Fisichella, Antrenmanlar Sonrası İyimser

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, Türkiye’deki ikinci serbest antrenmanda Force India’nı ilerlemesindne cesaret buldu.

İtalyan pilot, sabahki derecesini 0.8 saniye geliştirerek öğleden sonra 14. hızlı isim oldu.

Fisichella: "Bu sabah pistte tutunma elde etmede ve dengede gerçekten sıkıntı yaşadım. ama sonrasında araçta bir kaç değişiklik yaptık ve çok dahah iyi, çok da istikrarlı oldu"

"Bu yüzden iyi bir öğleden sonra olduğunu düşünüyorum. İkinci seansta kesinlikle ileri bir adım atıldı"

Ama aracının performansıyla ilgili iyimser olmasına rağmen Fisichella’yı, yarın zorlu bir sıralama bekliyor. Çünkü ilk antrenmanda kırmızı ışık yanarken pit yolnu terk ettiği için 3 sıra grid cezası aldı.

Adrian Sutil, debriyaj sorunu nedeniyle çalışmalarının erken bitmesinin ardından en yavaş isimdi.

Takımın teknik sorumlusu Mike Gascoyne, Fisichella’nın gelişiminin ardından İstanbulpark’taki Force India potansiyeli ile ilgili temkinli bir şekilde iyimserdi.

Gascoyne: "Makul derecede verimli ama bir kaç zorluğu olduğu bir gündü. Beklendiği gibi nispeten pistin daha az tutunmasıyla sıkıntı çektik ve lastiklerin doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak zordu"

"Adrian öğleden sonra bir debriyaj sorunu yaşadı ve çalışmaları yarım kaldı. Ama Giancarlo, planlanmış programı tamamladı."

"Daha uzun turlarla ilgili çok istikrarlı ve rekabetçiydi ama yarın, her iki pilotumuzdan da daha fazlasının geleceğini biliyoruz"


Yorumlar

  1. 3-5 sn icin 3 sira cezasi agir bence, para cezasi felan verirler diye dusunmustum canli izlerken. Tehlikeli bir durumda olusturmayacakti, agir bir ceza bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir