Ecclestone, Nurburgring'i Kurtarmak İçin Teklif Sundu

yazar:

kategori:

Yerel politikacılar, Formula 1 için halkın parasının kullanılmasına ayak direterek etkinliğin geleceğini tehlikeye sokmuştu.

Pist Yöneticisi Jorg Lindner, bu sene başlarında tepki göstererek, Ecclestone ile olan anlaşmanın yeniden görüşülmesi gerektiğini söylemişti.

Salı günü ise Nurburgring Sözcüsü Karl-Heinz Steinkuhler, yörenin finansal iştirakinin zaten 13.5 Milyon €’dan 10 Milyon €’nun altına düştüğünü belirtti.

Bununla birlikte Ecclestone ile görüşmeler yapıldı.

Alman Haber Ajansı DPA: “Teklif şimdi (İçişleri Bakanı) Roger Lewentz tarafından görüşülecek.”

Tageblatt Gazetesi’ne göre lunapark treni dâhil Nurburgring’in etkinlik alanında küçülmeye gidilecek ve gereksiz olan 60 iş koluna son verilecek.

Bir sözcü, bu gelişmelerin ardından Nurburgring’in gelecekte yüksek kâr elde edeceğini öne sürdü.


Yorumlar

  1. Yok canım naptın albea ya araba bile diyemiyoruz biz.
    270 i iyi bile basmışsın. Z'in son hızı yüksek değil. Şartları iyi denk getirmek lazım.

  2. Konu dışı: 2011: Where Mercedes went wrong

    Gözü alan okusun. Benim gözüm almadı. Olur da çevrilir sitede yayınlanırsa çok makbula geçer. Sezon arasını ilginç şeylerle doldurmak gerek.

  3. Bize de teklif sunsan ne güzel olur.Bizimkiler teklifi değerlendirir mi şüpheliyim gerçi

  4. Bize de teklif sunsan ne güzel olur.Bizimkiler teklifi değerlendirir mi şüpheliyim gerçi

  5. aynı aracı dışarıda 150 yuroya, pisttekinde 400 yuroya veriyorlardı. Elbette riski ve maliyeti yüksektir.

    zaten Z06 hiç bir işe yaramadı. pist çok kalabalıktı basamadım, son düzlükte 270i bile geçemedim o makinayla. albea ile gitsem yine aynı tadı verecekti sanki 🙂

  6. Ayni sey İstanbul Park' tada yapilsa ne guzel olur. Ecclestone, pistin isletmesini devrettikten sonra yaparlar umarim. Pist bos duracagina bir ise yaramis olur bari.

  7. Bildiğim kadarıyla Nord'un işletmesini ayrı tutuyorlar diğer taraftan. Aslında pist bakım maliyetleri, masrafları çok tutuyor. Nurburg. standardında ki pistler de önceden bu metresi asfalt bakımından 70 $ idi. Nord.'un maliyetleri çok daha düşüktür.

    Nord'un rakamları, pistin cazibesine göre bir çok yere göre uygun aslında.
    Bence Z06 için 450 de yüksek bir meblağ değil. 🙂
    Dışarı daki kastın ne olduğunu anlamadım ama pistte yürüyecek bir makine ile yolda yürüyeceği bir tutmamak lazım değil mi.:) Normal araçlar için metal yorgunluğu büyük derecede hızlanıyor. Z'in baskı balata gibi maliyetleri de malum. 🙂

  8. Nordschleife'ye günlük kask dahil 50 yuro para alıyorlar zaten. Araç kiralamada da başka yere göre deli paralar istiyorlar. (2007 Corvette Z06'nın günlüğüne 450 yuro verdim di zamanında, dışarıda 911 porscheler 150 yuro filandı günlüğü.) Yüzlerce kişi oluyor pistte, daha çıkaramıyorlar mı 2 senede bir pist parasını?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir