekstra bir ücret aldığı biliniyor.

Habere göre Ferrari sezondaki başarı oranına göre on ikiye pay edilen gelirden %2.5 oranında pay alıyor ve bu da 443 milyon pound (691 milyon Dolar) değerindeki toplam paranın içinden 11.1 milyon pound (17.3 milyon Dolar) alacağı anlamına geliyor.

Ardından takımların tarihini başarılarına oranla bir de bonus ücret veriliyor. Ferrari bu nedenle de yaklaşık 10.2 milyon pound (16 milyon dolar) bir ücret daha kazanıyor ve toplam geliri 21.3 milyon pound (33.3 milyon Dolar) oluyor.

Kalan para ise %50 – %50 Kategori 1 ve Kategori 2 ödemeleri için ayrılıyor. İlk 10’a giren takımlar Kategori 1 fonundan eşit bir şekilde pay alıyorlar ve bu ilk 10’daki her takımın o fondan % 10 aldığı anlamına geliyor.

Son olarak Ferrari % 2.5 payını aldığında Kategori B ve Kategori 1 ödemeleri zirvedeki takımlar arasında paylaşılıyor. Kalan ödül parası ise 310 milyon dolar civarında oluyor.

Son olarak Kategori 2 olarak bilinen fon takımlara sezonu bitirdikleri pozisyonlara göre paylaştırılıyor. Bu kategoride kabaca % 19’u sezonu ilk sırada bitiren, % 16’sını 2. bitiren, %13’ünü sezonu 3. sırada bitiren takım alırken 10. olan % 4’ünü alıyor. Virgin ve HRT takımları ise ilk ona giremedikleri için bu kategoride para alamıyorlar. Sadece anlaşılan 10 milyon doları alıyorlar.

Tüm hesaplamalar yapıldığında Ferrari 2011 sezonunda toplam 104.7 kazandı. TV gelirlerinden, 40 milyon dolar ise 3. olduğu için kazanacak. Bunun yanında %2.5 bonus olarak yaklaşık 16 milyon pound, Kategori B ödemesi için 10.2 milyon pound ve Kategori 1 ödemesi için 31 milyon dolar alacak.

Red Bull Ferrari’den 7.3 milyon pound az alacak. Bu şampiyon takımın 93.1 milyon dolar alacağı anlamına geliyor. Mclaren ise 85 milyon dolar alacak.


Yorumlar

  1. Şubat4ever avatarı

    Doğumgünümde olsun 😀

  2. Yarışıyor olsa pay alması gereken "Team Lotus" takımıdır, ki şimdiki takımların hiç birinin Colin Chapman'ın Team Lotus'u ile alakası yok.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Lotus'un böyle bir pay aldığını düşünmüyorum. Bu yıl Lotus ismiyle yarışan 2 takım vardı, birisi Lotus Group sayesinde bu ismi kullandı, ama Lotus Group Lotus takımından bağımsız bir otomotiv şirketi, diğer takım ise Lotus ismini Lotus Racing (yanlış hatırlıyor olabilirim ismi) isim hakkını elinde bulunduran birinden kiraladı. Bu 2 takımın da asıl Lotus takımı ile hiç bir alakası yok, sadece isimlerin ücretini ödeyip kullanıyorlar. Eğer sırf isimleri aynı diye pay alabilecek olsalardı, yeni takımların hepsi eski takımların isim hakları ile pay alabilirdi. HRT yada Virgin yerine Brabham, BRM gibi köklü takımların isimlerini görebilirdik. Hatta aynı isimli 2 takımın yarışabildiğini gördükten sonra, Ferrari yada McLaren isimlerini kiralayıp yarışarak çok güzel paralar alabilirlerdi, tabii ödedikleri para da güzel paralar olurdu, orası ayrı ama kâr ederlerdi bu işten. Yani Lotus'un bu yüzden pay alması çok mümkün gözükmüyor

  4. Lotus Takımının ne kadar ücret aldığını bilmiyorum. Yaklaşık 15 yıl ara vermişlerdi. Ferrari'nin F1'e giriş yılı 1950, yani F1'i kuran takımlardan. 16 takımlar, 15 pilotlar şampiyonluğu var. Mclaren'in giriş yılı 1966. 8 takımlar 12 pilotlar şampiyonluğu. Williams 1977'de ilk yarışına çıkıyor. 8 takımlar 7 pilotlar şampiyonluğu var. 'Hatta Williams' dedim. Bunu söylemeyi istemesem de son Ralf-Montoya sonrasındaki boşvermişlik havaları ile bunu hakediyorlar.

  5. şubatta başlar muhtemelen lansmanlar.

  6. elvan dalton avatarı

    Eksik olan konular var. Mesela tarihi başarıya göre verilen paralar ne kadar. Lotus'a da para ödeniyor mu tarihi başarısı var diyerek. Nasıl oluyorda ferrari pist üzerinde yenildiği Mclaren'den daha fazla para alıyor.

    Son olarak Formula 1 tarihinin en çok şampiyonluk yaşayan 3. takımı kötü yıllar geçiriyor diye "hatta Williams" diye anılabiliyor.

  7. Belli ki sitedeki çoğu maklerıncının 4-5 tane yan hesabı var.

  8. arkadaşlar konu dışı ancak yeni araçların hangi tarihte lansmanı yapılacak

  9. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    scriptteki açığı kullanmış akıllı arkadaşımız 😀
    sayıya takma yaw kendini öyle tatmin etmiş bırak öyle tatmin oluyorsa kendisini tatmin etsin 🙂 ama bizim takımın para aldığınıdan haberi yok, dedim ya eğlendirsin kendini 😀

  10. Her takım, F1'de geçirdiği süre için ayrıca para alıyor. F1'e hayat vermiş, 'başarıda yada başarısızlıkta' bırakmamış ve F1'i asıl popüler yapan Ferrari, Mclaren, hatta Williams'ın aldığı ekstra paralar çok normaldir. Ferrari ve Mclaren'in olmadığını düşünün, gazoz kupasından farkı olmaz. Bir de bu sitede aktif yorum yapan 150 kişi yoktur bile. Komik olmayın.

  11. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bence gayet adaletli, çünkü bu gelirin büyük kısmı TV gelirleri ve yarış günü gelirlerinden sağlanıyor. En büyük taraftar kitlesi Ferrari'nin ve ondan sonra da McLaren geliyor. Böyle eski takımlar sayesinde bu para toplanabiliyor ve eski takımlara bu gibi ayrıcalıklar tanınması normal. Red Bull'un seyirci ne kadar ki? Red Bull seyirci kazandırmıyor bu parayı, McLaren ve özellikle de Ferrari kazandırıyor bu parayı ve en çok hakedenlerin de onlar olması çok normal. Seyirci başına bu pay ayrılabilseydi, böyle bir tespit yapılmış ve para buna göre ayrılmış olsaydı gridde pek çok takım sadaka parası gibi para alırken, McLaren ve tabii ki Ferrari çok ciddi paralar kazanacaktı. Dolayısıyla şu an bu iki takımın taraftarı diğer takımları da finanse ediyorlar. Adalet yok dersen, evet yok, Ferrari ve McLaren'in sayesinde kazanılan para diğer takımlara dağıtılıyor. Ama diğer takımların yaşama şansı olması için bu gerekli ve bence bu sistem adaletli işliyor. Kaldı ki, haberde tarihi takımlara pay ayrıldığından bahsediliyor, sadece Ferrari'ye değil, McLaren'e de ek ödeme yapılıyor. Nedense haberde sadece Ferrari üzerinden gidilmiş, büyük ihtimalle en çok parayı aldığı içindir. Yani senin takımın da kayrılıyor, merak etme 🙂

  12. Sonrada adaletten kayrılma olmadığından bahsederiz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir